Maaş kartınızı eşinize verir misiniz?

ben asla vermıyorum bırlıkte hesaplar odersınız borcları

her cevabında maaş kartını verenlere laf söylüyorsun ama her erkek senin sevgilin gibi maaş kartının peşine düşmüyor
daha evlenmeden kartın lafını yapmıyor
sana bu tür bi erkek denk gelmiş ama emin ol her kartı eşinde olan ezilmiyor beş kuruş parasız kalmıyor köle modunda gezmiyor

her kelimesine katılıyorum.

evet eleştiriyorum verenleri. evlenmeden önce istemesi önemli değil benim için evlendikten sonra da aynı şeyi dese yine tepki aynı olurdu. direk eşine vermek kendine saygısızlıktır diyorum neden her ne olursa olsun. en lüks şartlarda yaşatsa bile o parayı kim kazanıyorsa onda dursun kartı. bir kart taşımak bu kadar zor mu ki..

sen fedakar değilmişsinya hani, seni böyle suçluyo, acaba kendisi senin için ne gibi fedakarlıklar yaptı yapıyo ya da yapacakmış

Böyle bir şey direk istenmez zaten istemesinin altında farklı bir zihin yapısı yatıyor ama durumun getirdikleri ile olabilir. Mesela benim annem de babam da çalışıyordu annem emekli gerçi şimdi o zamanlar babam vardiyalı çalıştığı için hafta içi boş günleri oluyordu evin bütün eksiğini o alırdı, faturaları o yatırırdı maşlarını filan o çekip hallederdi bütün banka işlemlerini filan ama burda birincisi zorunluluk hali var annemin vakti yoktu ilgilenmeye ikincisi karşındaki adamın iyi niyetini görmen lazım babam annemden böyle bir şey istememiş mesela ama yaşadıkları koşullar sonucu babama vermiş kartını o zaman internet bankacılığı filan da yok yani ama bu devirde illa bana vereceksin ben de duracak mantığını anlamıyorum ben ha yine senin vaktin olmaz Allah korusun bir sağlık sorunun olur eşine dersin sen hallet gerekli işlemleri ama illa erkeğe verilmeli erkek evin reisi, fedaisi bilmem nesi diye erkeğe gidip de vermem kartımı hele bunu isteyen erkeğe günahımı vermem. Ben olsam şunu yaparım mesela ikimizin de maaşı yattı mı ortak bir hesabımız olur direk ikimizde bütün paramızı oraya aktarırız evimizin bütün ihtiyaçlarını ordan karşılarız kişisel gereksinimlerimiz için yine o paradan çekeriz kalanını da biriktiririz. Yoksa şu da bana ters geliyor ev arkadaşlığı gibi adeta; sen mutfak masrafını yap ben kirayı ödeyeyim, yok sen elektrik faturasını yatır ben doğalgaz faturasını yatırayım .

nişanlın boğaz tokluğuna köle arıyor

gazeteye ilan verse daha iyi

bi kere zihniyeti geri adamın medeni değil

sen bu zihin yapısındaki adamla yaşayabilir misiin iyi düşün

aşırı gerikafalı

benimde 2 yıldır maaş kartım kredi kartım hepsi eşimde ben ondan harçlık alıyorum baştan çok zoruma gittti çocuk gibi sabah işe giderken harçlık almak bide paranın hesabını vermek şimdi alıştım artık ama kartımı illa vericeksin demedi evin bütün öemelerini ihtiyaçlarını karşıladığı için kartlar ona geçti öylede devam etti

heh,arkadaşına dediklerine aynen katılıyorum tatlım,bak ne güzel
kendin de öyle düşünüyomuşsun,ağzına sağlık :))
Evlilikte senin paran benim param hesabı olmaz ama ev kadınları gibi günlük harçlığını eşinin cebinden alacaksan neden çalışıp onca sıkıntıyı çekesin ki??
Senin yerinde olsam "madem harçlık usulüyle yaşamamı istiyosun,işten ayrıliim aşkım ben" derim,nasıl tutuştuğunu görürüm
çakma maço erkek onuuu!!!

bazen haddinden fazla pahalı bişey alıp kendini şımartmayacaksan,kocana alacağın hediyeyi bile onun verdiği harçlıkla alacaksan,iki kuruş biriktirip kenara atamayacaksan çalıştığın iş zevk vermez ki sana.Dersle ilgili kitaplardan okuduğuma göre insan ya parayla çalışır ya motivasyonla...iş yerinde yaptığın iş başına sana iltifat etmediklerine göre seni çalışmaya iten şey olarak para kalıynu da kocaya vereceksen,ne anladım ben bu işten.Alemin enayisi sen misin????

sen fedakar değilmişsinya hani, seni böyle suçluyo, acaba kendisi senin için ne gibi fedakarlıklar yaptı yapıyo ya da yapacakmış

benden ondan fedakarlık istemiyrum benim için şunu yap bunu yap demedim demem de. maddesel şeyler fedakarlık değildir. beni sayıyorsa seviyorsa en büyük fedakarlık budur zaten diğerleri hiç bir şey değildir. ama bunu görmüyor maddesel şeyleri fedakarlık olarak algılayan bir zihin yapısına sahip oldu bir anda.

şuana kadar forumda okuduğum en saçma şey.sen çalışıcaksın bide ona mı bakıcaksın . eş adayınız yüzsüzün önce gideniymiş

bence vermemelisin ama yine de sen bilirsin sen de şöyle bir teklif sun eş adayına ikimizde maaşları alınca birleştirelim borçları ayıralım geriye kalan senin ihtiyacın benim ihtiyacım kira vs. kısmınıda ayıralım sonra ortak hesabımıza da geri kalan parayı koyalım de bence bu şekil olabilir ama maaş kartını ona verme bence

canım ben dediklerine katılıyorum, onun açısından sordum bu soruyu, ben birini fedakar değilsin diye suçluyosam bişeyler yapmış olmam ve karşılığını görememiş olmam gerek, demiyomu ben senin için şunu yaptım bunu yaptım sen yapmıyosun diye, yoksa fedakarlıkta sadece kadının yapacağı bişeymi ona göre

söyledim harçlık alcaksam senden be hiç çalışmayayım dedim. olur diyor hiç itiraz etmedi çalışma nasıl istersen onu yaparsın ben seni zor durumda bırakmam diyor ne kadar istersen veririm de diyor bir kuruş eksik versem direk işine dönersin diyor.. ya derdi para değil bunun derdi paraymış gibi algılandı ama bunun derdi evin reisi olduğunu ikna ettirmek bana.

Ne acı bir durum!! Önceden erkekler az maaşla evi geçindirirlerdi üstelik o kalan azıcık miktardan da gönül hoşluğuyla eşlerine verirlerdi ama şimdiki "naylon" erkekler hem kadının maaşını alıyor hem de kadına harçlığı da kadının maaşından veriyor..! Kusura bakmayın ama naylon erkek diyorum. Böyle bir küçüklük olamaz. Çok şükür ki ben üniversite okumama rağmen nişanlım değil çalışıp paramı almak, çalıştırmak bile istemiyor. Ben böyle mutluyum çok şükür, gereksiz çirkin muhabbetlere taviz verilmiyor hiç olmazsa.. Zaten çalışmanı istiyorum diyen bir adam olsaydı başta "asla" evet demezdim, param için mi evleniyor? Onun parası nereye gidecek? Ahh ne gurur kırıcı, incitici bir durum.. Doğrusu yorum yapmakta zorlanıyorum... Allah yardımcınız olsun.

eşimin evlendikten sonra kartımı istediğini nereden çıkardın eşim elimden zorla almadı
ben kendi isteğimle verdim
konuyu açan ben olsaydım imdat kartım eşimde alamıyorum deseydim haklıydın
ama her erkek ve her evlilik bir değildir
burada önemli olan düşünce yapısı insanlar birbirlerini tanıdığında bazı şeyler sorun olmaz bu da onlardan biri
benim için sorun olmayan birşey size neden sorun oluyor ki
kart taşımak değil ki olay maaşım aldığım gün bitiyor zaten kira fatura ödemeler ve ben bunlarla uğraşmak istemiyorum
kredi kartımdan alıyorum herşeyi kartımı da eşim ödüyor
eşimde maaşını alınca bana veriyor
yani tekrar söylüyorum eşim kalkıpta sen çalışırsın ben yerim üstüne de kartını alırım
seni ezerim köle gibi kullanırım düşüncesinde değil yoksa değil kartımı maaşımı da göremezdi

bu dahada vahim, başına reis istiyomusun, hayatın bu soruya vereceğin cevaba göre şekillenecek, bizim bi komşu kuaföre gidemezdi biliyomusun, Allahtan kardeşi kuafördü o keserdi saçlarını özel günlerde o yapardı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…