- 30 Mart 2023
- 3.370
- 9.956
- 78
Konu sahibi bir tane hareket var hiç yaptınız mı? Bir kere yapsaniz devamını yaparsınız. Orta parmak ile işaret parmağı arasından baş parmağı çıkartıyorsunuz. Sizin hayatinizin eksiği bu hareketi yapmıyor olmak.Çok mantıklı ve doğru bir düşünce. Bence de erkek ve baba adam bunları düşünüp yapmalı. Eşim asla kiraya çıkmaz. Çıksa bile o parayı bana vermez.
Ailemin eşimden farkı yok. Onlar da almadığım maaştan pay istiyor.
Teşekkür ederim.Eğer boşanacaksanız, bunun dışında da problemleriniz varsa, sevginiz bittiyse ve genel anlamda mutsuzsanız söylenenleri yapabilirsiniz ama tek sorun bu meseleyse bu işlere girişmeyin bence. Yaşayalım, görelim bir deyin. Maaşınızı aldıktan bir ay sonra para asla yetmiyor diyip eşinizden para isteyin. Para da göndermeyin. Yani ben de saçma sapan şeyler yaşadım ama 3 çocuklu bambaşka bir şehirde yeni hayat kuracak kadına senin masrafın az olur denmesi hayatımda duyduğum en saçma şeylerden birisi. Ne gerek var böyle şeylere? Ne güzel atanmışsınız. Kolay mı üç çocuk annesi olarak bunu başarabilmek? Tadını bile çıkaramıyorsunuz. Reva mı bu? Sizi azminiz için cani gönülden tebrik ediyorum.
Eşim sabah akşam makarna yiyeceğimizi, 3 yıl boyunca yeni kıyafet almayacağımızı çünkü lazım olmayacağını hesaplayarak 10 bin yeter diyor bence.Allahım sabır ver yarabbim…
Bacım, ne kadar maaş alacaksınız siz?
Çocuklarınıza nereye gidiyorsunuz, büyük mü küçük doğuda bir il mi?
Ben şuan 4 kişi kira olan bir evin yeme içme barınma fatura masrafını kafada hesaplıyorum, asgari 25 bin çıkıyor insani yaşam için.
Ya bu en en alt, çocuk bu çikolata diyecek, montu alınacak, kitabı defteri 25 bin çok iyi ihtimal.
Kirayı gideceğiniz şehri bilmediğimden en aşağıda tuttum 8 bin diye.
Bırakın para yollamayı, siz doğru dürüst geçinebilecek misiniz?
Hesapladınız mı bunu?
Kendisi de makarna mı yiyecek yoksa sadece sizden mi bekliyor? Kendisine de cimri mi yani?Eşim sabah akşam makarna yiyeceğimizi, 3 yıl boyunca yeni kıyafet almayacağımızı çünkü lazım olmayacağını hesaplayarak 10 bin yeter diyor bence.
Çevresinden akıl veren akılsızlar olabilir mi ? Su an aynı tavrınızda devam edin bence de. Zaten maaşınız ancak yeter üç çocukla. Ogretmensiniz kendi ihtiyaçlarınızda olacak. E ev kirası,fatura masrafları vs. Para istemesine fırsat vermeden de sürekli zor yetirdiginizi söyleyin. Şu masraf çıktı vs diye abartın. Hala bu tavırda olursa kendisi bilir. Zaten ayrısınız,resmiyette de bitireceginizi söyleyin korksun iyice pis aç gözTeşekkür ederim.
Ben normalde bu süreci aklıma getirmezdim ama eşim boşanmak ister gibi saçmaladıkça saçmalıyor.
Peki şu anda ne düşünüyorsunuz?Teşekkür ederim.
Ben normalde bu süreci aklıma getirmezdim ama eşim boşanmak ister gibi saçmaladıkça saçmalıyor.
Yemek yapmayı bilmediği için elbette dışarda yiyecek.Kendisi de makarna mı yiyecek yoksa sadece sizden mi bekliyor? Kendisine de cimri mi yani?
Eşim sabah akşam makarna yiyeceğimizi, 3 yıl boyunca yeni kıyafet almayacağımızı çünkü lazım olmayacağını hesaplayarak 10 bin yeter diyor bence.
Benim arkadaşım var öğretmen. eşi emekli astsubay. şimdi başka bir şehirde çalışıyor.arkadasim kendi maaşını aliyor,eşinin emekli maaşını aliyor, eşinin şimdiki maaşını da alıp adama harçlık yolluyor.bir tane oğlu var o da çalışıyor.
Yani böylesi de var.
Zinhar vermeyin çocuklarla acil birseye ihtiyaç olsa ne yaparsiniz
E dışarıdan yemeye tabi para yetmez ondan istiyor sizden. Sizde çalışacaksınız,yeri gelir dışarıdan da söylersiniz.Yemek yapmayı bilmediği için elbette dışarda yiyecek.
Çevresinden akıl veren akılsızlar olabilir mi ? Su an aynı tavrınızda devam edin bence de. Zaten maaşınız ancak yeter üç çocukla. Ogretmensiniz kendi ihtiyaçlarınızda olacak. E ev kirası,fatura masrafları vs. Para istemesine fırsat vermeden de sürekli zor yetirdiginizi söyleyin. Şu masraf çıktı vs diye abartın. Hala bu tavırda olursa kendisi bilir. Zaten ayrısınız,resmiyette de bitireceginizi söyleyin korksun iyice pis aç göz
Peki şu anda ne düşünüyorsunuz?
10 binEşim sabah akşam makarna yiyeceğimizi, 3 yıl boyunca yeni kıyafet almayacağımızı çünkü lazım olmayacağını hesaplayarak 10 bin yeter diyor bence.
Eşim benden,çocuklardan esirgemez. Benim de elime para geçtiğinde bende ondan esirgemiyorum. İstemez ama gönlümle veriyorum. Çünkü o da aynısını bizim için yapıyor. Evlilikte böyle olmalı zaten. Kendisi fedakarlık göstermeyip eşinin parasına göz koyan,kısıtlayan erkekle geçim olmazkadının parasında gözü olan erkekler kapatılsın
Ama hemen yapmayın bence. Yani gıcıklığına yapıyor algısı olmasın, bu sefer kuruş kuruş hesaplar sinir olursunuz.Bir sürü kalem masraf var deyip para isteyeceğim. Bakalım o ne kadar gönderecek?
5.500 2+110 bin
4 kişisiniz, dışarıya bir döner yemeğe çıksanız bin tl vereceksiniz.
Eşinizden bahsetmiyorum, sizi düşünüyorum ben.
Bir evi çekip çevirmek, elektriği 300 diyelim su 150 internet 150, cep telefonunuz var 100 desek, doğalgaz standart 500 diyelim, haftalık market pazar 1500, çocuklarınıza harçlık ayırsanız haftada 100 lira 3 çocuk 300.
Bunlar asgaridir bu arada, haftada marketten 1500 e falan çıkılmıyor, et süt alayım deseniz.
E kira?
Böyle gitti 10 bin, kiranız ne kadar?
kesinlikle böyle olmalı iki taraf için de. bizde de para hiç sorun olmadı biz biriktiremiyoruz o ayrı bir konuEşim benden,çocuklardan esirgemez. Benim de elime para geçtiğinde bende ondan esirgemiyorum. İstemez ama gönlümle veriyorum. Çünkü o da aynısını bizim için yapıyor. Evlilikte böyle olmalı zaten. Kendisi fedakarlık göstermeyip eşinin parasına göz koyan,kısıtlayan erkekle geçim olmaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?