Lütfen okuyun. Organ nakli sürecim, ailem ve eşimin kavgaları

Çok geçmiş olsun öncelikle.
Ablanız yüzleşme için olabilecek en uygunsuz zamanı bulmuş cidden.O jigolo muhabbeti de olmamış.Ama en azından iş konusunda söylediklerinin doğru olduğunu kabul etmelisiniz.
Ben işe yolda ağlaya ağlaya gittiğim günleri biliyorum."Eşim hasta,moralim bozuk,o yüzden çalışamam."diye bir dünya yok.Biz yetişkin insanlarız.Evde ne sorunumuz varsa o kapıyı kapattığımız anda arkamızda kalır.Maddi anlamda sırtını size dayamak eşinizin kolayına gelmiş.Şimdi de bu yüzüne vurulduğu için gurur yapıyor.Allah korusun yarın öbür gün tamamen çalışamaz hale gelseniz neler olur hiç düşündünüz mü?Bence davul bile dengi dengine.Eşinizin memleketinde de işlerin pek yoluna gireceğini sanmam.Hem araya güvensizlik de girmiş.Evliliğiniz için pek bir gelecek göremedim maalesef.
Nakil konusunda beklemekle hata ediyorsanız bence.Ablanızın bakımını istemiyorsanız bu işi parayla yapan insanlar da var.Sağlığınızı ertelemeyin.İyileşme sürecini atlattıktan sonra evliliğinizle ve ailenizle ilgili enine boyuna düşünürsünüz.

Öncelikle çok geçmiş olsun. Ablan neden senin özel hayatına karışıyor ve eşin ile konuşma cüretinde bulunuyor. Hadi sen şikayet etsen eşim bana bunu bunu yapıyor desen tamam konuşsun ama sen eşin ile iyiyken niye ortamı bozuyor. Evlendiğinden itibaren hep hastalık ile sınanmışsınız ve eşin hep yanında olmuş adam daha ne yapsın. Ablanın eşine destek olması gerekirken birde bir ton laf söylemiş. İnanın ne diyeceğimi bilemiyorum. Durduk yere insan kardeşine boşan der mi aralarını bozar mı ? Orda sen can derdindesin birde üstüne başka dertler kattı ablan. Hiç mantıklı değil adınıza çok üzüldüm. Ablan ile lütfen arana mesafe koy

Beklemek mantıklı mı peki? Bence alın böbreği annenizden. Arkadaşlar da demişler bakıcı tutulur halledilir önemli olan sağlık. Bir iyileşin önce ondan sonra sakin kafayla düşünürsünüz ne olacağını. Eşiniz bu süreçte hep yanınızda olacaksa ablanıza ezdirmeyin abla diye kendini bişey sanmasın kimse benim kocama laf söyleyemez mesela izin vermem sizde öyle olun ama önce iyileşin umarım en kısa sürede sağlığınıza kavuşursunuz.

Cok gecmis olsun.

Esinizin endisesini dile getirmesi cok normal , benim de ailem de genetik bir hastalık var ve ben de o hastaligin tasiyicisiyim ve direkt böbrekleri etkiliyor maalesef. Eşime böbrek nakli gerekse ben de söylerdim eşime , dokumuz uyumlu çıksa dahi belki veremeyebilirim ,doktora danışıriz o gun geldiginde derdim. Bunu ensitenizle olan bir ortamda da soyleyebilir sohbet esnasinda.Ama ablaniz ve annenizin tutumları cok saygisizca. Ne demek size sofra actilar diye teşekkür ettiniz mi lafi.
Çok terbiyesizce , anneniz yöneticilik yapmış ama annelik yapamamis , karsisindaki de bir ananin evladi kucumsemek ne demek.
Ablanizin size ve esinize yaptigi konuşma zaten başlı başına ablanizin kisiligini ortaya koymus. Kesinlikle esiniz o evde cok iyi bir sabir gostermis sizin hatriniza. Büyük konusmayi sevmiyorum fakat bana böyle hadsizce konusan birinin evinde dakika bile durmazdim degil sofrasina oturmayi

Valla linçleneceğim ama ben de aynı şeyi düşünüyorum. Hasta karısının geliriyle geçirirken erkeklik gururu tutmamış da ninenin evinde otururken tutmuş. Evden uzaklaşmak için bahane aramış resmen. Hasta eşini de annesine atmış. Konu sahibi bence annenizle ablanızla arayı düzeltin. Kocanızın hasta bakamadığını kendiniz söylediniz, kocanız bir gün gider size yine aileniz bakar. Ablanızın sözleri sert olsa da size nasıl düşkün olduğu belli. Kardeşini korumak istemiş bunda kötü niyet yok.

Ben size çok üzüldüm. Onca sağlık sorununun içinde birde milletin kaprisini çekmek zorunda kalmışsınız. Allah şifa versin. Öncelik hayatta kalmanız.

Benim gelirimle geçinmek gibi bir durumu yok konuda da açıkladım evin masrafları hatta benim büyük ameliyatlarımı vs eşim karşıladı. Nenemin evininin tadilatını eşim ödedi. Ki orda oturmamız konusunda da ailem ısrar etti. Eşim istemedi hatta tatsızlık çıkmasın diye. Aynı şeyler size söylense siz yüzsüzlük yapıp aynı evde otururdunuz heralde. Eşim konusunda söylediklerinze hak veremiyorum bu yüzden. Ailem konusunda ise haklısınız bana çok düşkünler ayı yavrusunu severken boğar misali bi düşkünlük. İki tarafın da kendilerine göre haklı ve haksız tarafları var

Çok çok çok geçmiş olsun. Ablanız gerçekten insan olsaydı size bunları yaşatmazdı. Sizin hastalığınız Allahtan gelen doğuştan gelen bir hastalık. Evlendiğinden beri hastaneden çıkmıyor demek ne demek sanki eşimiz mi sizi hasta etti zaten vardı. Çaresizlik nedir ablanız bilmiyor umarım acı şekilde öğrenmez.

Bende olsam annemden böbrek almak yerine sıraya gidererdim. Allah korusun bir şey olsa tüm ihale üstüme kalır diye. Çok zor bir durum Rabbim size acil şifalar versin tez zamanda iyileşin inşallah.

Ben bir de eşime engel olmaz gir derdim galiba. Çok çok çok üzülürdüm ama git derdim. Ablamı da arar istediğin oldu gitti derdim

Önceliğiniz kendi sağlığınız olsun.Siz iyi olun ki olayları yönetebilin.Ablanız hadsiz.Birazda paralı olmanın verdiği egoyla eşinizi ezmeye çalışmış.Eşinizin gurur yapması eve gelmemeside normal , kırılmakta haklı.Böbrek içinse korkuya kapılmiş bence gerçekten alınabilse verirmiydi bilemedim.Insallah naklinizi olun iyileşin sonrada eşinizle yepyeni bir baslangıc yapın herkesten uzak.Ailenizde seciminize saygı göstermeli.Çok gecmis olsun.

Herkes nasibindekine gönül verir nasipte zenginlik fakirlik ne varsa onu yaşar.

Ablanızı bu denli kalpsiz yapan zenginliğinin verdiği kibir olsa gerek.
Annenize diyecek söz bulamadım.
Size sofra açtılar teşekkür ettiniz mi diye ezmek nedir?
En çok ona kızdım ben. Ateşe su dökmesi gereken kişi oydu asıl bence.

Eşinizin böbrek verme endişesini dile getirmesi hoş görünmedi bana da ama yine de sizin üzüleceğimizi düşünerek çenelerini tutmaları gerekirdi.

Size acil şifa dilerim.
Kendinizi üzmemeye çalışın.
Eşinizi seviyor ve özverisine inanıyorsanız eğer yanında durun. Herkesi ancak sizin bu duruşunuz susturabilir.

Eşin yerden göğe haklı
Organ nakli konusunda endişeleri olmuş olabilir bu da çok insani bir durum lakin ailen hadsiz. Ablanın eşinle yaptığı konuşma da tuz biber olmuş. Madem listeye yazıldınız sonuçlanana kadar sağlığınıza odaklanın ve ailenizle aranıza mesafe koyun. Kendi yağınızla kavrulmaya bakın ve ailenizden destek istemeyin, yanınızda olan, size değer veren eşinize de haksızlık etmeyin

Aileniz size nasıl düşkün ?
Size düşkün olsalardı siz hastayken ASLA BÖYLE Bİ KONU OLMAZDI..
Bence şuan duygusal düşünüyorsunuz aileniz hakkında..
Eşiniz kaç yıl yanınızda olmuş.. maddi olarak elinden geleni yapmış... ve sizi seviyor.. sevmese ailenize bukadar sabretmezdi.. siz üzülmeyin diye susmuş..
Eşinizi ailenizden öncelemelisiniz.
Bence 2 tarafta haklı değil..kendilerine göre de haklı değil..
Eşiniz haklı ve sizde eşinizin yanında olmalısınız...

Eşiniz o kadar kaotik bir ortamda neden bu kadar telaşlanıp sanki söküp alacaklar gibi böbrek derdine düşmüş kimse bunu sorgulamıyor ama ablanın bunu sorgulamasını sorguluyor. Konuyu inanılmaz taraflı anlatmışsınız. Şu tabloda eşinizin çalışmamasını bile size olan sevgisine bağlamışsınız ? Tabii şu an farkında değilsiniz. Şu an imkansız aşk hikayenizi yaşamak daha güzel çünkü sizde iyi değilsiniz. Rahatsızlığınız çok ciddi bence ruh sağlığınızı da etkilemiş. Mantıklı düşünemiyorsunuz dramaya kayıyorsunuz . Madem anlattığınız kadar berbat bir aileniz var, bence hepsini hayatınızdan atın, ve eşinizle kiralık evinizde mutlu mesut yaşayın.Kimseninde suratını görmeyin, hayatınızı size adamış çocuktan bile vazgeçmiş bu adamı kaçırmayın. Bakın, aklı beyni yerinde bi adam bu haldeki bi kadınla salyasümük saatlerce ağlamaz. Güçlü olalım der bu günler geçer der ben yanındayım der, ağlama üzülme zaten rahatsızsın. Biz birlikteyiz herşeyi halledeceğim der. Sen iyileş evden çıkarız ben çalışacağım, seni mutlu edeceğim der. Şu an ihtiyaç olan bu.

Çok uzun geçmiş olsun
Ablanızı kötü niyetli gördüm parası var diye havalarda

Herkesin parası olmak zorunda değil

Eşiniz sorumluluk sahibi mi bunlara odaklanın

Ablan tüy dikmiş. Eşte olsa organini vermeme hakki var degil mi? Ha ondan sonra sizin guveniniz gider ayrilir veya devam edersiniz o ayri ama ablan cok fena

kendi bakış açısıyla durduk yere coşmuyor

kadının ailesinin verdiği dairede oturuyorlar
adamın bir işi yok- arada tarla ekiyor- bu iş de kadının ailesinin yönetici, mühendis vs kafasına göre iş değil. onlar isiyorlar ki gururla söyleyecekleri titr getirecek bir işi olsun. zaten eskiden de dükkanı varmış o da yani pek kaale alacakları bi iş değilmiş. adamı genel olarak kaale almıyorlar.
ablanın eşinin çevresi var, vasfı var, tanıdığı var, maddi imkanı var ablanın gözünde erkek figürü böyle bir şey. genel olarak çevrelerinde erkek dedin mi anlaşılan şey bu muhtemelen.
dolayısıyla da eniştesini varlıklı imkanlı ailenin yanına para vs için yanaşmış vasıfsız eleman (kendi tabiriyle jigolo) olarak görüyor

abla bu kadının tedavi zamanlarını acılarını, hastalığın ne kadar zor bişey olduğunu, mesela bu kadının evde hasta yatıp eşinin çorba kaynatmış olabileceğini
erkeklerin genel olarak hastalık ölüm vs süreçlerinde ne kadar kötü olduklarını filan düşünmüyor, böyle şeyler umrunda değil
erkeksen işi olacak gücün imanın paran olacak, değilsen erkek sayılmazsın kafası yaşıyor

siz de diyeceksiniz ki "ona ne" ama işte gider kadının evinde kalır, onun imkanıyla tedavi süreci geçirirsen ona nesi kalmaz o işin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…