- 17 Ocak 2018
- 10.307
- 9.812
- 248
- Konu Sahibi Mihmandar_34
-
Düşer yalan söylememiş, kardeşim 8800 el başlıyor yıl sonu 5 civarı oluyor
Muhasebeci aekadasima sordum. Net maasi 5000 ise bürütu 6000-7000 arasidir dedi. Burut uzerinden vergi dilimi kesintisi hesaplaniyormus. Bu sebeple 1500u bulabilir dedi.işte onu diyorum 1600 olduğu afaki zira adam 5 bine yakın demiş.
5000 maas alan insanin neti 3500 e kadar duser . Gelir vergisi, Kümülatif vs vs düşer yani. Adam dogru söylemiş.Merhaba. Ablam daha bir aylık sözlü. Bayramda nişani var.
Damadimiz aylar önce beş bine yakin kazanıyorum diye muhabbet yapmış... Şimdi geçen gün konuşurken daha düşük bir rakam söylemiş.... 3bucuk civarı.... Demiş...
Ablam da geçen gün öyle demedin diyince, brüt maas üzerinden hesaplanıyor maaşım ve bu sebepten bu maas yıl sonuna kadar giderek düşüyor demiş... Düşse de ne kadar düşer ki... Ben böyle bişey duymadım. Siz ne düşünürdünüz? Adam 33 yaşında... Yalan dolana girmemistir umarım....
Teşekkürler.
Muhasebeci aekadasima sordum. Net maasi 5000 ise bürütu 6000-7000 arasidir dedi. Burut uzerinden vergi dilimi kesintisi hesaplaniyormus. Bu sebeple 1500u bulabilir dedi.
Evet bi miktar düşüyor ama o kadar fark olmaz. Eşimin bu ay düşmeye başladı yil.sonuna kadar da kesilecek. Ama bordroyu inceledigimizde fark ediyoruz. Öyle büyük bi fark olmuyorMerhaba. Ablam daha bir aylık sözlü. Bayramda nişani var.
Damadimiz aylar önce beş bine yakin kazanıyorum diye muhabbet yapmış... Şimdi geçen gün konuşurken daha düşük bir rakam söylemiş.... 3bucuk civarı.... Demiş...
Ablam da geçen gün öyle demedin diyince, brüt maas üzerinden hesaplanıyor maaşım ve bu sebepten bu maas yıl sonuna kadar giderek düşüyor demiş... Düşse de ne kadar düşer ki... Ben böyle bişey duymadım. Siz ne düşünürdünüz? Adam 33 yaşında... Yalan dolana girmemistir umarım....
Teşekkürler.
Evet doğrudur ama bu kadar fark olmuyor.Maaşın çokluğuna göre vergi dilimi artıyormuş.
Merhaba. Ablam daha bir aylık sözlü. Bayramda nişani var.
Teşekkürler.
Cok iyi sallamis. Yil sonuna kadar artan maasi duydum da duseni hic duymamistim.Merhaba. Ablam daha bir aylık sözlü. Bayramda nişani var.
Teşekkürler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?