bazen anlık söylediğimi agzından çıkartıyor ancak bir daha söyletsmeye çalışsam yapmıyor.kreşe verdim 1 hafta kadar bütçeme uygun bir yer buldum ancak çocuk okulun sokagını görünce ortalıgı yıkıyordu aldım kıyamadımO sizin bileceğiniz iş malesef.
10 yaşına da gelse bezli olduğu için kimse onu okula almaz. Peki dil egzersizleri falan denemiyor musunuz evde?
O zaman internetten tvye dil için gerekli olan videolar egzersizleri indirin,onlarla eğitime başlayın ya da kitapçılardan eğitici renk-hayvan-bitki-yiyecek oyuncakları alın onlarla eğitim verin.bazen anlık söylediğimi agzından çıkartıyor ancak bir daha söyletsmeye çalışsam yapmıyor.kreşe verdim 1 hafta kadar bütçeme uygun bir yer buldum ancak çocuk okulun sokagını görünce ortalıgı yıkıyordu aldım kıyamadım
2 gün önce kuzenının yanına gitti o da 3,5 yaşında ondan hemen 2 kelime ögrenmiş 2 gundur onu tekrarlıyor aslında ögrenmeye açık ama ben veremiyorum sanırım
resimli kartları deneyecegim fikir için teşekkür ederim.
devlet 36 aydan sonra alıyor biz daha 27 aylıgız zaten tam zamanlı değilde haftada 2-3 gun saatlik vermek istiyorum.daha konuşamadıgı için ezilmesini istemiyorum oralarada
Anneanne dede her dediğini anlarsa çocuk iletişim ihtiyacı duymazsa konuşmaz ki
Gün boyu konuşacaklar bak şimdi buzdolabından peynir ve zeytin alalım
Bugün sana yumurta yapalım yağda mı olsun haşlama mı
Sen haşlama seversin ama dedene tereyağa iki tane yumurta kıralım
Gibi tüm gün konuşacak onun cevap vermesini de bekleyecek
Bez konusuna gelince konuşmasa da anlatır
Zira geç konuşan oğlum 21 aylık bezi bıraktı ve tuvalete gideceği Zaman anlattı
Anne bile demiyordu o süreçte
Ben ilk doganda bu dediklerinin hepsini yaptim ama cocuk krese gidince acildi. Bizim de cevremizde cocuk yoktu, yakin akrabalar vardi ama pek gorusemiyorduk.
Ikinci de tam 24 aylik suan, aynen yapiyorum onda da, bugun bir saat kitap okuduk diyebilirim. Ama daha yeni anne demeye basladi. Anne baba abi dede olarak 4 kelimelik bir kelime dagarcigi var, anne deyip cekistirince istedigini yaptiriyor. Bazen inat ediyorum cildiriyor ama cikaramiyor sesleri yine de.
Kuzenim tam 6 yaşında konuştu. Ondan önce 3 sene kreşe yolladılar. Kreş sayesinde açıldı ama sonuçta 6 yaş yani :) Oluyor böyle şeyler. Telefon tabletten ve televizyondan uzak tutup deneyin. Bu önemli.devlet 36 aydan sonra alıyor biz daha 27 aylıgız zaten tam zamanlı değilde haftada 2-3 gun saatlik vermek istiyorum.daha konuşamadıgı için ezilmesini istemiyorum oralarada
Belediyenin kresleri var. Onlara gönderebilirsiniz. Çok düşük dlfiyarli oluyorlar. Ayrıca devlet hastanesinden rapor aldirabilirseniz özel eğitim merkezlerinde haftada belli bir saate (sanırım 1 saat) kadar eğitimi devlet ödüyor diye biliyorum. Çok geçmiş olsun.Merhaba,
2,5 yaşında çocugum var ancak konuşamıyor hala bugun onunla ilgili doktora gittim doktor kreşe vermemi söyledi ancak kreşler dünya para.Kendim çalışıyorum annem bakıyor.Kullandıgı kelime adeti en fazla 10.doktor kesinkle otizm veya pskiyatri durumu yok ama yaşıtları ile olması gerek okula gitmeli diyor nasıl yaparım nasıl ederim evde onu tablettn tvden uzak tutarım akıl verin
gece 2 defa bez değişiyoruz dolu kalkıyor doktor hazır olmadıgını söylediği konuşmadıgı içinde nasıl bana çişim var desin :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?