Maaş konusu

Şöyle ki çocuklarının biri zaten üniversite 2 sınıfta diğerleri de lise okuyorlar çocuklarına verdiği nafaka 8.500 TL imiş onu da yeni öğrendim.

Ee! Çocuklarına her şeyi yapar dediğin adam, üniversiteye gidin 3 tane çocuğa 8 bin lira veriyormuş. Sorumsuz kocaları sorumlu insan gibi göstermek çabası nedir hiç anlamıyorum.

Kendimde askerî personelim askerîyenin maaslari e devlette gorunmez. Bilin bakalim neden????? Asker esleri ya da asgeriyede memur olanlar bunu iyi bilir.
Sebebini soylesem butun memurlar olay cikarir. Bu konuda ciddiyim.

Peki neden; söyleyin, okuyanlar da bilgi edinmiş olur.
Askeri personel gelir vergisine girmez normal memurlar daha 6. aydan gelir vergisi odemeye baslarken askeri personeller buna girmezler yahut da yilin son bir iki ayi ancak girerler.( Oda maaslari cok yuksekse) gelir vergisine girmeme sebepleride oyak uyesi olmalaridir. Maas yatmadan maasin yuzde 10 luk bir kesimi oyaka kesilir. Boylece gelir duser. O sebeple gelir vergisine girmezler.

Oyak.birikim hesabidir.
Her yil ordan biriktirdikleri paranin uzerine kar payi alirlar mesela gecen yil %80 kar aldirlar yani 1 milyonu olan biri 1 milyon 800 bin tlsi oldu.
Bu boyle katlanarak gider. Sadece bu da degil ayrica konut edindirmesinde vardir.
Bunu soyledim diye eminim cogu askeri personelden linc yiyecegim ama durum boyle.

Hiç sormadım çünkü onun parası veya rütbesi ile ilgilenmedim çünkü ben calisiyordum zaten.1 kere sordum onda da tartışma oldu bana dönüp sanane dedikten sonra hiç oralı olmadım
İnsan evleneceği adamın aldığı maaşı en basiti rütbesini bilmez mi? Bunu sorunca kavga çıkaran adamın neyine güvenip yanında kaldınız???

Sizle dalga geçmedim, aklımdan bile geçmez ,çünkü şu an mağdur durumdasınız , erkeklere yazılmış bir şeydi o ,sizinle alakası

Ee! Çocuklarına her şeyi yapar dediğin adam, üniversiteye gidin 3 tane çocuğa 8 bin lira veriyormuş. Sorumsuz kocaları sorumlu insan gibi göstermek çabası nedir hiç anlamıyorum.
1 çocuğu üni ye gidiyor oda aynı zamanda çalışıyor bu bir . Diğer ikisi liseye gidiyor ve 8 bin sadece nafaka veriyor. Eğitim masrafları ve diğer tüm ihtiyaçlarını ekstra olarak alıp gönderiyor aynı zamanda harçlıklarını da gönderiyor . Yeni telefondu vs ne isterlerse alır . Dershane veya kursa gitmek isterlerse voleybol futbol vs gonderir..bu adam mı Sorumsuz baba. Sen Sorumsuz baba görmemişsin..Sorumsuz baba nasıl olur biliyormusun çocuklarını ne arar ne sorar nede ihtiyaçlarını karşılar benim çocuklarımın babası iki çocuk için 3.500 TL nafaka veriyor sadece . Arayıp sormaz bile işte sorumsuz baba budur.

Aradaki mesajlara sinir olduğumdan konuyada tam odaklanmadım. Siz her şeyi kendiniz yapıyorsunuz iki küçük çocuğunuz var geçiminizi sağlıyorsunuz bir şekilde. Neden evlendiniz? Eşinizin doğu görevi bitince çok bir şey değişmeyecek gibi duruyor. Adamın da 3 çocuğu var, yaşları büyük onların dünya kadar masrafı olur zaten.
Bu evliliğin hiçbir anlamı olmamış.

Benim babam da emekli oldu ama jandarmada rütbeliydi ve babam calisirken bildigim cevremizdeki uzmanlar diger birliklerin ast subaylarindan daha yüksek maas aliyordu. Jandarmanin maaslari yüksektir. Maas bodrosu seysilerini ben cocuklari olarak bilmiyorum :)

Eşi hakkında konu açıp sonra savunmak moda oldu ama neyse.
Eşimin bana saygısı var diyorsun ama sanırım yüzeysel bir saygı. Çünkü sizi düşündüğü yok. Zaten borç yaptığına göre size karşı pek bir sorumlulukta hissetmemiyor gibi. Asıl saygısızlık bu. Her şeyi kendiniz yapıyorsunuz bu adamın yanlızlığınızı gidermek dışında yararı olmamış.

Şimdi ablacım sen tek başına da çocuklarını büyütürmüşsün ki zaten şu an da tek yaşıyorsun. Adam ayda yılda bir geliyor. 60'lı yıllar da Almanya'ya giden Türklerin eşlerinden bir farkın yok şu an yani.
Hani hiç çocuğun olmasa yeni evlenmiş biri olsan ok derim sorun yok. Ama senin hali hazır da çocukların var. Bu adamın sana hiçbir faydası yok ki. Ne maaşını biliyorsun ne mesleğinin vaziyetinden haberin var. Benim param istediğim gibi harcadım diyen birinden bahsediyoruz.
Buradakiler seni uyarıyor ama sen hâlâ onun sorumlu bir baba olduğundan bahsediyorsun. Sorunlu baba olabilir de önemli olan sana karşı tavrı ne? Tavrı da fiyasko. Savunulacak bir yanı yok.

Ben 18 yıllık öğretmenim maaşım 56 bin.Uzman öğretmen olduğum halde.Tabi onlar bizden fazla alıyordur.Gerçi sorun maaş değil.Hesapsız bir harcama söz konusu.

Yoo güzel çift emeklilik filan da var
Askerlik zor meslek

Hala evli kaldınız masalllah

Jardeşim jandarma ..63 gibi alıyor,ama şuan batıda. Doğuda biraz daha fazla alıyordu galiba..20 yıla yakın meslekte

Jandarma 60-65 alıyorsada gerçekten çok az, ben 65 alıyorum 8-9 senem doldu (sağlık). Aynı alıyor olmamız tuhaf. Adamında 3 çocuğu var kiralar var derken yetmez ki mümkün değil. Hele üni okuyan varsa ciddi paralar bunlar. Siz bi artı eksi hesap yağın oturun konuşun en güzeli. Belki kumar yoktur adam yettiremedi kredi çekti bi şeyler oldu bilemezsiniz. Kağıt kalem alın yazın tane tane ne gelmiş ne gitmiş

Gerçekten bende çok tutuldum ona. Herkes aynı jargonu bilmek zorunda mı, aldattıysa zina davası dersin geçersin hukukta kalktı şu bu bilmem ne, halk dili diye bir şey var. Yoksa zina işledi diye şeriat kanunları işlenmeyeceğini herkes biliyor.
Bende hukukçu değilim ve biri aldatma nedeniyle boşanmak istese zina davası açmış diyebilirim ve kimsede kadı efendiye gitti diye anlamaz

lisans mezunu memur 8.kademeden başlar genellikle. onca yıl çalışıp 8.kademede olması zor bi ihtimal. 60 binden fazladır maaşı. e devlet üzerinden e-bordro yazıp kuruşuna kadar bordrosunu yani döküman olarak maaşınızı görebilirsiniz tüm kesintiler ile. 500 bin borç varsa başka bir iş vardır diye düşünüyorum. bilemedim yahu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…