Lütfen yardımcı olun

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Hcr630

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2020
36
9
38
Arkadaşlar merhaba. Benim 7 yıldır sevdiğim biri var. Fakat onun abileri ve benim abim amcalarım bundan 6 yıl önce kavga etmişler bir düğünde. Yaklaşık 1 ay oldu 4 defadır istemeye geliyorlar. Babam başta beni ilgilendirmez dedi. Abin ve amcaların önemli dedi abim ve amcalarım da ben seviyorum dedim diye kızdılar ve aile bir daha gelirse vermeye karar verdiler. Tabi bu arada beni de okuldan aldılar. Üniversite 3.sınıf öğrencisiyim. Yine istemeye geldiler fakat bu sefer eniştem engel oldu. Sürekli bir şey çıkıyor ve ben ne yapacağımı bilmiyorum. Takıldıkları konu 7 yıldır seviyor olmam. Ayrıca dengimiz değilmiş onlar. Herkes bizi konuşurmuş falan. Sevgilimin evi de işi de var ama beğenmiyorlar. Ne yapmalıyım sizce

Denklik önemli. Öncelikle vicdani denklik; sonra kültür, eğitim, zihniyet, görgü, maddi denklik vs.
Okula da geri dönün, meslek altın bileziktir. Hele de bu çağda. Erkekler, eşlerinin maddi manevi geçiminden sorumlu olduklarını unutuyor çünkü

Okulumu ben kendim bırakmadım. Bu konu açıldığı gibi ilk iş okul yok dediler.

Ailenin yapısını biliyorsun, okulun bitmeden böyle bir şeyle karşılarına çıktığında verecekleri tepkiyi de biliyorsun. Derdin okul olsa bitirir öyle evlilik düşünürdün. Derdin evlilik, koca, pembiş evler eşyalar.

Bakın bilmeden konuşuyorsunuz. Benim ailem beni okunmadı zaten. Ben ortaokulu bitirdiğim gibi okuldan alındım. Okuyup ne yapacaksın denildi ama ben inat ettim açıktan yazıldım 3 buçuk yılda liseyi bitirip üniversiteyi kazandım. Ve benim bitirmeme 1 yılım kalmıştı sadece niyetimizi belirtelim dedik.

ailenin lafını dinle.önce okulunu bitir eline mesleğini al.daha üni. bitirmediğine göre yaşında küçük, karşındaki de ergenlik çağı sevgilin.aşk gelir geçer, ilerde kendi ayakların üstünde duramadığından boşanamazsın da kalırsın öyle.zaten aileler bu haldeyken o evlilikten hayır gelmez.önce oku mezun ol işe başla , ayakların üstünde dur, sonra naparsan yap.

tamam ama bu hala ailenin yapısını bildiğin gerçeğini değiştirmiyo.inat etmişsin , kazanmışsın ve okutuyorlar işte.eve kapatmamışlar ki bu okulları sıralayabiliyorsun.

Ben okulumu her türlü bitiririm. Çünkü onu da kolay elde etmedim

Bu kadar zorlukla kazandığın okuma hakkını bir adam için ellerine verdin demek. Bravo sana ne diyelim. İlk mesajım geçerli, başını taşlara vuracaksın.

Bence evlilik konusunu tamamen kapat, biraz unutur. Sonra ne yap ne et en azından bahar dönemi okula dönmeye çalış, 1 dönem kaybetmiş olursun. Sonra onu da bitir, işini eline al, öyle çık ailenin karşısına. Denedim olmadı, ben hala onu seviyorum diye...

Şu an evlilikten önce okulumu nasıl bitirmeliyim diye düşün bence. Olur da kaçmak gibi bi gaflete düşersen en azından mesleğin olmuş olur, evlendikten sonra anlaşamazsın bir şey olur, ailen de kabul etmez, kalırsın ortada. Her kadın ilk önce maddi bağımsızlığını kazanmalı, mesleğini bileğine altın bilezik olarak takmalı.

Okuldan neden aldılar? Önce okuluna yoğunlaş kendini kurtar sonrasında zaten ayaklarının üzerinde durduğunda kimseyi konuşturmazsın.

Ah be yavrum tek üzüldüğüm okulun oldu.7 sene beklemissiniz.Okulun bitmesini bekleyemediniz mi?Ne yap et dönüşü varsa okuluna dön.Ailenin ağzından gir burnundan çık o okulu bitir.

Bu yaşta evlenmek için acelen ne?
Ayrıca ailelerden istenip yüzük takılmadan niyet bilinmiyor mu?

Tavsiyeme gelirsek ailene ayrıldık de, bir şekilde okuluna dön. İşini gücünü eline alınca zaten kiminle evlenmek istediğinde onunla evlenirsin, başkalarının onayına bakmazsın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…