Bence emekliliği varsa yeter idare etsinler evde kira değilmiş,biz de ailemize ev aldık emeklileri yok biz iki kardeş geçindiriyoruz onlarıAma şunu atlıyorsunuz bizlerde çok iyi durumda değiliz evliyiz herkesin bi sorumluluğu var evi kira devllette çalışıyoruz diye çok mu iyi durumdayız kendilerinin durumları var gelirleri var hala para biriktiriyorlar arsa almak için
Nasil devlet memurusunuz ya. Boyle gidisatin oldugunu ogrendigimde ben 12 yasindaydim.anneniz babanizdan sskli olablir yani saglik sigortasindan faydalanabiliyor.Gerçekten miasla bilmiyorum konuşulanı söylüyorum . Ama işyeri annemin üzerine yapıldı sanırım ordan ödüyorlar sigortayı o yüzden olmuyor galiba ya da bilmiyorum bu da ayrı bi muhabbet olabilir
Haklısınız. Ve hatta artık, bir dur demeniz tavrınızı, koymanız iyi olmuşMerhaba arkadaşlar sorunum şu babamla her telefonda konuşmamızda maddi beklentisini dile getiriyor bişey deyincede ben beklemiyorum bişey demiyorum yapıyor işte şu kadar kardeşsiniz 500 er lira yollayamıyosunuz annenizin emekliliği için diyor. Bu arada bizimkilerin evi var 1 milyona satışa koymuşlar emeklili,işyeri başka yerlerden gelirleri var biz kardeşler (çok kardeşiz )hepimiz evliyiz çoluklu çocuklu herkesin bir teleşı var ucu ucuna geçiniyor herkes ama sürekli bu muhabbet geçiyor iki kişi çalışıyoruz devletteyiz diye .bıktım artık babama bugün dayanamayıp baba biz napalım imkanımız mı var aile çocuktan beklemez çocuklar anne babadan bekler dedim şok oldu nasıl yani birde size para yollayacam öyle mi diyerek bende ben zaten beklemiyorum kimse beklemiyor ama sende bizi üzme dedim bozuldu telefonu kapattı ya acayip canım sıkılıyor kızlar var mı böyle aileler ne kadar saçma ya(( annemi aradım annem çok kızdı babama bizim kenardada 100 bin küsür birikmişimizde var sen ne takıyosun falan dedi ama annemde aynı zihniyette ara sıra telefonda konuşurken hastaneye gidemedim çünkü sigortam yok yA falan yapıyor ablalarımdan birisi babam çalışmasın çok zor durumda kalırsa destekleriz demiş aşırı hoşuna gidiyor bu durum . Babam kadar olmasada annemde aynı kafada. Biz herhangi bişey yaptığımızda örneğin tatile gittiğimde babam o kadar tripliydiki size anlatamam gidersiniz tabi para çok bak biz gidebiliyor muyuz emekli adam nasıl gitsin falan diye sürekli duygu sömürüsü bıktım artık
Sizi tatile gittiniz diye atılan trip ve söylenen sözler çok çirkin.Merhaba arkadaşlar sorunum şu babamla her telefonda konuşmamızda maddi beklentisini dile getiriyor bişey deyincede ben beklemiyorum bişey demiyorum yapıyor işte şu kadar kardeşsiniz 500 er lira yollayamıyosunuz annenizin emekliliği için diyor. Bu arada bizimkilerin evi var 1 milyona satışa koymuşlar emeklili,işyeri başka yerlerden gelirleri var biz kardeşler (çok kardeşiz )hepimiz evliyiz çoluklu çocuklu herkesin bir teleşı var ucu ucuna geçiniyor herkes ama sürekli bu muhabbet geçiyor iki kişi çalışıyoruz devletteyiz diye .bıktım artık babama bugün dayanamayıp baba biz napalım imkanımız mı var aile çocuktan beklemez çocuklar anne babadan bekler dedim şok oldu nasıl yani birde size para yollayacam öyle mi diyerek bende ben zaten beklemiyorum kimse beklemiyor ama sende bizi üzme dedim bozuldu telefonu kapattı ya acayip canım sıkılıyor kızlar var mı böyle aileler ne kadar saçma ya(( annemi aradım annem çok kızdı babama bizim kenardada 100 bin küsür birikmişimizde var sen ne takıyosun falan dedi ama annemde aynı zihniyette ara sıra telefonda konuşurken hastaneye gidemedim çünkü sigortam yok yA falan yapıyor ablalarımdan birisi babam çalışmasın çok zor durumda kalırsa destekleriz demiş aşırı hoşuna gidiyor bu durum . Babam kadar olmasada annemde aynı kafada. Biz herhangi bişey yaptığımızda örneğin tatile gittiğimde babam o kadar tripliydiki size anlatamam gidersiniz tabi para çok bak biz gidebiliyor muyuz emekli adam nasıl gitsin falan diye sürekli duygu sömürüsü bıktım artık
Yorumunuzu ben de yazacaktım ki siz dile getirmişsiniz. Tamamen katılıyorum.Ailenin mal varlığı ve gelirinden bağımsız olarak söylüyorum ; sizler (çok kardeşiz demişsiniz) ve babanız bunca yıl hepinize emeği geçmiş annenin sigorta primlerine destek olup emekli edemediyseniz utanın demem ama biraz sıkılın derim. Bunu annenize özel söylüyorum ailenizin bakımını üstlenin anlamı çıkmasın ama annedir yahu bunca yıllık emeğin ardından o kadarcık gönlü alınabilir
Olaki kardeşler sigortasını, ödeyelimmkararı alırsanız, direk kuruma siz veya aranızdn biri yatırsın derim. Söylenen cümlelerden hiçde sigorta ödenmesi için isteniyoe gibi gelmedi bana. Yanılıyor olabilirim ama tecrübe ve his diyorum.Hayır çok zor durumdaysa tabiki gereken neyse yaparsın bi ekmek yiyorsan yarısını onlara verirsin ama durum çok farklı bizim ailede annemde babamda ne maddi ne manevi bi kere duygusal olarak bile bizim yanımızda değiller evlenirken mesela 1 kere bile babam sormadı nasıl yapacaksınız ne edeceksiniz diye annem desen hep bi mağdur babamı kötülüyor kendide imkanı olmadığı için babama katlanıyor öyle söylüyor yani annemde duygusal olarak yanımızda olmuyor hep bi acıyoruz biz kardeşler olarak ailemize ama bugün ben çok zor durumda kalsam annemi babamı aramak aklıma bile gelmez öylede duygusal olarak uzaklar çocuklarına
ödemediği sigortadan faydalanamaz
ama bu işe neden girişmişler anlamadım
dükkanda kendileri mi duruyor? zaten duruyoruz bari kadının üstüne olsun dikkan mı dediler?
anne kaç yaşında? önceden sigortası var mı?
önceden yoksa 50 yaşından sonra sigortalı olup kaç yaşında emekli olacak ki siz prim ödeyeceksiniz?
konu sahibi kusura bakma da bu ülkede yaşamıyor musun senin de hiç bir şeyden bilgin yok
biri 3 yıl demiş biri 3 ay demiş prim ödemiyoruz diye, e sen 3 yıl önce daha evli de değilmişsin bilmiyor musun o zaman ödemiyorlar mıydı ödüyorlar mıydı?
türkiyede küçük esnaf bağkuru yük görüyor3 aydır prim ödemiyor ise zaten yararlanır saglik hizmetlerinden ama 3 senedir odemiyorsa yararlanamaz , ben görmemiştim prim odemediklerini , işleyen para kazana bir işlerinde neden ödenmez ki firma sahibinin bagkuru
Evi satma sebepleri farklı bi şehirden ev almak normalde ama bu konu açılınca ordan artanı veririz diyorlar yoksa başka farklı gelirleri de var
Neden üzüyorsun kendini? Gerçekten muhtaçlar mı en iyi sen biliyorsundur. Eğer değilse kendini üzecek hiçbir şey yok.. Kurmuş olduğun ailene odaklan ve kendini mağdur etmeyecek şekilde gerektiğinde tabiki desdek olursunDayanamıyorum artık kendimi çok kötü hissediyorum konuşuyorum anlamıyorlar kimseyle paylaşamıyorum sabahtan beri ağlıyorum
Ben erkege de hak veririm sahsen. Ailesine insan para yardimi yapabilir jest yapabilir.Şimdi şunu söyleyeyim size ben sıkışıkta olsam eksiye girip versem çocuğum olmayabilir ama benimde bi evim var borçlarım var ben kendi bireysel ailemden kısıp ihtiyaçları olmadığı halde anneme versem hoş bi durum mu ? erkek ailesine bunu yapsa burda hepimiz yadırgamaz mıyız
Ben sizi anladım.Hayır çok zor durumdaysa tabiki gereken neyse yaparsın bi ekmek yiyorsan yarısını onlara verirsin ama durum çok farklı bizim ailede annemde babamda ne maddi ne manevi bi kere duygusal olarak bile bizim yanımızda değiller evlenirken mesela 1 kere bile babam sormadı nasıl yapacaksınız ne edeceksiniz diye annem desen hep bi mağdur babamı kötülüyor kendide imkanı olmadığı için babama katlanıyor öyle söylüyor yani annemde duygusal olarak yanımızda olmuyor hep bi acıyoruz biz kardeşler olarak ailemize ama bugün ben çok zor durumda kalsam annemi babamı aramak aklıma bile gelmez öylede duygusal olarak uzaklar çocuklarına
Tabii ki annenize yardım edip etmemek sizin insiyatifinizde. Kimseye bu konuda hesap vermek zorunda değilsiniz ama bu kadar ajite etmenize de gerek yok. Bu zamanda hepimizin borcu var zaten. Birikim yapabiliyorsunuz, yurt dışına gezmeye gidebiliyorsunuz, annenize de pekala yardım edebilirmişsiniz. Ama bu sadece sizin değil tüm kardeşlerin ortak kararı olacaksa tabii. Kenarda birikmiş 100 bin liraları varmış ama durumları anladığım kadarıyla o kadar parlak da değilmiş. Allah esirgesin ciddi bir hastalıkları çıksa, iyi bir hastane/doktora vs gidilse direkt biter zaten o 100 bin.Şimdi şunu söyleyeyim size ben sıkışıkta olsam eksiye girip versem çocuğum olmayabilir ama benimde bi evim var borçlarım var ben kendi bireysel ailemden kısıp ihtiyaçları olmadığı halde anneme versem hoş bi durum mu ? erkek ailesine bunu yapsa burda hepimiz yadırgamaz mıyız
Allah akıl fikir versin anneme ve babama kardeşlerimin bi tanesi çok zor durumda kaldı mesela o kadar parası var borç olarak bile teklif etmedi annemle babam ama vah yazık diyorlar sonra durup bu kadar çocuk bi yatıramadı şu sigortayı diyor çok garip gerçekten Allah akıl versinBen sizi anladım.
Zaten sizi düşünseler işsiz kardeşinize, yeni doğum yapmış çalışamayan tek maaş ile geçinen kardeşinize para verin diye laf etmezler. Ben anne babanız gibi kişileri anlayamıyorum. Yaşlandıkça bir ekstra mal biriktirme sevdasına düşüyorlar. Ama öyle böyle değil. Evleri olmasa derim haklılar ilerisi için korkuyorlar. Arsa için hastaneden kısmak ne demek..şok oldum. Bunun bence çözümü açık açık konuşmak. Ben yeni evliyim şu kadar borcum var. Bir kardeşimiz işsiz biri tek maaşlı. Yeni doğan masrafı dünya kadar. Biz anca kendimizi çeviriyoruz derim. Doğum günlerinde hediye alır yemeğe götürür gezdirir ilgilenirim. Ki bence bunlari yapiyorsunuzdur. Kredi çekin bize verin demelerine de pes diyorum. Allah gözlerini doyursun.
Ben kendimi ajite etmiyorum bi şekilde dönüyor geçinip gidiyoruz çok şükür borçlu bile olsak ama öyle ekstra bi param yok benim parası olana verecek .tatile de gidebilirim onu ben lüks olarak görmüyorum oda bir ihtiyaç sonuçta durumları o kadar parlak değil dediğiniz siz detayları okumamışsınız anladım benTabii ki annenize yardım edip etmemek sizin insiyatifinizde. Kimseye bu konuda hesap vermek zorunda değilsiniz ama bu kadar ajite etmenize de gerek yok. Bu zamanda hepimizin borcu var zaten. Birikim yapabiliyorsunuz, yurt dışına gezmeye gidebiliyorsunuz, annenize de pekala yardım edebilirmişsiniz. Ama bu sadece sizin değil tüm kardeşlerin ortak kararı olacaksa tabii. Kenarda birikmiş 100 bin liraları varmış ama durumları anladığım kadarıyla o kadar parlak da değilmiş. Allah esirgesin ciddi bir hastalıkları çıksa, iyi bir hastane/doktora vs gidilse direkt biter zaten o 100 bin.
Tatilin ihtiyaç olduğunu biliyorum. İmkanım yok, maddi olarak iyi durumda değiliz vs. yazmışsınız o yüzden birikim yapıp yurt dışına gidebiliyormuşsunuz dedim. Şu zamanda yurt dışına gitmek bayağı zor ya hani. Ama ailenizle manevi olarak da bağlarınız çok güçlü değilmiş, onu sonradan okudum. Sanırım bu yüzden içinizden gelmiyor. Ben normal koşullarda gibi düşünüp değerlendirmiştim.Ben kendimi ajite etmiyorum bi şekilde dönüyor geçinip gidiyoruz çok şükür borçlu bile olsak ama öyle ekstra bi param yok benim parası olana verecek .tatile de gidebilirim onu ben lüks olarak görmüyorum oda bir ihtiyaç sonuçta
Ya evet dışardan bakınca öyle görünüyor bu pahalılıkta yurt dışına gidip aileye vermemek falan haklısınız ama yıllarca ailesinin yanında en ufak bi okul gezisine bile gidememiş insanım ben, bazı şeylerde biraz tercih diye düşündüm kimisi araba alır yıllarca onu öder kimisi çocuk yapar ev alır (benim bunların hiçbiri yok bunlardan fedakarlık yaptım ) kimiside farklı ülkeleri görmek ister ailem arsa almak için para biriktiriyor mesela ben ömrü hayatımda bi kez başka şeylerimden kısarak bi çılgınlık yapmak istedim hepsi bu :)Tatilin ihtiyaç olduğunu biliyorum. İmkanım yok, maddi olarak iyi durumda değiliz vs. yazmışsınız o yüzden birikim yapıp yurt dışına gidebiliyormuşsunuz dedim. Şu zamanda yurt dışına gitmek bayağı zor ya hani. Ama ailenizle manevi olarak da bağlarınız çok güçlü değilmiş, onu sonradan okudum. Sanırım bu yüzden içinizden gelmiyor. Ben normal koşullarda gibi düşünüp değerlendirmiştim.
Babanız emekli iken anneniz neden sağlıktan yararlanamıyor babanızdan dolayiMerhaba arkadaşlar sorunum şu babamla her telefonda konuşmamızda maddi beklentisini dile getiriyor bişey deyincede ben beklemiyorum bişey demiyorum yapıyor işte şu kadar kardeşsiniz 500 er lira yollayamıyosunuz annenizin emekliliği için diyor. Bu arada bizimkilerin evi var 1 milyona satışa koymuşlar emeklili,işyeri başka yerlerden gelirleri var biz kardeşler (çok kardeşiz )hepimiz evliyiz çoluklu çocuklu herkesin bir teleşı var ucu ucuna geçiniyor herkes ama sürekli bu muhabbet geçiyor iki kişi çalışıyoruz devletteyiz diye .bıktım artık babama bugün dayanamayıp baba biz napalım imkanımız mı var aile çocuktan beklemez çocuklar anne babadan bekler dedim şok oldu nasıl yani birde size para yollayacam öyle mi diyerek bende ben zaten beklemiyorum kimse beklemiyor ama sende bizi üzme dedim bozuldu telefonu kapattı ya acayip canım sıkılıyor kızlar var mı böyle aileler ne kadar saçma ya(( annemi aradım annem çok kızdı babama bizim kenardada 100 bin küsür birikmişimizde var sen ne takıyosun falan dedi ama annemde aynı zihniyette ara sıra telefonda konuşurken hastaneye gidemedim çünkü sigortam yok yA falan yapıyor ablalarımdan birisi babam çalışmasın çok zor durumda kalırsa destekleriz demiş aşırı hoşuna gidiyor bu durum . Babam kadar olmasada annemde aynı kafada. Biz herhangi bişey yaptığımızda örneğin tatile gittiğimde babam o kadar tripliydiki size anlatamam gidersiniz tabi para çok bak biz gidebiliyor muyuz emekli adam nasıl gitsin falan diye sürekli duygu sömürüsü bıktım artık
Annem işyeri üzerinden yatırdığı için olmuyomuş galibaBabanız emekli iken anneniz neden sağlıktan yararlanamıyor babanızdan dolayi
Yani annenizin devam etmekte olan bir prim ödemesi var,odenmeyince sağlıktan da yararlanamıyor doğru mu anladımAnnem işyeri üzerinden yatırdığı için olmuyomuş galiba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?