lütfen yardım ve fikir ; huysuz muyum

Bu kadar ustune gidersenız göreceğiniz muamela bu yanı.
Eğer halsizsen bırgun duruversın bulaşıklar neden ısrar ettın ki .s

aslında ben malı hayvan anlamında değil bi eşyayı alırsan değişmez anlamında söylemek istedim. ona göre o ne yemek ne temizlik hiç bi beklentisi yok ama ben hemen işini bitirip mutfağını temizleyip çayını demleyen çiftlere özeniyorum. etrafımızda da öyle örnek çok sanırım ordan etkilendim

ben de çalışıyorum ben de hamile oldum..
ama sizin yaptığınız çok abartı olmuş.. gerçekten huysuzmuşsunuz.
adam tabakları suya tutmuş belli ki yardıma meyilli. altı üstü 3 tencere için hakaret etmenize , kalp kırmanıza şaşırdım..

bence kendinize gelin!

aman ya ıkı tencere atıverın makınenın ıcıne yarın halledersınız yada ıcıne bıraz sıcak su hepsı bu işte sızde yatın dınlenın bu gunlerınız gerıgelmıcek hamılelıgınızın tadını cıkarın ve EVET haksızsınız esınıze bu sekılde hakaret etmenız hıc hoş degıl

Ortada gerçekten bir konu yok. İkiniz de abartmışssınız.
Tabi sen hamilesin o yüzden daha hassasın.

Sizin söylediğiniz anlam değil, karşıdakinin anladığı önemlidir.
Hayvan değil de eşya bile deseniz hiç hoş değil.

Özenme konusuna gelince, ben de bir sürü şeye özeniyorum ama olmuyor.
Hayaller başka, gerçekler başka.

Mükemmelliyetçi olmaktan vazgeçin. Hayatın daha huzurlu olduğunu göreceksiniz.

O adam sizin hayat arkadaşınız. Her anınızda yanınızda olacak kişi. Anneniz babanız vefat ettiğinde yanınızda o olacak. Çocuklarınızın babası o olacak.

Not: Ben de uyurken uyandırılırsam canavara dönüşürüm, en nefret ettiğim şeydir. Hele de akşam işten yorgun geldiysem...

valla ben hıç bulaşık yıkayan koca görmedim...maalesef böyleler yapmıyorlar....nıye ustune gıttınız k...ne gerek vardı....yıkamayın yada sonra yıkayın boş yere tatsızlık çıkmış.....ustelık erkekler yapmıyor yanı....yapan cok nadır...benım esım mısal çok ıyıdır her konuda anlayışlıdır sorunumuz yoktur ama o bıle ben 9 aylık hamıleyken benden su ıstedı düşün.....tabı ben kalk kendın getır dedım orası ayrı.....
düşünmüyorlar düşünselerde yapmıyorlar ınatlaşmaya gerek yok....boşa huzur kaçırmaya gerek yok

bilmiyorum o anda dolmuştum ve ben sinirliysem o olayı hemen çözmek istiyorum orda sabırlı davranamıyorum

Ozaman kendinize çeki düzen vermelisiniz,
Yani ben konuyu okurken adam sanki gündelikçi gibi hissettim yıkanacak ,olacak hiç hoş değil
Size yardım etmeyecek halde bir adam olsa o beğenmediğiniz tabaklara su tutma olayını da yapmazdı emin ol.

Eşiniz size yardım etmiş toplamış su tutmuş at tencereyi makineye olmadı sabaha kalsın ne yani dünya meselesimi,
Herhalde hormonlarınız şuanda yerinde duramıyor hamilelikten anlıyorum ama dizginleyin gene de siz .
mAL kelimesi çünkü çok büyük meselelere çanak tutabilir.
Bazen ağzımızdan çıkan kelimeleri düşünerek kullanmal
ıyız.

Böyle şeyler ima etmedim. Hiç köşesine çekilen veyahut eğilip bükülen bir tipte değilimdir. Hatta eşim fazla özgüvenimden arada şikayet eder.

Doktora yapsan dahi kocanla kavga edersin. Kişilik meselesi derken bunu kastettim. Hamileliği de yaşadım belim de ağrıdı ama 2tencere için kocamla kavga yapmadım. Yıkarsam yıkarım, yıkamazsam sabaha bırakırım. Uyuyan adamı da kaldırmam.

3 aylık hamilesiniz ve şimdiden hamileliğinizi kullanıyorsunuz, tebrikler size.
Siz yorulmuş olabilirsiniz, eşiniz de işten geliyor o da yorgundur.Tencereleri de sen hallediver ne olacak.Adam kaç defa söylemiş, üstüne üstüne gitmişsiniz yani.Sonra kocanızı MAL!a nasıl benzetiyorsunuz

adam yattığıı yerde 5 dakikada uyuyakalmış, siz kendinize empati yapılsın istiyorsunuz hamileyim de bilmem ne, o adam da çok yorgunmuş, siz neden empati yapmıyorsunuz.

eğitimliyiz, çalışıyoruz vs diyorsunuz, gerekiyorsa bir yardımcı tutun, bu kadar gerilmek niye.

Koca mi aldiniz gündelikci mi ? Tabaklari toplamış daha ne yapsın ? Yorgunum demiş üstelik. Üstüne gitmemeliydiniz.
tabakları ben tutup suya gitsem tencereler senin desem yapacak mı hayır. öyle yaptığını sanıyor ona sinir oluyorum

eşitlik,hakkını savunmak vs. saygısızlıkla karıştırılır oldu sanki.
istekler,beklentiler bağırıp çağrılarak yerine gelmiyor.
aksine aradaki ilişkiyi zedeliyor.

hayatınızda eşiniz dışında ne arkadaşınızı,ne kardeşinizi ne de başka birini uykusundan zorla uyandırıp mutfağa gitmesini isteyemezsiniz.
sevgi,sahip olma sınırsız ilişki demek değil.

çalışıyorsanız panik yapmakta haklısınız.
yarın akşama kadar bekleyecek,birikecek vs.
bunu da sakin zamanda sabahları yapalım şeklinde programlayın.
eşiniz az erken kalkıp toparlar akşam yapamıyorsa.

mideniz bulansa evi ...... götürür de yerinizden kalamaz seyrederdiniz.
o kadar fazla rahatsız olmadığınızı düşünerek söylüyorum.
o şekildeyse gergin,sabırsız,mutsuz olmanız normal tabi.

ayda bir temizlik için geliyor, haftalık da o süpürüyor ben siliyorum tuvaletleri falan yıkıuorum bulaşık yıkamaya nasıl yardımcı alalım onu ikimizin yapması gerek

2 aydır mutfağa girmiyorum mide bulantısından 4 ay olacak azalmaya başladı dün ilk kez girdim mutfağa. yani evin o hali de oldu sizin dediğiniz gibi. sabah eşim 6.45te gidiyor o saatte yapamaz ki

ayda bir temizlik için geliyor, haftalık da o süpürüyor ben siliyorum tuvaletleri falan yıkıuorum bulaşık yıkamaya nasıl yardımcı alalım onu ikimizin yapması gerek

sürekli olan bir şeyse siz haklı olabilirsiniz zaten.
ama o güne özel bir durum diye düşündüm ben, adam uyuyakalmış ya, ben kıyamam herhalde.

bir de hamileliğiniz boyunca daha fazla yardımcı almanızı öneririm, silme süpürme de yapmayın.
bulaşık için de bilemiyorum ya, bu kadar kavgaya dönüşmemesi lazım.

mal sözcüğü hele hiç olmamış.

bir erkekle "değişir" beklentisiyle evlenmek yanlış.
3. aylık hamilelikte bu kadar yorgunsaniz, hamileliğin ileriki ayları, yorgunluğunuzu ve aile huzurunuzu düşünerek gündelikçi alın derim.

Titizliği bırakın

O mutfak bak dök yala olmamalı

Adamın aklına tencere gelmemiştir ertesi gün ama bunları dün unutmuştun deseydin öğrenirdi

Uyuyan uyandırılmaz ama onun tavırları da hoş değil kazağını yırtıp hırsını alacaktı vs

2 aydır mutfağa girmiyorum mide bulantısından 4 ay olacak azalmaya başladı dün ilk kez girdim mutfağa. yani evin o hali de oldu sizin dediğiniz gibi. sabah eşim 6.45te gidiyor o saatte yapamaz ki
ben çok ileri seviyede yaşadım.çok zor.
benim eşim de 6 da çıkıyor ama bulaşık makinesini bu sabah olduğu gibi boşaltıyor,ben de yemek yapıyorum o arada.
sakin konuşarak çözüm bulmak en iyisi.
2 tencere için çektiği üzüntüyü düşünürsek.:)

tamamen paylaşmaz haklısınız ama bana yardım etmemek için değil kendi dağınıklıktan rahatsız olmuyor benim gibi. yani mesela yatağı toplasam da olur toplamasam da önemli değil onun için. ben titiz olduğum için ben daha çok yoruluyorum evde.
iş olarak da ben yürüyerek gidiyorum onun yolu 1.5 saat uzaklıkta o yüzden anlayışlı olmaya çalışıyorum zaten. ama temizlikte evi süpürür mutfaktaysam gelir tamamen g.t büyütme şeklinde değil haksızlık yapmiyim şimdi. ama ben,m beklentimi karşılamıyor malesef.
mesela pijamalarını katlamıyor sen de katlama önemli değil diyor ama ben sevmiyorum dağınık olmasını mecbur yapıyorum içim rahat etmediği için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…