Lütfen okuyun. Organ nakli sürecim, ailem ve eşimin kavgaları

anneniz ablalarınız iyi meslek sahibi olabilirler gelirleride yüksek olabilir ancak belliki siz şahsi olarak onlarla aynı durumda değilsiniz.
Eşinizin jigololuk yaptığını söylemişler ancak kendi kızlarının yada kardeşlerinin de bu kadar kibir yapılacak bir yaşantısı ve maddi gücü olmadığı ortada.
Siz burada bir şeyi kaçırıyorsunuz aileniz aslında eşinize değil fazlasıyla sizin hayatiniza karışıyor maddi gücünü kullanarak.
Ailenizin eteklerinden ayrılın, başka bir eve geçin kendi hayatınızı onlara maddi açıdan ( ev) muhtaç olmadan sürdürmeyi deneyin.
Siz kiminle evlenirseni evlenin ailenizin bu tavrı değişmeyecek çünkü maalesef aileniz sizi parayla dövmeye alışmış.

Eşiniz orada oturup tadilat mı yaptırdı yoksa oturmadı mı bir karar verin. Yahu size zor durumdasınız diye evi açmışlar yine yaranamamışlar. İsteselerdi başkasına verir kirasını alırlardı. Sizin gibilere buldumcuk derler kusura bakmayın.

Herkes her şeyi konuşuyor söylüyor çünkü siz izin veriyorsunuz. Kim ne dese dönüp dinliyorsunuz. Evlilik aşamasında kimsenin ağzını kapatmamışsınız. Ailem bana çok düşkün eşim bana çok düşkün... Ee bunlar her şeyi söylemelerine hak mı? Ben yazdıklarınızı taraflı buldum. Evet ablanız hadsiz ayarsız kibirli biri ama satır aralarında eşim sinirlidir asabidir yazdınız. Ne yapıyor ne söylüyor mesela, ailenizin dikkatini çekecek asabiyette biri mi?

Hemen bir sonuca varılacak bir konu değil, herkesi dinlemek gerek. Eşinizin bütün ailesinde gerçekten böbrek hastalığı mı var? Ben eşim annem kardeşlerim ve çocuklarım söz konusu olunca tereddüt bile etmem. Eşimin de edeceğini sanmam, kardeşime ilik gerekebileceği ihtimali konuşulunca hemen gönüllü oldu ama yok böbreğimi veremem dese de şoktan ölmem. Hayat bana hiç bir şeyin garanti olmadığını öğretti. Siz bir taraf siyah diğer taraf beyaz gibi algılıyorsunuz, gri taraflar da var.

Nakil listesi tamam da hemen donör bulunma garantiniz mi var? Hem diyabet hastalığınız var hem böbrek yetmezliği çekiyorsunuz. Yanlış görmediysem safra keseniz de alınmış.

Kocana jigolo diyen ablanı mı silemezsin, ilginç. Allah şifa versin.

Öncelikle çok geçmiş olsun. Umarım en kısa sürede şifa bulursunuz. Bu süre zarfında insanların gerçek yüzlerini de göreceksiniz.
Ben de bir ablayım kardeşim olsanız ve böyle hassas ve zorlu bir süreçteyken damadımız çıkıp böyle bir laf etse ben kendimi ne derece tutabilirdim bilemiyorum. Bize savunup tercih ettiğin adam işte bu demek istiyor size. Ablanız tepki vermekte bence haklı lakin biraz uzatmış. neticede senin eşin, sen memnunsan kimseye laf düşmez.
Gerçeği söylemek gerekirse eğer tutsaydı eşin o böbreği vermeyecekti. Tutuşmasının sebebi kan grubu uymadan da nakil yapılabilir tarzı google bilgsi olabilir.
Dünyada herkesin başına her şey gelebilir. En kıymetli sensin. Farkındayım çok zor ama Sadece kendine ve iyiliğine odaklanmanı tavsiye ederim.

Aileni haksız bulmadım. Karın kronik hasta, tedavi edilmesi gereken türlü rahatsızlıkları ortaya çıkıyor, sen işi gücü bırakıyorsun. Erkek olarak daha çok para kazanmaya çalışması gerekirdi, saldım çayıra mevlam kayıra olmaz. Ayrıca ben eşinin böbreğini sana vermek istemediğini düşünüyorum. Sana anlatmış, eniştene anlatmış, içinde tutamıyor. Açıkça söyleyemiyor da, ancak böyle dışa vurabilmiş, içinde tutamıyor yani korkuyu.
Kardeşim böbrek nakline ihtiyaç duysa, eşi gelip senin eşin gibi böbreği veren için zorlukları anlatsa, deliririm. Yeri ve sıradı mı, herkesin zaten canı burnunda.
Ablan abartmış ve saldırganlığı hatalı. Bence sen tüm yaşadıklarını mantık süzgecinden geçirip iyice düşün.

Ben ablanızla aranıza mesafe koymanızı öneririm.Hadi haksız yere eşinize kızdı,size nasıl öyle davranıyor.Hastasınız,abla içimi kime dökebilirim derdinde.

Burada arada kalan erkekler gibi olmuşsunuz,eşinizi de kendinizi de ezdirmeyin artık.Şu paraya tapan insanlardan nefret esiyorum,paraları batsın.Her şeyi kendilerinde hak görüyorlar.

Ablanın üslubu yanlış ama fikri doğru. Haklı olan o.
Kocanın pozitif çok tatlı olarak anlattığın şeyleri genelde bedava yaşamak üzerine.
Böbreği uyumsuzken ondan alınır korkusu yaşaması ise aşırı büyük falso. Ortada hasta olan senken açıkçası onun korkularını dinleyemezsin rol çalıyor.
Anlattığın kadarı ile elle tutulur pek bir tarafı da yok.
Ablan jigolo yerine başka kelime kullansaymış oturup alkışlardım.

Öncelikle çok geçmiş olsun, tez zamanda sağlığınıza kavuşmanızı diliyorum.
Konunuza gelince eşiniz hata etmiş keşke öyle konuşmasaydı eniştenizle yok böbreğimi veremem falan diye tam tersine "ah keşke benimki uysa ben versem böbreğimi canımı veririm" falan tarzı konuşması gerekirken ailenizin gözünde böbreğini vermek istemeyen eş konumuna düşürmüş kendini. Anneniz ablanız da çok hatalı siz katater takmış ağrı içindeyken böyle konuşmalarla sizi üzmemeleri gerekiyordu. Eşiniz de kendisine jigolo diyen bir aile ile görüşmek istememekte ve yaylaya dönmek istemekte haklı. Yani iki tatrafın da hataları var ama siz bunları boşverin kendi sağlığınıza odaklanın. Ailenizle de ilişkinizi koparmayın. Onlar neticede size yardım ettiler, anneniz nenenizin evini açtı, ablanız ve enişteniz de sizi misafir edip hastane işleriniz için uğraştılar.
Annenizin böbreğini alıp almamak sizin kararınız ama ilişkinizi koparmayın. Anneniz böbreğini vermek istiyorsa ve alırsanız da arkanızdan ne konuştuklarını da kafaya takmayın. Siz kendi sağlığınıza odaklanın, önemli olan sizin sağlığınız. Bırakın insanlar hata yapar konuşur, siz bunlara üzülürseniz kendi sağlığınız etkilenir.

Oncelikle gecmis olsun ablaniz acaba bu surece gelene kadar icinde biriktirdiklerini mi kustu bende olsam bende kardesimin esine kizabilirdim hastaligi yasayan sizsiniz hem fiziksel hem ruhsal acidan ama esiniz elinde halihazirdaki isini birakiyor hasta karisi ise giriyor bunuda sizi sevdigi icin yaptigini dusunuyorsunuz ablaniz esinizin rahatligina buldugu kilifa kiziyor gibi birde bobrek vermekten korkmasi tuzu biberi olmus

Geçmiş olsun umarım bir an önce sağlığınıza kavuşuruz.

Eşinize hak verdim ben adam artık dolmuş taşmış yinede saygısızlık yapmamış.

Çok bedeller ödedim demiş ama siz bunu çocuk olarak algılamışsınız ama adamın zaten aile memleketinde yaptığı işi varmış ki yinede çalışıyormuş orada yazları orada ki kurulu düzenini bozmuş sizin yanınıza tasınmış sonra yetmemiş aile apartmanına gitmiş yeme içme de berabermiş siz de hergün kayınaile evinde içli dışlı olsanız emin olun eşiniz kadar sabırlı olmazsınız.

Eşinizi seviyorsanız onun yanında olun ve bu sefer onun memleketine taşının orada zaten işi varmış.

Eşiniz hastalıkla ilgili yorum yapmış ileride bende de olabilir diye bunda bir sakınca görmüyorum ben buradan böbrek vermek istememesi çıkmaz benim de basta annem olmak üzere bütün akrablarında şeker ve tansiyon var ki bende de olma olasılığı yükek ki bu aralar tansiyonum sınırda geziyor .

Son düzenleme:
Anne iznde ablaniz da çok ayıp yapmışlar. Siz ablanizin evinde misafirdiniz ve üstelik hastalıkla uğraşıyordunuz asla eşinize bu konuşmaları yapmamalıydı. Söylediklerinde haklı bile olsa ne yeri ne zamanı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…