Maddi imlansızlık ve çocuguma yetebilme çabaları

Ha
HaNgi sehirdesiniz bilmiyorum beledilerin oyin gruplari ve nezaket okullari var oraya goturun devletin de kresi var yari ozel oluyor aylik 200 e falan geliyor orayi arastirin iki bicuk yas cok gec degil uzulmeyin benim iglumda iki yasinda konustu oncesinde sadece anne baba mama diyordu birden acildi sizde cok konusun tekefon tablet televizyon izletmeyi

27 aylikmis. Hala bezlenmesi bi bana mi normal geldi acaba? 3 yastan once pek tuvalet aliskanligi kazandirabilen gormedim. 2.5 yasinda da degil ayrica daha yeni bitirmis 2 yasini. Konusmamasi da cok abes gelmedi. Her cocuk farklidir. Bunun erkegi kizi yok. Erkek gec konusur kiz erken baslar falan bos yani. Sen ne kadar konusursan o o kadar alir. Bol bol konusmak lazim. Cevap gelmeyecegini bile bile. Birliktw camasir katlarsin en basiti. Babanin corabi, annenin tisortu, anneannenin etegi v.s gibi. Ya da kitap alip eline bak kopek, kedi, gunes, ay falan diyerek anlatirsin hikayeni.. ogretmek amacli oldugunu anlamasin cocuk. O zaman inatlasiyorlar cunku. Maksat birlikte kaliteli zaman gecirmek eglenirken oynarken caktirmadan ogrenmesini saglamak. Bak kuzeninden 2 kelime kapmis bile. Cocuk sanki o iki kelimeyi ogretmek icin mi soyledi? hayir. Oyun oynarken soyledi ve senin biciriginda aklinda kaldi. Demem o ki bol oyun, bol kaliteli zaman. Bu zamanlarinin kiymetini bilmek lazim. Allah size bagislasin miniginizi :)

Merhaba, klasik erkek çocuk geç konuşur sözüyle başlayayım cümleye bende. Kuzum çok küçük daha az konuşması çok normal. Yazdıklarınızı okuyunca oğlum geldi gözümün önüne. Öncelikle kreş çok faydalı ama benim için yaşı çok küçük daha. Benim oğlumda az uyurdu hala da öyle kreşe gidiyor deli gibi yoruluyor. Ama sabah 7 akşam 9-10. Uyumuyor malesef. Saklamayı bırakın bence yoksa çok yorulursun. Konuşmaya gelince Buda irsi bir konu bence. Bizde erkekler çok geç konuşur yeğenim 2 yaşında anne baba başka kelimesi yok. Eşimin tarafı çok erken konusurmus oğlum iki yaşındayken akıcı bir şekilde konuştu. Şimdi 3 yaşında ve cevap yetiştiremiyorum . Ben 1 yaşına kadar TV izlizletmedim sadece telden çocuk şarkıları dinlerdi. Ama bütün gün konuşurdum. Birşey gösteriyorsa bilerek anlamazdım. Konuşmadı. Sonra trt çocuk açtım ama nası. Evde sürekli TV açık ama dalıp gitmedi hiç o başka odada oyun oy adı. İki tane çizgi film vardı izlerdi ki bunun çok faydasını gördüm. Sonra birden konuştu. Birde sürekli oyuncaklarını konuşturdum. Bunları yapabilirsiniz . Bez konusuna gelince burada arkadaşlar söyler çişini demiş. Sakin ama sakın böyle bir hata yapmayın. İki yaşını bir ay geçince başladım ki belirtileri vardı. Çok zorlandım. Size sknti olmuyorsa üç yaşına kadar bekleyin.çocuklar ayrı bir dünya ve biz ne kadar ugrasirsak uğraşalım bazı şeylere onlar karar veriyor. Zamanı gelince konuşu çişini söyler hiç üzmeyin kendinizi

konuşması için edede sürekli muhabbet edin sorular sorun , birşeyler anlatın tv telefon yasaklayın dıyemem ama oradan sarkı turu seylerı ızlettırın ve belırlı bır sınır koyun, kızımlşa aynı yasta cocugunuz kızım 2 yasından berı duzgun bır dılle konusuyor ama ben hep konusuyorum onunla, kreşe de basladı bıze de doktor sosyallesmesı adına kres onerdı cunku hemen kaynasan bır tıp degıl ıce kapanık bıraz yasıtlarına karsı cekıngen bır cocuk..
oyun grubu sıze uyar su an ıcın ama ozellerde de yarım g un alanlar oluyor bır arastırın ıstersenız kres her anlamda faydalı bence..
kızımda sallanarak uyurdu sımdı kendı uyuyor, hergun yenı bır sarkı yenı bır oyun etkınlık yapıp gelıyor, evde kalsa gunun yarısı tv basında gececek orada etkınlıklerle oyalanıyor.

Bazen çocuklar konuşmayı red ediyor. Olabilir endişelenmenize gerek yok. Kimi çocuk erken konuşur kimisi geç konuşur. Yürüme için emekleme için de aynı şey geçerli. Bu kadar takılmayın kreşe de veremiyorsanız şimdilik vermeyin.

maddi durumunuzun yetersiz olduguna dair sanirim kaymakamliktan bir belge aliniyordu o belgeyi aldingiizda egitim kurumuna goturuyorsunuz o belgeyle cocugunuzu ucretsiz krese almak zorundalar kuzenim bu sekilde yapmisti bu tarz durumlar icin bos kontenjanlari olmasi gerekiyordu

Kızım 30 aylık olacak daha 2 aydır ne dediğini anlıyorum. Hiç konuşma çabası vs yoktu o yüzden ne yapsam geri tepiyordu.
Tv ve tablet azaltın bol bol şarkı söyleyin masal vs anlatın. Tek çocuk bu yönde ilgilenebilirsiniz bende bi de minik olduğundan çok iyi ilgilenemedim.
Bu arada konuşmayan çocuk nereden öğrenecek çişi kakayı, siz çevre baskısına da bakmayın bezini siz değiştiriyorsunuz kimseyi ilgilendirmez. Tuvalet eğitimi için en uygun yaşlar +24 tür, hatta bazı görüşlere göre +30.

Yazılan yorumlara şöyle hızlıca göz attım,
herkesi doğru bilgilendirmek adına ben de bildiklerimi yazayım.
Erken çocukluk uzmanıyım.

Öncelikle etrafta 5,6 yaşında konuşan çocukların olması bunun doğal bir gelişim seyri olduğunu göstermez.
Konuşma gecikmesinde biz 36 ayı sınır kabul ederiz yani bu aya kadar çok endişelenmeyiz.
36 ay itibariyle çocuk kısa da olsa anlaşılır bir cümle kurmuyorsa aileyi teşhis ve tedavi sürecine yönlendiririz.

27 aylık bebeğin bezli olması gayet normal. Tuvalet eğitiminde çoçuğun kaslarını kontrol edebilmesi ön şarttır bu da çocuktan çocuğa değişir.
Ben oğluma bu eğitimi 34 aylıkken verdim mesela.
Wc kapısında 30 dk beklemek,çocuğu klozete yapması için zorlamak,bilerek altına yaptığında kızıp korkutmak yapılmaması gereken yanlış uygulamalar.
Siz altında bezle ilkokula giden çocuk gördünüz mü? Hazır olduğunda tuvaletini söyleyecektir endişe etmeyin.Konuşamasa da belli eder.

S sib-der sizin çoçuğunuzun özelindeki durumu değerlendirirsek:
Yaş olarak tam zamanlı kreşe gitmek için henüz küçük, doktorun konuşma gecikmesi nedeniyle kreşe yönlendirmesi doğru bir tutum ama bunun için biraz daha bekleyebilirsiniz.
36 ayın öncesindeki gecikmeler bizi çok endişelendirmez,çocuğunuz üç yaşını bir doldursun, baktınız konuşmada hala istediğiniz duruma daha doğrusu gelmesi gereken duruma gelemedi o zaman bir yarı zamanlı kreş veya haftada üç gün iki saatlik oyun grubu uygun olur.

Çoçuğunuza bakım veren kişiler onunla bol bol konuşsunlar, akşamları yatmadan önce ona yaş grubuna uygun, resimli kitaplar okuyun, kitabın resimleri hakkında sohbet edin .
İnternette yeni yaş grubuna uygun, çok basit parmak oyunları, tekerlemeler, çocuk şarkıları bulabilirsiniz.
Birlikte bunları söyleyebilirsiniz.
Tv süresini günlük 20 dk ile kısıtlamak vereceğimiz rutin tavsiye.
Kolaylıklar diliyorum.

Sanırım tablet maduru bir annesiniz.
Öncelikle tableti çocuğunuzun hayatından çıkartın, ilk yapmanız gereken bu.
Ne güzel ki (Rabbim kimseyi sınamasın) çocuğunuzda otizm veya psikiyatrik bir durum yok.
Bu sevindirici bir haber bence.
Allah'ta yaşatmasın.

Kreş çocuğunuz için faydalı olabilir, yaşıtları ile olması onu hem mutlu eder hem de kaynaşmayı öğretir.
Kreşler pahalı doğru söylüyorsunuz, ancak araştırabilirsiniz bunu.
Yarım gün gönderebileceğiniz veya haftada 3 gün gönderebileceğiniz kreşlere bakın.
Zaten anneniz bakıyormuş.
Sabah siz veya eşiniz işe giderken çocuğu kreşe bırakabilir, anneniz de öğle saatlerinde alabilir.
Tüm hafta yarım gün veya haftanın 3 günü yarım gün gönderebilirsiniz.
Alternatifleri araştırın bence.

Benim büyük oğlum 4,5 yaşında, onu geçtiğimiz yaz döneminde haftanın 3 günü, tam gün kreşe verdim.
Eylül ayı itibariyle (verdiğim kreş okul öncesi eğitim içerikli) tam zamanlı ders programına başladıklarından, artık tüm hafta gidiyor, ama sıkıldı gibi. Artık çok gidesi gelmiyor sanki...
O 3 gün çok iyi geldi oğlum için, daha aktif daha oyun oynamayı seven, eğlenmeyi seven bir çocuk oldu.
Dışarda da daha özgüvenli hareket ediyor mesela.
İnanın çok faydasını görürsünüz.

Çevrenizde araştırın veya 1 vesait ulaşım olabilecek yerleri araştırın.
İşinizin yolu üzerinde veya yakınında yerde araştırabilirsiniz.
Yeter ki siz yapmak isteyin muhakkak bir alternatif bulacaksınızdır.

devlet 36 aydan sonra alıyor biz daha 27 aylıgız zaten tam zamanlı değilde haftada 2-3 gun saatlik vermek istiyorum.daha konuşamadıgı için ezilmesini istemiyorum oralarada
Yarım zamanlıya mı 800 TL dediler. Iyice soyguncu olmuşlar.
Daha uygun bulabilme imkanınız yok mu ?
Ya da anneniz biraz maddi olarak yardım edemez mi ?
Eşiniz ek iş yapamaz mı ?

Anneniz ve siz gün içinde ev içinde veya dışında herne olursa olsun sesli düşünerek yapın herşeyi,hadi şu yemeği yapalım,hangi kıyafeti giymek istiyosun işaretlerle gösterirse anlamamış gibi yapın hanisi şu yeşili mi şu sarıyı mı gibi gibi..a'da z'ye herşeyi sesli düşünerek yapsın herkes, sus pus bi ortam olmasın evde havadan sudan herşeyden bahsedin birbibirine, o anlamaz diye düşünmeyin çocukla da bazen soru cevap bazende direk bazı şeyleri sadece ona anlatıyor sanki onunda fikrini duymak istiyor gibi konuşun.baba da aynı şekilde tabiki.

Yalnız bence en en en büyük sorun sanırım tablet veriyorsunuz eline.Biz bile şu yaşımızda telefona tablete gömülsek hiçkimseyle konuşmayız daldıkça dalar gideriz.Karşıda yanımızda konuşanları bile duymayız öyle değil mi?ordaki dünya herkesi sessizliğe çeker çünkü.
En acilinden öncelikle tablettten kurtulun.Başlangıçta çok ağlar eziyzet eder ister ama onun yerine oyun koyarsanız kafasını bedenini meşgul ederseniz birşekilde unutur.Kuağınıza alın bolca sevin okşayın güreşin :))sanal hazzın yerini gerçek sevgi doldursun.Çocuklar yeniliklere bzaen bizden daha çabuk uyum sağlıyorlar.Mutlaka öncelikle bunu halledin..

Komşu çocuğu falan varsa sürekli bir araya getirin kuzenleri falan da olabilir.
Hergün mutlaka parka götürün oradaki çocuklarla kaynaşsın .
Her gece uyurken bi masal okuyun.
Telefonunuza masal dinle programı indirin
oradan masal dinleyebilir görüntü yok sadece dinliyor.
Dede ve anneanne de sürekli sohbet etsin konuşsun.

grupanya'dan sizin için günlük (3 saat) 29 liraya oyun grubu buldum. Hem de İstanbul'un göbeğinde:
Link burada
Bir değerlendirin istanbuldaysaniz. Haftada üç gün gitmez,bir gün gider. Nasıl durumunuzu uydurursaniz
ilginiz için çok teşekkür ederim ancak inanın bana çok uzak burası ben anadolu yakasındayım hemde uç kısımlarda

Daha erken endişe için, erkek çocukları biraz da geç konuşur hatta. Devlet kreşine verin, almıyorlarsa yaştan dolayı da evde kendiniz onunla öğretici şeyler yapabilirsiniz, kelime kartları falan var çok güzel

Bende katılıyorum söylediklerinize.kızımında hiç arkadaşı yoktu.camdan geçen çocukları görüp ağlardı.oda geç konuştu.şimdi oğlum var ablası sürekli konuşuyor yanında kuzeni filan da var ama 2.5 yaşında daha yeni yeni konuşmaya başladı.bence telaş edecek üzülecek bir durum yok.zaten çocuk ömrü billah okula gidecek merak etmeyin.

O sizin bileceğiniz iş malesef.
10 yaşına da gelse bezli olduğu için kimse onu okula almaz. Peki dil egzersizleri falan denemiyor musunuz evde?
Neden boyle yaziyorsunuz yasi kucuk daha cocuk konusamadan bezi mi biraksinlar bizde 3 yasinda ogrendik hazir oldugunda

Benim oglanda 27 aylik bi kac kelime konusuyor dedikleri anlasilmiyor pek iciniz rahat olsun telasa kapilmayin erkek cocugu biraz daha gec konusurmus hem

Benim yeğenim de 3,5 yaşına kadar konuşmadı. Hatta 4 bile olabilir. Şimdi susturamıyoruz.

Kreşe de gitmedi.

Not: Herhangi bir sağlık sorunu yoksa merak etmeyin zaten bir süre sonra susturamayacaksınız. Konuşur hiç dert etmeyin. Sadece evde anneniz sürekli sohbet etsin. Ona sorular sorsun. Uzman değilim ablamdan tecrübemi söyledim.

tableti kaldırın ve tv kapatın
nasıl vazgeçiririm diye düşünmeyin kapatın sadece
puzzle alın hamur alın ve konuşarak oyun kurun
tablet için doktorumuz şunu önerdi işe de yaradı biz de bi ara alamıyorduk elinden ama konuşması geri gitmeye başlamıştı (kızım işitme engelli ve konuşma gelişimini sıkı takip etmek durumundayız) ve doktora tablet işini söyleyince bildiğiniz azarlamıştı bizi siz bu çocuğa nasıl bir kötülük yapıyorsunuz diye nasıl vazgeçireceğiz peki dediğimizde hırsızlar çaldı deyin ortadan kaldırın dedi gerçekten de inandı herkese de bu şekilde anlattı
ve doktorumuz herşeyi ama herşeyi anlatın diyor bize ilk günden beri
anlamayacağını düşünmeyin siz yeterki konuşun dedi
bir de kısa kelimelerle derdini anlatmasına asla izin vermeyin dedi
örneğin süt dediğinde hemen süt vermeye kalkmayın ne istiyorsun anlamıyorum deyin başlarda anne süt verir misin demelisin ki sana süt vereyim deyin ve bu cümleyi kurmaya çalışmadan asla sütü vermeyin demişti
gerçekten işe yarıyor deneyin derim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…