- 24 Eylül 2013
- 9.943
- 32.573
- 748
- Konu Sahibi Muallimee1
-
Gerçek oluyorlar malesef. Aynı yerde çalıştığım bşr karı koca arabanın sileceği değişse ve 15 tl tutsa 7.5 7.5 ödüyorlardı. Adam arabayı bile yalvarınca verirdi. Kadın hep yemek yapar adam açar yemek sepetini eve yemek söylerdi. Kadımcağızın da eli lezzetlidir mesela. Sonuç 15 senedir ve hala evliler. Niye boşanmıyorsun derdim. Dul olmak kolay mı elalem ne der derdi. Ah bu dullar. Ne korkuyor insanlar bizden ve bizim gibi olmaktan.Sizinki de laf mı şimdi? İnsan kırk yıl arasa böylesine mükemmel bir eş bulamaz. Konu sahibi hazır bulmuşken bırakır mı? Kaçmasın diye gerekirse maaş kartını da verir, yıllarını da verir, haklı olsa bile gıkını çıkaramaz, öyle bir köşede siner kalır. Ama olsun bunlar az bile bizim aslan enişteyeBen artık bu konuların doğruluğuna inanmıyorum. Ailecek bu kadar pasiflik bünyeye zarar
87 yapacağıma 97 yaptım doğumu yanlışlıkla 33 yasindayimNeden profilinizde 23 yazıyor?
Danışacağım tesekkurlerKardesim.ne yazsak olmaz yapamam imkansiz!
Bak biz önceki konunda da yazdik
Adam.ev isini size kitlemis, sozde eve bakiyormus ama ataninca hem is hem ev yuku sizde ama.karti da es denen kisi.istiyor!
Eee siz nesiniz o zaman, köle mi?
Ve üniversite okuyup atanan 33 yasinda bir kadin olarak hayati/insanlari nasil tanıyamazsiniz?
Ben de ailemde safligi gördüm bizimkiler fazla iyi niyetlidir tamam ama iki yıl uni okudum hayati tanidim, cebinde 10.lirayla harikalar yaratmayi da öğreniyor insan öğrenciyken.
Sonra o.kadar cesit.insanla muhatap oldukça iyiyi, kötüyü gözlemliyorsun illa.ki.
Sonra atandim farkli insanlar tanıdım yani insan hayatin her döneminde bir seyler öğrenmeli siz bu yasa nasil bu kadar hic bir sey bilmeden gelebildiniz?
Saglik.sorunlari demissiniz, ben insanlari gozlemlemeyi hastanede yatarken öğrendim cocuk.yastayken.
Velhasil bu kadar.kör olmayin
O.kadar da şok olmayin, zaten adamin niyeti belli biz hic tanımayan insanlar bile.iki.cumlenizle adami.analiz ettik.siz 1 senedir ayni evde nasıl farkina varamadiniz hayret!
Lütfen gözünüzü açın, düğün takilariyla.ilgili.elinizde ne kanit varsa toplayin ve bir avukata gidin lütfen
Bize anlattıklarınızı anlatin
Zaten kim davayı acarsa karsi taraf ne kadar kusurlu ispat etmek zorunda
Siz davayi açın, adamin cimriligini, altinlari bozdurup kendi hesabina attigini, maas kartinizi istediğini ve vermem dediginizde ya isten cik ya karti ver dedigini, ev islerine yardim.etmedigini, sizin maasinizla.araba almayi planladigini ve hesaptaki parayi da katacağını ama arabayi kardesinin uzerine yapacağını hepsini anlatin
Üstüne manevi tazminat bile alırsınız.
Lütfen kendinizin farkına varın
33 yasina gelmis koca kadinsiniz 20 yaşında ergen degil. Gucunuzu elinize alin.
O evden gitmez demissiniz, valizini toplayıp kapinin önüne koyup kilidi değiştirmek bu kadar mı zor?
Ya da dedigim gibi önce avukata danisin evde psikolojik siddet gördüğünüzü söyleyin o size evi terk edip.etmemeniz gerektiğini soyler çünkü evi terk eden de suclu sayılabilir.
Avukata danışın mutlaka
Bence cok guzel dusunmussunuz alin ailenize.sonra gercekten icinize dert olur.anne baba hakki var uzerinizde durumlari yoksa zaten onlara bakmakla yukumlusunuz..cimrili olupta zengin ve mutlu olani gormedim.ailrnize yardimi edinki kazancinizinda hayrini bereketini görün.Arkadaşlar koltuk takımı konusunda buraya yazmamın sebebi görüşleriniz almak ben mi abartıyorum bu kadar da olmaz mı acaba diye düşünüyordum ki bazılarınız abarttığımi söylemişsiniz ben gidipte en iyisinden alayım diye düşünmemiştim zaten 4 5 bine bir seyler alayım diyordum eşimin ailesinin durumu iyi ama kötü olsaydı ben onun ailenin ihtiyacını bir ölçüye kadar gormesine karışmazdım düşününce bir maaş çok değil yani.
Annem 31 yıldır "dul" ve gurur duyuyorum onunla. İşsiz güçsüz haliyle kocamdır döver dememiş ,maddi hiçbir gücü olmamasına rağmen Allah'a sığınmış boşanmış.Gerçek oluyorlar malesef. Aynı yerde çalıştığım bşr karı koca arabanın sileceği değişse ve 15 tl tutsa 7.5 7.5 ödüyorlardı. Adam arabayı bile yalvarınca verirdi. Kadın hep yemek yapar adam açar yemek sepetini eve yemek söylerdi. Kadımcağızın da eli lezzetlidir mesela. Sonuç 15 senedir ve hala evliler. Niye boşanmıyorsun derdim. Dul olmak kolay mı elalem ne der derdi. Ah bu dullar. Ne korkuyor insanlar bizden ve bizim gibi olmaktan.
Ayrılmak istemiyor cunku, adam adım atsa barısır elektrıgı aldım kendısınden:)))
Geri dönüş cümlesi bu. Eşim aslında iyi biriGenel olarak ne konuda iyi bırı mesela?
Özünde herkes iyi zaten kötü kimse yokGeri dönüş cümlesi bu. Eşim aslında iyi biri
Abartmayın yahu yıllardır tek yaşıyorum. Şurada 4 senedir devlet kurumunda çalışıyorum öncesi okul+iş gayette ev tutuluyor ikinci el de olsa eşya alınıyor. Devlet memurusunuz sizde bunları söylerseniz asgari ücret alanlar ölsün.Bunların ücretlerini nereye kadar karşılayabilirim ki. Off ne zormuş.
Aynen öyle yapıyorlar. Benim arkadaşımın kocası da kadının parasıyla sürekli ailesinin borçlarını ödüyor. Kadına dışarda bir bardak çay içirmiyor. Yıllar önce 600 tl elektrik, 500 tl su faturası vs geldiğini söylüyordu . Dedik öyle şey mi olur bütün apartmanı mı siz ödüyorsunuz, bize hep böyle geliyor diyor. Adam buna yalan söylüyor meblağ konusunda ama bu saf hiç anlamıyor. Bu adamdan ayrılacaktı güya birde 2.cocuk yaptı, ayy çocugum kardeşsiz mi kalsın diye.Düğünde ki altınlarla kardeşine araba alan adam, sizin maasinizla da anne-babasina köye ev yaptırır, evini yeniler, sizde koca ve ailesinin kölesi olarak yaşar gidersiniz. Allah yardımcınız olsun.
Hani siz ailenize koltuk bile alamiyirken kardesi üstüne araba alacak. Ve sizin altın paranızla ne kadar adil bir adam.
Ben bazen müstehak diyorum bu tip insanlara.Diger konuda kocamın derdi para degıl inat yapıyor hayır dedim diye demisti.
Savunmustu canhıras.
Simdi gercek yuzunu gordum diyor, adam kartı istemekle kalmadı kardesıyle telde araba almaktan bahsetmıs.. Arabayı alacak kardesinin ustune yapacak... Para da ikisinin kocanın degıl sadece.
Dugun altınlarını bozdurmuslar hepsi adamın hesabına yatırılmış ortak hesapta degıl.
Hanı insan en basta suna ızın vermez.
Telefonda kulagıyla duymus yanlıs duymanın imkansiz oldugu bir sohbet bu.
Belkı yanlis duydum diyor.
Herkes care sunuyor, bahane sunuyor.
Sadece cok uzgunum diyor.
Ee napıcaksın bundan sonra diyenlere, once durumu idrak etmem lazım soktayım dyor.
Bız iki gunde idrak ettik hatta hıc sok olmadık araba muhabbetine kart muhabbetini bildigimız ıcın ama kendısı sokta.
Hayat onun herkes kendi secımlerını yasar su hayatta.
Allah onune cıkarır bi cok seyi. Gorur gormezden gelirsen evlilik degıl cehennemi yasarsın. Gorur ve gordum, bunu halletmem lazım dersen hem ozguvenınhem gururun sana kalır. Ozgurlugun sende kalır... Gitmek isteyene de kapı orda.
Oyuzden bundan sonrası konu sahibini ilgilendırıyor.
Kendısı ıcın dogru neyse onu yapacak, bız ne dersek diyelim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?