evlenme hazırlığındayım ama sevgili eş adayım beni şoke etmeye devam ediyor. evlenince maaş kartın bende duracak dedi. neden miş o dedim. bayanda maaş kartı durmaz ona vercekmişim ihtiyacım olan miktarı onun elinden alacakmışım. kendi ablasının da maaş kartı eşinde olurmuş hep ne kadar lazımsa eşi elden verirmiş. borçlarımız var diye istemiş başta eşi bir dahada vermemiş. pekala borcu varsa bile ne kadar ödenecekse bayan elden verir neden direk maaş kartını veriyor ki. sizler ne düşünüyorsunuz bu konuda?
ben asla vermıyorum bırlıkte hesaplar odersınız borcları
haklısın sonuna kadar ama buna sebep olanda bizler değilmiyiz. bakın bayan arkadaşlarımın bir çoğu dün bu işe eyvallah ne var ki bunda tabi ki erkekte dursun sakıncası yok dedi. atıyorum ben bu isteğini kabul etmiş olsam bir sebepten ayrılmış olsak bir daha evlenirse o eşinden de aynı şeyi isteyecek o bayan yok derse ama önceki eşim veriyordu diyerek örnek gösterecek. işte en çarpıcı örnek benim ki adam ablasından örnek gösteriyor. çok yanlış çok onlar insan da biz değilmiyiz kabul etmeyelim böyle şeyleri ya alıştırmayalım erkekleri bu denli
Ayrıca bu erkekler iyice zıvanadan çıkmadı mı artık yahu hem kadına kendisi harçlık vermek istiyor ama verdiği harçlık da kadının kendi parası hem kadın çalışsın para getirsin istiyorlar hem de kendi beyliği, ağalığı, paşalığı hala bozulmasın istiyorlar burda biraz mantık hatası yok mu sizce? Düşününce çok saçma gelmiyor mu size de kendi çalıştığım didindiğim parayı bana harçlık olarak veriyor var mı dünyanın başka yerinde böyle bir zihniyet ya erkeklik bu mu oluyor günümüzde artık?
her cevabında maaş kartını verenlere laf söylüyorsun ama her erkek senin sevgilin gibi maaş kartının peşine düşmüyor
daha evlenmeden kartın lafını yapmıyor
sana bu tür bi erkek denk gelmiş ama emin ol her kartı eşinde olan ezilmiyor beş kuruş parasız kalmıyor köle modunda gezmiyor
haklısın sonuna kadar ama buna sebep olanda bizler değilmiyiz. bakın bayan arkadaşlarımın bir çoğu dün bu işe eyvallah ne var ki bunda tabi ki erkekte dursun sakıncası yok dedi. atıyorum ben bu isteğini kabul etmiş olsam bir sebepten ayrılmış olsak bir daha evlenirse o eşinden de aynı şeyi isteyecek o bayan yok derse ama önceki eşim veriyordu diyerek örnek gösterecek. işte en çarpıcı örnek benim ki adam ablasından örnek gösteriyor. çok yanlış çok onlar insan da biz değilmiyiz kabul etmeyelim böyle şeyleri ya alıştırmayalım erkekleri bu denli
walla bende neyi kınadıysam bir bir başıma geliyor. geçmiş de bir arkadaşım eşine vermişti kartını onda dursun ben lazım olunca ben alırım ondan diyerek nasıl kızmıştım ona saçmalama neden veriyorsun sen boşunamı çalışıyorsun. hem fazla para erkeğe yaramaz demiştim. ne malum borç harç ödeyeceği senin paranla demiştim. eşi sigara kullnıyordu büyük ihtimalle senin paranla alcak sigaralarını demiştim. hem bu düpe düz sana güvenmiyorum demektir diye çok kınamıştım maalesef başıma geldi yaw
sen fedakar değilmişsinya hani, seni böyle suçluyo, acaba kendisi senin için ne gibi fedakarlıklar yaptı yapıyo ya da yapacakmış
benden ondan fedakarlık istemiyrum benim için şunu yap bunu yap demedim demem de. maddesel şeyler fedakarlık değildir. beni sayıyorsa seviyorsa en büyük fedakarlık budur zaten diğerleri hiç bir şey değildir. ama bunu görmüyor maddesel şeyleri fedakarlık olarak algılayan bir zihin yapısına sahip oldu bir anda.
heh,arkadaşına dediklerine aynen katılıyorum tatlım,bak ne güzel
kendin de öyle düşünüyomuşsun,ağzına sağlık :))
Evlilikte senin paran benim param hesabı olmaz ama ev kadınları gibi günlük harçlığını eşinin cebinden alacaksan neden çalışıp onca sıkıntıyı çekesin ki??
Senin yerinde olsam "madem harçlık usulüyle yaşamamı istiyosun,işten ayrıliim aşkım ben" derim,nasıl tutuştuğunu görürüm
çakma maço erkek onuuu!!!
bazen haddinden fazla pahalı bişey alıp kendini şımartmayacaksan,kocana alacağın hediyeyi bile onun verdiği harçlıkla alacaksan,iki kuruş biriktirip kenara atamayacaksan çalıştığın iş zevk vermez ki sana.Dersle ilgili kitaplardan okuduğuma göre insan ya parayla çalışır ya motivasyonla...iş yerinde yaptığın iş başına sana iltifat etmediklerine göre seni çalışmaya iten şey olarak para kalıynu da kocaya vereceksen,ne anladım ben bu işten.Alemin enayisi sen misin????
evet eleştiriyorum verenleri. evlenmeden önce istemesi önemli değil benim için evlendikten sonra da aynı şeyi dese yine tepki aynı olurdu. direk eşine vermek kendine saygısızlıktır diyorum neden her ne olursa olsun. en lüks şartlarda yaşatsa bile o parayı kim kazanıyorsa onda dursun kartı. bir kart taşımak bu kadar zor mu ki..
söyledim harçlık alcaksam senden be hiç çalışmayayım dedim. olur diyor hiç itiraz etmedi çalışma nasıl istersen onu yaparsın ben seni zor durumda bırakmam diyor ne kadar istersen veririm de diyor bir kuruş eksik versem direk işine dönersin diyor.. ya derdi para değil bunun derdi paraymış gibi algılandı ama bunun derdi evin reisi olduğunu ikna ettirmek bana.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?