- 22 Eylül 2022
- 6.683
- 20.565
- 278
O kazançla haftada bir çok ayda bir maalesef ki. Çok üzücü ama gerçek bu. Kimseyi kırmaya yermeye çalışmıyorum. Ama evde oturup gram para harcamadan sadece yaşayacak kadar harcamak yaşamak değildirNe tatil bilir ne sosyalleşme. Ne yurtdışı görebilir ne başka bir şey. Oturup soğan ekmek yemeyi haftada bir et yiyebilmeyi yaşamak sanıyorlar.
Benim iki çocuk anaokuluna, biri ilkokula giderken üniversite okuyordum ve söylediklerinizi bizzat yaşadım. Sırf bu yüzden çoğu derse katılamadığım zamanlar oldu. Çocuklar aynı anda hasta olduğu için sınavlara bile katılamadığım zamanlar oldu. Böyle böyle üniversiteyi bitirdim ben. Ve eşim tüm bunları gördüğü halde seni ben okuttum diye hava atıyor.Ben eşimle beraber bir büyükşehirde yaşamama ve arabamız bende olmasına rağmen 2 çocukla nasıl zorluk çekiyorum..
Mesela geçen sene ikisi de aynı anda hasta oldu doktor ikisine de antibiyotik iğne verdi. İlk gün damardan serumla verildi ikinci gün aynı saatlerde tekrar yapılacak. Eşimin dersi vardı atladık arabaya gittik hastaneye veee iğneler bacaktanmış. Hoop bi girdik çıktık çocuklar yürüyemiyor. 6 yaşında olana oğlum sen yürü diyorum yok ağrıyor diyor. Araba olmasına rağmen 2 çocuğu arabaya kadar götüremedim. Birinden yardım istedim sağolsun çocukların birini taşıdı arabaya. 2 çocukla çok basit bir olay bu sadece aynı anda hasta oldular.
Sizde 3 çocuk var kim bilir neler yaşayacaksınız. Adam çocuklarımdan ayrı nasıl zaman geçecek diye aklının ucundan bile geçirmiyor. Pis mendebur(kusura bakmayın hala kocanız ama saç baş yolmalık).
Özel üniversitede kaç bin tl ye mı okutmuş?Benim iki çocuk anaokuluna, biri ilkokula giderken üniversite okuyordum ve söylediklerinizi bizzat yaşadım. Sırf bu yüzden çoğu derse katılamadığım zamanlar oldu. Çocuklar aynı anda hasta olduğu için sınavlara bile katılamadığım zamanlar oldu. Böyle böyle üniversiteyi bitirdim ben. Ve eşim tüm bunları gördüğü halde seni ben okuttum diye hava atıyor.
Elbette hayır. Ben hocalarıma rica ettim, durumumu anlattım. Eğer üniversiteyi bitirdiysem gerçekten anlayışlı insaflı hocalarım sayesinde oldu. Çocuklar hasta olduğunda eşime kaç kez izin al dedim alamam deyip kestirip attı.Özel üniversitede kaç bin tl ye mı okutmuş?
Sınavları veremeyip alttan ders alıp 4 seneyi 8 senede mı bitirdiniz?
Evde üç çocuğa baktı siz ünv hayatı mı yaşadınız?
Bu cinsin aynısı bizde var. Çalışmasın da, kuru ekmek soğan yer oturur, sigara parası çıksa yeter ona. Eline para geçmesin çatır çatır harcar. Kocasıyla Allah'ın günü para kavgası yapar. Sonra da bana der çok harcıyonuz, tut elindekini diye, borçla yaşıyonuz resmen diye. Komik insan.O kazançla haftada bir çok ayda bir maalesef ki. Çok üzücü ama gerçek bu. Kimseyi kırmaya yermeye çalışmıyorum. Ama evde oturup gram para harcamadan sadece yaşayacak kadar harcamak yaşamak değildir
İyi ahir ömründe bi işe yaramış, çok dillendirmesin nazar değer, g.tünde çıban çıkar, oturamaz.Benim iki çocuk anaokuluna, biri ilkokula giderken üniversite okuyordum ve söylediklerinizi bizzat yaşadım. Sırf bu yüzden çoğu derse katılamadığım zamanlar oldu. Çocuklar aynı anda hasta olduğu için sınavlara bile katılamadığım zamanlar oldu. Böyle böyle üniversiteyi bitirdim ben. Ve eşim tüm bunları gördüğü halde seni ben okuttum diye hava atıyor.
Az buçuk para verince, her şeyin parayla olduğunu sanıyorlar. YazıkBenim iki çocuk anaokuluna, biri ilkokula giderken üniversite okuyordum ve söylediklerinizi bizzat yaşadım. Sırf bu yüzden çoğu derse katılamadığım zamanlar oldu. Çocuklar aynı anda hasta olduğu için sınavlara bile katılamadığım zamanlar oldu. Böyle böyle üniversiteyi bitirdim ben. Ve eşim tüm bunları gördüğü halde seni ben okuttum diye hava atıyor.
Bence kocanızın ne size ne de evlatlarınıza saygısı ve merhameti var ve muhtemelen hayatında sizden ayrı ve sizi sponsor etmeye çalıştığı başka planları ve aklında başka bir kadın var. Zira birazcık akıl ve vicdan sahibi hiçbir baba üç tane evladından ayrılırken böyle para hesabına girmez aksine onlar sıkıntı yaşamasın baba özlemi çekmesin diye üstüne size para gönderir. Kaldı ki anladığım kadarıyla ile üç yıl ayrı kalacaksınız ve seneye araba alsanız bile ne size ne evlatlarınız için zerre faydası olmayacak. Adam üç sene kira vermeden altında arabası ile kimler ile ne fındıklar kırarken siz doğuda üç kuruşa makarnaya talim edeceksiniz. Üstelik evlatlarınız gelişim çağında bol bol et süt ve sebze meyve ile beslenmesi lazım. Size küçük bir uyarı bir erkek ancak karısını ve çocuklarına karşı bu kadar merhametsiz ve umursamaz olup bencilleşmeye başladıysa emin olun önemsediği başkaları vardır. Ben sizin yerinizde olsam boşanmasam bile aylık 6 bin lira göndereceksin çocukların ihtiyaçları için diye şart koşar göndermiyorsa tedbir nafakası açar aldığım nafakayı da çatır çatır yerdim.
Tabi ki kadin da çalışmalı. Kocan merhametsiz çıksa defolup gitse başka kadinla ne yapacaksın çocuklarıyla beraber. Olsun dönsün dolaşsın bana gelsin mi diyeceksin. Her kadin kendi ayakları üzerinde durmalı. Kendini ezdirmemeli. Hayatı bakışı sırf cocuk bakımı ile ilgili olmamalı.Biz okullarda kadında çalışmalı diye yetiştirildik ama bir cocuga en iyi annesi bakar.Yetistirir.En az 3 4 yaşına kadar çocuk anne ile bağı kesilmemeli.Yoksa ev işinde ne varki.İsten gelince karı koca beraber yemek yapıp beraber bulaşık yıkarlar.
Normalde atandık, artık kötü günler bitti diye mutlu olacağımız zamanların bu kadar kötü geçmesine o kadar üzülüyorum ki. Artık bir an önce uzaklaşmak, kendime ait bir düzen kurmak istiyorum. Şu ihtimalleri yaşayacak olmak, çocuklarımın mutsuz olacaklarını düşünmek çok canımı sıkıyor.Bence kocanızın ne size ne de evlatlarınıza saygısı ve merhameti var ve muhtemelen hayatında sizden ayrı ve sizi sponsor etmeye çalıştığı başka planları ve aklında başka bir kadın var. Zira birazcık akıl ve vicdan sahibi hiçbir baba üç tane evladından ayrılırken böyle para hesabına girmez aksine onlar sıkıntı yaşamasın baba özlemi çekmesin diye üstüne size para gönderir. Kaldı ki anladığım kadarıyla ile üç yıl ayrı kalacaksınız ve seneye araba alsanız bile ne size ne evlatlarınız için zerre faydası olmayacak. Adam üç sene kira vermeden altında arabası ile kimler ile ne fındıklar kırarken siz doğuda üç kuruşa makarnaya talim edeceksiniz. Üstelik evlatlarınız gelişim çağında bol bol et süt ve sebze meyve ile beslenmesi lazım. Size küçük bir uyarı bir erkek ancak karısını ve çocuklarına karşı bu kadar merhametsiz ve umursamaz olup bencilleşmeye başladıysa emin olun önemsediği başkaları vardır. Ben sizin yerinizde olsam boşanmasam bile aylık 6 bin lira göndereceksin çocukların ihtiyaçları için diye şart koşar göndermiyorsa tedbir nafakası açar aldığım nafakayı da çatır çatır yerdim.
Artmayacak ki vereyim. Bu kadar umursamazlığı karşısında asla para falan göndermem.Konu sahibesi parayı verecek gibi duruyor.3 çocuğuna ve kendisine hayatı zindan edecek malesef.gorunen köy klavuz istemez
( hayır adam para göndereceğine bide ondan istiyor ,hani her şeyi geçtim kocamdir parayı veririm dersinizde ,siz bırakın kalan parayı ,normal maaşla bile bilmediğiniz bir şehir kira da nasıl gecinmeyi düşünüyorsunuz 3 çocukla ben anlamıyorum,çocuklar illaki okul anaokulu yada bakıcı vs olacak,eg kira+yemek+faturalar egg nasıl olacak bunlar,ben anlamadım,anlayan varsa biri açıklasın kalem kalem)
Bu devrin erkekleri para yiyici olmuş. Gece 12'ye kadar arkadaşlarımla kafelerde barlarda takılacağım desem erkek adamın karısının oralarda ne işi var der. Ama para yemeye gelince kadın erkek eşittir der.Aynı benim koca. Ben de eşimden farklı şehirde yaşayacağım, şimdiden ortak hesap açıp para gönderecekmişiz. Birikim yapacakmışız. Her şeyimiz var halbuki. Sen gurbette ne yer ne içersin düşüncesi yok….
Dün de bir çuval un almış ama şeker almamış. Çünkü tatlı vb şeyler yapmayı gereksiz masraf olarak görüyor.lütfen bu konunun devamı gelsin
bakalım maaş alınca ne yapacak deyyus
İşlerine gelince gelenekseller, para konusunda da geleneksel olsunlar. Erkek adam karısının parasına mı bakarBu devrin erkekleri para yiyici olmuş. Gece 12'ye kadar arkadaşlarımla kafelerde barlarda takılacağım desem erkek adamın karısının oralarda ne işi var der. Ama para yemeye gelince kadın erkek eşittir der.
Siz bizi kızdırmak için bilerek mi yapıyorsunuz bunuDün de bir çuval un almış ama şeker almamış. Çünkü tatlı vb şeyler yapmayı gereksiz masraf olarak görüyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?