Maas olayi

Sevimli_panda

Üye
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2016
210
96
13
34
Evli olanlardan yorum bekliyorum.
Esiniz ve siz calisiyorsunuz kazandiginizi goturup esinize verirmisniz? Yani bu para olaylari nasil oluyor kazanilan para nasil harcıyor.. esinize verip ondan alirmisiniz
Not:bekarim bugun aramizdaki konuya istinaden merak ettigimden actim:)

Ben çalışmıyorum fakat çalışma hayatım oldu ikimizde ortak para veriyorduk ev bütçesi için kira fatura market vs...
Ardından geriye kalanlarıda herkes kendi özel ihtiyaçları için harcıyordu.Ama çoğu zaman ben az para veriyordum ev bütçesine eşimde anlayışla karşılıyordu.
Çünkü kadınların harcamaları biraz daha fazla oluyo kuaförüydü ,kremiydi, makyaj malzemesiydi ,kıyafetiydi, çantasıydı ,ayakkabısıydı cartıydı curtuydu... haliyle pahalı şeyler zaten bu saydıklarım öyle yapmak zorundaydım.Bazende ben eşimi idare ediyordum yuvarlanıp gidiyoduk.

Biz ikimizde calisiyoruz. Simdi kredi oduyoruz benim maasim krediye gidiyor ustunde kalan benim harcligim oluyor. Esimde evin faturasini mutfagi karsiliyor ayrica benim kredi kartimi oduyor. Ondan oncede odemeleri bolusmustuk. Herkes uzerine duseni oduyordu. Kalan paradan herkes kendine aylik harcayacagi tutari ayiriyordu kalani birikim hesabina aktariyorduk. Ben daha birikim yapabildigim icin bende toplaniyordu bu para. Ama esimde biriken miktari hep biliyordu. Sorun yasamadik. Ordan bir yere kullanilcaksa haber vermek kosuluyla kullanabiliyor yada borc veriyorduk.

benim param bende duruyo
eşim bana kendi maaşından bi miktar gönderiyor ben de bütün fatura ve kiraları yatırıyorum

Çalışıyorum.Borç çok ve kendisi ilgileniyor veriyorum.Ama ben bu iş/işsizlik para konularından ciddi ciddi tiksinmiş durumdayım.Envayi çeşit küfür eşliğinde yazıyorum bu yorumu :)
Maaşımın kuruşunu görüyorsam ne olayım.Borcun kapandığından da emin değilim.
Ben bi yarım saat küfür ediyim de rahatliyim bari

Calisiyorum ve herseyimiz ortak. Ama ben fatura kira odeme masraf hesap kitaplarindan daraldigim icin tamamen esime veriyorum, pis isleri o hallediyor. Icinden kendime harclik ayiriyorum biterse yeniden aliyorum. Onun disinda kendime kiyafet gezme vs. seyler icin karttan harcatir esim, benim parasiz kalmamla ilgili fobisi var resmen.

Bizim evimizde zarfimiz var. paramizi orda birlestiriyoruz. Zaten o benim harcadigima ben ona karismam. Genelde haftasonu gezmelerimizde birliktedir. Boylece senin paran benim param
Olmuyor evin parasi oluyor. Hemde kimse kimseye harclik vermiyor

Eşim elektrik,su,doğalgaz ,çocuğun kresi vs hepsini oder ben de evin mutfak ihtiyaçlarını karşılaşırım. Maaşıma hiç karismaz ben de ona karışmam. O daha tutumlu biri kendi parasıyla istediğini yapsın☺

bizde eşim krediyi ve faturaları öder bende mutfak giderleri ve kirayı veririm kimse kimsenin maaşına karışmaz anca birimizin ihtiyacı olur yada biter o zaman alırız birbirimizden

Çalışıyorum , maaş kartım eşimdedir, Hesaplar, krediler vs her şeyle o ilgilenir. Kalanı ortak harcarız. Hatta bana verdiği para için sende dursun o, ben sana alırım ne istiyorsan der. Param cebime kalır, altın felan alır biriktiririm bende paramla.

Maaş yatınca eve ait faturaları ve kredi kartımı yatırıyorum,bir kısmı yine kartta kalıyor. Eşim de maaşından dersane ve 2 tane çeyrek parasını ayırıyor. Kalanları evde ufak çanağımız var,oraya koyuyoruz. Bittikçe lazım olduğu kadar alıyoruz. Ne eşim bana maaş kartını verir ne de ben ona veririm,gerek yok ki. Ortak bir yere koyun orada dursun

demedi deme seninki yol yapıyor.
kartına el bile koyabilir.
özellikle evlenmeden bu konu açıldıysa konulara bir göz at.
2500 tl maaş alıyorum eşim 40 tl harçlık veriyor,bir babet alamıyorum başlıklarına bir bak derim...

maaşımın yarısından fazlasını eşime yollarım ev kredisi ödüyoruz yüklü bir miktar.. o da üzerine ekler krediyi öder
geri kalan para da yetiyor bana yeni maaş alana kadar.. çok ekstrem harcamalarım olur da yetmezse eşimden alırım zaten
onun dışında evin tüm giderlerini ödemelerini o yapıyor
bizim düzen şimdilik böyle.. herkes kendi çapında birikim de yapmaya çalışıyor.. memnunuz çok şükür

Bana verir genelde o maaşını.
Sonra akşam oturur güzelce hesabımızı kitabımızı yaparız.
Geçen ayda ben ona verdim. Yine oturup hesap kitap yaptık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…