- Konu Sahibi aklimkaristi
-
Bnde bazen ekstra istyrm napican diyo ysda niye bitti esim kesinlikle para konusunda yada bnm ihtyacim konusunda hesap yapan biri degil ama cok borcumuz var ucu ucuna yetiyi hatta bi iki defa borc aldik ondan sanirim harcalamarima karisito bunun devam etmesinden korkuyorum bu algiyi degismen lazim hir gur olnadanZaten bu durum artık beni çok sıkıyor .
Anlatamam yani hem yoruluyorsun hem kazanıyorsun. Harcadinmi da hesap vererek harcıyorsun. Şu kadarını söyleyeyim Gidişat kötü ;(
Orrak kadtimiz var bende cok harcama yapiyorum ve cok borcumuz var diye haftalik veriyoÖdemeleri eşim yapar bizde ortak hesaba aktarırım maasimi bence sizin harcamalarınızı kısıtlamadigi sürece sorun yok. Senin maaş ,benim maaş olayı yok.bizim ortak paramız kazancımız olayı var bizde boyle
Güzel bi bakış açısı cevremdekilerin köle misin diye yorum yapması canimi s~kıyorTabi ki herkes kendi tecrübesi dogrultusunda yorum yapıyor. Her evlilik, her eş farklıdır. Bu işin standartı yok ki kartını al vermeya da ver diyelim.
Kurusuna kadar paramiz neye harcanir bilirim. Evlilik guven meselesi zaten. Bir gün bosanirim diye kenara koymak benim evlilik anlayisima uymaz. Bana ters tüm bunlar, arkadan is cevirmeler, bu hesaplar... dedim ya eş ile alakalı bir durum bu. Ve benim hayata, evliliğe bakışımla... eylülden sonra ücretsiz izne cikacagim. maaş almayacagim beni bu adam gecindirecek. Ve eminim gönlüm kırılmasın diye istediğimiz her şeyi alabilmek için yine kendi isteklerinden feragat edecek.
Beş senedir bir kez ayakkabı almış insan. Onu da yirtildi da ben ondan habersiz zorla aldım. Sirf ben iki çocukla üç odalı evde bunalirim, istiyorum diye 4 odalı, oncekinin iki katı büyüklükte ev almış insan. Bu yüzden 5 yıllık borç yüklenmiş insan. Daha bir kez alalim dediğim bir şey için beni kirmamis insan. Hayatını çocuklarına eşine adamış insan..
Yok düşünüyorum düşünüyorum yine de maas kartim onda diye rahatsız olmuyorum. :)))
Ödemeleri eşim yapar bizde ortak hesaba aktarırım maasimi bence sizin harcamalarınızı kısıtlamadigi sürece sorun yok. Senin maaş ,benim maaş olayı yok.bizim ortak paramız kazancımız olayı var bizde boyle
Kartım esimde ama ben alin teriyle kazandigim parayı hissediyorum. Refah seviyemize yansiyor bu.Ama insan 1 ay çalıştığının karşılığını cebinde görmek ister,yada kartının cüzdanında olduğunu ve içinde para olduğunun güvenini hissetmek ister
Ben çalışmıyorum ama benimde kredi kartım var ve ihtiyaçlarımı alıyorum ama alın teriyle kazanılanın hissiyatı başkadır ve bunu hissetmek ister,bu da eşde durduktan sonra insanda nasıl bir şevk kalır ki?
Zaten para harcarken uğrasiyorum . Paranin nasil bittigini bilmeden harcamak güzel. Çok savurgan deģilim . Ama kazancımında hakkını veririmEvde giderlerin ve borclarin ortak odenmesi taraftariyim. Burda sorun yok.
Sorun maas kartlarinin tek bireyde bulunmasi. Erkek veya kadin farketmez. Neden bir tarafta toplanir tum para? O kisinin evin reisi oldugunun mu gostergesidir bu? Madem evde 2 kisi calisiyor harcarken neden tek kisinin kontrolunde bu para?
Erkek ev kirasi oduyorsa kadin faturalari oder. Biri kredi borcu oduyorsa digeri cocuklarin eğitimini üstlenir misal.
Para kazanabilme yetisine sahip her insan harcayabilme yetisinede sahiptir.
Konu sahibi arkadasim alin kartinizi esinizden ve borclara ortak olun. Heray belli bir kismi siz odeyin.
Benim kartim da esimde . Türk tipi de hoşuma gitti. :)Kadının çalışıp parayı erkeğin idare ettiği Türk tipi "kadının ekonomik özgürlüğü" modeline hoşgeldiniz :) Altyapısı bozuk her şey gibi bu model de yakında çöp olacak.
Allah aşkına madem çalışıyorsun bari kazandığın paraya önce bi sen dokun. Sonra ver nereye veriyorsan.
Ben de aynı. Ben kendimi çok şanslı hissediyorum. Maşallah eşimeBir ben garibim galiba.. benimki de çok uzun zamandır esimde. Hatta onda olduğunu unutmuşum para cekemedim gecenlerde. Ama ben hiç rahatsız olmuyorum. Eşin tavriyla da alakalı olabilir. Devamlı cüzdanıma cantama para koyar. 100 verir 50 yeter derim. Niçin böyleyim acaba
Yok düşünüyorum düşünüyorum yine rahatsız olmuyorum. Her işimi kredi kartıyla ya da internet subesinden hallediyorum maaş kartı varsın dursun onda. Ihtiyac duymuyorum. Bende bi arıza mı var acaba.
Sen zaten az harcıyorsun bi de sorsaydı :)Kredi kartlarimiz aynı kutuda, üstünüzde tümünü tasimayiz. Borç olsun olmasın nakit de belirli yerde evde. Ayda 200 falan kumbaraya atarım, bozuklari da tabii. Para lazım olursa alırım. Üstü yine kumbaraya. Nakit kalmazsa kartlardan birini alırım istediğimi alırım. Aşırı harcamam yoktur. İhtiyacım olanı alırım. Biriktirdigim parayı kitap, sinema, çocuklara tiyatro ya da memeleket gezisinde harcarim. Maaş kartlarimiz da kutuda. Maaşin borçlar odendikten sonra kalanı eve gelir yerine konur. Lazım olan harcar. Hiç senin benim lafı olmaz. Kartlarin borcunu bilmem, taksitlerimiz ve gaz ödemeleri olur genelde. Banka banka gezemem valla. Birikim için pek de kalmıyor genelde. Eşim de hiç sormaz buradaki para azalmış ne yaptın diye.
Kendi paranı kocandan yalvararak mı alıyorsun. İyimiş....
NolduBi bahaneyle istiyeceksin alacaksın,sen o istiyince huzursuzluk çıkarmadıysan,şimdi kendi kartını istediğin için onun hiç tatsızlık çıkarmaya hakkı yok..
Haftalik mi veriyo !!! Gurur incitici.Calismayan kadinlar bile buna maruz kalmiyorOrrak kadtimiz var bende cok harcama yapiyorum ve cok borcumuz var diye haftalik veriyo
İğrençOrrak kadtimiz var bende cok harcama yapiyorum ve cok borcumuz var diye haftalik veriyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?