Maaşını yüksek söylemiş.....

yalan değil gerçektende böyle bir sistem var bu ülkemizde ,

ve

bazı erkekler buna benım kocamda dahil , yuvarlama rakamlarını abartarak söylerler ,
atıyorum ne kadar borcumuz kaldı desem 1750, olsa 1000 civarı der , bende ilk zamanlar yalan söylüyor diye deliye dönerdim ama zamanla her konuda garip bir yuvarlama yaptıgı için tam rakam ne diye sorarım

Gelirine göre mi evlenecek ablaniz? Adam aciklamasini yapmis ya
Gelir önemli tabi parasız su bile içilmiyor. Sevgi olmalı tmm ama parasız nasıl bi hayat kursun adam 1500 lira eksik söylemiş maaşını vergi dilimini fln karıştırmadan eline ne geçiyorsa söylemesi lazımdı çünkü evlenecek kız çalışmak istemiyor belki. Ama bu durumda çalışmayı düşünebilir. İlerde çoluk çocuk olucak vs.

Güven bir ilişkide çok önemli... Kesinlikle çok haklısınız. Ama nişan hazırlıkları içinde insan böyle bişey öğrenince insan ister istemez üzülür. Ablamı çok iyi anlıyorum.... Bence de konusmalilar.

siz cok fazla müdahale etmeyin bence kararını kendisi vermeli sonuçta nişanlısını en iyi tanıyan ve bilen ablanız inşallah en hayırlısı olur

Çok tatlısınız :)))

Adam aciklamasini yapmis. Belki o zamanlarda 5000 aliyordu. Su anda 3500. Bunun yalan oldugunu nerden biliyor ablasi. Ayrica benim bir akrabagim var bekar. Aylik 5000 tl kazaniyor onun icin etrafinda bir cok kisi kizlarini onunla evlendirmeye calisiyor. Para icin oldugu konusmalardan belli. Ben onun icin o adamin yerinde olsam daha süpheli yaklasirdim bu saatden sonra. Eh tabi bayan calismak istemiyorsa adamin parasina da bakar...ben kendim calisiyorsum bekarken esimin aylik gelirinin ne kadar oldugunu hic sormadim. Belki insanin kendi ayaklarinin üstünde durmasinin avantaji bu.

Vergi dilimine girildiği doğru bende eşimde vergi dilimine giriyoruz ama bu kadar düşmez yine de de 5 bine yakın dediği 4.600 falan ise 4 e düşer en fazla. Aşağı yukarı oyanayabilir. Bunun da bu kadar sorun olmaması lazım bence zaten söylemiş saklamamış ya da evlenince öğrenmemiş çok mu önemi var maaşının şu kadar bu kadar olmasının sonuçta düzenli bir geliri var.

Yalan söylemesinden son derece rahatsız. Ve sözü atmayı bile düşünüyor

Ne kadar saçma ve ne kadar sığ bir düşünce ne yani ablanız sevmiyor mu bu adamı yahu ne demek söz atmak adam zaten kendisi söylemiş yine ablanız kendisi öğrenmemiş kaldı ki düşebilir artabilir gören de borcu harcı var hacizli falan da yalan söyledi zanneder bu kadar değişiklikler olur ama söz atmayı bile düşündüğüne göre kusura bakmayın maddiyata bakmış demek ki gözü korkmuş geçinemem diye kendisi çalışmadığı halde para hesabı yapması da çok enteresan ortada da yalan falan yok yalan söyleyecek olsa tekrar sorduğunda da aynı meblağı söylerdi

Niye en başta söylemiyor biz onda takılı kaldık.... Ayrıca aynı işte çalışıyor. İş değiştirmesi gibi bir durum söz konusu değil.

Caniko brut maasi 7 bin olsa , yilin ilk ayi 5 bin net alir sonra azalarak sene sonunda net 4.200 alir
Öyle uc ayda bir vergi dilimi artarak maaşı düşer ama kademeli olarak ve yıl sonunda Ocak maaşından 800 filan düşük alır.Ama Mayıs ayında 3500 e de düşmez 5000 den.Eniste en iyisi brüt maaşı söylesin biz hesaplayalim vergi dilimlerini

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…