Maddi imlansızlık ve çocuguma yetebilme çabaları

O sizin bileceğiniz iş malesef.
10 yaşına da gelse bezli olduğu için kimse onu okula almaz. Peki dil egzersizleri falan denemiyor musunuz evde?
bazen anlık söylediğimi agzından çıkartıyor ancak bir daha söyletsmeye çalışsam yapmıyor.kreşe verdim 1 hafta kadar bütçeme uygun bir yer buldum ancak çocuk okulun sokagını görünce ortalıgı yıkıyordu aldım kıyamadım

O zaman internetten tvye dil için gerekli olan videolar egzersizleri indirin,onlarla eğitime başlayın ya da kitapçılardan eğitici renk-hayvan-bitki-yiyecek oyuncakları alın onlarla eğitim verin.

2 gün önce kuzenının yanına gitti o da 3,5 yaşında ondan hemen 2 kelime ögrenmiş 2 gundur onu tekrarlıyor aslında ögrenmeye açık ama ben veremiyorum sanırım

Insan bazen unutuyor günlük yoğunluktan. Ben mesela hep göz teması kurup konuşmaya çalışırım daha iyi anlayıp tekrar etsin diye. Veya üstünü giydirsem etraftaki seyleri gösterir veya sorarım. Hic baskı kurmadan. Çocuklar dili zaten gündelik hayatda en çok öğreniyor. Kreşe gönderemiyorsaniz böyle deneyin.

Krese imkânınız yoksa evde olduğunuz sürede kaliteli zaman geçirin. Kendini ifade etmesine fırsat yaratacak oyunlar oynayın.
Rollere girin mesela, oyuncakları konuşturun,o Elsa olsun siz Anna...ya da cumbur cemaat deve - cüce oynayın, hem komutları anlar hem de bir süre sonra o deve cüce der, böyle böyle kelime dağarcığı genişler .
Anneannesine de tembihleyin bol bol konuşsun çocukla.
Yemek hazır, demesin de
Aç mısın Derin? Benim karnım çok açıktı o yüzden bize mercimek çorbası yaptım. İçinde mercimek,patates ve ıspanak var. Dün akşam ne yemek yedim? Annen sana ne yaptı? Ben de dün makarna yaptım
Gibi cümleler duysa bile güzel olur bence.
Kadın çocukla hiç konusmuyorsa,ya da sadece bebekce cümleler kuruyorsa çocuk kimden ne duyacak da konuşacak?
Ayrıca kendi oyun grubunuzu kurabilirsiniz. Sizinkinin yaşlarında 5 çocuk annesi anlaşin, bir oyun ablası tutun univeriste öğrencisi. Gelsin cumartesileri iki saat oynatsin çocukları. Yararlı şeyler yaptırsın..
Ben de universitedeyken böyle şeyler yapiyordum,şaka gibi bir ücrete :) siz de bulabilirsiniz.

Tabletten nasıl uzak tutarımin cevabı da tablet bozuldu demek. Şarjı bitsin, tamir ediyor gibi yapın,bozulmuş deyin.
Daha da hiç çıkarmayın karşısına...

Anneanne dede her dediğini anlarsa çocuk iletişim ihtiyacı duymazsa konuşmaz ki

Gün boyu konuşacaklar bak şimdi buzdolabından peynir ve zeytin alalım

Bugün sana yumurta yapalım yağda mı olsun haşlama mı

Sen haşlama seversin ama dedene tereyağa iki tane yumurta kıralım

Gibi tüm gün konuşacak onun cevap vermesini de bekleyecek

Bez konusuna gelince konuşmasa da anlatır

Zira geç konuşan oğlum 21 aylık bezi bıraktı ve tuvalete gideceği Zaman anlattı

Anne bile demiyordu o süreçte

Canim benim erkek kardedim de 3 yasinda konustu yigenim ondan da gec konustu takilma bu kadar. Bazi cocuklar biraz daha gec konusur ama sonunda konusuyorlar yani. Zamana birak bu kadar usteleme.

devlet 36 aydan sonra alıyor biz daha 27 aylıgız zaten tam zamanlı değilde haftada 2-3 gun saatlik vermek istiyorum.daha konuşamadıgı için ezilmesini istemiyorum oralarada

2,5 yasinda degil ki daha.
Panik olacak bir sey yok, ama onumuz kis anneniz parka falan da goturemez saniyorum.
Siz artik izin gunlerinizde bolca cocuklu aktivite yapacaksiniz. Cocuklar birbirlerinden cok sey ogreniyor.
cocuklu komsunuz falan varsa komsu gunu yapsin anneniz.

Ben ilk doganda bu dediklerinin hepsini yaptim ama cocuk krese gidince acildi. Bizim de cevremizde cocuk yoktu, yakin akrabalar vardi ama pek gorusemiyorduk.

Ikinci de tam 24 aylik suan, aynen yapiyorum onda da, bugun bir saat kitap okuduk diyebilirim. Ama daha yeni anne demeye basladi. Anne baba abi dede olarak 4 kelimelik bir kelime dagarcigi var, anne deyip cekistirince istedigini yaptiriyor. Bazen inat ediyorum cildiriyor ama cikaramiyor sesleri yine de.

Simdi doktordan iyi mi biliyosun demeyin de erkek cocuklar gec konusur bu birincisi cevremde dort yasa kadar dogru durust konusmayip bir kac haftada takir takir konusan cocuklar var , siz tv tabletten uzak tutun kitap okurken etkilesimde olun resimleri tek tek gosterin anlatin bu ne diye surekli sorun , kelime tekrari yaptirin, dil egzersizi olacak dil cikarma saklatma burna degdirme gibi oyunlar oynatin birde iki gune bir parka cikarin duzelir o takacak bir durum yok

Benim yegenimde cok gec konustu ustelik evde yaslari hemen hemen yakin sayilacak abla ve abisi varken. Annesi sabirla ve tatli dille davrandi . Dr da kotu bir tablo cizmemis o yuzden Cok korkmayin.

Açıkçası oğlum konuşmuyor dedik 2 yaş kontrolünde

Gitti doktorun lavabosundan peçete alıp anne al peçete dedi

Doktor bizi kovdu bayağı bayağı daha Nasıl konuşsun vs dedi

Aradan bir süre geçti çocuk bazı sesleri çıkarsamıyor vs diye konuşma terapistine götürdük geç konuşmuş harfleri tam çıkaramamış vs dedi

Bir süre daha gözlemleyip uzmana gidebilirsiniz ne kadar küçük o kadar kolay diyorlar zira

Çocuğunuz tüm gün Tv ve Tablet karşısında mi? Yani anneannenin yanindayken

devlet 36 aydan sonra alıyor biz daha 27 aylıgız zaten tam zamanlı değilde haftada 2-3 gun saatlik vermek istiyorum.daha konuşamadıgı için ezilmesini istemiyorum oralarada
Kuzenim tam 6 yaşında konuştu. Ondan önce 3 sene kreşe yolladılar. Kreş sayesinde açıldı ama sonuçta 6 yaş yani :) Oluyor böyle şeyler. Telefon tabletten ve televizyondan uzak tutup deneyin. Bu önemli.

Belediyenin kresleri var. Onlara gönderebilirsiniz. Çok düşük dlfiyarli oluyorlar. Ayrıca devlet hastanesinden rapor aldirabilirseniz özel eğitim merkezlerinde haftada belli bir saate (sanırım 1 saat) kadar eğitimi devlet ödüyor diye biliyorum. Çok geçmiş olsun.

Ilk 100 kelime kartları var. 20 tl falan. Mutlaka al anane hergun göstersin anlatsın emin ol çok ileleme kaydedicek. yeni kesfettim konusma zamani adli bir kitap var sarı renkli 9 tl internette satışı var o da çok güzel akşamları ordaki etkinlikleri yapın. Bi de işten geldikten sonra bolbol konuşun oglunuzls. Inşallah biran önce dili çözülür yakisiklinin.

Bi de bolbol cocuk sarkisi söyleyin.

Son düzenleme:
gece 2 defa bez değişiyoruz dolu kalkıyor doktor hazır olmadıgını söylediği konuşmadıgı içinde nasıl bana çişim var desin :)

Cocuklarin cisini soylemesi icin illa sakir sakir konusmasina gerek yok. Benim ablamin son iki cocugu gec konuştular hatta en küçüğü 2 yasini geciyor hala kinusamiyor. Fakat cisini söylüyor. Isaret ediyor bisiler yapiyor cis cis diyor valla. Ablam ogretti. Ama uzerinde durmaniz gerek. Baya yoruyor insani ablam zorlandi ama bezden kurtuldu. Soyleyemez diye birsey yok. Sabirli olup alistirmaniz lazim. Ablam bazen yarim saat wc de bekliyor cisini yapsin diye cocuk. Ablam deneyimli tabi o da var 4 cocugu var. Konusmuyor diye asla dert etmeyin. Diğer bir kardesimin cocugu 5 yasinda daha yeni yeni konusuyor ama hâlâ akici degil.

Ha siz çalışıyormussunuz o zaman zor iste ya da haftasonları ugrasacaksiniz ana haftaiçi bezlenirse akli karışır o zamanda..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…