maaş kartı kimde?

maaş kartınız kimde?

• eşimde

OY: 16 11,9%
  • kendimde

OY: 81 60,0%
  • eşiminki de bende

OY: 23 17,0%
  • maaşlar ortak hesaba yatıyor

OY: 15 11,1%

• Ankete Katılan
    135

turkmengelini

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2010
3.046
34
0
Sivas
gerçekten merak ediyorum. çalışmamı isteyen çevrem hep "ekonomik özgürlüğün olsun" diyor. ama çalışıp evli olanlar ekonomi konusunda da pek özgür olmadıklarını söylüyor.

sizde durum nasıl?

Son düzenleme:
ben çalışıyorum,doğal olarakta maaş kartım bende.

o çalışıyor,doğal olarakta onun maaş kartı onda.

tabii ki birbirimizden para alırız-veririz.ortak bütçemizde vardır,ortak ödeme planımızda.

ama herkesin kartı kendinde olmalı.

Son düzenleme:
ben de öyle olması gerektiğini düşünüyorum. dün öğretmen arkadaşlardan biriyle konuşuyorduk. evlilik aşamasında. konu buraya geldi. okullarında evli olan bayanların kartlar eşlerindeymiş. şaşırdım. acaba herkes mi öyle dedim... dedi ki " en özgürüm diyenin ortak hesaplarına yatıyor iki maaş da. ama adam ay sonunda hesa özetine didik didik bakıyor ne harcadın diye":26:

Bende çalışıyorum ama eşime maaşımın bir kısmını veriyorum,ama benim haracamalarıma karışmaz pek,bunun senin ve eşinin olaya bakışı ile ilgisi var.yana bu konu sana ve eşine bağlı,herkes aynı değil

bi ara kaynanam bana söledi, filancanın gelini, fadime, kartını kocasına veriyor diye.
bende dedimki o fadime, ben carrie, o versin ben vermem

Bizim maaş kartlarımız yok ama eşimin kazandığı para bende. Benimkide bende :) Çok bencilim

asla vermem ne munasebet. tabiki butce ortak olur ama kalkıp maaş kartımı eşime vermek abesle iştigal.

ben çalışıyorum ben kazanıyorum ve maaş kartım tabiki bnde evin gderlerinde senn bnm yok ikimzde çalışıyoruz herşey ortak ama maaş kartım bndeeee eşime versem bile almaz

Tabii ki maaş kartım bende,
Hatta eşim benim kaç lira maaş aldığımı bile bilmez,
Ben evde para konusunda üzerime aldığım ödemeleri yaparım,gerisi ne kadardır bilmez eşim,sormaz da.

biz küçük bir yerde yaşıyoruz. kadınların öyle tek başlarına çıkıp alışveriş yapamadıkları, tüm esnafın herkesi tanıdığı...o yüzden çalıştığım yıl kartım eşimdeydi. "nasılsa çıkıp harcayamıyorum" diye dert etmedim. tabii bende de para olurdu ve çalışmasam da hala var.
ama başka bir yerde olursak nasıl olur bilmiyorum.

Bizim evliliğimizde senin benim olmadığı gibi , sende bende olayıda yok. Mesela şuan maaş kartım bende, ama yeri geliyor eşimede verdiğim oluyor, yada onunkini benim aldığım. Kartın kimde olmasından ziyade ihtiyaçları kimin gördüğüdür önemli olan.

Örneğin, ev kirası, yakıt parası tüm faturalar ( 2 cep tel, internet, digitürk, elek. su, v.s ) hepsi eşimin kartında otomatik ödemede. Aybaşında tüm ödemeler onun kartınla yapılır, benim gün paramı, kuaför paramı bunun gibi ıvır zıvır paralarınıda eşim verir. Eeee haliyle onun maaşı bittiğinde benim maaşımı kullanmaya başlarız Evlendiğimizden beri hep böyle oldu.

Bence kadınların ekonomik özgürlüğü olması demek kazandığı parayı kendisi harcaması demek değil, ortak bütçeylede pek ala ekonomik özgürlüğe sahip olunabilir. Bu benim şahsi düşüncem akisini düşünenler illa ki olur, saygı duyarım.

elbette onunki onda benimki bende..ortak birikim hesabımız var her ay oda bende bi miktar para atıoruz oraya..evimizin giderlerinide ortak karsılıyoruz

Evlilikde senin paran benim param olmazki. Çalışmadan önce para yine bana geliyordu eşim içinde aldıgı parayı alıyor gıderlerıde ben hallaedıyordum calısıyorum yine aynı sekılde ortak yere konuyor gıderlere harcanıyor artan para kenara konuyor ,derseki maasını benım hesabıma yatırılsın fark etmez sorun etmem biliyorum ne oldugunu çünkü.

Maaş kartım bende.Bazı adamlar eşlerinin maaş kartına el koymuş durumda,bence hiç hoş değil.Kadın evinin hesabını da bilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…