Maas olayi

yani genel büyük harcamalarımızın durumuna göre değişiyor.
ben kk kullanmıyorum, o yüzden kk harcamamız varsa o ay eşime eft yaparım ilgili miktar kadar.
eğer ki birikime aktaracaksak paramızı o bana gönderir, çünkü birikim hesabını ben yönetiyorum.
yine faturaları o öder, ev kredisini de, arabaya benzini de o alır , eğer yetmezse ben ona gönderirim.

yani her ay belirli bir düzenimiz yok. harcama durumuna göre değişiyor.
her şekilde bankada para bırakırım kendime. o da kendine bırakır.

biz evliyiz ve ikimizde çalışıyoruz.evimizin kredisini ben ödüyorum, kalan kendi harçlığım oluyor. eşimde diğer bütün mutfak, araç benzin, d.gaz, su, elektirk, net, aidat vs masrafları karşılıyor.Şimdilik böyle geçiniyoruz.Ama 2 yıl süre istemişti bende bunun 1 yılı doldu, 1 yıl sonra maaşlar bende toplanacak.Finansçıyım ben biraz da evi finanse edeyim :)

Getirip eşim bana verir
Yada maaşının bir kısmını eşine verip kendine harcligini ayıran var

Her iki este giderleri toplayip bolusen var

Biri kirayi faturası biri mutfağı karşılayan var
Maaş kartını kocasına verip ondan 10.20tl harçlık alan var
Size hangi si uyarsa
Ama en nefret ettiğim son yazdigim

çalışıyoruz ikimizde para görmeyeli seneler oldu.para sanal oldu artık.eşim maaşlarımızı havuzda toplar ordan dağıtır borçları içinden kalan için bankamatiğe gider çeker oda çocukların ve ikimizin harçlığıdır.ortada yorgan yok kavgada yok.ne diyim ortada para olsaydıda tartışsakmı iyyidi bilemedim şimdi.

Eşim kirayı yatırıyor, geri kalanı yatırım hesabımıza aktarıyor.
Ben tüm parayı aktif hesabımıza yatırıyorum oradan çocuğun okul aidatı, kredi kartı tüm faturalar ödeniyor.
Geri kalanı da harçlık ediyorum. Eğer az kalmışsa eşim takviye yapıyor.
10 yıldır hiç senin paran benim param muhabbeti yapmadık.
Bu arada her iki hesaba ait kartlar ikimizde de var.

Maaşımı ve maaş kartımı kimseye vermem. Ben köle değilim çünkü! Masraflar hesaplanır, ödemeler birlikte yapılır. Herkes kendine göre kalanı kenara koyar. Ev, araba neyse artık alınacaksa paralar birleştirilir. Maaş kartını kocasına veren kadınlara saygı duymuyorum. Bu tip kadınlar yüzünden kadının konumu ne olursa olsun değişmiyor.

bu konu her ailenin gelir-gider durumuna göre değişebileceği gibi, o ailelerde dönemlere göre bile değişebilir.bizde herkesin kartı kendinde.kredi kartı da kullanıyoruz.tüm ödeme takiplerini (benimkiler de dahil) eşim yapıyor. internet şifrem kendisinde zaten.ama 15 yıldır harcamalarımı sorgulamak veya eleştirmek adına bir cümle bile kurmadığı için bu sistem beni rahatsız etmiyor.aksi bir durumda tavrım farklı olurdu.

Ben evliligimin ilk yilinda daha atanmamistim. Calisan arkadaslarim vardi. Esim kendimi kotu hissetmeyeyim diye banada ek kart cikartip maasi yatinca "Bitanem maasimiz yatmis. Bu ay su kadar yatmis. Sunu kesmisler bunu eklemisler..." gibi konusmalar yapardi. Arkadaslarimin maasi var benim yok diye kendimi kotu hissetmemi istemiyordu. Hic benim maasim benim param demedi. Maasimiz evimizin butcesi dedi.

Ben atandiktan sonra esimin tavrini devam ettirdim. Simdi bende calisiyorum ve maaslari bende ek karti olan hesapta birlestiriyoruz. Ben maasimi eft yapiyorum. Esim birlesen maaslardan evin taksidini kirayi faturalari oduyor. Kalan paradan bir miktar birikim icin ayiriyor kalan parayida beraber harciyoruz. Su borcu sen ode bu borcu ben odeyim durumu olmuyor bizde.

huzurunuz yerindeyse para mara önemli değil, boşverin işte, ne mutlu size :)

Ücretsiz izindeyim ama çalıştığım dönem maaşımı vermiyodum,eşim tüm faturalar artı kirayı ödüyodu bende kredi kartını kapatıyodum, 2 mayısta işe dönüyorum ankaraya tayinimiz çıkacak diye umuyoruz ordaki düzen ben kredi kartı+kresí ödicem, eşim krediyi ve faturaları ödicek

Bana kalan para yol yemek ve cebimde olmasi gereken nakit para,eşimden kalanı birikim yaparız

Ev kredisi, aidat, araç giderleri ve tatil giderlerini eşim karşılıyor.
Faturalar ve mutfak da bana ait.
Oğlumla ilgili tüm masraflar da genelde bende ama duruma göre değişiyor.
Kişisel ihtiyaçları da 3 ümüzün genellikle ben alıyorum. (giyim,kozmetik gibi)

Maaş birleştirme durumu yok.

Elim çok gevşektir kredi kartı patladığın da genellikle toparlayan eşim oluyor :)
Dün bu konu için kk nın ekonomi topiklerinde dolaştım durdum.
En sonunda birikim hesabı açıp sıkı yönetim ilan ettim,
allah yardımcım olsun

Ben de vermem, o bi motivasyon bence, ne için çalışıyoruz ki,maraba gibi çalış çalış elde birsey yok, bak bi arkadas yazmış borç bittiyse de haberim yok diye, öyle şey olur mu, bana ekstra 2 lira yasa eşime söylerim keza o bana söyler

Çalışan bir insan,emeğinin karşılığını kendi nasıl yöneteceğini bilmeli.Gidip karısının/kocasının eline vermek olayını ben pe anlamam.Evli çift aralarında konuşur neyi nasıl ödeyeceğiz diye.Onunla ilgili bir bütçe oluştururlar.Ortak hesap açabilirler.Veya kim ödemeleri takip ediyorsa kendi payı kadarını ona verebilir.

Biz hiç konuşmadık kredi kartı zaten benim bekarliktan beri kullandığım kart ve maaş aldığım bankadan aldığım için ben ödüyodum evlenince de değişmedi haliyle,uzun uzun neyi konuşulacak ki bu konunun,maaşını bana ver demek ego sadece

Esim benim maasimi evin giderlerine harcatmazdi, anca ekstra birsey gerekirse ben onu alirdim, mesela canimiz tatli istedi alirdim, bir yere gidilecektir hediye alirdim onun gibi seyler
Benim maasim bende kalirdi her zaman ,esim de kazanciyla eve bakardi, kredileri faturalari vs oder mutfak masrafini karsilardi kisaca herseyi kendisi yapardi

hanımlar hepinize teşekürler benimkinin parada gözü yoktur toktur ben daha paracıyımdır ona göre ama benimkinin derdi bunların annesi babasından harçlık alırmış bende de tam tersi annem kendi harcar babam kendi ortak yapılanda bir çok şey var tabi:) ama derdi parayı getirip vericem o bana ordan vericekmiş zaten verir ne istersem onda asla derdim yok ama derdim benim bunu egom engeller yani o kdr okumuşum çalışmışım iş verenden maaşı alıyorum bir de ondan almak ne bileyim bana biraz ters geldi sürekli bu olayı red ediyorum yapmam diyorum mantıklı olan ortak hesap değil mi ordan alırız ama adam gelenekselci biraz illa ondan alıcakmışım maaş kartımı ilerde asla vermem ki dediğiniz gibi şuan bursum bitiyor mesela ya da kartımı evde unutuunca kendimi kötü hissediyorum haksız mıyım güvende hissetmek için bence böyle olmalı ama yok illa öyle olcakmiş yok ya dedim bnde

bende motivasyon olduğunu düşünüyorum tamam ortak hesap olsun ama elden harçlık alır gibi kötü yaaa o kdar oku çalış git bir de kocadan para al D: babam bile ben seni kimseye muhtaç olma diye okutuyorum der bilemedim bu olay hep havada kalıyor

Doğru diyo niye çalışıyoruz harbiden, ben babamdan dahi isteyemezdim de masaya bırakırdı mont cebime koyardı çantama atardı

şu an çalışmıyorum, çalışıyorken otomatik ödemeler benim hesabımdaydı, kira ve faturalar yani, bir miktar da birikim hesabıma atıyordum, eşim de maaşını çekip evde bırakıyordu ordan harcıyorduk ikimiz de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…