- 7 Ekim 2009
- 4.295
- 5.168
- 723
- Konu Sahibi ayseayseli
-
tamamen paylaşmaz haklısınız ama bana yardım etmemek için değil kendi dağınıklıktan rahatsız olmuyor benim gibi. yani mesela yatağı toplasam da olur toplamasam da önemli değil onun için. ben titiz olduğum için ben daha çok yoruluyorum evde.
iş olarak da ben yürüyerek gidiyorum onun yolu 1.5 saat uzaklıkta o yüzden anlayışlı olmaya çalışıyorum zaten. ama temizlikte evi süpürür mutfaktaysam gelir tamamen g.t büyütme şeklinde değil haksızlık yapmiyim şimdi. ama ben,m beklentimi karşılamıyor malesef.
mesela pijamalarını katlamıyor sen de katlama önemli değil diyor ama ben sevmiyorum dağınık olmasını mecbur yapıyorum içim rahat etmediği için
Miktirsin diyorum.
Öncelikle verdiği tepkiler normal çünkü Türk erkeği gerçekten eşit olmayı kaldıramaz, ev işlerini eşit paylaşamaz. Gerçekten işyükünü paylaşamaz, arada bir 2 tabak suya tutar yalandan adı ev işi yaptım olur.
Hamileysen de, yorgunsan da önemli değil, işleri sen yapmalsıın çünkü sen insan değilsin kadınsın. Eşin de haklı elbette ev işleri eninde sonunda kadının görevi, sen paylaşmak gibi bir misyonla yola çıkmışsın, ama adam da değişip işleri sana yıkabileceğini sanmış, tutmayınca da hata yaptığını anlamış aman ne zeki bir erkek.
Parayı denk kazanıp birlikte yemeyi bilirler ama iş yapmaya gelince yanaşmazlar.
Hamile kadınsanız zaten iş yapmamalısınız bence. 9 ay yardımcı olsa ölecek mi ? Hayatı boyunca g.t büyütmüş, 9 ay da yapıversin diyorum.
Ben de kendini gerçekten erkeğe denk gören ve işbölümünde ısrar eden bir kadınım, doğrusu da zaten bu. Eşin de kör değildi herhalde, beğenmiyorsa ev kadınıyla evlenseymiş.
evet bunu bi kaç kere daha yaptım bağırarak uyandırıyorum sinirimden o da aynı şeyi söylüyor çıldırıyor uyuyan insan uyandırılır mı üstüne bişe örtülür diye ama ben titiz biriyim günlerce bulaşık bekletemiyorum kendim de yapamıyorsam içim içimi yiyor
Arkadaşlar merhaba sırf bu konuda fikir almak için üye oldum lütfen yorum yazar mısınız?
ben 1 yıllık evli 3 aylık hamileyim..ikimiz de eğitimli çalışan insanlarız. şimdi dün akşam yaşanan bir olayı anlatmak istiyorum
dün eşim işten geldi yemek yapmıştım yedik sonra o tabakları suya tuttu masayı kaldırdı ve direkt gidip oturma odasına uzandı. çok halsiz ve yorgunum bugün dedi. beş dk sonra bi gittim uyumuş. yığınla yıkanacak tencere vardı mutfakta. (hep öyledir tabakları kaldırıp içeri gidiyor tencereye falan sürmez elini ama en azından hamileyken yapar diye düşünmüştüm)
ben de yemek yerken belim çok ağrıyor sırtım ağrıyor falan dedim bunlardan bahsettim. biliyor yani halsiz olduğumu. gittim odaya niye uyuyosun bi sürü iş var tabakları suya tutmakla olmuyor dedim o da uyuyorum lütfen yorgunum vs dedi. benim de inadım tuttu ağlamaya başladım ben hamileyim her yerim ağrıyo bana bırakıp kaçıyosun dedim. sen de yapma o zaman yat dinlen senden bişe isteyen yok ki dedi.
Israrla söylendim uyandırdım o da bağırdı rahat bırak vs gibisinden. sonra içeri gitti ben de bağırarak senin değişeceğini düşünmekle hata etmişim bi MALI nasıl alırsan öyledir değişir mi hiç dedim.
o da hırsla geldi ne diyosun sen falan dedi ben de tekrar edip git başımdan dedim tuttu kazağımın ucundan çekmeye başladı hırsını almak için yırtmaya çalışıyor yani. ben de ittirdim ayağımla, yanlış yerine denk geldi iyice sinirlendi kollarımı tuttu falan sonra bir baktım kazağımı çekerken boynumu çizmiş tırnağıyla ağlamaya başladım bilerek olmadı falan dedi tamam ben sinirliyim sen de çok huysuzsun dedi.
küstük şimdi haksız mıyım ben onun davranışları normal mi. hangi erkeğin üzerine bu kadar gidersen çıldırır dedi.
senin fikirlerini genelde destekliyorum, ama bu konuda bunlar ev arkadaşı değil ki.
karı koca.
böyle mi olmalı.
adam yorgun, tamam sen de hamilesin rahatsızsın vs, o zaman bırakın kalsın yani tencereler de, bu şekilde olmaz ki.
tabi adam her gün yorgunsa, ya da bunun arkasına sığınıp zor işleri eşine kaktırıyorsa o konu ayrıca tartışılmalı. ben o güne özel adamın çok yorgun olduğu varsayımı ile yazıyorum. Burada eş olarak daha fazla işi göğüsleyebilir kadın veya erkek.
Miktirsin diyorum.
Öncelikle verdiği tepkiler normal çünkü Türk erkeği gerçekten eşit olmayı kaldıramaz, ev işlerini eşit paylaşamaz. Gerçekten işyükünü paylaşamaz, arada bir 2 tabak suya tutar yalandan adı ev işi yaptım olur.
Hamileysen de, yorgunsan da önemli değil, işleri sen yapmalsıın çünkü sen insan değilsin kadınsın. Eşin de haklı elbette ev işleri eninde sonunda kadının görevi, sen paylaşmak gibi bir misyonla yola çıkmışsın, ama adam da değişip işleri sana yıkabileceğini sanmış, tutmayınca da hata yaptığını anlamış aman ne zeki bir erkek.
Parayı denk kazanıp birlikte yemeyi bilirler ama iş yapmaya gelince yanaşmazlar.
Hamile kadınsanız zaten iş yapmamalısınız bence. 9 ay yardımcı olsa ölecek mi ? Hayatı boyunca g.t büyütmüş, 9 ay da yapıversin diyorum.
Ben de kendini gerçekten erkeğe denk gören ve işbölümünde ısrar eden bir kadınım, doğrusu da zaten bu. Eşin de kör değildi herhalde, beğenmiyorsa ev kadınıyla evlenseymiş.
Bugün dönüm noktanız olsun ve biraz bu huyunuzu törpüleyin derim..
Eşinizin size yaptığı kötü bir davranış yok hiçten yere gününüz mahvolmuş.. değmez cidden. Bir saat sonra başımıza ne geleceğini hiç bilemeyiz ufak tefek şeyler yüzünden birbirinizi kırmayın.
Bu ufak tefek şeyler birikir birikir içten içe büyür ileride daha büyük sorunlarda olabilir.
Ben de çok titizim ve çalışıyorum.. beyin olarak bazen öyle yorgun oluyorum ki sese tahammülüm olamıyor.. bir de uyurken o şekilde uyandırılırsam çok büyük tepkiler verebilirim.
Evet hayat müşterektir.. eşler bir birine yardım etmeli hele ki iki tarafta çalışıyorsa.. fakat siz evin şeklini değiştirmiyorsunuz veya detaylı bir temizlik yapmıyorsunuz ki.. sadece iki tencere.
Bence akşam güzel bir yemek hazırlayın.. ve baş başa oturun güzelce o an öyle hissettiğinizin tepkinizin elinde olmadığını hatanız varsa özür dileyeceğinizi güzelce söyleyin.. eminim ki bu davranışınızdan sonra eşinizde size karşı farklı davranacaktır. Şu an içiniz içinizi yiyor çok belli.
bende niye hep ben çay demleyeyim niye hep ben tencere yıkayayım düşüncesi var gerçekten o kadar yorgun olduğum için değil dün yorgundum ama diğer günler de böyle hissediyorum tbakları suya tutmak yeterli bir yardım mıOrtada bir sebep yokken kavga yaratma konusunda gerçekten yaratıcısınız :)
Hamilelik stresi, birazcık da mükemmeliyetçililik var tavsiyem yol yakınken birazcık daha ucunu salmanız ev işinin.
Hamileyken bebeğin nereye gitsen seninle ama doğduktan sonra asıl zor kısım başlayacak, o zaman ne yapacaksın?
2 tencere bırak at makineye, olmadı mı su doldur içine kapat kapağını görme...
Huzurunuzdan daha önemli değil ev işi... Doktora falan yazdığınız için yaş tahmini yaparsak 30lu yaşlarda bir adamın sizin her istediğinizi yapmasını beklemeyin, 3 yaşındaki çocuğunuza bile yaptıramayacaksınız gün gelince.
Yorgun musunuz? Bırakın bulaşığı uyuyun sizde.
Çay mı içmek istiyorsunuz? Demleyin çayı bir bisküvi/ hazır kek paketi açmak sizi yormaz öyle uyandırın eşinizi çayınızı için birlikte sonra yıkayın tencere tavayı.
Huysuz değilsiniz sadece panik halinde çırpınıyorsunuz ev işleri konusunda, gerçekten kendinizi yorduğunuza değmeyecek göreceksiniz.
sadece iki tencere ama niye hep bana tapulu o iki tencere onu anlamıyorum. evet çok mutsuzum işteyim ama konsantre olamıyorum şuan. ama onun da hırsını alamayıp kazağımı çekiştirmesi doğru mu öfke kontrolü sorunu yok mu bu davranışta ona göre bu kadar davranışa herkes çıldırır herkes onun gibi davranır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?