- 5 Şubat 2018
- 7.775
- 24.713
- 298
- 34
devlet 36 aydan sonra alıyor biz daha 27 aylıgız zaten tam zamanlı değilde haftada 2-3 gun saatlik vermek istiyorum.daha konuşamadıgı için ezilmesini istemiyorum oralarada
Daha küçük benim oğlum 2,5 yaşına kadar anne bile demedi ki şu an 5 yaşında çoğu yetişkinden düzgün konuşup , kendini ifade edebiliyor o yüzden boş yere sıkmayın canınız.Merhaba,
2,5 yaşında çocugum var ancak konuşamıyor hala bugun onunla ilgili doktora gittim doktor kreşe vermemi söyledi ancak kreşler dünya para.Kendim çalışıyorum annem bakıyor.Kullandıgı kelime adeti en fazla 10.doktor kesinkle otizm veya pskiyatri durumu yok ama yaşıtları ile olması gerek okula gitmeli diyor nasıl yaparım nasıl ederim evde onu tablettn tvden uzak tutarım akıl verin
Ben de calisirkça oğlum da kızım da çok TV seyreder onun benim çocuklarım da etkisi olumsuz olmadı. Ama bir ara oğlum çok tablet ile oynayınca baya geriledi. Anlamada derslerinde zorlandı. Tablet bozuldu deyin ve kaldırın. Ve kararlı olun. Hava iyi iken parka çıkartın ve siz şarkı söyleyin oyun oynayın. Birde işaret ederek anlatmaya çalıştığı şeyleri söylemeye çalışın birden konuşmaya başlar.Merhaba,
2,5 yaşında çocugum var ancak konuşamıyor hala bugun onunla ilgili doktora gittim doktor kreşe vermemi söyledi ancak kreşler dünya para.Kendim çalışıyorum annem bakıyor.Kullandıgı kelime adeti en fazla 10.doktor kesinkle otizm veya pskiyatri durumu yok ama yaşıtları ile olması gerek okula gitmeli diyor nasıl yaparım nasıl ederim evde onu tablettn tvden uzak tutarım akıl verin
Erkekler öyle kizlar gibi vidi vidi konuşmaz.3 yaşinda tanidiklarimin erkek çocuklarida hep 10 kelime. Kizlar konuşur herseyi çocugun normal ama tv ve tablet çok sakincali biz hic öyle şeyler vermeyiz eline tvyide izlemez zaten. ya oyun oynar yada alir oyun oynatmaya götururuzMerhaba,
O zaman kımşu çıcukları ile oynaşın.ille kreş değil.parka gidin kitap oku ına.oğlum dört yaşunda ve hala cümleleri tam kuramıyır.zeka yerinde ama her çocuk farklı.otuz altı aydan sonra devlet anaokuluna ver.aylık 150 lira veriyorum.Merhaba,
Yazılan yorumlara şöyle hızlıca göz attım,
herkesi doğru bilgilendirmek adına ben de bildiklerimi yazayım.
Erken çocukluk uzmanıyım.
Öncelikle etrafta 5,6 yaşında konuşan çocukların olması bunun doğal bir gelişim seyri olduğunu göstermez.
Konuşma gecikmesinde biz 36 ayı sınır kabul ederiz yani bu aya kadar çok endişelenmeyiz.
36 ay itibariyle çocuk kısa da olsa anlaşılır bir cümle kurmuyorsa aileyi teşhis ve tedavi sürecine yönlendiririz.
27 aylık bebeğin bezli olması gayet normal. Tuvalet eğitiminde çoçuğun kaslarını kontrol edebilmesi ön şarttır bu da çocuktan çocuğa değişir.
Ben oğluma bu eğitimi 34 aylıkken verdim mesela.
Wc kapısında 30 dk beklemek,çocuğu klozete yapması için zorlamak,bilerek altına yaptığında kızıp korkutmak yapılmaması gereken yanlış uygulamalar.
Siz altında bezle ilkokula giden çocuk gördünüz mü? Hazır olduğunda tuvaletini söyleyecektir endişe etmeyin.Konuşamasa da belli eder.
S sib-der sizin çoçuğunuzun özelindeki durumu değerlendirirsek:
Yaş olarak tam zamanlı kreşe gitmek için henüz küçük, doktorun konuşma gecikmesi nedeniyle kreşe yönlendirmesi doğru bir tutum ama bunun için biraz daha bekleyebilirsiniz.
36 ayın öncesindeki gecikmeler bizi çok endişelendirmez,çocuğunuz üç yaşını bir doldursun, baktınız konuşmada hala istediğiniz duruma daha doğrusu gelmesi gereken duruma gelemedi o zaman bir yarı zamanlı kreş veya haftada üç gün iki saatlik oyun grubu uygun olur.
Çoçuğunuza bakım veren kişiler onunla bol bol konuşsunlar, akşamları yatmadan önce ona yaş grubuna uygun, resimli kitaplar okuyun, kitabın resimleri hakkında sohbet edin .
İnternette yeni yaş grubuna uygun, çok basit parmak oyunları, tekerlemeler, çocuk şarkıları bulabilirsiniz.
Birlikte bunları söyleyebilirsiniz.
Tv süresini günlük 20 dk ile kısıtlamak vereceğimiz rutin tavsiye.
Kolaylıklar diliyorum.
Bir sakıncası yok.Merhaba size birşey danışmak istiyorum. Ozelden yazicam umarım sakıncası yoktur. Yanitlarsaniz çok sevinirim.
gece 2 defa bez değişiyoruz dolu kalkıyor doktor hazır olmadıgını söylediği konuşmadıgı içinde nasıl bana çişim var desin :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?