- 7 Ocak 2011
- 6.828
- 4.295
- 373
- Konu Sahibi tomvejerry
-
alakasız görunebilir lütfen merkaımı mazur görun konu sahibi arkadaşım,siz üni mezunusunuz ,hangi bölümü bitirdiniz ?
çok kısa bir süre görüştüğüm bi çocuk vardı daha 2 hafta olmuştu görüşeli ve karşımda seni kaybedersem mahvolurum diye ağlamıştı.
o ağladığı anda benim için bitmişti çünkü o andan sonra ona merhamet eden üzülmemesi için sırtını pışpışlayan birine dönmüştüm.
ve tabiki bitirdim ilişkiyi.
ilişkide en önemli şey bence güç. erkek güçlü olacak, senden daha dirayetli daha güçlü daha sağlam olacak. sırtını ona yasladın mı bileceksin ki tamam güvendesin. eğer sana bunu hissettiremiyorsa böyle titrek çok naif çok hassas düşünceler duygular içinde iseniz o ilişki yürümez.
heleki günümüzde ayağı yere sağlam basan kadının okumuş çalışmış ekmeğini eline almış borcunu harcını kimseye muhtaç olmadan halleden bir kadının böyle bi erkekle mutlu olacağına inanmıyorum.
arkadaşım üzgünüm ama tüm meslekler değerli olmasına rağmen malesef artık bir çok mesleğin önü kapalı,artık üniversiteyi kazanmak çok kolay,öğrenciler niteliksiz ,kontejanlar şişirilmiş,hele bazı bölumler varki elini çarpsan bu bölum mezunlarına çarpıyor bu konuda da ilk sırayı idari bilimler mezunları oluşturuyor,kimse bana kızmasın bu bir realite kabul etmek lazım,sen tıp eczacılık diş hekimliği hukuk öğretmenlik mühendislik okusaydın derdim ki senin üni mezunu olup onun lise mezunu olmasını dert edebilirsin çunku bu saydığım meslek gruplarına toplumun verdiği değer ortada aranızda statü farkı olabilirdi bu da bir realite bunuda kabul etmek lazım ,ama işletme okumuş birisiyle kendini yetiştirmiş bir lise mezunu arasında hiç bir fark bence,üniyi dereceyle bitirmek te önemli bir etken değil diploma notu bir tek yüksek lisansta işe yarar başkada işe yaramaz tecrübeyle sabit ,sevgilinle ilgili kafana en son takacağın şey aranızdaki eğitim farkı olmalı çünkü ortada kafaya takmaya değer bir eğitim farkı yok bence
Kariyere güce paraya önem veriyorsanız daha yolun başında onun durumunu ilk farkettiğiniz anda bitirmeliydiniz ilişkinizi. Zamanın geçmesi onu daha çok kırmanıza birbirinizi yıpratmanıza neden oluyor.Ancak bir insanın ünv. mezunu olması iyi sayılan işlerden birine sahip olması onun maddi durumunun iyi olacağı, cömert olacağı, size sıkıntı çektirmeyeceği anlamına gelmiyor. Şahsen benim eskilerden biri mühendis olmasına rağmen senelerce yemiş içmiş gezmiş tozmuş, başka kızların tüm masraflarını çekerek onlarla birlikte yaşamış, dolayısıyla 36 yaşındayken bile ne arabası ne kenarda tek kuruşu olan biriydi. Maaşı benimkinden azdı, çünkü bir işte uzun süre çalışacak kadar sabırlı değildi. Birde baktım benim maaşımla kendi gelecek planlarını yapıyor, benim fikrimi bile önemsemeden. Neye önem verdiğimize dikkat etmek gerek yani.
Yaşınız çok genç, sevgilinizi gerçekten seviyorsanız, iyi, dürüst, ahlaklı olduğuna inanıyorsanız, eğitimine devam etmesi konusunda ona destek olabilir, geleceğinizi birlikte şekillendirebilirsiniz. Yok uğraşamam diyorsanız, ayrılın. Onu da fazla üzmeyin
Bencelerle suslediginiz ne hangi okuldan ne iceriginden haberiniz olmadigi konu hakkinda fikrinizi bellirttiginiz icin tesekkur ederim
arkadaşım boğaziçi işletme mezunu musun? odtü işletme mezunu muzun? hayır değilse fazla önemsiyorsun kendini elini çarpsan işletme mezununa çarpıyor aartık üniversite mezunu olmak ayrıcalık değil üstünlük değil,bunu zamanla anlarsın henüz yolun başındasın,sana diyorumki sevgilinle ilgili kafana en son takacağın şey senin işletme ekonomi bitirmen onun lise mezunu olması,bunun dışında şeyleri kafana takta bunu kafana takmanı ben nedenleriyle kırıcı olmayan bir uslupla size göre bencelerle açıkladım aranızda ğitim konusunda kayda çok değer bir fark yok,ayrıca rica ederim ne demek! teşekkür etmene gerek yoktu burası bir forum isteyen istediği başlığa yorumunu yazabilir,bende fikrimi söyledim ama sana ağır gelmiş kendini beyin cerrahı falan sanıyosun,bence sen git nasadan bir mühendis bul kendine ama oda diycektir ki sana benim işletme mezunuyla işim olmaz! senin sevgilin için düşündüğün gibi yani.
Universiteyi Amerikada hatri sayilir bir okulda bitirdim.
Kendimi hakettigim kadar onemsiyorum.
Simdi lutfen cekememezliklerinize bir baskasinin topiginde devam edin. Zira, konuya degilde kisiye direk yorum yapmanizdan rahatsiz oluyorum. Bakin ne sormusum, "Egitim seviyesi veya maas olarak erkek arkadasindan daha ustun olmak konusunda ne dusunuyorsunuz? "
Siz ne diyorsunuz? - kendini cok onemsiyorsun bilmem ne.
Lutfen, devam ederseniz bana kisisel yaptiginiz bu tarz rahatsiz edici yorumlari kotu icerik bildirecegim.
işletme işletmedir çekilmiycek bir tarafı olmayan dünyanın her yerinde en çok mezun veren en mezunlarının çoğu işsiz kalan alanı dışında çalışmak zorunda olunan bir bölümdür,işetmenin kaderi amerikadada böyle türkiyedede böyle,mesele işletme mevzusu da değil mesele senin kendini evet fazla önemsemen,ayrıca konuyla ilgili olan düşüncemi yazdım konu etğitim seviyesi değilmiydi,seviye farkın yok dedim,sana senin sevgiline yaklaştığın gibi yaklaştım ki belki empati kurarsın diye,çekemeyen kıskanç oldum iyi mi,sen kendi kendini işlet bence,işletmeden mesajlar çıkarmışsın yorumumdan kendine,ayrıca aman bildir kötü içerik diye hatırım kalır zira ,rahatsız da olabilirsin eleştiriye açık olman gerekiyor konu açarken .
canım sen kendini çok güzel ifade ettin, bunlar aslında her genç kızın yapması gereken çıkarımlar,ama bizim kızlar napıyo seviyorum evlenelim peki evlenin, sonra noluyo kv ile oturuyo bin tane konu açıyo, eşim işsiz kv kp yardım etmiyo diye hayıflanıyo, niye ev almıyolar niye kendilerine şunu bunu alıyolar bize vermiyolar diye kendilerini yiyolar, onlara gelince ah canııım tarzı yorum yapıpta seni topa tutmak ikiyüzlülük olur, en azından sen ne istediğini biliyosun, evet bir kadın erkekten maddi anlamda açık ara öndeyse sorun olur ama asıl sorun erkeğin çabalamaması ne uzarım ne kısalırım gibi bir ruh hali içinde olmasıdır, sana ilk yorumumdada söylemiştim, bu kişinin babası yok kardeşi ve annesi var o ömür boyu annesine kardeşine bakmak zorunda, evlenirseniz sen de ortak olacaksın bu sorumluluğa, şimdi burda bu yorum için beni vicdansızlıkla suçlayanlar çıkabilir annesidir kardeşidir bakmasın mı diyenler olur, ama kendilerine 1 ay kv ile otur desen gak guk der, sen bu ilişkiyi bitir bence, gerek yok kangrene çevirmeye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?