maaş kartı kimde?

maaş kartınız kimde?

• eşimde

OY: 16 11,9%
  • kendimde

OY: 81 60,0%
  • eşiminki de bende

OY: 23 17,0%
  • maaşlar ortak hesaba yatıyor

OY: 15 11,1%

• Ankete Katılan
    135
memurum, maaş kartım bende,
çok şükür eşim ne aldın, ne harcadın diye hiç sormaz.
hatta bazen paran var mı? verim mi diye sorduğu bile olur:)

Tabiki maaş kartı maaşı hak edende !
Ama bu kazanılanlar paylaşılmaz demek değil. Ekonomik özgürlüğü bencillikle karıştırmamak gerek.

canım bizde doğu görevi sebebiyle şu an küçücük bi ilçede yaşıyoruz,
bende çıkıp alışveriş yapmam, en fazla eve gelirken 1 ekmek alırım:)
ama maaş kartım bende yani şunu demek istiyorum,
nasıl alışırsanız öyle gider derler ya inşallah büyük yere gittiğinizde kart sende olur.
yanlış anlaşılmasın senin kartın benim kartım lafı olmamalı ama bir bayan kendi bütçesini kontrol edebilmeli.

benımkı bende onunkı onda tabi sıkıstıgında para veririm yada alırım önemlı olan anlasabılmek her konuda o konuda ortaklasa oluyor ozmn.. bız hep beraber yaparız ödemeleri bende varsa ona onda varsa banadır ayrımımız hiç olmadı 3 yıldır.

Genelde bende olurduruma göre eşime veririm ihtiyacı olduğunda falan bizde böyle şeyler söz konusu olmaz

benim durumum belki istisnadır ama bir yorum yapın:

ilçeye uzak bir köyde öğretmen eşim.. kendi memleketi, herkes tanıdık.eşim kıskanç,zaten öyle kadınların ortada çok göründüğü bir yer değil.zaten ilçeye araba olmadığından kendi arabamızla gideriz. marketse, eczaneyse falan beraber girer, alışverişi yaparız eşim öder... tuhafiye ya da kadınlara has çamaşır falan gibi yerlerde arabayı sokağa falan parkeder ben alır gelirim. bende de para bulunur..ama eşim verir. bu çalışırken de böyleydi. şimdi de böyle. kartım hep ondaydı..ben de takılmadım açıkçası. adam o zaman da şimdi de üniv. okuyan kardeşime harçlık gönderir, benim öğrenim borcumu öder. şimdi ben çalışınca "kartım bende kalsa" desem ayıp olmaz mı? ya da katım onda diye benimki kendini ezdirmek mi?

geçen ona soracak oldum, "bari dolabı da bölelim, üst katı sen maaşınla doldur altı ben" dedi ve haliyle bozuldu...

Tabii ki maaş kartım bende,
Hatta eşim benim kaç lira maaş aldığımı bile bilmez,
Ben evde para konusunda üzerime aldığım ödemeleri yaparım,gerisi ne kadardır bilmez eşim,sormaz da.

normali bu mu sizce?
bizdede aynı şekilde,eşim evin masraflarını ve krediyi üstlendi,benm maaşımda çok olmadıgı için arada eve alışveriş yapıyorum..benm geri kalan paramı sormuyor,bende ona sormuyorum.söylemiyor.

anladığım kadarıyla her evlilikte farklı bakılıyor olaya.

benim kartın onda olması rahatsız etmezdi beni. ama rahatsız olan olabilir de ki vardır. eşlerin olaya bakış açısı belirliyor normal olup olmadığını..

Para mevzusunun hiçbirşekilde konu olmadığı evlilikler gerçekten sağlıkla ilerleme yolundaki büyük adımlarını atmış oluyorlar.

Kim ne kazanıyorsa kazanır, kim ne alması gerekiyorsa alır..Zamana, vaktine göre..

Erkek üzerine düşen sorumlulukları yapmak zorundadır.

Kadının maddi bir sorumluluğu yoktur..Kimse bunu değiştiremez..Fakat yardımcı olması güzelliktir imkanı varsa..
Bunun dışında zaten evdeki sorumluluklarını yerine getiriyor.

Bu evelledede böyleydi, şimdide böyle olmalıdır. Kadın ise erkeğin boyundurluğu altında çalışmamalı, bu şekilde olursa ne anlamı kalıyor ekonomik özgürlük kelimesinin?

Şahsi düşüncem, ne eşimin kartını isterim ne de benim kartımın söz konusu olmasını isterim.

Benim maaş kartım bende, eşimin maaş kartı eşimde.

Ama eşim maaşını çeker içinden kendisine yetecek kadarını alır, kalanını benim maaş hesabıma gönderdir, bende eşime derim ki gir benim maaş hesabıma, konut kredisine şu kadar, faturalara bu kadar yatır vs. kalan benim hesapta birikime kalır.

Ben maaşımı alırım, eşime yine söylerim gir benim hesabıma şu parayı kredi kartına, bu parayı kızımın okul hesabına yatır kalan para birikime.

7 yıllık evliyim daha 1 kere paran var mı diye sormadı.

7 yıllık evliyim daha 1 kerede de ne kadar paramız var diye sormadı.

Evin maddi hesaplarınıda üstüme yıktı, parasınıda bana veriyor.

Ondan rahatı yok bu dünyada, telefon alacak olur 1 ay önceden söyler bana, bana para ayarla şu kadarlık telefon alacağım, bana para ayarla arabanın lastiklerini yenileceğim gibi.

Ona görede benden rahatı yok bu dünyada, kazanıyorum sana veriyorum ye iç gez diyor.

Son düzenleme:

Eğer herşeyi birlikte yapıyorsanız, senin paran benim param mevzusu yoksa, erkek kadını bir meta olarak görüp çalıştırmıyorsa ne önemi var ki kartın kimde olduğunun ?

maaş kartım genelde eşimde

çünkü maaşımı aldığım gün kirayı yatırıyoruz faturalara denk geliyor ve maaş püff

ama kesinlikle eşim baskın olduğu için zorla elimden aldığı için değil

benim isteğim bu

ben biraz faturalar konusunda sorumsuzum unuturum kaybederim

hoşlanmam o işlerden

haa eşim hayır sen çalışırsın paranı ben çekerim ben harcarım ben ayarlarım derse o zaman zor görür kartımı

zaten maaşımdan daha çok param oluyor eşim sağolsun

numunelik değil, bir de babam var:) o da maaşı annemin eline sayar.

Eğer herşeyi birlikte yapıyorsanız, senin paran benim param mevzusu yoksa, erkek kadını bir meta olarak görüp çalıştırmıyorsa ne önemi var ki kartın kimde olduğunun ?

kesinlikle öyle bir durum değil. bence iki başlılık olur "benim param senin paran" olursa. zaten evlilik olmaz ki bu...

anladığım kadarıyla kimse de öyle dememiş zaten. kart kendinde olanlar da giderleri bölüşüyor. kart eşinde olanlar da eziliyor görünmüyor..

bu iki kişinin anlasma noktasına baglı eziliyor görunmek yada herseyı bölüşüp ayarlayabilmek ben onun kredi kartı borcunu öderim o benımkını öder.. ben onunla evlendıysem hayatı paylasmak için evlenmişimdir derdinide hastalıgınıda mutlulugunuda parasınıda paylasarak aynı sekılde oda öyle bence maas kartı sorun olmamalı hatta senın paran benım param asla olmamalı.. bence hersey birlik olmalı..

o zaman hakkaten numunelik:))

Ama bende bu durumdan hiç hoşnut değilim.

eşime diyorum ben sana kazandığım parayı veriyim herşeyi sen idare et sen benim ihtiyaçlarımı karşıla. yok diyor ben böyle rahatım.

ödemeleri takip etmek insanın (yani benim) sırtımda yük resmen.

aslında cok yorulursunuz öyle bende öyleydım en basta sorumlulugu alırdım o cok yoruluyor dıye baktım stres yapıyor bana bırde hamıle kalınca o üstlendı cogu seyı şimdide sanki nöbetleşe yapıyoruz :) mesela elektrık faturası gelmiş ben öderim dıyorum internet ödeme vaktı geldi diyor ben öderim dıyor ikimizde düşünmeye basladık sımdı oda benım yükümü hafifletiyor ve gercekden paylasınca cogu seyı cok rahat oluyor.. ödemem var dıyor para cıkmıyor yeterınce dıyor ceplerımı cüzdanımı yokluyorum ne bulursam eline verıyorum oda bana aynı paylasmak gercekden cogu seyi aşmaya yardım edıyor..

Aslında eşimin asıl derdi kendisine güvenemiyor, dediğim gibi dünyanın parasını harcasam umrumda değil, kendiside çok harcar, onu frenleyecek biri olmalı, oda ben.

Yoksa sorumluluktan kaçmıyor, o bana veriyor ama sonuçta bir çoğunu bende ona geri veriyorum ödeme yapacağı yerleri söylüyorum (faturalar, konut kredisi, kredi kartı, okul taksidi gibi) yine o yatırıyor, ama hesap kitap işine asla karışmıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…