Maddi beklenti içinde olan aile

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bence emekliliği varsa yeter idare etsinler evde kira değilmiş,biz de ailemize ev aldık emeklileri yok biz iki kardeş geçindiriyoruz onları

Gerçekten mi asla bilmiyorum konuşulanı söylüyorum . Ama işyeri annemin üzerine yapıldı sanırım ordan ödüyorlar sigortayı o yüzden olmuyor galiba ya da bilmiyorum bu da ayrı bi muhabbet olabilir
Nasil devlet memurusunuz ya. Boyle gidisatin oldugunu ogrendigimde ben 12 yasindaydim.anneniz babanizdan sskli olablir yani saglik sigortasindan faydalanabiliyor.

Haklısınız. Ve hatta artık, bir dur demeniz tavrınızı, koymanız iyi olmuş

Sizi tatile gittiniz diye atılan trip ve söylenen sözler çok çirkin.

Yorumunuzu ben de yazacaktım ki siz dile getirmişsiniz. Tamamen katılıyorum.

Olaki kardeşler sigortasını, ödeyelimmkararı alırsanız, direk kuruma siz veya aranızdn biri yatırsın derim. Söylenen cümlelerden hiçde sigorta ödenmesi için isteniyoe gibi gelmedi bana. Yanılıyor olabilirim ama tecrübe ve his diyorum.

3 aydır prim ödemiyor ise zaten yararlanır saglik hizmetlerinden ama 3 senedir odemiyorsa yararlanamaz , ben görmemiştim prim odemediklerini , işleyen para kazana bir işlerinde neden ödenmez ki firma sahibinin bagkuru

3 aydır prim ödemiyor ise zaten yararlanır saglik hizmetlerinden ama 3 senedir odemiyorsa yararlanamaz , ben görmemiştim prim odemediklerini , işleyen para kazana bir işlerinde neden ödenmez ki firma sahibinin bagkuru
türkiyede küçük esnaf bağkuru yük görüyor

ama madem ödemeyeceklerdi niye kadının üzerine yaptılar?
böyle çocuklara ağlar onlardan alır prim gününü doldururuz dedilerse belki

Evi satma sebepleri farklı bi şehirden ev almak normalde ama bu konu açılınca ordan artanı veririz diyorlar yoksa başka farklı gelirleri de var

O zaman haklisiniz ne diyeyim. Eger ihtiyac sahibi degilseler tabiki kendinizden kisip her ay gondermeniz sacma. Arada bir ihtiyacina yardim edersiniz

Dayanamıyorum artık kendimi çok kötü hissediyorum konuşuyorum anlamıyorlar kimseyle paylaşamıyorum sabahtan beri ağlıyorum
Neden üzüyorsun kendini? Gerçekten muhtaçlar mı en iyi sen biliyorsundur. Eğer değilse kendini üzecek hiçbir şey yok.. Kurmuş olduğun ailene odaklan ve kendini mağdur etmeyecek şekilde gerektiğinde tabiki desdek olursun

Ben erkege de hak veririm sahsen. Ailesine insan para yardimi yapabilir jest yapabilir.

Ben sizi anladım.
Zaten sizi düşünseler işsiz kardeşinize, yeni doğum yapmış çalışamayan tek maaş ile geçinen kardeşinize para verin diye laf etmezler. Ben anne babanız gibi kişileri anlayamıyorum. Yaşlandıkça bir ekstra mal biriktirme sevdasına düşüyorlar. Ama öyle böyle değil. Evleri olmasa derim haklılar ilerisi için korkuyorlar. Arsa için hastaneden kısmak ne demek..şok oldum. Bunun bence çözümü açık açık konuşmak. Ben yeni evliyim şu kadar borcum var. Bir kardeşimiz işsiz biri tek maaşlı. Yeni doğan masrafı dünya kadar. Biz anca kendimizi çeviriyoruz derim. Doğum günlerinde hediye alır yemeğe götürür gezdirir ilgilenirim. Ki bence bunlari yapiyorsunuzdur. Kredi çekin bize verin demelerine de pes diyorum. Allah gözlerini doyursun.

Son düzenleme:
Tabii ki annenize yardım edip etmemek sizin insiyatifinizde. Kimseye bu konuda hesap vermek zorunda değilsiniz ama bu kadar ajite etmenize de gerek yok. Bu zamanda hepimizin borcu var zaten. Birikim yapabiliyorsunuz, yurt dışına gezmeye gidebiliyorsunuz, annenize de pekala yardım edebilirmişsiniz. Ama bu sadece sizin değil tüm kardeşlerin ortak kararı olacaksa tabii. Kenarda birikmiş 100 bin liraları varmış ama durumları anladığım kadarıyla o kadar parlak da değilmiş. Allah esirgesin ciddi bir hastalıkları çıksa, iyi bir hastane/doktora vs gidilse direkt biter zaten o 100 bin.

Allah akıl fikir versin anneme ve babama kardeşlerimin bi tanesi çok zor durumda kaldı mesela o kadar parası var borç olarak bile teklif etmedi annemle babam ama vah yazık diyorlar sonra durup bu kadar çocuk bi yatıramadı şu sigortayı diyor çok garip gerçekten Allah akıl versin

Ben kendimi ajite etmiyorum bi şekilde dönüyor geçinip gidiyoruz çok şükür borçlu bile olsak ama öyle ekstra bi param yok benim parası olana verecek .tatile de gidebilirim onu ben lüks olarak görmüyorum oda bir ihtiyaç sonuçta durumları o kadar parlak değil dediğiniz siz detayları okumamışsınız anladım ben

Tatilin ihtiyaç olduğunu biliyorum. İmkanım yok, maddi olarak iyi durumda değiliz vs. yazmışsınız o yüzden birikim yapıp yurt dışına gidebiliyormuşsunuz dedim. Şu zamanda yurt dışına gitmek bayağı zor ya hani. Ama ailenizle manevi olarak da bağlarınız çok güçlü değilmiş, onu sonradan okudum. Sanırım bu yüzden içinizden gelmiyor. Ben normal koşullarda gibi düşünüp değerlendirmiştim.

Ya evet dışardan bakınca öyle görünüyor bu pahalılıkta yurt dışına gidip aileye vermemek falan haklısınız ama yıllarca ailesinin yanında en ufak bi okul gezisine bile gidememiş insanım ben, bazı şeylerde biraz tercih diye düşündüm kimisi araba alır yıllarca onu öder kimisi çocuk yapar ev alır (benim bunların hiçbiri yok bunlardan fedakarlık yaptım ) kimiside farklı ülkeleri görmek ister ailem arsa almak için para biriktiriyor mesela ben ömrü hayatımda bi kez başka şeylerimden kısarak bi çılgınlık yapmak istedim hepsi bu :)

Babanız emekli iken anneniz neden sağlıktan yararlanamıyor babanızdan dolayi
Ben anneme emeklilik ödedim, öderken bile babam sağlıktan yararlandı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…