Maaş farkı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bı de 10 bine az denmiş ama bir asgari maaş bir kira parası hiçte az fark değil

Soru işaretleriyle başlayan, süren ilişkilerde içim bir kaçıyor zaten, hiç değişmiyor benim sonum her ilişki de bir problem olmazsa şaşıracağım
Maaşı iyi olup mal biri de çıkabilir: maaşı iyi diye mi katlanacaksınız. Tek kriteriniz maaş ise bence bu karşıdaki kişi için de sorun. Ya da siz ilerde 35.000 alan biriyle karşılaşsanız ve size maaşınız az gözüyle bakıp sizden ayrılmak istese ona paragöz demez misiniz? Bence gururunuz kırılır ve tam olarak bunu dersiniz. Evlilik durumunda kendi maaşınızdan bir miktar birikim yaparsanız ve eve aynı oranda katkıda bulursanız sorun olacağını sanmam. Bunu da içiniz rahat etsin diye söylüyorum. Yoksa bu bile iyi bir şey değil

Ben maaşı az diyip gurur kırmıyorum, evlenince de senin paran benim param gibi bir ayrım yapmam. Mesele ülke şartlarında nasıl geçineceğim. Ben 50 o 20 bin kazansa zaten sorun etmem. Ama belli bir standardın altına düşecek olmak düşündürüyor. Kimse kusursuz evliliklere sahip değil. Herkesin tolere edebileceği şey farklıdır evlilikte. Kimi safi mantıkla evlenir mutlu olur ki ben bunu yapabilecek biri değilim. Kimi eşinin başka bir şeylerini görmezden gelir vs vs. Derdim karşı tarafı ezmek, az kazanıyor demek değil emin olun. Nasıl gçeinirim şu an maddi olarak yapabildiğim nelerden feragat etmem gerekir. Tüm meselem bu

50 bin vs 12 bin (kira geliri var ekstra 15 bin) ile karşınızdayım:)
Ne olursa olursun karakteri önemli.
Yakın zamanda 50 bin vs 20 bin ilişkisi gördüm. Sadece para değil eğitim farkı da vardı. Hah işte bu yürümedi.

Bu ekonomide hele para ne kadar önemli.
Huy suy karakter zaten önemli ama parayı da kimse kucumsememeli.
Bu ikinizin maaşı ile geçim zor.
Yeni evli olacaksınız gezmek tozmak isteyeceksiniz.
Adam sürekli ayağımızı yorgana gore uzatalim diyecek vs vs.
Hem siz çocuk doğursaniz calisamayinca adamın o maaşı ile devran donmesi zor.
Bekarken yaşadığınız bir hayat var onu özler durursunuz.
Ben eşimle eşit kazanıyorum onun ekdersi felan benden fazla.
Buna rağmen keşke daha çok kazanma imkanı olsa diye düşünüyorum.
Evleneceğiniz adam salt kuru para ile kalırsa zor.
Tuttuğunu koparan tıp mi?
Sizin maas olmasa ne yapacak mesela?

Tuttuğunu koparan biri mi ona net cevap veremiyorum. 2 aydır tanışıyoruz kendisiyle ilerleyemez gişeci olarak kalırsa bu düzen devam eder maaşında onu biliyorum. Ama evet bu şartlarda geçinmek zorlar elbetteki ve beni de kaygılandıran şey bu. İlerde cocuk olsa dediğiniz gibi ben çalısmaya devam etsem bile kreş ya da bakıcı masrafı da eklenecek. Para her şey değil evlilik için ama gerçekler de acı olabiliyor bazen

Kriterim bu mu demişim ben? Okuduğunuzu doğru anlamıyorsanız yorum da yapmayın
Bunu kafaya taktığınız için öyle düşündüm. Ben takmazdım. Çok gençsiniz. Hayat daha neler getirir. Iyi biri mi ona bak önce ama sen biraz fevrisin gibi geldi bana

Sağlıktan sonra para herşey sayılır.
Aşırı pahalı herşey.
Her geçen gün de zorlaşıyor.
Daha da kemer sıkılacak gibi.
Şuan açık aydınlık bir tablo yok.
Ben doğum yaptığımda pandemiye denk geldi ayrılmadım ama şu ekonomide hamile kalsam da ayrilamam.
İki maasimiz aynı olmasina ragmen.
Eviniz var mı babadan anadan kalma?
Kiralar uçmuş.
Ev kirası yeme icme zaten bir maaştan fazlasını gomer.
Düğün masraflar felan.
Eğer görücü gibi başladıysanız tanıma amaçlı gecmisiniz yoksa uzatmaya gerek yok bence.

Ev yok maalesef, o olsa geçim biraz daha kolaylaşırdı belki bu kadar kaygı duymazdım. Tozpembe bir ekonomimiz yok ve maddi kaygılar almış başını gidiyor o yüzden düşünmeden edemiyorum geçinebilir miyiz ikimizin maaşı bizi rahat ettirir mi diye

O maaşlar ile evden kimildayamazsiniz.
Açık gorunen tablo bu.

Bunu kafaya taktığınız için öyle düşündüm. Ben takmazdım. Çok gençsiniz. Hayat daha neler getirir. Iyi biri mi ona bak önce ama sen biraz fevrisin gibi geldi bana
Fevri değilim, sıradan herhangi biri gibi maddi manevi kaygılarım var evliliğe dair ve ben burda maddi kaygımı dile getirdim sadece. İkimizin maaşı ile geçinmek zor olacak gibi hissediyorum ana sorun onun benden az kazanmasından ziyade totalde elimizde olan para ile nasıl geçinilir.

O maaşlar ile evden kimildayamazsiniz.
Açık gorunen tablo bu.
Maalesef öyle, ben yaz kış tatiline giden, lüksünden çok da ödün vermeyn biriyim şu an aile desteğim de var. Ama evlenince ailem bu kadar destek olmayacak haliyle de beni kısatlayacak maddi anlamda bu durum

Maalesef öyle, ben yaz kış tatiline giden, lüksünden çok da ödün vermeyn biriyim şu an aile desteğim de var. Ama evlenince ailem bu kadar destek olmayacak haliyle de beni kısatlayacak maddi anlamda bu durum
Bu adam geçmişinden beri tanıdığın yıllarını verdiğin sevgilin degil.
Bu yeni tanistigin biri anladigim kadariyla.
Hem mantık hem aşk arayan birisin.
Bu adam senin standardina uygun değil.
Hayırlısı olsun.

Haksızsın da diyemiyorum bu ekonomik koşullarda. Ne yazık ki koşullar bu hale getirdi hepimizi. Demek istediğim banka çalışanı kidemlendikce, ilerledikçe maaşı farklılaşır.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…