Maas olayi

bizim maaş kartlarımızda kredi kartlarımızda ayrı ama belli bir düzenimiz var yani her ay programlı kimin parası neye yatırılacak diye..
şimdi borçlar bittikten sonra ben maaşımı biriktirmeye başlıcam eşiminkiyle idare etcez.

maaş kartımı vermem verilmesinide doğru bulmuyorum.
tek başıma harcama yapmasam bile istediğimde harcama yapabilecek olmanın güveni o kart benim için.

Eşimin maaş kartı bende. Ben çekip ona bir miktar veriyorum. Kalanı kendi maaşımla birleştirip kredi, kkart, faturalar, mutfak, bebeğimin masrafı... gibi diğer bütün harcamaları ben yapıyorum.

Tam tersi olsaydı kabul edemezdim doğrusu. Yani maaş kartımın eşimde olup ondan para almayı kabul etmezdim. Bu durumumuz eşimin tercihi olduğu için böyle. Yoksa herkes kandi maaşını çeksin. Ortak ödeme yapılsın, herkes kendi parasını harcasın.

Bütçeleme işini yani parayı kim daha iyi tutuyorsa o ilgilensin evin parasıyla.Araya senin paran benim param diye bir şey girmemeli zaten.
Misal ikimizde çalışıyoruz.İkimizin de maaş hesabı var.Bütün ödemelerle eşim ilgileniyor.İkimizin maaşı da ödemelere evin masrafına falan gidiyor.O ayı çıkaracak kadar harçlığı hesapta bırakırız kimin ihtiyacı varsa o çeker.Kredi kartımda da yaptığım harcamalarla yine eşim ilgileniyor.Biraz eşlerin yapısıyla da alakalı..Ben şimdiye kadar ''harçlığım bitti bana harçlık bırak'' demedim şimdiye kadar.Bir erkek bu lafa fırsat vermemeli bence..

biz ikimizde maaşıMzı A bankasından alıyoruz bizim B bankasında birikim hesabı olarak kullandığımız bir hesap daha var.
2 otomatik ödememiz de orada olduğundan kesinti yapmıyor banka...ben kredi kartımı ödeyip kendime de biraz nakit bırakıp atıyorum birikime. eşim de öyle yapıyor tabi kira, servis yemek vs. de o ödedikten sona...
her ay artan parayı oraya atıyoruz. niyetimiz hayalimiz evimizi alabilmek...
bir de ne olur ne olmaz dünya hali kenarda paran olmalı bence...

Tüm masrafları ortak ödüyoruz
Herkesin maaş kartı kendinde
Kendimize ait ayrı tasarruf hesaplarımız var
Kim sıkışırsa diğeri ona destek olur
Ayrıca eşimin kredi kartları, tasarruf hesapları vs. bende durur, harcamaktan korktuğu için idaresi bendedir

Maaş günü tüm ödemeleri eşim yapıyor geri kalanını benim maaş hesabıma gönderiyor. O parayı da ortak kullanıyoruz. Ben ihtiyacımız oldukça mesela 200 tl çekiyorum 100 ona veriyorum 100 bende kalıyor. Ayrıca kenara attığımız para da benim kontrolüm altında. Hiçbir zaman eşim maaş kartımı istemedi. İstese de vermem zaten öyle bi dünya yok

ikimizde çalışıyoruz, ödemeleri öncelikle eşimin maaşından eksik kalırsa benim maaşımdan hallediyoruz. Sonra kalan parayı ikiye bölüyoruz herkes kendi için harcıyor. Ama zaten ortada çok bir para kalmıyor kredi borcu ve ev kira olunca maalesef

çok borcumuz ve çok giderimiz var
bu yüzden maaşımı alınca kredi borcumu, telefon faturamı ve kızımın bakıcı parasını ödüyorum kendime de bi miktar harçlık ayırıp geri kalanını eşime veriyorum ev masraflarını karşılıyor
o da kendi maaşını aldığında param kalmadıysa bi miktar veriyor, param varsa zaten istemiyorum çünkü onun da maaşı anca borca harca vs gidiyor
borcumuz olmasaydı da parayı vermesem bile evin masrafına katılırdım aksi takdirde kendimi kötü hissederdim heralde bütün yükü eşime atıyorum diye :)

evlılıgın ılkk baslarnda herkes kendı maasını alır ortak harcnırdı. ama baktım kı esım cok fazla harcama yapıyor. diğer ay maas kartını aldım elinden. gunde 25 tl ona verıyorum. benım zaten sıgram dahı yok bı yemek yiyorum ıs yerınde o da tickettan . o sekılde dengeleedım hem bırıkım yapmam daha kolay oluyor. cunku erkekler fuzulı harcama yapabılıyor.

Bekarım çalışıyorum ilerde evlenirsem heralde kocama maaş kartımı al gönlünce harca demem .Bazı giderleri o karşılar bazılarını ben sonra kalandan o'da bende bi miktar kenara atarız kalanını da ihtiyaçlarımıza harcarız heralde böyle yaparım.

Bende şunu düşünüyorum Ben 5 yıldır çalışıyorum 30.000 liralık bi arabam var (gerçi kredisini ödüyorum hala) ve biraz da kenarda altın birikimim var (15.000- 20.000 kadar) .Annemle konuşurken şöyle dedi annem '' evlenirsen o kadar altını götürüp kocana mı vereceksin?, al harca der gibi. Onla sana senin adına bişey alırız, en kötü ihtimalle arabanı değişirsin '' bende buna takıldım mesela. Bekarken yaptığımız birikimleri nişanlanınca yada evlenince buyur kocacım harca demeyiz heralde , bilmiyorum sizler bekarken yaptığınız birikimleri nasıl kullandınız ama? Ben birikim yaparken ilerde çeyizimi alırım diye düşünmüştüm ama annem çeyizini biz taksitle alırız dedi eeeee o altınları napıcam ben bu durumda

Ben kalkıp tüm kazandığımı eşimin eline saymam zaten onun da öyle bir beklentisi yok. O ev borcunu ve diğer kredi borcunu ödediğinden evin giderleri de bana ait. İkimizin de parası maaş hesaplarımızda durur. Bir masrafta önce ben çekip veririm. Fatura, mutfak giderleri, araba yakıtı gibi şeyleri eşimden beklemiyorum.
Ayrıca başka bir hesaba da para atmaya çalışıyorum bundan da eşimin haberi var. O da ikimizin parası çünkü.
Diğer taraftan eşimin bu kadar borcu olmasaydı onun maaşı yetseydi maaşımdan daha büyük bir bölümünü sadece kendi hesabıma atıp biriktirirdim. Bir bayan kendini daha çok güvence altına almalı bu bir gerçek.

Eşimle avukatlık yapıyoruz, gelirimiz sabit değil. Kim kimin hangi davadan ne kazandığını bilmez. Evin faturaları benim hesabıma otomatik ödemede. Eşim de büyük kızımızın okul taksitlerini, çocukların bireysel emekliliklerini ve sağlık sigortalarını öder. Market harcamalarını benim hesaptan yaparız. Herkes kendi aracının benzinini koyar ve herkes kendi kredi kartının ödemesini yapar.Gerisine de kimse karışmaz. Valla bilmiyorum eşimin hesabında kaç lira var. O da bilmez bende kaç lira var. He bir de ortak hesabımız var orada da birikim yapıyoruz. Kafasına esen arada yatırıyor.

Evlilikte neyin bölüşmesi hesabı olur hiç anlamamışımdır. Bizim maaşlarımız birleşiyor kredileri faturaları ödüyoruz geri kalanda zaten gıda ihtiyaç harcanıyor kimin neye ihtiyacı varsa alır kimse de hesabını sormaz. Herşeyi beraber yaptığımız için zaten anlık oluşur benim kartım şunu alacağım durumları hiç olmadı 11 aylık evliyim

çalışıyorum evliyim:)kriterler tamam :):)
maaşımın bir kısmını eşime veriyorum ödemeleri o hallediyor çünkü.kredi kartımını da onun ek kartını kullanıyorum..
kendime yaklaşık 600 tl gibi bir rakam ayırıyorum maaşımdan ki eşim miktarından haberdar değil.her kadının böyle bir parası olmalı.

bu arada 0 600 bana kalıyor mu hep ,genelde hayır..ya sıkışıyoruz,ya ekstra bi masraf çıkıyor:):)

Eşimde bende çalışıyoruz.Ne alırsa getirir verir.Ben aylık 400-500 tl veririm kendine.Gerisini kira,kreş ücreti,faturalar,harcamalar ve birikim olarak ayırırım.
İlk zamanlar eşimdeydi ama neye harcadığını bilmediği için bu yönteme geçtik.

Çalışmıyorum eşim kazandığı paranın hepsini bana verir içinden çok az harçlık olarak alır ben kirayı faturaları öderim istediklerimi alırım. Eşimde para bitince benden ister.

Çalışsam da aynı devam eder.

arabanız yok öne kim oturcak die kafa yoruyonuz hele bi evlenin
Bu çok iyi
Bence de, hele bir evlenin de harcama kısımları sorun olsun.

Evlilik zaten ömrünü birleştirmektir, paranın lafı bile olmaz. Eğer ömrünü adayacağın kişi ile evleniyorsan herşey kendi akışında gelişir ve hayat müşterekleşir....

8 senelik evliyim ondan önce ki 2,5 senede birlikte yaşadık yani hemen hemen 11 senedir ortak bütçe yönetiyoruz. Ne ben maaşımı olduğu gibi eşime veririm ne eşim bana. Aramızda kendiliğinden oluşan bir dağılım var ödemeleri paylaşmış durumdayız. Birbirimizi sorgulamıyoruz hiç. Olur da birimizde para erken biterse diğerine destek oluyor.
Mesela ben kirayı evin faturalarını ve annemin faturalarını ödüyorum. Eşim okul ve servis ücretini evin diğer giderlerini mutfak vs kıyafet dışarıda yemek yersek falan eşim öder benzin araba giderleri vs de eşimde .gibi. Ama bende eve alışveriş yaparım bende ayrıca kıyefat vs alırım çocukların acil ihtiyaçlarını karşılarım. Her dışarı çıkışımda eşim yanımda yok sonuçta aramızda bunların ayrımı hiç yok bizim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…