Maaşını yüksek söylemiş.....

Bunun ne önemi var. ablanız bu konuda yalan soyledıgını dusunuyosa evlenmesın guvenmedıgı adamla. Ben nişanlıyken dahı eşime nekdar alıyorsun dıye sormadım ımada bıle bulunmadım nezamankı alısverısler basladı ozaman kendısı dıle getırdı. sızın de bunu kafanıza takmanız hıc hos degıl sıkıldınız glb.

o kadar düşmez benim de ekim itibariyle düşmeye başlıyor ocakta son buluyor ama taş çatlasın 100-150 lira arası bir şey oluyor ve bu birden düşmüyor her ay kesik kesik geliyor.

enişte adayı bence brüt maaşını söylemiş sonra da onu nete çevirmiş

Üşenmedim hesapladım. 5 bin brüt alıyorsa neti 3 bin civarı olur. Ocakta 3500 alır yavaş yavaş düşerek 3 bine iner. Kastettiği buysa doğru diyor. Ama bilemedim bi brüt sonra niye net diye bahsediyor. Gerçekten 5 bin alıp kalanını saklamak için de yalan söylemiş olabilir.

5000 maas alan insanin neti 3500 e kadar duser . Gelir vergisi, Kümülatif vs vs düşer yani. Adam dogru söylemiş.

Muhasebeci aekadasima sordum. Net maasi 5000 ise bürütu 6000-7000 arasidir dedi. Burut uzerinden vergi dilimi kesintisi hesaplaniyormus. Bu sebeple 1500u bulabilir dedi.

aynen adam 5 bine yakın derken 4700 4800 artık kasttettiği ne kadarsa netini söylemiş.
şimdi 3500 e düşmüş neti.
hala anlamamakta ısrar edip meslek bildirenler var komik şekilde..

Yalan söylemiyor adam. Benim brütüm 3750 tl idi misal. Net ilk ay 2900 en son aylarda 2250 tl alıyordum. Brüt yükseldikçe düşer o kadar.

Ben de giriyorum vergi ye zaman zaman ama 500 tl civarında bir kesinti oluyor. Kimi yiyor damat bey. Ama ponçik ya , kaybetmemek için yalan söylemiş. Ama yalan yalandır pembesi siyahı olmaz tabi. Yine de ben olsam kızmaz yalnızca uyarırdım

Beütten nete diye bir şey var hayatta. Maaş brüt ücret üzerinden yatar bütün yasal kesintiler yapılır net tutar yatar. İnternette hesaplama örneği görebilirsiniz

Evet bi miktar düşüyor ama o kadar fark olmaz. Eşimin bu ay düşmeye başladı yil.sonuna kadar da kesilecek. Ama bordroyu inceledigimizde fark ediyoruz. Öyle büyük bi fark olmuyor

Adamın açıklamasına inanmıyorsa (adama güvenmiyorsa) evlenmesin zaten.
Burdaki yorumlara göre mi güvecek adama. İlginç.

Cok iyi sallamis. Yil sonuna kadar artan maasi duydum da duseni hic duymamistim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…