Lütfen objektif değerlendirin

Allah askina öğrenciyi nereden bulucaksun yazin zaten bence mdr gorev paylasimi vs kastetmistir sene basi kurulunda puruz cikmasin diye yani kendi aranızda onemli gun ve haftalari simdiden paylasin demek istemiştir

Yahu sanki herkes yatarak universite kazaniyor?
Ayrica ben yaptiginiz ise kolay zor demiyorum elbette zor bi insan yetistiriyorsunuz Ama tatilinizin kucumsenecek bir tarafi yok
Ayrica birakin ozel sektoru devlette bile bu kadar cok tatiliolan hicbir kurum yok yapmayin arkadaslar tatiliniz diger tum mesleklere gore fazla ve diger mesleklerden zor degil
Her isin kendine gore zorlugu var
Misal ben hemsireyim hicbir hemsirenin calisma saatlerini gordunuz mu? Bu isi yarisa cevirmek istemiyorum ama kabullenin artik babalar gibi tatiliniz var asla azimsanacak degil

Öğretmen değilim, üniversite mezunu özel sektörde sayısız tecrübesi olan bir üyeyim sadece.

Ogretmenin tatiline laf etmeseniz olmaz. Ogrenciler yokken 2 ay badana boya yapalim bari de tum millet rahat etsin. Nedir bu cekememezlik anlayan beri gelsin. Buyrun egitim fakulteleri acik, cok özenen kazanir okur.
Arkadas bunun cekememezlikle ne alakasi var ergen gibi laf mi yaristircaz?
Yasiniz kac bilmiyorum ama ben size calisin mi diyorum?
Yazdiklarimi anlayamiyorsaniz ya da baska yere cekmek istiyorsaniz o sizin probleminiz
Konu sahibinin azicik tatilim var bunu da burnumdan getiriyolar konusuna ithafen yazilmis birsey

Başımıza silah dayayıp da öğretmen yapmadılar bizi, sınav orada fakülte orada.. İsteyen öğretmen olabilir. Ne 3 ay tatili canım 5 ay tatil yapıyoruz, yatarak para kazanıyoruz Öğretmenlerin tatilini eleştireceğinize kendi şartlarınızı iyileştirmek için uğraşsanız kendi sektörlerinizde de daha iyi şartlarda çalışıyor olabilirdiniz.

Konu sahibi arkadaşım, yazın böyle bir şey yapmak zorunda değilsin. Daha okula gelen kadro olur, okuldan giden kadro olur. Kimi neye göre görevlendireceksin? Öğrencileri nasıl ayarlayacaksın, seçeceksin? O iş yaş..

kızmayın ama 2 ay tatiliniz var. bunun içinde biraz zaman ayırın. polis asker napsın. bayramda sabahın köründen gecenin yarısına kadar çalışıyorlar. seçimlerde ful. izin isterler vermezler. ülkemizde çoğu insan ağır koşullarda çalıştığı için sizi kimse pek anlayamaz. işiniz kolay demiyorum. ama birçok sektore göre çok iyi
bu arada öğrenci yokken nasıl hazırlanacak o muamma

Alkis..

Olmasaydiniz efendim hemsire. Silah zoruyla mi hemsire oldunuz? Daha cok tatil istiyorsaniz yada daha az mesai egitim fak. okuyup turlu sacma sinav ve mulakatlardan gecip ogretmen olsaydiniz.
Tamam ben de tatilimi seviyorum 2 ay bana yeten bi tatil cunku sene icinde yoruluyorum. 10 ay bunaliyorum. O 2 ayda hem tatil yapip hem de bir sonraki egitim ogretim donemine hazirligimi yapiyorum. Ama bu kadar da kucumsemeyin ogretmenin yaptigi isi. Ana babanin evde avutamadigini 30 cocukla birlikte ogretmen avutuyor. Kolay mi saniyorsun okuma yazma ogretmeyi mesela? Ne saniyorsunuz siz igne yapmak tansiyon olcmek gibi birsey degil bu. Sizin isiniz size zorsa bizim isimiz de bize zor. 30 40 tane cocuk. Dogudaysan bir de 4 sinif birlikte. Sonra "ogretmenlerin tatili cok fazla" hihi evet oldu tamam haklisiniz.

ölen hastaya doktoru darp ederek elektroşok yaptıranların haberi bugün çıktı. bende öğretmenim biliyorum velilerle uğraşmanın ne denli sinir bozucu olduğunu. ama bir öğretmen olarak 2 ay tatili fazla buluyorum. verdiğiniz örnekten devam edersek doktorlar sürekli kendini geliştirmek zorunda meslekleri gereği. yeni teknolojiler, yeni makineler, yeni yöntemler vs. aynı kendini geliştirme süreci öğretmenlerde de yeterince olsa. siz öyle olmayabilirsiniz tabi ama 'bu nasıl öğretmen' dedirten meslektaşlarımız olduğu sürece eleştirilmeye devam edeceğiz.

Allah aşkına bunda büyütecek ne var? Gece yattığın yerden düşünsen yine bulursun bişeyler.
Müdür, hangi şiiri kim okuyacak dememiş ki? Ne yapılır 23 nisanda aşağı yukarı bellidir. E birazda geçmiş yıl tecrübesi varsa bitti gitti.
Böyle düşününce daha önemli bir iş yapıyor mu oluyor, noluyor anlamıyorum ki.

Koni sahibi meslektasimi ben de elsestirdim. Zira bir idareci oldugumu ayni seyleri benim de belirttigimi soyledim. Yaz tatilimde plan programimi da yaptigimi bunun bana sadece yatmam veya gezmem icin verilmeyen bir tatil oldugunu da soyledim. Ama bu meslegimizi kucuk gorenlere katlanamiyorum hocam. Bu sene ben 200 tane veliyle muhatap oldum. Ilk ve son idarecilikti dedim biktirdilar anlayacaginiz. Kimse ogretmenligi kucuk gormesin. Biz kucucuk dag koylerinde calisiyoruz. Ilk gorev yerime gittigimde karsimdaki okulu goremedim. Bir bayrak olmasa orda okul demezler. 2 sene soba yaktim. Kendi elimle. Turkce konusmayi bilmeyen cocuklarla evde turjce konusmayi yasaklayan zihniyetle mucade ettim. Her gun 80 km yol gidip dondum. Beni kimse bu denli kolay yargilayamaz. Her meslegin iyisi kotusu var. Bizdeki curuk elmalar yuzunden emektar ogretmenlerimiz bu laflari haketmiyor.

Eğitim fakültelerinin kapısına zincir vurulmadı. Bastan araştırma yapıyor insanlar, mesleklerin çalışma koşullarını öğreniyor ona göre seçim yapıyor en azından ben öyle yaptım. Biz şu kadar çalışıyoruz diyenler vaktinde ders çalışıp eğitim fakültesi okusaydınız ardından biraz daha ders çalışıp kpss kazanıp atansaydiniz. Kimse sizi baglamadi. Ayrıca tekrar söylüyorum anlatmaktan yorulmam mesleğim icabı ben ve birçok öğretmen arkadaşım asla meslegimizden şikayet etmeyiz, mesleğimizi seviyoruz. Sadece yeterince zor olan koşullarımızı yersiz haksız eleştirileriyle daha da zorlaştıran insanlardan şikayetçiyiz. İki ay tatiliniz var susun bsy söylemeye hakkınız yok zaten iki ay tatil... her olumsuz yorumda sadece tatilden bahsedilmiş. İki ay tatilimiz var dye olumsuz yersiz yorumlara karşı kendimizi savunma hakkımız olmuyor mu öğretmeniz biz öğretmen! Çocuklarınızı ailenizden sonra emanet ettiğiniz kişiler... benim ömrümden üç yıl gitti öğretmen olabilmek için. Bir yıl üniversite hazırlık iki yıl kpss hazırlık... ömrümden üç yıl verdim ki ömrümün geri kalanında sevdiğim mesleği yaparak rahat edebilmek için. Ayrıca diğer mesleklerle de sadece tatilimiz karşılaştırilmis, peki siz öğretmenin maaşının pek çok memurdan daha düşük olduğunu biliyor musunuz? Yeni atanan bir öğretmen 2.500 le ise başlar polis ise 6 binle ve öğretmen yıl içinde mesleği adına cebinden de harcama yapar. Hiç bir meslekte bu kadar tatil yok denilmiş ancak özel sektörde kurumsal düzgün bir firmada çalışıyosanız beş yıldan sonra otuz gün yasal izin hakkınız oluyo. Tatile o kadar takildiysaniz siz de düzgün bir firmada iş bulun hakkettiğiniz tatili kazanın. Başkalarının mesleği ile uğraşmak yerine kendi koşullarınızı iyilestirin konu sahibine ne var iki ay tatilde hazırlayıver diyenlerin bu işi hiç bilmeden yorum yaptıkları ortada 23 nisan gibi milli bayramlar öğrencilerin katıldığı bir organizasyonla kutlanır. Öğrenci olmadan en fazla taslak bir program hazırlanabilir. Yapılan provalarla programda değişiklik yapılabilir öğrencilerin yeteneğine göre düzenlemelere gidilir. Bu sebeple konu sahibinden program hazırlamasını isteyen idareciyi gerçekçi bulmadım ve yaptığı iş guzarliktir. Neyse zenginin mali züğürdün çenesini yorar misali öğretmenlerin mesleği pek çok kişinin çenesini yoruyor konuşmaya devam edin. buyrun isteyene üniversite sınavlar orda... sizi de bekleriz

3 ay tatilinizin birkaç gününü buna ayırmak zor mu geliyor? Dert ettiğiniz şeye bak
Yanlış bir bilgiyi düzelteyim öğretmenlerin tatili 2 aydır. Seminer döneminde mesleki çalışmalar yapılır etkinlik ve program hazırlamalar yapılmaz. Sene sonu çalışmalarda geçirilen sene değerlendirilir. Hiçbir memur yada özel sektör çalışanı eve iş götürmezken bunogretmenlerden beklenir

İnsanlar dışardan bakınca şöyle birşey hayal ediyor sanırım. 30 tane uslu başlı öğrenci sınıfta oturmuş, ellerinde kalem, önlerinde kitap defter açık, can kulağıyla öğretmeni dinliyorlar. Ne var ki bunda. Herkes yapar. Gelen öğretmene laf söyler, giden ogretmeni eleştirir. Hiç mi yüreğinize dokunan bir ogretmeniniz olmadı çok merak ediyorum. Bütün öğretmenleri yatiyormus gibi gösterince, aslında kendi sevmediginiz mesleklerinizin içinizde doğurduğu nefreti mı soğutmus oluyorsunuz? Bir gün demiyorum ya, sadece bir ders o sınıflarda olup deneyimlemenizi çok isterdim.

Yazım kurallarını çok iyi bilirim nokta(.)Neden önemli olan konuya ilgi göstermek değil de (Ayrı yazılır) kusur bulma yollarına başvuruyoruz nokta (.)
Hocam lafım size değil bu arada
ikinci nokta yerine soru işareti olacaktı. ayrıca başlığa cevap vereyim: objektif değerlendiriyorum, abartıyorsun. gerçekten yoğun çalışmak nedir haberin yok.

Neden bunu bu kadar taktınız ki he hocam yapıyorum deyip gecistirin ta seneye 23 nisanı neden düşüneyim şimdiden müdür de bir alemmiş

Abarti olmamis mi biraz? Yani hic kendi kendinize seneye de sunu yaparim diye dusundugunuz olmuyor mu? Yogun calisan insan gormediniz mi yakin cevrenizde?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…