• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Maaş kartı

Karti vermem diye kavga cikti. Adam inatlasti. Simdi de koltuk davası cıktı. Zaten sen koltuk alma vs diye kartını istedi bence. Alma ya alma. Oda araba almasın. Sen alttan alttan ver ailene. Onlar da taksitle kendileri aldım der bir zaman sonra..
ne mesele yaptın ya..
Bu kadar zaman oturtulmuş koltukta bir 6 ay daha otursunlar
Bu kadar huzursuzluk çıktığını bilseler kesinlikle istemezlerdi emin ol.
E sen koltuk alacam.vs dersen oda araba alır hiçte karışamazsın. O da o nun parası.
Bende çalışıyorum maaşım var. Kartım.bende ama evin harcamasiydi vs hep bana kaldı özellikle bu pandemi döneminde eşimin isleri komple durdu. Şunu anladim ki adam.harcarken iyiydi.
Biraz vefalı olun ya. Adam yıllarca tek maaşıyla geçindirdi seni. Istemek hakkı yok. O ayrı ama oda parayı görünce plan yaptı kendi kendine demekki. Hele şu parayı önce birlikte harcamayı öğrenin. Kendine harcamalarına vs ayirdigindanailene gönder.
Ben atandıktan 3 yıl sonra evlendim. Ailemin durumu çok kötü degildi ama evini yeniledim ailemin isteye isteye hoşuma giderek. Ama ailemin onaylamadığı birisi ile evlendim.diye tek bir şey almadı ailem bana
Evlendim evimin borcunu ödüyorum şimdide. Keşke kendime biriktirseymisim zamanında. Senin ailen artik o zitlastigin adam. Biraz vefalı ol. Offff
Bir milyon kişi saldırmasın bana
Adamı kaçırdın eninde sonunda. Bir koltuk takımı için bosanirsinizda şimdi siz
Araba konu sahibinin altınları ile alınacak. Yeni bir evlilik galiba, öyle yıllardan bahsetmedi konu sahibi. Koltuk takımı ile araba aynı kefeye konulamaz. Arabayı alan adam neler yağdırmıştır kendi ailesine daha önce. Ama bir kıytırık koltuk takımı çok geliyor.

Kardeşine almak istediği araba ikimizin parası ve aslında ona almayacak araba bizim araba ama tapusunu kardeşine yapacak. Ayrıca bana yıllarca bakmadı 1 sene oldu daha ve sadece bir maaşımla bir şey almak istedim ya gerçekten ben mi abartıyorum koltuk takımı almak istemekle
Al tabiki alma demiyorum. Bende aldım kocamla o zaman arkadaştık. Ve 2 tane koltuk takımı aldım. Paranı ne yapiyorsu n dedi aileme.harciyirum dedim sormadı bir daha sağolsun.. Ama bu kadar olayın üzerine bu kadar tartışmanın üzerine bunu da eklemeseydin diyorum. Zamanla yapsaydın diyorum.

Al tabiki alma demiyorum. Bende aldım kocamla o zaman arkadaştık. Ve 2 tane koltuk takımı aldım. Paranı ne yapiyorsu n dedi aileme.harciyirum dedim sormadı bir daha sağolsun.. Ama bu kadar olayın üzerine bu kadar tartışmanın üzerine bunu da eklemeseydin diyorum. Zamanla yapsaydın diyorum.
Evet koltuk almasından yanayım ama keske bahsetmeseydı dedım bende kendi kendime.
Koltuk dıyınce Memuriyee adam da direkt arabadan bahsetmiş.
Tum yatırımla kardesıne araba almayı uc bes binlik koltukla es gorme hakkını bulmus kendinde.

Kendi ailesi tanrigillerden olduğu icin sen bir yaparsan ben on yaparım demek istiyor

Biz 17 yaşında üniversite birinci sınıf öğrencisi iken dayımlarda 7-8 öğrenci ders çalışmak için toplanırdık. Yengenin bize anlattığı hayat hikayesi senin hikayene çok benzerdi... Babamın teyzesinin kızını ben hiç görememiştim teyzelerini gördüm çocukluğumda bilirim ama çocukları farklı ilde yaşadığından bizim köye gelmediklerinden tanımıyordum. O teyze kızlarından birinin kocası aynı böyle canına tak dedirtmiş para pul akraba muhabbetinden kadını bıktırmış... Yine böyle kapıyı çarpıp gittiğinde teyze kızının tepesi atıveriyor çağırıyor bir nakliyeci tüm evi boşaltıyor satıyor eşyaları gidiyor baba evine.... Koca dönüyor bin pişman yalvar yakar.. Affetmiyor cehennemine geri dönmem diyor boşanıyor kadın... O zaman bize hep eli ekmek tutan ekonomik özgürlüğü olan özgürdür diye örnek olarak anlatmıştı. Hikayeyi hala hatırlarım.. Çalışan kadın kendini ezdirmesin.. Ki anlatan yenge sadece köyde ev hanımı olduğu halde evin tüm mali işlerini elinde tutan kişiydi.. Dayı sevmezdi para muhabbetini.. Yengede ben rahatım siz başınızı kurtarın demişti gülerek.. Unutmuyorum...

Güçlü olmak demek birşeyleri yakıp yikmak rest çekmek demek değil. O senin hakkindan nasıl geliyorsa sende onun hakkindan gel ama.kivaminda.alttan alttan.
Sen herkesin kocasını süt dökmüş kedi gibi tamam karıcığım diyerek evlilik yürüttüğünü mu sanıyorsun. Gerçekci olalım arkadaşlar. Orta yol bulmaya çalış. Ezdirme kendini ama bu fevri davranışlarla olmaz

sen ailene koltuk takımı alacagi söylemişsin..
oda kardeşine araba alacagi söyler..
peki memur olmadan önce adam nasıldı..?
parana göz dikmiş belli ki..
maaş kartina el koyacakmiş harcar...

Evet koltuk almasından yanayım ama keske bahsetmeseydı dedım bende kendi kendime.
Tum yatırımla kardesıne araba almayı uc bes binlik koltukla es gorme hakkını bulmus kendinde.
Çok üzgünüm düşününce zamansız olmuş evet ama nerden bilebilirdim araba alıp kardeşinin üzerine yapacak kadar zitlasacagini

sen ailene koltuk takımı alacagi söylemişsin..
oda kardeşine araba alacagi söyler..
peki memur olmadan önce adam nasıldı..?
parana göz dikmiş belli ki..
maaş kartina el koyacakmiş harcar...
O zamanlar maddi acıdan sıkıntı yaşamadık hiç hatta öyle ciddi bir sorunumuz da olmadı

Arabayı kardeşinin üstüne yapması mide bulandırıcı. Resmen boşanma ihtimaline karşı mal kaçırıyor adam.

Ciddi bir sorun olmadı daha önce ufak tefek şeylerdi
Kartını verme sonuna kadar haklısın . Asla da verme
Ama onunla aranda fark olmadığını hissettir adamaya ya. Benim ailemdeki herkes çakışıyor. Herkeisn kartı kendinde herkes ortak harcama.yapiyor. bir süre sonra güven gelişiyor bir şekilde kadınlar kocanın üzerine itekliyor bir-çok sorumluluğu gönüllü oluyir bu yani. Sabırlı davran.

kesinlike şaka gibi 3-5 binlik koltuk takımıyla en az 30-40 binlik arabayı bir tutuyor. Bu safım da hakkını savunamıyor kanımca. Karsısında eli maşalı bir kadın olsa gık diyemezdi.

O zamanlar maddi acıdan sıkıntı yaşamadık hiç hatta öyle ciddi bir sorunumuz da olmadı
kusura bakma kocaniz karı parasiyla zengin olacagi düşünüyor
arabayıkardeşinin üzerine yapacaksa.. hiç imza atmayin.. vekalet degilse..
kocanin boşanmadan önce plan yaptığı düşünüyorum.

Araba konu sahibinin altınları ile alınacak. Yeni bir evlilik galiba, öyle yıllardan bahsetmedi konu sahibi. Koltuk takımı ile araba aynı kefeye konulamaz. Arabayı alan adam neler yağdırmıştır kendi ailesine daha önce. Ama bir kıytırık koltuk takımı çok geliyor.

Altınlarla araba alıp kardeşinin üstüne yapan kişi senden para kaçırıyordur. Altınlar ortak gelirken şahsına alacak.... Altınlar giderse evlilik bitince hak iddia edilemez giden gider...

Back
X