- 21 Aralık 2014
- 2.017
- 1.768
- 333
- 37
- Konu Sahibi Deryakuzusu88
-
Enerjisini atmasi icin elimden geleni yapiyorum bu kis vakti bile disari cikariyorum evde sohbet ediyorum yeri geliyo bogusuyorum ama yok yok yok iki gundur kulagima ciglik atiyo anlatiyorum oglum bak kulagimduymaz zari patlar bagirilmaz ama bildigini okuyoBagirmis olmaniz sizin kotü bir anne oldugunuzu gostermez .Kendinizi kotu hissetmeyin .Biz de insaniz .. Tahammulumuzun bittigi sabrimizin kalmadigi zamanlar mutlaka vardir.
Erkek cocuklari kiz cocuklarina gore daha fazla yaramazdir .4 yas sizi anlayabilecegi bir yaş . Ama sunu da bilin isterim kii ; erkek cocugu olupta yaramaz olmayan hic duymadim da gormedim de.2 tane var bendeBiraz daha sakin olabilirsiniz. Soyle dusunun onun oyuna ihtiyaci var.Simdi ki zamanda disari cikip enerjisini atamayacagi icin bunu evde yapma hakkini elinden almamalisiniz.
Hayir hic kimsem yok esimde gece gunduz calisiyo arkadasim yok oglumla disari cikiyoruz ama hic kendime vakit ayiramiyorum babasi arada bir saat disari cikarirsa o kadarSize cocuk bakiminda yardimci olan biri var mi? Bazen annelere bu konuda o kadar cok yukleniliyor ki sinir kupu oluyorlar ister istemez. Kendinize ayirabildiginiz, arkadaslarinizla ya da tek basiniza gecirebildiginiz zaman yaratabiliyor musunuz? Esiniz ev islerini ve cocuk bakimini sizinle adil bir sekilde bolusuyor mu? Kendinizi suclamadan once bunlari dusunun ve iyilestirin. Siz de insansiniz.
Sabirli olun oncelikle ..Enerjisini atmasi icin elimden geleni yapiyorum bu kis vakti bile disari cikariyorum evde sohbet ediyorum yeri geliyo bogusuyorum ama yok yok yok iki gundur kulagima ciglik atiyo anlatiyorum oglum bak kulagimduymaz zari patlar bagirilmaz ama bildigini okuyo
Hayir oylr seyler degil mesela kosuyo birden ittiriyo yapmadan anlamiyo tepeme cikiyo yere egilince yapma diyorum anlamiyo kulagimin dibinde ciglik atiyo tezgahin ustune cikiyo yemek yaparken gibi gibiKendini kötü hissetme bence. İnsanlar sinirlerine hakim olamadıklarında en hafif şeydir ses yükseltmek. Öfke patlaması vurma hakaret etme gibi ciddi şeyler değil bence.
Kendine biraz zaman ayırır çocuğuna da sınır çizersen herşey çözülür bence. Neye sinirleniyosun ve bağırıyosun mesela? Duvarları boyuyorsa herkes sinirlenir. Çocuğun duvarları boyayamayacağını bilmesi gerekir.
Ama salonda çok oyuncak var diye sinirleniyorsan kendine biraz zaman ver.
Anlatabildim mi demek istediğimi? :)
Evet sanirim biraz hiperaktif konusuyorum anlatiyorum oglum yapma diyorum cocuk gelisimciyle gorustum krese anaokuluna gitmesi gerekiyo disiplin olmasi gerekiyo biraz ama onumuzdeki doneme kadar gonderememHiperaktif bir oğlunuz var sanırım.
Buna yönelik enerjisini nasıl atabilir ya da daha sağlıklı bir iletişim nasıl kurabilirsiniz; bir araştırın.
Üzülmeyin; yukarıdaki arkadaşa katılıyorum. Bağırmanız sizi kötü bir anne yapmaz ki..
Süper dadıyı izle canım. Yöntemi iyice öğren. İngilizcen varsa ingiltere yapımı programı da izleyip iyice pekiştirirsin. Onları yapan bi çocukla delirmemen takdire şayan :) ama çocuğu sizin eğittiğinizi düşünürsek tüm suç sizin oluyor. Bu sorgulaman gereken kısımHayir oylr seyler degil mesela kosuyo birden ittiriyo yapmadan anlamiyo tepeme cikiyo yere egilince yapma diyorum anlamiyo kulagimin dibinde ciglik atiyo tezgahin ustune cikiyo yemek yaparken gibi gibi
Bende yara acmak istemiyorum uyudugunda o kadar masum oluyoki kalbim ciz ediyo ama bilmiyorum yaa nasil bas edicem bilmiyorum buraya yazip rahatlamak istedimBağırdığınızda vizdan azabı duymanızdan belli kötü bir anne olmadığınız
Ama size tavsiyem bağırmayın yine de, çünkü bağırdıkça bu bağırmalar çocukta hiçbir etki etmemeye başlar, yani yüzgöz olduktan sonra sürekli bağıran çağıran anneye karşı çocuk umursamazlık duymaya başlar bildiğini okur.
Nitekim öyle de oluyormuş.
Sabredin, bende de iki adet 4 buçuk yaş bebesi mevcut, kız benimkiler, çok aşırı hareketleri yok.
Zaman zaman sinirlensem de artık büyüyorlar kalplerinde yara açmayım diye susuyorum, konuşarak anlatıyorum.
Siz sakin kalıp konuşmaya devam edin, o beynine kazır bunları, bir gün mutlaka etki edecek. Sabır, geçecek bugünler.
Onun 4 yaşında olduğunu, içinde tükenmek bilmeyen bir enerjisi olduğunu hiç unutmayın.
Soyle bir durum var baba yogun calisiyo baba figuru yok ve biz surekli ortam degistrmek zorunda kaldik daha dogrusu bir babannede bir kendi evimizde oda cocukta duzen birakmadiSüper dadıyı izle canım. Yöntemi iyice öğren. İngilizcen varsa ingiltere yapımı programı da izleyip iyice pekiştirirsin. Onları yapan bi çocukla delirmemen takdire şayan :) ama çocuğu sizin eğittiğinizi düşünürsek tüm suç sizin oluyor. Bu sorgulaman gereken kısım
Anlıyorum .. Bağırmamak herşeye evet demek de değil.Bende yara acmak istemiyorum uyudugunda o kadar masum oluyoki kalbim ciz ediyo ama bilmiyorum yaa nasil bas edicem bilmiyorum buraya yazip rahatlamak istedim
Disiplin dediğin şey 2 farklı evde yaşamasıyla alakasız. Bağırmaması gerekiyorsa 2 yerde de bağırmamalı. Baba figürü olsa güzel olurmuş ama dünyada çocuğuna tek başına bakan yüzbinlerce kadın var yani bu da konuyla alakasız.Soyle bir durum var baba yogun calisiyo baba figuru yok ve biz surekli ortam degistrmek zorunda kaldik daha dogrusu bir babannede bir kendi evimizde oda cocukta duzen birakmadi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?