- 23 Ağustos 2012
- 51.832
- En iyi cevaplar
- 1
- 241.372
- 898
bildiğim kadarıylaBabanız emekliyse anneniz nasıl doktora gidemiyor. Babanızın üzerinden istediği gibi muayne olabilir. Yerinizde olsam hiç oralı olmam. İki yetişkin insan şimdiye kadar nasıl yaşadıysalar öyle yaşayabilirler. Var yemezlere çok uyuz oluyorum
normalde evetBilemedim bu para işlerinde gönüllülük esastır,vermeye durumu olmayana veya vermek istemeyene neden vermiyorsun denilmez. Şahsen ben olsam veririm,annemin emekliliği benim için önemli bir konu çünkü
Kızlar sinirden çatlıyorum anlatıyorum güzelce yol laf anlamıyorlar birde kendisi tripli bi şekilde kapatıyor telefonu bu cahillik ile ne olacak bilmiyorum
ödemeyince olmaz.işyeri varsa annenizin bağkuru olur???
Sizi kandırıyorlar, annenizin üstüne işleri varsa zaten sigortadan kendi adına faydalanabilirGerçekten miasla bilmiyorum konuşulanı söylüyorum . Ama işyeri annemin üzerine yapıldı sanırım ordan ödüyorlar sigortayı o yüzden olmuyor galiba ya da bilmiyorum bu da ayrı bi muhabbet olabilir
Babam Paraya dokundurtmuyor ki annemde eziliyor bi söz söylemiyor babama bişey söylerse eziyet ediyormuş anneme de bu pasifliğinden dolayı çok kızgınım .Ya sürekli ağlıyolar ki 3 senedir yatıramadım yetişmiyor dedi babam annemi aradım yok kızım 3 aydır yatmıyor dedi meselaDimdirekt söyleyeceksiniz maalesef. Anne kenarda 100.000im var diyorsun, bir hastaneye gidip 500tl muayene ücreti veremiyor musun? Ben memurum zor geçiniyorum, kardeşim işsiz, sen milyonluk evde oturuyorsun para beklemeniz abes değil mi? Ben zor geçiniyorum param yok diceksiniz o kadar.
Evet ben mesela çocuk yapmayı düşünmüyorum çünkü ona yetebileceğimi düşünmüyorum maddi manevi çok zorEvlat büyütmek anne babanın görevi ayrıca dünyaya onlar bile isteye getiriyor sanki lutufmus gibi davranılması abes durumları gayet iyiymiş
Anneniz normalde kaç yaşında emekli olacak..Annenizin yaşı ileri ise,daha çok prim ödemesi varsa nasıl emekli olacak,emekli olsa kaç sene görecek maaşı, memur çocuğuna da maaş kalmayacak..bağkur emekli maaşları da ortada..eşi vefat etse onun emeklisini alır, dükkanını kiraya verir geçinir..bence evi sattirmayin,zaten almak zor..pirim parasına da altın falan alsın kendisineYa da kadının Bağkur primini yatırmıyor borçlanıyor bu yüzden yararlanamıyor olabilir.
Karısmaları sizin tatilinize bozuk atmasi sacma ama o kadar kardesin de belli bir miktar gondermesi dogal geldi bana. Babaniz yasliysa ozellikle. Aylık 500 lira sizi zengin etmez ama onlari rahatlatir. Tabi gelirleri yoksa diyorum. Varsa istemez aileler zaten genelde. Ama ailenin ihtiyac halinde yardim etmesi dogaldir tabikiMerhaba arkadaşlar sorunum şu babamla her telefonda konuşmamızda maddi beklentisini dile getiriyor bişey deyincede ben beklemiyorum bişey demiyorum yapıyor işte şu kadar kardeşsiniz 500 er lira yollayamıyosunuz annenizin emekliliği için diyor. Bu arada bizimkilerin evi var 1 milyona satışa koymuşlar emeklili,işyeri başka yerlerden gelirleri var biz kardeşler (çok kardeşiz )hepimiz evliyiz çoluklu çocuklu herkesin bir teleşı var ucu ucuna geçiniyor herkes ama sürekli bu muhabbet geçiyor iki kişi çalışıyoruz devletteyiz diye .bıktım artık babama bugün dayanamayıp baba biz napalım imkanımız mı var aile çocuktan beklemez çocuklar anne babadan bekler dedim şok oldu nasıl yani birde size para yollayacam öyle mi diyerek bende ben zaten beklemiyorum kimse beklemiyor ama sende bizi üzme dedim bozuldu telefonu kapattı ya acayip canım sıkılıyor kızlar var mı böyle aileler ne kadar saçma ya(( annemi aradım annem çok kızdı babama bizim kenardada 100 bin küsür birikmişimizde var sen ne takıyosun falan dedi ama annemde aynı zihniyette ara sıra telefonda konuşurken hastaneye gidemedim çünkü sigortam yok yA falan yapıyor ablalarımdan birisi babam çalışmasın çok zor durumda kalırsa destekleriz demiş aşırı hoşuna gidiyor bu durum . Babam kadar olmasada annemde aynı kafada. Biz herhangi bişey yaptığımızda örneğin tatile gittiğimde babam o kadar tripliydiki size anlatamam gidersiniz tabi para çok bak biz gidebiliyor muyuz emekli adam nasıl gitsin falan diye sürekli duygu sömürüsü bıktım artık
Yani cocuk da yok iki memur. Tamam ekonomi kotu ama kit kanaat de degilsinizdir yani. 500 lora yahu ne var sankiEvet ben mesela çocuk yapmayı düşünmüyorum çünkü ona yetebileceğimi düşünmüyorum maddi manevi çok zor
Anne babalara Yardım yapılması taraftarı üyelerdenim. Ama sizin anne babanızın ihtiyacı yok. Ortada ezilen ama gene de kocasına tok kondurmayan bir anne var sadece. Arada bir kazak bir eşarp al gönlü olsun yeter.Birde annemde para dışında şöyle bi muhabbeti var babamın katlanılmaz olduğunu ekonomik gücü olsa ayrılmayı düşüneceğini ama çaresizlikten ayrılamadığını falan söyler hep
Zaten şu yorumdan sonra bence açıkça konuşun derim. Baba bizim durumumuz belli yani kusura bakma diyin.Ama şunu atlıyorsunuz bizlerde çok iyi durumda değiliz evliyiz herkesin bi sorumluluğu var evi kira devllette çalışıyoruz diye çok mu iyi durumdayız kendilerinin durumları var gelirleri var hala para biriktiriyorlar arsa almak için
Ben Konu sahibi değilim .Anneniz normalde kaç yaşında emekli olacak..Annenizin yaşı ileri ise,daha çok prim ödemesi varsa nasıl emekli olacak,emekli olsa kaç sene görecek maaşı, memur çocuğuna da maaş kalmayacak..bağkur emekli maaşları da ortada..eşi vefat etse onun emeklisini alır, dükkanını kiraya verir geçinir..bence evi sattirmayin,zaten almak zor..pirim parasına da altın falan alsın kendisine
ödemediği sigortadan faydalanamazSizi kandırıyorlar, annenizin üstüne işleri varsa zaten sigortadan kendi adına faydalanabilir
Babanıza para vermek yerine boşanması için annenize maddi manevi destek olsanız daha mantıklı olurBirde annemde para dışında şöyle bi muhabbeti var babamın katlanılmaz olduğunu ekonomik gücü olsa ayrılmayı düşüneceğini ama çaresizlikten ayrılamadığını falan söyler hep
Babam Paraya dokundurtmuyor ki annemde eziliyor bi söz söylemiyor babama bişey söylerse eziyet ediyormuş anneme de bu pasifliğinden dolayı çok kızgınım .Ya sürekli ağlıyolar ki 3 senedir yatıramadım yetişmiyor dedi babam annemi aradım yok kızım 3 aydır yatmıyor dedi meselaböyle böyle hep bi abeslik senelik bi yerden gelirleri var orda ödesen yA baba dedim nasıl ödeyim yetmiyor ki dedi bunun gibi hep böyle şeyler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?