Maaş kartım eşimde duruyor!!!

Zaten bu durum artık beni çok sıkıyor .
Anlatamam yani hem yoruluyorsun hem kazanıyorsun. Harcadinmi da hesap vererek harcıyorsun. Şu kadarını söyleyeyim Gidişat kötü ;(

Baştan dik bir duruş sergileseydin gidişat gayet saygı çerçevesinde yürürdü,ama sen 6 ay içinde elini kaptırmışssın sırada kolun var..
Tatsızlık çıkarmadan,vurdulu kırdılı olmadan bir bahaneyle kartını al ve ihtiyacın kadar benden iste veririm de..[/QUOTE]

Zaten bu durum artık beni çok sıkıyor .
Anlatamam yani hem yoruluyorsun hem kazanıyorsun. Harcadinmi da hesap vererek harcıyorsun. Şu kadarını söyleyeyim Gidişat kötü ;(

Benim eşimde harcamama karışır. Kredi ödüyoruz. Faturalardı doğalgaz dı derken ayın sonu anca geliyor. Bi de çok harcarsam ayın sonu gelmez. Bir de araba almayı düşünüyoruz krediyle. Seneye De bakıcı parası olacak. Bizim ayın sonu hiç gelmez artık.

saçmalık bu kadar da tavız vermeyın yani iste kartını ınsanın kendı kazandıgı parayı tekrar baskasından el harclıgı gıbı ıstemesı kadar pasiflik ve gulunc durum olamaz.

Ha yok ben cwlismak zorunda degilim illa calis demiyor amw ev alicazbiriktormek lazim, benim parami yadakendi parasini asla gereksiz harcsmaz, ben yine kuafoe parami vs alirim amagenelde ondadir ki benim icin boyleguzel yoksa para bieiktiremem.

Kendinizde demişsiniz aşırı harcama yapıyorum diye.
Yaptığınız bu harcamalar hem düğün borçlarınız, hem de kredi borçlarınız varken AİLE BÜTÇENİZİ sarsıyor mu?
Eşinizin size verdiği miktar gerçekten ihtiyaçlarınızı karşılıyor mu?
Veya kartınızı geri aldığınız zaman eşinizin size verdiği miktarın kat ve kat üstünde harcama yapacak mısınız?
Bunca borcunuza rağmen para harcayamamak mı, yoksa eşinizin kartınızı alması mı sizi rahatsız ediyor?
Kendinize sormanız gereken sorular bence bunlar.

Ayrıca eşlerin kazandığı paralar ortaktır.
Ben kadın halimle kazandım istediğime harcarım kocam karışamaz deyip, bütün borçları erkeğin üzerine yıkmak nasıl bir mantıktır anlamıyorum. Bunu diyen arkadaşlar o zaman erkeklerde ben kazandım istediğim gibi harcarım diyen erkeklerle mi evliler acaba?
Ailesiniz siz benim param senin paran muhabbeti olmamalı.

Evet yarınımızın ne olacağı meçhul fakat sizin durumunuzda eşinizin amacı paranızı harcamak veya üstüne çökmek gibi bir niyeti yok.

Kimi ailelerde kadınlar kimi ailelerde erkekler harcamalar, para hesabı konusunda iyidir.
Ben eşinizin yaptığında herhangi bir yanlışlık göremedim.

Herkes ne icin emek veriyor maas icin ee sen maasina hükmedemedikten sonra ne anladik bu işten. Baska bi plan uygulayin ödemeleriniz icin. Bi sure sonra calisma hevesiniz gidecek cunku motive eden bisey elinizden alinmis. Maas bi motive kaynagidir. Eşinizin bunu talep etmesi bile saygisizlik olarak algilanmali. Insan babasindan harclik ister eşinden degil. (Çalismayan kadinlar alinmasin lutfen)

Dünyanın en normal bi şeyi gibi isteyin kartı. Özellikle hazırlanarak, nasıl desem diyerek değil. Su ister gibi rahat ve kaprissiz isteyin. Kartı almaya çalışın. Sizin maaşinıza el koymaya çalışmasa bile o para sizin. Siz de gidip parayı yemiyosunuz sonuçta. Siz de ikiniz icin kullanıyorsunuz. Eğer sakin ve kaprissiz isterseniz normal karşılayıp verir diye düşünüyorum. Ama aksi durumda anlamsız bi şekilde kart meselesi gerilime dönüşebilir. Illaki 1 kiside duracaksa sizde dursun madem kartlar.

Benim eski es beni somurdu resmen.. hatta alisveris yapardi bi bolumunude ablasina verirdi.. maasimin nereye gittigini bile bilmiyordum.. benimle evlenmeden onceki borclarini oduyordu galiba.. bazen bana 5 10 tl verirdi aaaa hemen harcadinmi derdi, biriktir diyorum sana derdi ( daha bu neki altinlarimimi yurutmediler ailesiyle bir olup, vsvs).. bence sen hic calisma yada maas kartini derhal al onun elinden, calisiyorsun ama ekonomik ozgurlugun yok..

Canım evli olmak tabi herşeyini paylaşmaktır fakat o senin emeğinin karşılığı sende kalsın sen ihtiyaç oldukça ihtiyacı kadar kullanmasına izin ver, bu böyle gider karşı koyamazsın mesela benim eşiminde borcu var ama bende maaşımı alınca ilk önce nekadar ihtiyacı olduğunu sorarım hatta çoğu zaman sormam çünkü eşiyim nekadar ihtiyacı olduğunu bilirim söylerim bukadarını ben aldım bunuda al borcumuza yatır diye bence en doğru olanı bu

Kocanız kendini kasa olarak görüyor iki maaşı kendinde toplayıp ödemeleri hallediyor. Ama bence saçma. Fazla materyalist bir yaklaşım. Kari-koca değil de dükkan işleten 2 ortak gibisiniz. Bana çok sevimsiz geldi. Çalışan ve özgür bir bireysiniz neden itiraz etmediniz? Sen ben mi var diyorsa evet sen ben var ne olmuş deseydiniz. Tüm giderleri once kendi maaşından karşılasın eksik kismi sizden tamamlasin. Yada ortak hesap açın kendinize bir miktar ayırıp gerisini oraya aktarın her ay. Yoksa yakında ortak kartınızın ekstresi didik didik kontrol edilecek yiyeceğiniz fırçalara hazır olun. Gidişat o yönde

Nasıl baslarsa öyle gider canim

Bir ben garibim galiba.. benimki de çok uzun zamandır esimde. Hatta onda olduğunu unutmuşum para cekemedim gecenlerde. Ama ben hiç rahatsız olmuyorum. Eşin tavriyla da alakalı olabilir. Devamlı cüzdanıma cantama para koyar. 100 verir 50 yeter derim. Niçin böyleyim acaba

Yok düşünüyorum düşünüyorum yine rahatsız olmuyorum. Her işimi kredi kartıyla ya da internet subesinden hallediyorum maaş kartı varsın dursun onda. Ihtiyac duymuyorum. Bende bi arıza mı var acaba.

Nas
Nasıl harcıyor eşin peki.Biliyor musun?Hadi birgün ayrıldınız.Sende olsa kenara atardın.Böyle hadi kendine atıyorsa?Bu erkeklerw güven olmaz demedi deme.Zaten rahat rahat hanım kartı alana da güvenmemek gerek.

Tabi ki herkes kendi tecrübesi dogrultusunda yorum yapıyor. Her evlilik, her eş farklıdır. Bu işin standartı yok ki kartını al vermeya da ver diyelim.

Kurusuna kadar paramiz neye harcanir bilirim. Evlilik guven meselesi zaten. Bir gün bosanirim diye kenara koymak benim evlilik anlayisima uymaz. Bana ters tüm bunlar, arkadan is cevirmeler, bu hesaplar... dedim ya eş ile alakalı bir durum bu. Ve benim hayata, evliliğe bakışımla... eylülden sonra ücretsiz izne cikacagim. maaş almayacagim beni bu adam gecindirecek. Ve eminim gönlüm kırılmasın diye istediğimiz her şeyi alabilmek için yine kendi isteklerinden feragat edecek.

Beş senedir bir kez ayakkabı almış insan. Onu da yirtildi da ben ondan habersiz zorla aldım. Sirf ben iki çocukla üç odalı evde bunalirim, istiyorum diye 4 odalı, oncekinin iki katı büyüklükte ev almış insan. Bu yüzden 5 yıllık borç yüklenmiş insan. Daha bir kez alalim dediğim bir şey için beni kirmamis insan. Hayatını çocuklarına eşine adamış insan..

Yok düşünüyorum düşünüyorum yine de maas kartim onda diye rahatsız olmuyorum. :)))

Ö ö

Hayatta eşimize de güvenmeyeceksek artık. Belki boşanırsam diye kenara para koymalar. Bunlar hiç bana göre değil

İ

İşte eşine de güvenmeyeceksin.Hayat böyle.

Hiç öyle düşünmüyorm eşimede güveniyorum açıkçası. Hem napıcak benim paramla kadına kızamı yedirecek. Kumar mı oynayacak. Başkalarının eşlerini bilmem ama benim eşim bunları yapmadığı için ona güveniyorum. Sürekli böyle güvensiz olunduğu için, sürekli ben çalışıp kazanıyorm benim param dendiği için evlilikler bitmiyormu, bunuda düşünmek lazım bence.

Yoo ondan bitmiyor kesinlikle .Neden bundan bitsin ezbere sözler ediyorsun .Burdaki bitiş sebeplerini okumuşsundur.Birgün ayrılabilir insan istemese bile.Para kaybım olursa olsun diyorsan tmm sözüm olmaz.

Eşle aradaki iliskiye gore degisir.. Yani erkek karisini adam yerine koymuyorsa, maas kartini vermese de bisey değişmez, keza verse de.. Ama aralarinda o "biz" olma bilinci yakalanmissa, boyle seylerin lafi bile olmaz/olmamali.. Yani en azindan BENCE..
Adamin niyeti biseylere el koymak veya kadini hiçe saymak degilse buyutecek bi durum yok.. Zaten bu dedigim incitici durumlar varsa orda maaş karti disinda da cok problem vardir/olacaktir..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…