Daniskası. Bir çocuğu en iyi annesi yetiştirir deyince babayı otomatikman çocuk bakımının dışında tutuyorsunuz. Eskinin düşüncesi bu.Ataerkillik değil bu.
Bence tam öyle değil. Anneler kadar özenli çocuk bakan erkek sayısı çok azdır. Misal benim eşim çocuğu inanılmaz güzel oyalar, haftasonu full time havuzda oyaladı ama abuk sabuk şeyler yediriyor bu arada. Banyosunu, ütüsünü, ne bileyim çamaşırını benim gibi beceremez. Hastayken benim gibi bakamaz ki, doktor olarak neyi olduğunu benden iyi anlar. Demek istenilen yaradılış, merhamet, en önemlisi beceri vs olarak erkeklerden ayrılıyoruz.Daniskası. Bir çocuğu en iyi annesi yetiştirir deyince babayı otomatikman çocuk bakımının dışında tutuyorsunuz. Eskinin düşüncesi bu.
Çocukla anne arasında gelişen manevi bağ başka, çocuğun diğer bakımı başka mevzular. Sıkıntı zaten anne en iyi bakar anlayışıyla başlıyor. Erkek de en ufak ağlamada annesiiii diye çağırıyor. Alt değiştirmezler, yikamazlar, başında durmazlar niye hepsini anne yapıyor zaten. Mecbur bırakınca bir şekilde hakkından geliyorlar. Mükemmel olmasına gerek yok. Ama mecbur bırakmak lazım. Bu düzen bir şekilde değişmeli babalar çocuk bakımında daha aktif rol almalı.Bence tam öyle değil. Anneler kadar özenli çocuk bakan erkek sayısı çok azdır. Misal benim eşim çocuğu inanılmaz güzel oyalar, haftasonu full time havuzda oyaladı ama abuk sabuk şeyler yediriyor bu arada. Banyosunu, ütüsünü, ne bileyim çamaşırını benim gibi beceremez. Hastayken benim gibi bakamaz ki, doktor olarak neyi olduğunu benden iyi anlar. Demek istenilen yaradılış, merhamet, en önemlisi beceri vs olarak erkeklerden ayrılıyoruz.
Bence tam öyle değil. Anneler kadar özenli çocuk bakan erkek sayısı çok azdır. Misal benim eşim çocuğu inanılmaz güzel oyalar, haftasonu full time havuzda oyaladı ama abuk sabuk şeyler yediriyor bu arada. Banyosunu, ütüsünü, ne bileyim çamaşırını benim gibi beceremez. Hastayken benim gibi bakamaz ki, doktor olarak neyi olduğunu benden iyi anlar. Demek istenilen yaradılış, merhamet, en önemlisi beceri vs olarak erkeklerden ayrılıyoruz.
Çocukla anne arasında gelişen manevi bağ başka, çocuğun diğer bakımı başka mevzular. Sıkıntı zaten anne en iyi bakar anlayışıyla başlıyor. Erkek de en ufak ağlamada annesiiii diye çağırıyor. Alt değiştirmezler, yikamazlar, başında durmazlar niye hepsini anne yapıyor zaten. Mecbur bırakınca bir şekilde hakkından geliyorlar. Mükemmel olmasına gerek yok. Ama mecbur bırakmak lazım. Bu düzen bir şekilde değişmeli babalar çocuk bakımında daha aktif rol almalı.
Ayni anda iki isi düşünemiyolar. Benim ex cok iyi çocuk bakardi hala daha bakiyor. Aldiginda kendisi uyutup, yikiyor, yediriyor vs. şöyle bisey var bizim beynimiz cok daha hizli çalışıyor bence. Corba karistirirken aklina cocugun kirlilerini yikamak geliyor. Yemek yaptigin tencereyi kurumadan hemen yıkarsan yarına hazir olur diye dusunuyorsun. Evden cikmadan evvel sofbeni aciyosun ki geldiginde cocugu yikayacak sicak su olsun. Kafa surekli cocugun ihtiyaclarina yonelik calisiyor. E bide kendi ihtiyaclarin var, onlarida siralamaya eklemen lazim. Bir erkek bunun anca %50sini yapar. Cocugu yikamak aklina gelir ama evden cikmadan once sofbeni acmaz, eve geri donunce açar gibi.
Hiç yoktan iyidir ya. Temel becerileri öğrenseler yeter. Ben bir ütopyadan bahsediyorum. En azından bizim toplum için.Aktif rol alip cokta iyi bakiyolar ama kafalari bizim kadar iyi calismiyor. Konuya ortasindan dalarak tecrubelerimi aktarmak istedim
Ya konudan alakasız olacak da geçenlerde annemlerle denize giderken çocukların çantasını unutmuşum erken geldi aklıma. Ama bi of puf oldu e dedim her şeyi ben mi düşüneyim. O arada babam anneme dedi ki hatun benim donu mu aldın mı?Aktif rol alip cokta iyi bakiyolar ama kafalari bizim kadar iyi calismiyor. Konuya ortasindan dalarak tecrubelerimi aktarmak istedim
Benimki de bana yetmiyor. Kocam benim 2 katını kazandığı için bizimkini o geçindiriyor. Ben daha çok günlük masraf yada deterjan şampuan bakım kıyafet tarzı şeyler karşılıyorumBen varım param bana kalsın zaten yetmiyor.
Hiç yoktan iyidir ya. Temel becerileri öğrenseler yeter. Ben bir ütopyadan bahsediyorum. En azından bizim toplum için.İleride belki gerçekleşir.
Ya konudan alakasız olacak da geçenlerde annemlerle denize giderken çocukların çantasını unutmuşum erken geldi aklıma. Ama bi of puf oldu e dedim her şeyi ben mi düşüneyim. O arada babam anneme dedi ki hatun benim donu mu aldın mı?E be adam dedi senin donunu da ben mi düşüneyim
Nurcum, adam emekli olunca kadın ne halt yiyecek sorabilir miyim. Günümüzün emekli maaşı bi karı kocayı doyurur mu yoksa koca 50 yaşında emekli olurken kadın belki 5 sene yemesi nasip olacak emekli için 60a kadar çalışsın mı? Kadın ÇA LIŞ MA LI. Çalışmalı nurcum. Günümüzde çok çocuk kreşlerde büyüyor. Önceden babalar bi maaşla 5 çocuk büyütürdü. Şimdi 2 maaşla 1 çocuk tam teşekküllü bir eğitim alamıyor.Biz okullarda kadında çalışmalı diye yetiştirildik ama bir cocuga en iyi annesi bakar.Yetistirir.En az 3 4 yaşına kadar çocuk anne ile bağı kesilmemeli.Yoksa ev işinde ne varki.İsten gelince karı koca beraber yemek yapıp beraber bulaşık yıkarlar.
Babasi ilk çocukta pek yapmıyordu öyle şeyleri. İkincide işe ben daha erken başladım. Alt değiştiriyor, kaldırıyor kreşe götürüyor. Hastayken de izin almıyorum babaya pasliyorum genelde. O daha rahat izin alıyor. İlki tecrübesizligime geldi de ikincisinde daha akillandimKesinlikle katiliyorum. Ozellikle cocugun dogumundan itibaren altini degistirme, ustunu giydirme gibi seyleri öğrenmeleri lazım. Cocuk buyudukce ihtiyaclari artıyor. En basindan bakimda aktif rol almazlarsa sonradan ben beceremiyorum deyip kenara cekiliyolar.
O yuzden tum hamile hanımlara bunu söylüyorum, ben cok rahat etmistim zamaninda. Bebegi birakip uyumaya gidiyodum. Orgutlenerek bu düşünceyi yaymamiz lazim
Şuan biz tek maaşla geçiniyoruz.İste ben iş arayacagim.İyilestim.Nurcum, adam emekli olunca kadın ne halt yiyecek sorabilir miyim. Günümüzün emekli maaşı bi karı kocayı doyurur mu yoksa koca 50 yaşında emekli olurken kadın belki 5 sene yemesi nasip olacak emekli için 60a kadar çalışsın mı? Kadın ÇA LIŞ MA LI. Çalışmalı nurcum. Günümüzde çok çocuk kreşlerde büyüyor. Önceden babalar bi maaşla 5 çocuk büyütürdü. Şimdi 2 maaşla 1 çocuk tam teşekküllü bir eğitim alamıyor.
Geçinemiyorsunuzdur şuan burda kimseyi kandırmaya gerek yok. Çalışılmalı başka çare yokŞuan biz tek maaşla geçiniyoruz.İste ben iş arayacagim.İyilestim.
Geciniyoruz.Ev kira değil.Az harcarim ama borç var calisicam.Geçinemiyorsunuzdur şuan burda kimseyi kandırmaya gerek yok. Çalışılmalı başka çare yok
En yanlış burda başlıyor, daha iyisini yaşama şansı varken geri tepmek işte..Geciniyoruz.Ev kira değil.Az harcarim ama borç var calisicam.
Her konuda en mantıksız yorumları yapmayı nasıl başarıyorsun ? Eril tahakküm seksist düşünce abidesisin.Şuan biz tek maaşla geçiniyoruz.İste ben iş arayacagim.İyilestim.
O ne demek ?Her konuda en mantıksız yorumları yapmayı nasıl başarıyorsun ? Eril tahakküm seksist düşünce abidesisin
Ne tatil bilir ne sosyalleşme. Ne yurtdışı görebilir ne başka bir şey. Oturup soğan ekmek yemeyi haftada bir et yiyebilmeyi yaşamak sanıyorlar.En yanlış burda başlıyor, daha iyisini yaşama şansı varken geri tepmek işte..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?