Maaş kartınızı eşinize verir misiniz?

o zaman ya konuşup bu tarz konuların gereksiz olduğunu , kazanılan paranın zaten ikiniz için harcanıcağını ,böyle ufak tefek konular yüzünden seni kırmaması gerektiğini anlatıcaksın , bu konuda ikna edebilirsen ve başka konuda sıkıntın yok ise öyle kararını vericeksin. bir konuda tüm artıları silip sadece eksiye yönelmek de haksızlık olur.ama böyle bir konu aranızda bi kere açıldı ya her türlü risk tabi, duyguların ,hislerinin,mantığınla kararını vericeksin

Nisanlin kadar sen de yanlis dusunuyorsun bu konuda

Erkekleri alistirmayalim dogru diyorsun da, isimize geldiginde de hayat musterek diyoruz .
Bu soz sozde degil ozde olmali ...

Evlilik her anlamda hayati paylasmaktir .
Isin icine senin paran, benim param girdi mi her anlamda evlilige yansir
is sen kadinsin, ben erkegim boyutuna doner

Boyle evlilikler ev arkadasligidir benim gozumde
Is yemegi bugun ben ismarladim, yarin sana doner
Boyle evlilikler var yok degil ama iste senin nisanlin ve senin zihniyetindeki insanlar yapiyor bunu genelde

Yanlis anlasilmasin kotulemek icin demiyorum

Acikcasi benim esim de boyle yapsa, ben de yaparim ne maas kartimi veririm ne de baska sey
yuzune de soylerim ...

O zaman kendine çok güveniyor yada senin ondan vazgeçmeyeceğini düşünüyor en son ihtimal seni senin kadar sevmiyor bu sözle kimse kolay kolay vazgeçmez bence....

Evlilikte para ortaktır, sen-ben olmaz elbette ancak "kadının maaş kartı erkekte durur, lazım olunca ben sana harçlık veririm" demek "sende yeteri kadar beyin yok, ben ikimiz adına da düşünme ve karar verme işlemini hallederim" demek, hiç kusura bakmayın. Seviyorsunuzdur, beğeniyorsunuz ya da kabulleniyorsunuzdur bu durumu bilemem ama alenen kadının erkeğin iradesine ve kararına tabi olması gerektiğini düşünen adamdan değil koca orta karar bir insan bile olmaz. Açık ve net.

O an para çekmesi gerekiyorsa veririm ama adı üstünde benim maaş kartım kesinlikle bende durur.Ortak paraysa ortak kullanılır kafasına göre paramı kontrol edemez

Hayat müşreterek,evet...Karta el koymak farklı bi durum.Zaten eşinizin o paraya ihtiyacı varsa siz de evinize harcama yapacaksınız.Öbür türlüsü,sen kendini bilmezsin ,o para bende duracak,ben egomu tatmin edeceğim,mantığına giriyor.Siz aklı başında insansınız,anneniz-babanız yapmıyor bunu size..

senin maaş kartın sende onun maaş kartı onda durmalı bence
ben olsam vermek istemem eşime yani o benim maaşım maaşımdan bana harçlık vermesi saçma bi durum olur
bence erkekler bayanlara vermeli genelde hesaplarını bilmiyolar çünkü,benim sevgilimde hiç bilmez hesabını evlenince kartım sende dursun der belkide değişir fikri bilmyorum

Kocam da olsa elın adamı degıl mı ?
Ne munasebet !!! Ben calısıyorsam maas kartım bende durmalı

Bayan (nasıl bir kelimeyse) çalışırken oluyor da aynı bayanda maaş kartı niye duramıyor? Aynı ilkel zamanlardaki kadınların sadece ucuz işgücü olarak görülmesi gibi. Ne demek sende duramaz. Hem çalışacak kadar aklınız varda kazandığınız parayı harcamaya mı yok ne demek istiyor bu adam?
Böyle böyle feminist yapıyorlar insanı...

Maaş kartımı tek bir zaman eşime veririm oda borç ödemeye yada para çekmeye üşendiğim zaman. Onuda işi bitince getirir cüzdanıma geri bırakır. Arada illaki lazım olur diye verdiğim olur eşim çünkü o benim. Fakat bunun kararını ben veririm. Böyle bir emrivaki yaptığı anda büyük sorun olur çünkü. Eşler arasında senin benim asla olmamalı. Fakat "kart kadında durmaz" gibi ilkel bir laf ta normal karşılanmamalı.

Şu an öğrenciyim erkek arkadaşım var nasıl zorlukla okuduğumu da biliyor Ben 17 yıl okuyayım kitaptı fotokopiydi bütün harçlıklarımı okuluma yatırıyım ondan sonra hayatımı kuracagım insan 'bayanda maaş kartı durmaz bende duracak' desin Hakaret bana göre bu. Benim yerime de sen okusaydın o zaman derim bende o zaman.. Evin reisi olmakta ne demek beraber kuruyoruz o yuvayı evin reisini ikimiziz. Zaten daha evlenmeden bu muhabbet geçiyorsa çok büyük soru işaretleri oluşur kafamda. :26::26: Kimse kendisini ezdirmesin kızlar. Okuruz çalışırız maaşımızı da kendimiz çekeriz. Sonra evde paralar birleşir hesap yapılır. Benim düşüncem böyle

Çok çok saçma ! Evlilikte tabiki ortak harcamalar olur, ihtiyaç olduğunda iki tarafta birbirine para verebilir..Çevremde gördüğüm ne kadar karısının elinden kartını almış adam varsa hepsi kocalarından 10 tl yi yalvar yakar alıyolar saygısızlıktan başka bir şey değil!

Benim annem maaş kartını 20 sene babama verdi . Harçlık istediğinde bile ne kavgalar kıyametler .
Son 3 4 senedir alıyor maaşını da gençlik gittikten sonra napsın o parayı

Maaş kartım bende de kendini bir halt sanıyor.
Bir de maaş kartımı alsa eline kim bilir neler yaşarım..
Aman hayatta vermem be hamal mıyım ben?
Herkesin kartı kendinde duracak.. yok öyle hayat..
Erkek gibi erkek istemez bir kere o ne yaa bende duracak!
Höööhhh

Bizim ailede paralar bir bayanda olur yani annemde o ihtiyaçlara göre harcamasını yapar harçlık verir gibi bize para verir bu zamana kadar hiçbir sorunda çıkmadı ortaya
bir ara annem tatildeyken babam yapmıştı, parayı 20 günde bitirmiştik 10 gün aç kaldık anladık ki annem olmasa biz birşey yapamayız idareli kadın
O yüzden bende sizde kalmasını öneriyorum evin gereçlerini siz alırsanız tabi

tabiki vermem illaki birinde durması gerekiyorsa o bana versin. ki bence o bile yanlış herkesin parası kendinde kalmalı
bu konu hakkında erkek arkadaşım, annesinin yanında şaka yaptı bende durucak tabiki diye
onun annesi benden çok tepki gösterdi hayır kızım sakın vermiceksin, senin paran sende kalıcak diye. :)
sonuç olarak, tepkinizi sert bir biçimde gösterin ve asla vermeyin

başka bir isteği varmıymış sevgili eş adayınızın?

ne saçmalık ben çalışıyım kazanıyım maaş kartımı ona veriyim oldu başka.böyle bir şey isteme cesaretini bile nereden buluyorlar anlamış değilim.

yıl olmuş 2013 hala kadın erkek ayrımcılığı.iyi ki kadının yeri evidir falan dememiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…