Maaş kartım eşimde duruyor!!!

Maaş kartını alsın ama harçlık versin ve paranıza karışmasın e zaten para mı kalıo karışacak tek emin olduğum konu sahibi kartı geri al nokta

bence hata ediyosun herkezin kartı kendinde kalmalı geçenlerde burda bi konu okumuştum konu sahibini hatırlayaadım yıllarca kartı eşindeymiş göz makyajıı bile suyla çıkarıyorum diye yzmıştı

Sizin kartınızla para çekmiş ve sonrasında siz isteyince bende kalsın demiş öncelikle bu yaptığı hata, siz istemeden kartı size teslim edecekti, sonrasında da uygun bir dille kartın kendisinde kalması konusunda rızanız olup olmadığını sormalı ve buna birlikte karar vermeliydiniz, eşiniz sanki fırsat kollamış ve sizi tongaya düşürmüş gibi kartınızı ele geçirmiş bir de siz isteyince tepki veriyor, bunlara hiç hakkı yok. Siz çalışmıyor da olabilirdiniz o zaman ne olacaktı, kadın ya da erkek farketmez insan önce kendi maddi gücüne güvenecek, sizin alın terinizin karşılığını ele geçirip bir de siz isteyince tepki gösteren erkekten eş olmaz kusura bakmayın. Birlikte karar vermeniz gereken olaylarda işine gelmezse karar merci olarak kendini görüyor sanırım. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Hesap sormadığından emin misiniz, ''yine mi harcadın, yine mi bitirdin'' demek hesap sormaktır.

Herkesin maaş kartı kendinde durmalı... lazım olduğunda biz birbirimize havale yapıyoruz

canım sen en iyisi "kartımı vermezsen boşarım seni" de! en son nokta o alacak bu gidişle :)))

ekonomik özgürlüğü tam anlayamamış, özgüven eksikliği tavan yapmış kadınlar seni rahat bırakmazlar burada.. :))

yok kadın da fatura ödemeye katılsın, ekonomik özgürlüğü elinde olsun, parasını kaptırmasın! (ki sen zaten eşi para kaptırılacak bir insan olarak görüyorsan o adam eş değildir!)

fatura ödemek nedir ki arkadaş? hepsini otomatik ödemeye veriyorsunuz ödeniyor. eşimde de bende de bir kredi kartı var. herkes harcamasını yapar. sıkışan diğerinin hesabından kendine havale yapar. ya da faturalar için nakit para kalmadıysa kimde para varsa ondan havale yapılır. nakit paraya ihtiyaç bile yok artık. büyük harcamalar için karşı tarafa danışılır ki ben ya da eşim küçük bir şey alacak olsak bile birbirimize haber veririz... öyle öyle geçer gider.. neden bu kadar büyümüş ki mevzu?

en önemli nokta şu: ekonomik zeka olmadan ekonomik özgürlüğün bir anlamı yok. burada herkes kendi kişiliğine, kendi eşine, kendi hayat bakış açısına göre yorum yapıyor. ekonomik özgürlük "ben çalışıyorum, para benim istediğim zaman istediğimi alırım, borç da harç da umrumda değil, çalış beni geçindir, para kazanayım ama asalak gibi yaşayayım!" anlamına geliyorsa işte bu zeka yoksunluğunu gösterir. evlilikte birlik olmadığını gösterir.

mesela bir gün boşanırım, gizli gizli kenara para koyayım anlayışı bana çok ters, saygısız, etik olmayan bir davranışmış gibi geliyor. zaten ben eşimden gizli gizli para biriktireceksem, bu adama güven olmaz diyeceksem ben o adamla ne aynı evde yaşarım ne de aynı yatakta yatarım. kendime olan saygım buna izin vermez. bu düşünce aklıma geldiği an boşarım. eşim yapsa aynısını, benden gizli para biriktirip ayrılınca kullanırım mantığıyla hareket etse, onu da öğrendiğim an boşanırım. o kadar hazırlık boşa gitmesin :)) buradaki evlilikler o kadar laçka olmuş ki gelen yorumlar malesef bunu gösteriyor.

benden nacizane tavsiye: hepimiz farklıyız, hepimiz farklı eşlere sahibiz, evliliğe bakışımız farklı. burada yazan hiçbir yorum sana yardımcı olmaz. sen kendi evliliğine kendi eşine ve kendi kişiliğine bakarak bir davranış şekli belirlemelisin.

eşim ev kredisi öderken, kendi isteklerinden feragat ederken, parayı elinde tutmaya çalışırken ben çıkıp da "bon de çalışıyorom ekonomik özgürlüğüm vor benim, üstüme başıma kıyafet alcom, kirpiğimin rimeli yok, bilmem ne renk ayakkabom yok" şeklinde höyküre höyküre zekadan yoksun bir halde para harcıyorsam kusura bakmayın da bu erkekler de sırtına semer vurulmuş eşek değil! lafa gelince her haltta eşit olmak isteyen kadınlar borcun altına da eşit girsinler de isteklerinden feragat etsinler. böyle zekadan yoksun halde aşırı harcama yapan kadın da elinden maaş kartı alınınca sesini çıkarmasın o halde. yok öyle sen eşek gibi çalış ev al araba al borç öde, üstüne başına alma, palto için tüm kışın geçmesini bekle sezon sonu indiriminde alayım diye... kadın da kirpiğinin, saçının telinin derdinde olsun! ben bu asalaklığa da zeka yoksunluğuna da uyuz oluyorum.

he adam paraları sağda solda yiyorsa, kendi ilkel kalmış duygularıyla kadın üstünde otorite sağlamak amacıyla elindeki parayı alıp da kadını aptal yerine koyuyorsa o zaman durum başka! o evlilikten hayır gelmez zaten. bana saygı duymayan adam da hayatımda olmayıversin.

senin durumunu, yaptığın harcamaları, eşinin neden böyle davrandığını hiç bilmiyorum canım. karşılıklı konuşup ödeme planı çizebilirsiniz. borcun ödenmesinde her anında işin içinde olursan kendini kötü hissetmezsin bence. mesela ben borcumuz var almayım dedikçe eşim zorlar beni. çantaya ihtiyacın var, ayakkabıya ihtiyacın var diye... ama buradaki tüm yorumlar senin ailen için havada kalır. sen en mantıklı şekilde bu evliliği, maddi manevi olarak yürüteceksin. bizim yorumlarımıza bakma

Benim komşumda bu durumdaydı sonra bankaya gidip maaşını vezneden çekti bi.kere bu sefer de daha büyük olaylar yaşamıştı. Neymiş efendim evin muhasebesini eşi yürütecekmis.

Bacım senlik bişey yok bana göre. Ama bi erkek nasıl kendine yedirir bunu onu anlamıyorum. Kadın parası yemek bu. Kadını çalışoyorsa bana göre o para kadına aittir. Sonuçta erkek olarak evi geçndirmek zaaaten onun görevi. Kadın isterse eve katkı yapar

Biz de ortak kredi kartı kullanıyoruz, eşimin maaşı ev için kredi ödemesine gidiyor, faturaları ödüyor.Kalanı da çekip getirip çekmeceye koyuyor ya da bittikçe çekiyor.Benim kartımda 3-4 aydır onda çünkü servisle gidip geliyorum işe ve para çekmeye vaktim olmuyor ya da unutuyorum.Açıkcası ben eşim faturalar konusunda falan sorumluluk alsın diye sıkıntı etmiyorum çünkü 6 ay öncesine kadar kira,fatura borçları ben tutuyordum ve bunalmıştım.

Siz yoksa yeri geldiğin de kadın erkek eşittir canı istediğinde kadının parası oooo dokunmamalı diyenlerden misiniz ? Çok ayıp gerçekten.
Erkek çalışcak erkek yapıcak canı isterse kadın parasından verıcek ama o parayı alan erkeğe de yazıklar olsun !
Ama bu düşünceleri savunan kadınlar evde de kocalarından iş beklerler. O zaman şu şekilde mi diyelim ? Ev işleri kadınındır erkek canı isterse yardım eder ama kadın bunu asla kendine yedirmemeli çünki o kadının işidir.
Hayat müşterektir diye bir söz vardır bilmembilir misiniz ? Çok bencilce geldi sözleriniz , şaşırdım birazda.

Konu sahibesi size gelince de eğer oluyorsa gidin kendinize maaş kartınızdan bir daha çıkartın. Eşinizede bu durumu anlatın.
Kredi kartını ona geri teslim edin. Ben bu şekilde huzursuzum diyin. Bunlar zor cümleler değil. Ama muhakka sakin kalın ve sakin bir anda söyleyin.

Bu konu aslinda iki tarafin da niyetine bağlı. Eger bir taraf tum para bende duracak digeri ne kadar birikmis ne kadar harcanmis bilmeyecek sadece verdigimle yetinecek ben de keyfime gore harcayacagim mantigindaysa verilmemeli. Ama bir yerde biriksin ortak odensin hersey yatirim isleriyle bir kisi ugrassin mantigindaysa ve iki taraf da ne birikmis ne harcanmis ne kadar borc var ne kalmis herseyi biliyorsa kimde dutdugu hic onemli degil.
Bizim ailemizde ayri gayri bir yerde biriksin ne olur ne olmaz mantigi yok. Ortak kullanimda kartlarimiz da var. Herkesin kendi hesap karti da. Maas kartlari esimde ama sana vermem bende duracak mantigiyla degil. Tum kira fatura havale yani internet islemleri ile ben ugrasiyorum. Kalani da tek bir hesaba aktariyoruz. Oradan ne yatirim yapilacaksa esim yapiyor.
Bir kenara para atmali tabii ki ama bu bosanirsak diye degil zor gunu var diye olmali. Bizim hesaplar ogrencilikten beridir ortak. Yeri geldi benim param olmadiginda esim yolladi ogrenciyken yeri geldi askerde ben ona yolladim. Esim evlendikten sonra birkac ay issiz kaldi benim maasimla gecindik. Hicbirinde de senin paran benim param ayrimi yapmadik. Sen ben ayrimi bence bir iliskiyi en cok zedeleyen nedenlerden birisi.
Cok konustum artik susuyorum

Sence de biraz fazla gelmedn mi üstüme? Bu bana göre. Ama böyle cümleleri duymayı düşünmemiştim

Ikinci dediginiz gibi de ben haftalik istemiyorum zor geliyor param bitti ver demek ben ihtiyackarimi karsilayim geri kalani zaten ortaya koyarim diyorum

Güncellememi okur musunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…