lütfen yardım ve fikir ; huysuz muyum

Ben de eşiniz gibiyim.
Yatak topladığımı bilmem hayatımda. Zaten sabah çıkıp akşam geliyorum, bir de sabah sabah onunla uğraşamam. Misafir gelecekse anca akşam toplarım o kadar.
Pijamalarımı katlamam, gayet yatağa fırlatırım. Gözümün biri açık biri kapalı giyiniyorum, pijamayı katlasam ne katlamasam ne.

Herkes sizin gibi titiz değil, bunu kabul edin.

Ayrıca ne olursa olsun eşinize mal demeniz inanılmaz kaba. O aynısını size yapsa neler yapardınız bir düşünün.

Bence kesinlikle tabakları makineye yerleştirdi diye şükretmek zorunda değilsiniz. Asgarî ücretli maaşını az buluyor diye "Şükret, bunu bulamayanlar da var" demek gibi bir şey bu. Ev işi sizin işiniz değil, evinizin ortak işi. Bu sebeple 'yardım' edemez; işi paylaşmaya mecburdur. Benim eşim yıkıyor tencereleri, ne olmuş yani? Cam da siliyor, ütü de yapıyor. Ben üç aydır haftasonları hep eğitimde oldum, bu üç ay boyunca yemek yapmak hariç hiçbir işe dokunmadım. Eşimin de erkekliği azalmadı.

Ayrıca "Elinden o kadarı geliyordur" lafına da çok gülüyorum. Bir insanın elinden tencere yıkamak, bulaşıkları makineye dizmek, ev süpürmek gelmiyorsa o insanın sinirsel aktivitelerinde sorun vardır; eşlerinizi doktora götürün arkadaşlar. Gören de sanır zanaat bekleniyor.

Buna rağmen hatanız şu ki, uyuyan birini "Kalk tencere yıka" diye uyandırmak kötü bence. O sizi uyandırsaydı aynını derdim. Hele mal demeniz çok, çok yanlış. Eşiniz fiziksel müdahalede haksız; bu hususta ciddi bir ultimatom vermelisiniz.

haksızınız tabi ki. siz yapmayın ama bırakın uyanınca yapsın.

Aman bulaşık kalsa nolur yani??! Kocanız yorgunmuş,uyuyan kişi uyandırılır mı? Söylediğiniz laf zaten apayrı bi ayıp. Siz de yorgunsunuz hamilesiniz,niye zorluyorsunuz ki kendinizi.. ıslatın bırakın kalsn. Ertesi gün işe gidiyorsnuz en kötü ihtimal ertesi akşama yıkarsınız.. işte biri yapmayınca ortada kalmasn iş diye uğraşanlar,size sesleniyorm ilerde o işler hep size kalıyor. Sizin göreviniz gibi algılanıyor,karşı taraf da siz de bunu kanıksıyorsunuz

Canım eşin su an seni tam olarak anlamiyor. Çünkü erkeklerin bu süreci anlaması biraz zaman aliyor. Esimde ben 3aylik hamileyken esim çoğu seyi yapmiyordu üstelik düşük tehlikem vardi. Zamanla oda bu sürecin beni yordugunu anladi, ben demeden o evi supuruyor hatta pazar günü ben kurstan geldim. Esim evi süpürdü bende sileyim dedim. Ama eşim sen otur ben yaparim dedi. Biraz sabret. Eger halin yoksa hiç yapma sende yat. Dinlenince beraber yaparsiniz. Bide erkeklere zorla hic bise yaptiramazsin tatlı dille iste bence. Hatta ben bebisimin ağzıyla istiyorum mesela babacim annem çok yorgunmus bize meyve getirir misin gibi:)

Mantıklı :)

Hamilelikte hormonlar fora oluyor evet ama karakter de değiştirmiyoruz gebelikte sonuçta.. Kadını etkiliyosa bu bebek bekleme işi; erkeği de daha farklı yönlerden etkileyip, bunalıma sokabiliyo.. Konudaki adamı haklı buldum ve hayret ettim:)
Eğer istemeden verdiğiniz bi tepkiyse bu; kendinizi kontrol etmelisiniz bence bu huysuzluk olmuş gerçekten :)

Biz gebeligi hissettigimiz gunden itibaren eslerimizinde hissetmesini bekliyoruz. Ama bu bi hata. Çünkü hic bi degisiklik onlarin vucutlarinda olmuyor biz ne kadar anlatsakta anlamiyorlar. Benim eşim 13.haftada bebeğin tam bi bebek olduğunu gördü ondan sonra degisti:)

Kendinizi kötü hissettiğinizde iş yapmayın keza erkekler düz mantık sizin rahatsız olduğunuzu iş yaparsanız anlamayabiliyorlar. Eşin yorulmuş üstüne gitmen iyi birşey değil,kendini zorlarsanda kötüyken bebeğine sana iyi gelmez dinlen zaten eşin emin ol dinlendikten sonra senin kötü olduğunu görünce yardım edecektir.

Ne kadar büyütmüşsünüz olayı,ev işi için değer mi Allah aşkına.
Gerekirse o tencereyi yıkamadan çöpe tıkar, ne kendimi ne eşimi germezdim.

Ayrıca eşim beni bunun için uykumdan uyandırsa, off off düşünemiyorum yani olacakları.
Empati yapın biraz.

EŞİNİZİN YERİNDE OLSAM, O TENCERELERİ TARTIŞMANIN 2. DAKİKASINDA ÇÖPE ATARDIM. VALLAHİ DE BİLLAHİ DE YAPARDIM.

YAPMAYIN ALLAH AŞKINA. GÖNLÜNÜ ALIN ADAMIN.

Uyuyan adamı uyandırıp söylenmekle ve malsın demekle evet siz huysuzluk yapmışsınız.

En kisa zamanda bulasik makinesi alin derim. iki tencereden geldiginiz noktaya bak, resmen sacmalamissiniz ikinizde. Esiniz yorgunum demis, sizde yorgunsunuz hamilesiniz, iki tencere birakin lavabonun icinde kalsin yarina kadar sizin sagliginizdan onemli mi, yada soyle kavga etmeye degermi cocuk gibi koskoca insanlar itis kakis bu kadar seviyesizlesmeye deger mi.
Kisiligin sayginin sevginin egitim seviyesiyle de alakasi yok ayrica, belliki esiniz henuz, evlendigi kadina cocuguna hamile olan kadina nasil konusmasi gerektigini ogrenememis, sizde 6 ay sonra anne olacak kadar henuz olgunlasmamissiniz ve esinizi taniyamamissiniz. Nerde susup nerde uzerine gitmeniz gerektigini ogrenememissiniz hala. Bana kalirsa bebek icin cok acele etmissiniz, keske biraz evlilige alismaya birbirinizi tanimaya zaman, ve evlilik icinde olgunlasmaya zaman verseymissiniz.

Bence fazla abartmışsın ve üstelik çok kaba olmuş uyandırmak mal demek falan, eğitimliyim diyorsun ama bu deni davranıyorsun, hiç olmamış canım. Bence sen özür dilemelisin.

Bence fazla abartmışsın ve üstelik çok kaba olmuş uyandırmak mal demek falan, eğitimliyim diyorsun ama bu deni davranıyorsun, hiç olmamış canım. Bence sen özür dilemelisin.

haa yanlis okumusun kadin kocasina mi demis, ooo iyice abartmis o zaman, yazik

Riskli hamilelik geçirdim, 2 kere 1 er hafta hastanede yattım. Son 3 ay wc dışında ayağa kalkmam yasaktı, buna rağmen
eşime bulaşık yıkatmadım. Ya hazır yedik ya da yardımcı ( haftada 2 gün) yaptı. Böyle gereksiz şeylerle adamı sıkboğaz etmeye gerek yok. İlerde daha önemli konularda yardım istersiniz. Bebek olmadan bu kadar gerilirseniz olunca ne yapacaksınız?

Eşiniz sizden 4 saat daha fazla evden dışarıda, bu ne kadar farkeder bir düşünür müsünüz lütfen? Üstelik o 1,5 saatlik trafik çilesi inanılmaz bir mental yorgunluğa sebep oluyor. Anlayış beklediğiniz kadar siz de anlayışlı olsanız bir problem yaşamazsınız bence; çünkü size yardımcı olan biriyle evlisiniz, sofrayı topluyor süpürge tutuyor vs. Fazladan yaptığınız işi onun fazla çalıştığı 4 saate karşılık görüverin olmaz mı? Ki bahsettiğiniz işler de iki tencere yıkamak, çay koymak falan.

kazağı yırtmaya çalışmak nedir demekki hamile olmasanız pata küte girişicek.
Adam haklı bu arada yorgunum demiş yanii

Aman ne büyük marifet ne büyük marifet

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…