- Konu Sahibi tomvejerry
-
Arkadaşlar ben eczacıyım sevgilim kuaför gelirlerimiz aynı diyebilirim hatta onun evi ve arabası var maddi açıdan ben fazla takmıyorum yani em kötü birlikte bir iş falan kurarsınız onun bu işi yapmasını istemiyorsanız mesela ben hiç istemiyorum tabi kıskançlıktan yani ben onu bıraksam rahat rahat işini yapsa eminim benim para mı bile ikiye katlar aramız da eğitim farkı yok mu var ama seviyorum yani onun eksiklerini biliyorum ama öyle kafama çok takmıyorum sanki herkes kocasıyla oturup siyaset falan mı konuşuyor sadece toplum için de sıkıntı olabilir diye düşünüyorum oda bilmediği konular da fazla yorum getirmez olur biter benim en çok kafama taktığım nokta işi işinde çok başarılı olduğu için heryer de bir müşterisi çıkar ki düşünün yurtdışına çıktık orda bile vardı bizde yaklaşık 2 yıldır birlikteyiz ailem hiç istemiyor mesela ama ne bilim sizin ki gibi düşüncelere hiç sahip olmadım bence de sizin sevginiz eksik gibi geldi bana onu hissettirmişsiniz
Egitim seviyesi veya maas olarak erkek arkadasindan daha ustun olmak konusunda ne dusunuyorsunuz?
Ben suanda boyle bir iliski icersindeyim ve bunun iliskimize zarar verdigini dusunuyorum.
%100 olmasa da kariyer odakli bir insanim. Okul hayatim boyunca basarili bir ogrenciydim. Universiteyi dereceyle bitirdim. Duzgun bir is bulana kadar, gecici olarak girdigim is yerinde erkek arkadasimla tanistim. Orda sorumluluklari herkesten fazla oldugu icin onun normal bir isciden daha fazla oldugunu, bi egitim hayati oldugunu vs dusunmustum. Malesef yanilmisim. Lise mezunu, ve asgari maastan biraz daha fazla aldigi bir isi var. Bir yere gittigimizde onun parasini dusunmekten (cebinden su kadar cikti, bi daha ki maasina kadar nasil gecinecek) hic biseyden tat alamiyorum. Kendi masrafimi kesinlikle ben karsiliyorum. Onunla sinemaya bile gidemiyorum cebinden para cikacak diye, ve surekli bagda bahcede gezmekten yoruldum artik. Annesi ve iki kardesiyle yasiyor. Kendine ait bi odasi bile yok, salonda yatip kalkiyor. Hic bir ozelimiz yok. Soyle sarmas dolas rahat rahat oturabilecegimiz bi yer bile yok. Ben cok skildim artik.
Bu egitim durumu - dolayisiyla meslekler ve ucretler arasindaki fark, aramizda probleme sebep oluyor. Baglanma problemi olusturuyor bende. iliskiden kopmaya basladigimi hissediyorum. O da bunu hissediyor ve cok uzuluyor. Dun resmen gozumun onunde agladi beni kaybetmekten cok korktugunu soyleyerek..
Ben mi cok sey bekliyorum?
Sizler iliskilerinizde erkek arkadaslarinizin kafayi toplayip, adam gibi bi is sahibi olmasi icin ne kadar beklediniz veya bekleyebilirdiniz. Bu arada ikimiz de 21/22 yaslarindayiz.
Tesekkur ederim cevaplariniz icin simdiden.
Dediğiniz gibi aslında ''önyargı'' oluyor bu bir bakıma...Bir bakıma da öbür türlü..Bence önyargı'nın yüzdesi daha fazla çünkü bunu toplum bize öğretmiş..
Bir düşünmeli insan..Bu durumun bana nasıl bir zararı olur...Ona göre hareket etmeli..Çevre ne der diye değil..Artıları ne eksileri ne..Bu maddi durum bir erkeği alaşağı etmeye yetmemeli..Aslına bakarsan haksızlık..Kişiye özel değerlendirmek gerek..
Bacim anladim seni hadi yeter daha fazla konusma lutfen. Okul diye tutturdun. Ben okuli bitirdim calisan bi insanim. Basligimda isletme mezunu olup lise mezunuyla beraber olmak degil. Maddi olarak erkek arkadastan guclu olmak. Abuk subuk seylere takilip actigim konunun amacindan sapip duruyorsun. Ne cok dolmussun isletme mezunlarina. Madem senli benli olduk birbirimize yorum yapiyoruz, kendi isine bak sen artik
işletme mezunlarına karşı bir doluluğum yok merak etme ,seni bayağı kızdırmışım aşağılık kompleksin var e tabi normal kendini herkesin gıpta ettiği bir meslek grubuna mensup olarak göruyorken,aslında alelade sıradan basit farkı olmayan sevgiline üstünlük taslayacığın bir mesleğin olmadığını düşündüğüm için ,düşüncelerimi bir türlü sindiremeyip her yazdığıma cevap verıyosun uzun uzun bak diğer yorumlarıda oku yorumların çoğu senin kibirlik aşağalıyıcı olduğun yönunde,bende ısrarla diyorum ki,kibirlencek bir konumun yok türkiyede senin gibilere uçuk mevlalarda para vermıyorlar hem eğitim anlamında hem maddi anlamda sevgilinble aranda hiç bir zaman fark olmayacak,eşitsin sevgilinle bunu zamanla anlarsın.senli benli bacılı bilmem neli olmadım seninle,olmamda paşa keyfim bilir istediğim başlığa istediğim yorumu yazarım,seda sayan vari hallerini kendine saklayabilirsin.kaldıramıyorsun eleştiriyi ne diye başlık açıyorsun,en başta ben sana ne söylediğim aranızda kafanıza takacak bir eğitim farkı yok dedim,sen bu yorumum üzerine demediğini bırakmadın yok bencelerle yorum yapmamalıymışım e sencelerlemi yorum yapıcam yorum benim yorumum neticede,yok seni çekemiyormuşum,sen okuduğunu anlayamıyorsun daha anlayamazsında neden biliyormusun,sana senin ıradan bir diploman olduğunu söylediğim için,bugun türkiyede milyonlarca bak binlerce demiyorum milyonlarca insanın elinde senin diplomanın aynısı var,eziklik duyduğun için bu gerçeği kabu edemıyorsun ,yorum yazmayıda keyfim isteyince bırakırım sen isteyince değil.
Gözyaşlarına sakın aldanma canım,bulmuş senin gibi hatunu tabii kaybetmek istemez...Çok iyi düşün..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?