lütfen yardım ve fikir ; huysuz muyum

sevgili konu sahibi arkadasim; insanlar zaman zaman gaflete dusebilirler ki su an siz mental ve fiziksel sagligi hassasiyet cizgisinde gecen bir donemdesiniz. ben de hamileyim ve bircok gun elim kapiyi acmaya dahi gitmiyor, yemek hazirlayamiyorum ki bulasigi yikiyayim... oyle gunlerde esim yardimci oluyor, yardimci olamayacagini hissettigim yerde kotu dahi olsam gerginlik yaratmamaya calisiyorum. keza yuk sadece benim uzerimde degil.

esinize mal demeniz hic hos bir yaklasim olmamis. ne olursa olsun saygi en mahrem anlarda, en siddetli kavgalarda dahi korunmali.

bulasik makinaniz yok mu? makinaya koysaydiniz. yahut yarin kendinizi iyi hissettiginizde yikayaydiniz. icerisinde bulundugumuz toplumda degil masaya yardim eden es, afiyet olsun diyebilen dahi az bulunur. yok yere kalp kirmayin. o yapamiyorsa siz geri adim atin, barisin.

Şimdi adam yorgunum demiş ve 5 dk sonra uyuyakalmış.
Yani 5 dk içerisinde uyuyup kalan adam hakikaten de yorgundur tencere filan yıkayamaz.
Ama siz de hamilesiniz işten gelip yemek yapmışsınız ve yardım istemekte de sonuna kadar haklısınız elbette.
Şu noktada hatalısınız yorgunluktan uyuyup kalmış adamı o haldeyken uyandırıp şikayet etmeniz çok anlamsız olmuş.
O esnada dünyanın en haklı insanı da olsanız eşiniz ters cevap verirdi zaten.

Bence koyverin gitsin.
O gün çok mu yorgunsunuz ıslatın bulaşıkları bırakın yarın yıkayın.
Yani tamam titizlik temizlik güzel önemli şeyler de sizden daha önemli değil sonuçta.
Valla ben de normalde titiz biriyimdir ama canım istemediği zaman yorgun olduğum zaman kılımı dahi kıpırdatmıyorum.
Hiçbir iş benim canımdan daha önemli değil çünkü.

huysuz demeyelim ama çok üstüne gitmişsin yorgunum demiş işte hamilesin tamam o da yorulmuş demek ki hemen laf saymaya başlamışsın gereksiz gerginlik olmuş

Aman ne büyük marifet ne büyük marifet

Evet çokkk büyük marifet, riskli gebelik ( hem benim hem bebeğimin ölüm riski ) yaşarken tencere bulaşık vs gibi saçma konulara zaman ve emek harcamadık. Eşim yıkamadı ( günde 12saat işte 2-3saat yolda geçiyordu) ben de yıkamadım. yardımcı ve hazır yemekle çözüm ürettik , diyorum. Yani bu kadar sorun yapacak bir şey yok çözüm bulun diyorum.

Bu mantığa göre eşiniz günde ortalama beş saat uyuyan biri. Eee riskli hamilelik geçti hala mı aynı. Yoksa narin ellere kıyılmıyor mu hala

Gözümün önüne hani filmlerde üvey anneler olur ya kalk bakalım iki tabak çalkalamaya olmuyor temizle der gibi... Bence siz hamile olduğunuz için karsılık bekliyorsunuz daha fazla düşünceli davransın istiyorsunuz bilinç altınızda bu var.. Ama bakın bir de söyle yapın uyandırmadan uyandığı vakit bu tencerelerde böyle kaldı sen de çok yorgunsun ben rahatsızım ne olacak bu mutfağın hali sende çok yoruluyorsun tarzında konuşsanız bakın neler değişir.. Çok iyi bir eşe sahipsiniz kıymetini bilin bence.

sapına kadar haksızzın sanki temizlikçi bir kafdın bulmusta sunu yap bunu yap diyorsun.benim eşim bir tabağı yerinden kaldırmaz .böyle eş bulmussun öp elini başına koy bizde eğtimli insanlarız ama kusura bakma isterse tabagı surdan kaldırmaz

b,r hizmetçi tutu bence kocan senin hizmetçin değil.

eşiniz yorgunmuş bu bahaneyi herzaman yapmıosa sorun yok bence... hem o kadrını yaptığına şükretmek mi lazım ne

adamın ofke kontrolü sorunu yok bence
ofkelendirmişsiniz zorla

Offff çok huysuzsun bence yaa. Madem tencere tabak hesabı yapiyosun o kadar esitlikçisin e o senden 4 saat fazla disaridaymis onu napcaz

ben sizi hiç haksız bulmadım. sayfalar haksız olduğunuzu düşünen kadınlarla dolu, hayretle okudum. ne demek ev işleri kadının görevi. siz de çalışmayın öyleyse, eve para getirmek erkeğin görevi sonuçta. hem kadın çalışmalı ekonomik özgürlüğü olmalı derler, sonra da ev işleri kadınındır derler. oldu ya, biz haftanın bilmem kaç günü çalışalım, bütçeye katkıda bulunalım. sonra eve gelip evdeki görevlerimizi yerine getirelim, ne güzel dünya. neymiş yorgunmuş beyfendi. siz de yorgunsunuz üstelik hamilesiniz. evet iki tabak çalkalamayla olmuyor o iş.
ayrıca hep aynı şeyi yapıyor demişsiniz, demek ki bir günlük bir yorgunluk değil bu. sizinle benzer şeyleri yaşıyorum sıkça maalesef ve maalesef değiştiremiyorum değişmiyorlar. sen de yıkama deniyor ya, öyle olmuyor işte. sen de yıkamazsan tencereler küf bağlayana kadar duruyor öylece günlerce( denedim, biliyorum), sonra da pasaklıya çıkarıveriyorlar adını.

huysuzsunuz... gerçi o huysuzluk biraz bendede var ama

O tencere yikanmasa kalsa nolurki?
Sende yanina uzansaydin beraberce uyusaydiniz. Bugun degil yarim yikardin sanki. Ona buna agliyosun.
Cok haksizsin cok.

evet huysuzsun. temizlikçi tut bu kadar basit madem ikinizde çalışıyosunuz. şunu merak ettim akşama kadar çalışırken gayet katlanıyosun işe gidecek gücü buluyosun ama ev işine gelincemi belin ağrıyo merak ettim. direk hizmetçi tut rahat et

Şimdi evlilik söz konusu olunca iş bölümü yapılmalı bu fikre katılıyorum ama...
İş bölümü demek her şeyi ortak yapmak demek değil, mesela o musluk değiştirirken size ben şu vidayı ben sıktım sen de gel bunu sık dese güleriz hepimiz değil mi? Sizin isteğiniz biraz buna kayıyor. Neden ben demek bencillikle sınır kelime, biraz daha fazla kullanmaya başlarsanız huysuz değil bencil yaftası yersiniz dikkatli olmanızda fayda var.

Bulaşık, çamaşır, alışveriş gibi konularda iş bölümü yapmalısınız, madem eşiniz bulaşık konusunda iş bölümüne uymuyor onu daha tatlı dille uyarmalısınız. Hadi sinirlendiniz kaldırdınız-ki beni biri uykumdan uyandırsa canavara dönüşürüm- eşinize MAL demişsiniz, kusura bakmayın siz kendinize de hakaret ediyorsunuz farkında mısınız? Malla evlenmişsiniz bunu kendinize yakıştırıyorsanız buna devam edin o zaman.

Hamile olmanız kimseye hakaret etme hakkı vermez bence, eşiniz de siz de suçlusunuz o yüzden bence bu konuyu ikinizin de düşünmesinde fayda var.

bence haksızsınız. eşiniz masayı kaldırmış bulaşığıda siz halletseydiniz. Adam sonuçta uyumuş. Ben kıyamazdım eşimi uyandırmaya. Yavaş yavaş dinlene dinlene yapardım işimi bitirirdim. Ayrıca mal demenizde hiç hoş değil. Biz kadınlar hamile olunca dünya etrafımızda döner zannederiz ama aslında öyle değil. Annelerimiz hamile haliyle tarla tapanda çalışmışlar bize evde bulaşık yıkamak zor geliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…