lütfen yardım ve fikir ; huysuz muyum

Valla ben erkeğin sadece sofra kurmasının ÖDÜL gibi görülmesini hiç bir zaman anlamayacağım. '
Çalışıyorum, her şeyi ben yapıyorum, eşim sofra kaldırsa daha ne isterim, Allahım çok becerikliyim bla bla...'
Bu Türk kadınlarındaki en büyük fukara edebiyatı, mübalağa sanatı, ayrıca çok komik bir teselli.
Ben de dün sadece çorba yapabildim. Adam 2 tabak çorba içti. İstese girip yapar da. Hatta dün akşam eşimin mutfakta iş yaparken şarkı mırıldandığını duydum durup kapıda izledim. Çok hoşuma gitti. Şikayet etmeden, kendi kendine. Yaptığı şey bir eşin yapacağı en güzel şeylerden biri.

Başkaları ben her şeye yetişirim adam köşede otursun yeter tribine girsin kim nasıl mutluysa. Ama doğru olan bu değil. Siz de huzursuzluk çıkmasın diye tepkisizleşmeyin.
Ama ani parlamaları frenleyin. Yoksa çok şey yitirilir.

Elinden gelsin ya da gelmesin.
Ben evimin camlarını silmiyorum, kapılarını silmiyorum.
Düzenli şekilde evime abla geliyor.
Daha eşim bugüne kadar ağzını açıp 'niye sen silmiyorsun' demedi.
Ya da yapmayı sevmediğim bir yemek varsa, niye yapmıyorsun gibi bir serzenişte bulunmadı.
Eşim temizlik ve düzen hastası bir insan olmasına rağmen, evimizin halini görseniz ağlarsınız.
O adam laf etmiyorsa, benim söylenmeye hakkım yok.
Sizin eşiniz de böyle şeyler yapmamış, anlayışla karşılamışsa siz niye adamı uyandırıp bir köle gibi iş buyuruyorsunuz?
Çok hatalı davranışınız.
Sırf yapacağı varsa bile, şu tavrınızdan sonra yapmaması normal.
Bırakın hamileliği, biri bana normalde iş buyursa hele de uykumdan uyandırsa o tencereleri başına geçiririm.
Bence gönlünü alın, tabi o da sizinkini alsın.
Fevri davranışlarınızı da törpülemeniz gerek, eve bir bebek geliyor bunun tadını çıkarın.

Uyuyan adamı iş için uyandırmak...
Abovvv üçüncü dünya savaşı sebebi gısssss

Aynen bende kendimi 9 sene sonra hor kullandigimi anca farkettim. Bide uyanik gecinirim. Bide benden iyisinide bulamazsin lafi yokmu gorende tencere yikadi kuruladi kaldirdi sanacak
oluyor öyle, bir bakmışsın ki nereye gelmişsin. Mühim olan uyanıp, çözümü bulmak.
Bu arada
Yıkadıktan sonra kurulayıp, kaldıran da var mıdır acaba? Ben sadece makinaya koyan modellerle, müşerref oldum.

fevri davranışım haksızca onu kabul ediyorum üslubum yanlış oldu. sizin de bebeğiniz hayırlı olsun teşekkürler..

erkeklerin eşlerine yardımcı olmasından yana bi insan olmamla beraber o tencereler ertesi güne kalıverse ne olur ki diyede düşünmeden kendimi alamıyorum,ertesi günde eline sürmezse ozaman haklı olabilirdiniz en azından dün bende yorgundum sende yorgundun uyudun diye bişey demedim ama bugündemi yardımcı olmayacaksın der ve haklı çıkardınız ama sanki tencereler orda 1 gün durması çok büyük olay gibi uyuyan adamı uyandırıp olay çıkarınca haksız duruma düşmüşsünüz,aynı şeyi o size yapsa yarın yapsam ne olacak ne uzatıyosun demezmiydiniz

Bunu bilerek yola çıkmayacaklar o zaman.
Seçim kendilerinin. Ataerkil bir toplumda olduğumuz için bu bile güzel bir davranış götürmesi bunu dile getirmiştim bende.

burada duyduğum bir söz var; hatırladığım kadarıyla yazayım

ataerkil yapıda bile kadınlar sadece ev işi yapıyordu, şimdi hem ev işi hem de dışarıda iş yapıyor.

Miss genelde yorumlarını beğenirim ama bu konuda bence hatalı düşünüyorsun.
Adam biraz yardım etmiş ben yorgunum sende yorgunsan yapma demiş. İlla yapacaksın gibi bir durum yok.
Ama uykudan uyandırıp hala uzatması yanlış.

Sana ne benim fikrimden dersen de haklısın derim ne diyeyim?

burada duyduğum bir söz var; hatırladığım kadarıyla yazayım

ataerkil yapıda bile kadınlar sadece ev işi yapıyordu, şimdi hem ev işi hem de dışarıda iş yapıyor.
Malesef günümüz şartlarında artık öyle..
En çok çabalayan emek veren yine Kadın oluyor..

="-huzur-, post: 44592064, member: 682009"]Koca mi aldiniz gündelikci mi ? Tabaklari toplamış daha ne yapsın ? Yorgunum demiş üstelik. Üstüne gitmemeliydiniz.
Bu mantığa göre erkekler gündelikçi alıyor. Güzel yakıştırma

Konuya küçük bir dipnot düşmek istiyorum arkadaşlar
Neden bu kadar büyütülüyor ev işi ??
Tamam yan gelip yatmasın adamlar ama ben şunu yaptım sende bunu yap, yok başkasının kocası şunları yapıyor bu nasıl hayat arkadaşlığıdır. Sevgiye, kıyamamaya ne oldu ? Ben eşime kıyamıyorum , gerçekten kıyamıyorum ; bazen çok üst üste mesaileri oluyor, yattığı yeri bilmiyor geceleri uykusu bölünmesin diye hayalet gibi dolaşıyorum evin içinde. Haftada iki üç gün balık çeker canı kış mevsimi olunca, akşam işten gelince zahmetli oluyor diye mutfağa benimle beraber girer, ben sadece balıkları tava yaparım, yıkar, ayıklar, mutfağı toplar, salata yapar, çayı koyar ocak başında izlerim öyle sadece, muhabbet ederiz hazırlarken, bunları yaparken iyi olan eşim, sabah üzerinden çıkardıklarını yere atıp bırakınca kötü olmuyor benim için, uyku sersemi şapşal diyorum alıyorum yerden evden çıkmadan. Bazen söylenirim de kendi kendime ama bu kadar büyütmek doğru gelmiyor bana .Bu kadar büyütmenin anlamı ne, hiç mi nazı geçmez size sevdiğiniz adamın. 21 yıldır çalışıyorum ben, cidden yılların yorgunluğu var üzerimde, yaşımız malum 20 lerde ki gibi değiliz ama bunlar dert değil, bunlar eşe saldırıp, kavga çıkartacak sorunlar değil. Ev biraz dağınık olsun bırakın bu kadar dert değil, gencecik insanlar ne kadar yıpratıyorsunuz kendinizi, bu zamanların kıymetini bilin, iş yapmakla el aşınmaz; ev sizin, eş sizin komşuya yapmıyorsunuz yaptığınız işi, biraz rahat olun

Haksızsın, 3.ayda bu kadar mızmızsan ohoooo adam yandı,hamileyim de hamileyim bir sen doğurdun sanki, adam da başta belli ki

Haksızsın. Ada'm haklı yorgunsan sen de yat. Uyuyan Ada'mı niye uyandırıyorsun. Yakında tüm erkekler hamilelerden nefret edecekler. Burda çok okudum. Bir işi illa o an kocaya yaptıracağız diye uğraşıyor kadınlar. Sabahki bulaşıklarım duruyor daha. Hastanede işim vardı, geldim. Şimdi yorgunum. Dinlenene kadar elimi sürmem. Çay içiyorum şimdi. Biraz sonra kendime gelirim. Kalkar mutfağa giderim, radyomu açar toplarım. Terör estirmeye gerek yok.

Tencereler yarina kalsa ne olur ki,sizde yorgunum demis niye anlayişsizlik yapiyorsunuz birkac saat dinlenir öyle yapardi.

yorgunsam,uyuyorsam birisi beni tencere tava için bağırarak uyndırsın o tencere tavayı balkondan aşağıya atarım

ayyy ama hamile değil mi konu sahibiiii

İki tencere yıkanmadi diye ne bu tantana. Ikiniz de yorgunsaniz birakin yarin yaparsiniz. Huzurunuzdan daha mi onemli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…