- 21 Nisan 2021
- 569
- 1.642
- 63
- 38
Bu ücretler tamamiyle gerçek. Türkiyede en iyi e ticaret şirketlerinden birinde aynen bu şekilde. Her şirket politikası farklıdır ancak 50 60 bin isteyip istifasını verip iş bulamayıp dönmek isteyen yazılımcı ve pm kaynıyor… maalesef. Bunlar kafamdan uydurduğum tahminler değil60-70 bine takım lideri mi şaka mı yapıyosunuz? Eşim, kaynım, kardeşim ve zibilyon tane arkadaşım yazılım mühendisi. Böyle bir maaş yok IT sektörü için. Hele de Türk telekom gibi büyük bir firmada. Kardeşim mezun olalı üç yıl oldu. Yeni başladığında alıyordu 60 bini.
Ataştırmama gerek yok. Biliyorum. Tanıdığım 3 yazılımcı 5 yazılımcı var diyerek yapmıyorum bu yorumu. Eşim yönetici altındaki 100 kişinin maaş bildirimini kendisi yapıyor birebir.Araştırmanızı öneririm60 bine takım liderini 3 harfli markette anca çalıştırırsınız.
Eşim turk telekom, vodafone, turkcell, huawei hatta ericson ve bunlara iş yapan bazı taşeron firmalarda çalıştı. İstediği maaşı alamayınca veya şartlar canını sıktığında iş değiştirdi. Hiç bir zaman benden az maaş almadı. Öğretmenim ben. Telekom sektöründe maaşlar böyle değil diyelim o zaman.Bu ücretler tamamiyle gerçek. Türkiyede en iyi e ticaret şirketlerinden birinde aynen bu şekilde. Her şirket politikası farklıdır ancak 50 60 bin isteyip istifasını verip iş bulamayıp dönmek isteyen yazılımcı ve pm kaynıyor… maalesef. Bunlar kafamdan uydurduğum tahminler değil
Fikrim yok ama şu konuda fikrim var ben kendi işimin sahibiyken bile tezgahtarım ya falanca x mağazada diyip geçiyordum ilk dk dan maaş sorandan kendince statü anlamaya çalışan çakallardan nefret ederim ona göre davranırım adam da öyle olabilir hani 60 k alıyosam sana ne 160 k alıyosam sana ne buna göre mi beni adam yerine koyacakKızlar bir süredir görüştüğüm biri var. Kendisi Türk Telekom'da mühendis olarak çalıştığını söyledi. Dedim nasıl koşulları vs ücret yeterli oluyor mu memnun musun gibisinden sorular sordum. O da yetmiyor asgariye yakın alıyorum gibi bir şey dedi. Ben Türk Telekom'da çalışan bir mühendisin o kadar alacağını hiç sanmıyorum. Neden böyle bir şey söylemiş olabilir? Ya da doğru olabilir mi? Hiç oradaki maaşlar hakkında fikri olan var mı?
Özel olarak görüştünüz erkekler yaşınızı sormuyor mu? yaş bilgisi bilmeden mi ilişki yaşıyorsunuz? yaş da sorulur maaş da sorulur valla biraz da realite.Kadının yaşı,erkeğin maaşı sorulmaz derler.Ortada ciddi bir ilişki yoksa sorulması çok itici.Zaten sormadan internette biraz bakınsanız en düşük 43 en yüksek 110 bin aralığında maaş aldıklarını görürdünüz
Ben biliyorum ne kadar kazandıklarını. 3 Asgari ücretten fazla alıyorlar.Kızlar bir süredir görüştüğüm biri var. Kendisi Türk Telekom'da mühendis olarak çalıştığını söyledi. Dedim nasıl koşulları vs ücret yeterli oluyor mu memnun musun gibisinden sorular sordum. O da yetmiyor asgariye yakın alıyorum gibi bir şey dedi. Ben Türk Telekom'da çalışan bir mühendisin o kadar alacağını hiç sanmıyorum. Neden böyle bir şey söylemiş olabilir? Ya da doğru olabilir mi? Hiç oradaki maaşlar hakkında fikri olan var mı?
Ama neden utanılacak ya da gurur yapılacak bir mesele gibi görüyorsunuz ki? Her şeyini bildiğim adamın maaşını mı bilmicem. Sıradan arkadaş olsa neyse de eşimse bilmeliyim. Ona göre hesap kitap yapıyorum ben. Yakın zamanda taşınıcaz ve ben de iş değiştiricem. Bir süre iş bulamazsam eşim tek maaşla geçindirebilir mi bunu bilmem lazım. Eğer maaşı düşükse iş bulmada acele ederim, yüksekse bir ay dinlenir, sınavı atlatır, sonra işe girerim mesela. Ya da kira konusunda maaşı bilmezsem sınırlama yapamam. Şu an ikimiz de çalışıyor olsak da sağlık sorunu veya çocuk vs olursa diye tek maaşa göre hesap yaparım. O yüzden bence eşe maaş sorma utanılacak bir şey değil.Ben eşimin maaşını hiç sormadım o da söylemediama merak ediyorum gurur yaptım soramıyorum da. Kit'te şef memur. Acep maaşı kaç tele ayy dannn diye soranlara şaşırıyorum. Utanırım soramam. Ya, sana ne derse? İyi ki sizi terslememiş biri bana sorsa sana ne derim..
Aynen eşin maaşı bilinmez mi hiç?zamlı maaş bu ay ne yattı diye sorarım benAma neden utanılacak ya da gurur yapılacak bir mesele gibi görüyorsunuz ki? Her şeyini bildiğim adamın maaşını mı bilmicem. Sıradan arkadaş olsa neyse de eşimse bilmeliyim. Ona göre hesap kitap yapıyorum ben. Yakın zamanda taşınıcaz ve ben de iş değiştiricem. Bir süre iş bulamazsam eşim tek maaşla geçindirebilir mi bunu bilmem lazım. Eğer maaşı düşükse iş bulmada acele ederim, yüksekse bir ay dinlenir, sınavı atlatır, sonra işe girerim mesela. Ya da kira konusunda maaşı bilmezsem sınırlama yapamam. Şu an ikimiz de çalışıyor olsak da sağlık sorunu veya çocuk vs olursa diye tek maaşa göre hesap yaparım. O yüzden bence eşe maaş sorma utanılacak bir şey değil.
Paran yetiyor mu demek maaş sormak oluyor hiç hoş değilSorularım da bir sorun yok bence. Ben de kendi iş yaşamımı anlatmıştım kötü olduğunu vs. onunkini de merak ettim. Ben direkt ona maaşını sormadım, hani işin nasıl nasıl gidiyor koşullarından maaşından memnun musun gibisinden
Tek bir şirketi referans gösteriyorsunuz. Eşiniz kötü bir işçi politikası olan bir yerde çalışıyor veya size doğruyu söylemiyor maalesef. Bazı yerler mühendislik fakültesi mezunu olmayan önlisans mezunlarını veya alakasız lisans bölümü mezunlarını mühendis olarak işe alıyor sırf az maaş vermek için. Muhtemelen öyle bir yerdir. Sizin yazdığınız maaşlar yıllar öncesinin maaşları. Zaten sektörde yer alan hanımlar da aynı şeyi yazmış konuda. Hepimiz yanılıyor olamayız herhalde.Ataştırmama gerek yok. Biliyorum. Tanıdığım 3 yazılımcı 5 yazılımcı var diyerek yapmıyorum bu yorumu. Eşim yönetici altındaki 100 kişinin maaş bildirimini kendisi yapıyor birebir.
Skalalar kişiye göre aşırı oynayabiliyor. Eski eleman hep daha az alır.
Muhakkak ki orta seviye olup iyi kazananlar da vardır. Ama geneli asla değil.
Ben eşimin maaşını hiç sormadım o da söylemediama merak ediyorum gurur yaptım soramıyorum da. Kit'te şef memur. Acep maaşı kaç tele ayy dannn diye soranlara şaşırıyorum. Utanırım soramam. Ya, sana ne derse? İyi ki sizi terslememiş biri bana sorsa sana ne derim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?