- Konu Sahibi feyzaelaumay
-
Şöyle ki çocuklarının biri zaten üniversite 2 sınıfta diğerleri de lise okuyorlar çocuklarına verdiği nafaka 8.500 TL imiş onu da yeni öğrendim.
Peki neden; söyleyin, okuyanlar da bilgi edinmiş olur.Kendimde askerî personelim askerîyenin maaslari e devlette gorunmez. Bilin bakalim neden????? Asker esleri ya da asgeriyede memur olanlar bunu iyi bilir.
Sebebini soylesem butun memurlar olay cikarir. Bu konuda ciddiyim.
Hala anlamsız.
Hukuk okuyan öğrenci hassasiyeti mi var üzerinizde, bir şey var.
Askeri personel gelir vergisine girmez normal memurlar daha 6. aydan gelir vergisi odemeye baslarken askeri personeller buna girmezler yahut da yilin son bir iki ayi ancak girerler.( Oda maaslari cok yuksekse) gelir vergisine girmeme sebepleride oyak uyesi olmalaridir. Maas yatmadan maasin yuzde 10 luk bir kesimi oyaka kesilir. Boylece gelir duser. O sebeple gelir vergisine girmezler.Peki neden; söyleyin, okuyanlar da bilgi edinmiş olur.
İnsan evleneceği adamın aldığı maaşı en basiti rütbesini bilmez mi? Bunu sorunca kavga çıkaran adamın neyine güvenip yanında kaldınız???Hiç sormadım çünkü onun parası veya rütbesi ile ilgilenmedim çünkü ben calisiyordum zaten.1 kere sordum onda da tartışma oldu bana dönüp sanane dedikten sonra hiç oralı olmadım
Sizle dalga geçmedim, aklımdan bile geçmez ,çünkü şu an mağdur durumdasınız , erkeklere yazılmış bir şeydi o ,sizinle alakası
1 çocuğu üni ye gidiyor oda aynı zamanda çalışıyor bu bir . Diğer ikisi liseye gidiyor ve 8 bin sadece nafaka veriyor. Eğitim masrafları ve diğer tüm ihtiyaçlarını ekstra olarak alıp gönderiyor aynı zamanda harçlıklarını da gönderiyor . Yeni telefondu vs ne isterlerse alır . Dershane veya kursa gitmek isterlerse voleybol futbol vs gonderir..bu adam mı Sorumsuz baba. Sen Sorumsuz baba görmemişsin..Sorumsuz baba nasıl olur biliyormusun çocuklarını ne arar ne sorar nede ihtiyaçlarını karşılar benim çocuklarımın babası iki çocuk için 3.500 TL nafaka veriyor sadece . Arayıp sormaz bile işte sorumsuz baba budur.Ee! Çocuklarına her şeyi yapar dediğin adam, üniversiteye gidin 3 tane çocuğa 8 bin lira veriyormuş. Sorumsuz kocaları sorumlu insan gibi göstermek çabası nedir hiç anlamıyorum.
Benim babam da emekli oldu ama jandarmada rütbeliydi ve babam calisirken bildigim cevremizdeki uzmanlar diger birliklerin ast subaylarindan daha yüksek maas aliyordu. Jandarmanin maaslari yüksektir. Maas bodrosu seysilerini ben cocuklari olarak bilmiyorum :)Askeri personel gelir vergisine girmez normal memurlar daha 6. aydan gelir vergisi odemeye baslarken askeri personeller buna girmezler yahut da yilin son bir iki ayi ancak girerler.( Oda maaslari cok yuksekse) gelir vergisine girmeme sebepleride oyak uyesi olmalaridir. Maas yatmadan maasin yuzde 10 luk bir kesimi oyaka kesilir. Boylece gelir duser. O sebeple gelir vergisine girmezler.
Oyak.birikim hesabidir.
Her yil ordan biriktirdikleri paranin uzerine kar payi alirlar mesela gecen yil %80 kar aldirlar yani 1 milyonu olan biri 1 milyon 800 bin tlsi oldu.
Bu boyle katlanarak gider. Sadece bu da degil ayrica konut edindirmesinde vardir.
Bunu soyledim diye eminim cogu askeri personelden linc yiyecegim ama durum boyle.
1 çocuğu üni ye gidiyor oda aynı zamanda çalışıyor bu bir . Diğer ikisi liseye gidiyor ve 8 bin sadece nafaka veriyor. Eğitim masrafları ve diğer tüm ihtiyaçlarını ekstra olarak alıp gönderiyor aynı zamanda harçlıklarını da gönderiyor . Yeni telefondu vs ne isterlerse alır . Dershane veya kursa gitmek isterlerse voleybol futbol vs gonderir..bu adam mı Sorumsuz baba. Sen Sorumsuz baba görmemişsin..Sorumsuz baba nasıl olur biliyormusun çocuklarını ne arar ne sorar nede ihtiyaçlarını karşılar benim çocuklarımın babası iki çocuk için 3.500 TL nafaka veriyor sadece . Arayıp sormaz bile işte sorumsuz baba budur.
Ben 18 yıllık öğretmenim maaşım 56 bin.Uzman öğretmen olduğum halde.Tabi onlar bizden fazla alıyordur.Gerçi sorun maaş değil.Hesapsız bir harcama söz konusu.Merhaba arkadaşlar şimdi sizlere bir sorum var. Eşim 24 yıllık uzman jandarma komando kursu vs de var. Şu an doğu görevinde. Tayinimiz çıktı ve benden bilezik istedi sebebini sordum borcumuz var dedi nasıl yani dedim meğerse bankadan kredi çekmiş ayrıca ki.kartina da girmiş 500 bin TL icerdeymisiz. Dedim sen ne yaptın. Hiç bişey diyor.sen dedim ne kadar maaş alıyorsun? Diyor ki 60 bin TL . Yahu mesleğe yeni giren alıyor bu maaşı diyorum aldığım maaş bu diyor. Şimdi sorum şu bu Ağustos da 8.kademe ye geçiş yapıyor bu adam ne kadar maaş alıyor öğrenmem lazım e devletinde yok baktım .
Biz evlendik kendisi doğu görevine gitti 2 sene oldu 4 ayda bir geliyordu 15 günlüğüne evimin kirasını ben ödüyorum ben nasıl ödüyorum güvenlik görevlisiydim işi bıraktım çocuklarıma bakıcı bulamadığım için hemen evimin yanında bir çiğ köfte dükkanı vardı en azından kendisine yük olmayayım diye oraya girdim çalışmaya başladım günlük 500 TL haftalık 3000 lira aylık da 12.000 lira mı öyle bir şeye çalışıyordum ben yani kendimi çeviriyordum sırf çocuklarımın eksiklerini karşılamak için girdim zaten e çocuklarımın nafakası da var onlara yetiyordu zaten
Yoo güzel çift emeklilik filan da varAskeri personel gelir vergisine girmez normal memurlar daha 6. aydan gelir vergisi odemeye baslarken askeri personeller buna girmezler yahut da yilin son bir iki ayi ancak girerler.( Oda maaslari cok yuksekse) gelir vergisine girmeme sebepleride oyak uyesi olmalaridir. Maas yatmadan maasin yuzde 10 luk bir kesimi oyaka kesilir. Boylece gelir duser. O sebeple gelir vergisine girmezler.
Oyak.birikim hesabidir.
Her yil ordan biriktirdikleri paranin uzerine kar payi alirlar mesela gecen yil %80 kar aldirlar yani 1 milyonu olan biri 1 milyon 800 bin tlsi oldu.
Bu boyle katlanarak gider. Sadece bu da degil ayrica konut edindirmesinde vardir.
Bunu soyledim diye eminim cogu askeri personelden linc yiyecegim ama durum boyle.
Hala evli kaldınız masalllahŞöyle ki ben yanında değilim ben başka bir şehirde yaşıyorum ve ona masraf olmasın diye 1+1 evde oturuyorum hep bir şeylerden kısıyorum hani aman masraf olmasın işte para biriktirelim birikim yapalım doğuda hani malum doğuda da tazminat alıyorlar bildiğiniz üzere en azından hani bunu verimli geçirelim düşüncesindeydim 2 sene doldu tayin açıklandı ve ben iki gün önce öğrendim bu durumu ben dedim burada bir şeylerden kısıyorken idare etmeye çalışıyorken sen orada ne yaptın diye çok sordum önceden de çok sorardım mesela para isterdim bana derdi ki Yok neden yok yani ben senden sürekli para isteyen birisi değilim. Ne yapıyorsun maaşını derdim aldığın parayı ne yapıyorsun nereye harcıyorsun bak benimle konuş derdim bana derdi ki ben çalışıyorum ben kazanıyorum benim param istediğim yere harcarım.
Gerçekten bende çok tutuldum ona. Herkes aynı jargonu bilmek zorunda mı, aldattıysa zina davası dersin geçersin hukukta kalktı şu bu bilmem ne, halk dili diye bir şey var. Yoksa zina işledi diye şeriat kanunları işlenmeyeceğini herkes biliyor.Zina davası, zina sebebi, konuların hukuki bir mesele gibi ele alınması, ders verilmeye çalışılması, kişisel tatmin gibi kullanılması çok sıkıcı. Başka bir yer kullanılsa keşke bunun için.
Sizin kocanızdan eş olmamış, olmaz konu sahibi üzgünüm.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?