• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Maddi manevi çöküntüdeyim

Allah yardımcınız olsun. Bakın eski erkek arkadaşınıza kızıyorsunuz ailesine hayır diyemiyor diye. Babanız size öyle bişey derse "hayır baba" deyin. Birazda kendi ihtiyaçlarım için birikim yapacağım deyin. Zor hayat, gerçekten zor. Patrona bi hatırlatma yapın. Ağustos ayında zam alacaktım. Acaba siz aradaki farkı iş yerine olan borcum için mi kesiyorsunuz deyin. Ağustos ayından beri alamadığınız zam farkını toplam borçtan düşürün

Öğrenim kredisini ödeyip aradan çıkarmanı tavsiye ederim. Ben vaktinde ödedim, zor oluyor ama oluyor. Arkadaşım hiç ödememiş, bununla övünüyordu, sonra pat diye hesaplarına bloke kondu, icra müdürlüğüne gidip taksitlendirdi, bir anda 6 binin üstünde borca girdi. Yeni evlenmişti, dünya kadar borcu vardı, maaşından eline bir şey kalmıyordu, bir de bu çıktı. Sürpriz olmasındansa vakti gelince ödemek daha mantıklı. Alırken ödeyeceğimiz tarihi de bilerek alıyoruz zaten. Yapılandırma gibi bir seçenek varsa onu araştırın ya da.

ya ben blokeyi bilmiyordum şimdi öğrenmiş oldum. o iş çok sakat. bloke koyarlarsa yandık... :(

Öğrenim kredisini ailene söylememiş miydin alırken? Kredi borcunu söyle, ekstra kredi alamam de ya da bittiği zaman kredi çekmeni isterse çıkmadı de, bilmiyorum ki, az da olsa birikime başlaman lazım hazır bitiyorken borcun.
Hayır söylemedim babam az gönderiyodu bende yetiyo diyodum onun için aldım
Söylesem kıyamet kopar nereye harcadın derler halbuki dünyadan bi haberler yetmiyodu bile
En güzeli zammı alıp evdekilere hiç bişey çaktırmadan o parayla kredi ödemek ama yapabilir miyim bilmiyorum

Allah yardımcınız olsun. Bakın eski erkek arkadaşınıza kızıyorsunuz ailesine hayır diyemiyor diye. Babanız size öyle bişey derse "hayır baba" deyin. Birazda kendi ihtiyaçlarım için birikim yapacağım deyin. Zor hayat, gerçekten zor. Patrona bi hatırlatma yapın. Ağustos ayında zam alacaktım. Acaba siz aradaki farkı iş yerine olan borcum için mi kesiyorsunuz deyin. Ağustos ayından beri alamadığınız zam farkını toplam borçtan düşürün
Aynen haklısınız ben eskisine kızıyodum onun düştüğü hataya düşmemem lazım
Hoş kredi çekmesem de elimde avcumda ne varsa bende aileme harcıyorum babam olmadığı için her ihtiyaçlarını ben karşılamaya çalışıyorum buda beni yıpratıyor
Açıkçası bende zam mevsuzunu öyle halletmek istiyorum
Konuya da şöyle girsem nasıl olur ?
Biliyosunuz ben şirketten bir miktar para aldım ve bunu sene sonuna kadar ödeyecektim ama ben alırken sizin ağustos itibari ile benm maaşımı 1800 yapacağınızı düşünerek böyle bi plan yaptım her ay 200 değil 400 tl kesinti yaptıracaktım
zam yapmadığınız için olmadı desem
Yalnız şöyle bişeyde var şirkette 3 yıldır çalışan kız var biizim departmana 6-7 ay önce geçti ona bile yeni zam yapmıştı 1.700 tl o kızı önüme sürer diye korkuyorum

Ev kredisi mi ödüyor babanız ?
Anneniz isterse evden de birşeyler yapabilir,genç ise merkezde de çalışabilir.
Hayır ev kredisi dğil ama ona yakın bişeyler ev yaptırcaz diye demir beton vs. için kredi çekmişti onu ödüyor
Evde yaptıramadık kaldık ortada
Annem çalışmak istiyoda bulamıyoruz

Ben de 6.30 da kalkıyorum kelebek üstelik bir kız çocugum var okula giden resmen 2'ye 3'e hatta 5'e bölünüyorum çogu zaman.
Yani bu konuda ne ilksin ne de son olacaksın.
İstanbul gibi bir yerde trafik çilesi çekerek eve gidiyorum tek artım arabamı sattıgım için servisle gidip gelmem oldu suan.
Dün eşimle hesap kitap yaptık ve resmen her ay 7.000 tl ödeme yapıyoruz yani hayat bir sana zor degil.

Üstelik çoluk çocuk sahibi olanların rutin yasadığı seyleri yaşıyorsun.
Herkes kendi yaşadığını biliyo belki de çoğu insan ohh karı koca memursunuz daha ne istiyosunuz der
Ama o işler öyle olmuyo demek ki
Çocuk olsa koca olsa daha da zor haklısın ben şimdi bi kendimi taşıyamıyorum

Günaydın kızlar
Sürekli konu açar oldum ama canım çok sıkkın sizden başka kimsem yok dertleşmek istedim sadece
Kendimi çok yalnız yorgun bitkin hissediyorum
Çok saçma biliyorum ama işyerinin camından atıveresim geliyor kendimi birkaç gündür :KK43:

Bildiğiniz üzere sevgilim olacak adamla ayrıldık oda dünden razıymış zaten
Hoş bu sefer pişman olsada dönmycem diye kendimi sıkı sıkı tembihlemiştim
Kafada bitirmiştim ama yinede insan arasın sorsun bin pişman olsun sürünsün istiyo
Ama yok halinden memnun bense herseye rağmen aptal gibi salak gibi acı çekiyorum

İşyerinde deseniz 6-7 aydır ruh gibi vakit geçiremiyorum hele şu 3-4 gündür akşam edemiyorum

Maddi anlamda da darlandım ödemelerim çok haddinden fazla
1.600 tl maaş alıyorum
300 tl kredi ödüyorum bu ayla birlikte 2 taksitim var
330 tl geri ödemeli öğrenim kredim başlıyo bu ay ödemem gereken 2 sene boyunca (ailemin haberi yok)
300 tl her ay yol parası veriyorum köyden gidip geliyorum
330 tl bu ay açıköğretim sınav parası yatırcam ama kredi kartından geçip diğer ay ödemeyi planlıyorum
200 tl her ay işyerine kestinti oluyo ailem için 3.000 para almıştım işyerinden onu maaşımdan kesiyolar
Patron ağustos da maaşına zam yaparım 1800 olur dmeişti hiç sesini çıkartmadı bende utanıyorum diyemiyorum
Normalde sene sonuna kadar işyerinden aldığım 3.000 tl yi ödeyecektim ama maaşıma zam olmayınca yan yattı hepi topu 800 falan ödedim
Hangisine yanayım bilmiyorum çok şükür işin var kelebek ya olmasa diyorum bazen ama yine de sitem etmeden duramıyorum sabahları kalkerken gözlerimden yaş geliyor bazen

Saçma sapan yolunda gitmeyen bi hayatım var mutsuzum
O kadar yol parası veriyorum ama O paraya rezil oluyorum yollarda soğukta kışta donuyorum uykusuzluk desen cabası
Millet 9 da işyerine gelirken ben 6.30 da kalkıp 1 saat yol çekiyorum 7:45 de işyerinde oluyorum
Onlar daha yatağında uyuyo
Ağlamak istiyorum kızlar ya :bicak:
Geri ödemeli kredinizi yapılandirabilireiniz daha az bi para ödersiniz her ay. Patronunuzla da konusun.

Öğrenim kredini ödemezsen bir gün pat diye devlet maaşını icraya verir ödeyeceğin faiz de cabası olur.Yani ne yapıp edin o borcu ödeyin.Bir çok kişinin başına geliyo bu durum yani öğrenim kredisinin şakası yok devlet parasını söke söke alıyo. Yapacağın tek şey patronundan zam istemek ağlamayana meme yok.

Evet 160 tl aylık. Ama yapılandırma geçti. Seneye yine olur. Takip edersiniz.
O nasıl oluyor benim bu konularda hiç bilgim yok netten biraz araştırdım ama anlayamadım pek
Şimdi benim okulum 2 yıl oldu biteli 1 sene 300 tl almıştım diğer sene 330 tl
ama şimdi geri ödememe bakıyorum 21 taksit her ay 330 tl toplamda 6.960 tl ödeyeceğm
Yapılandırma olsa nasıl olur ki

Öğrenim kredini ödemezsen bir gün pat diye devlet maaşını icraya verir ödeyeceğin faiz de cabası olur.Yani ne yapıp edin o borcu ödeyin.Bir çok kişinin başına geliyo bu durum yani öğrenim kredisinin şakası yok devlet parasını söke söke alıyo. Yapacağın tek şey patronundan zam istemek ağlamayana meme yok.
Ödememek gibi bir niyetim yok zaten sadece ertelemk istiyorum ama oda mümkün dğeil galiba bi cesaret patronla konuscam en iyisi bu

Merhabalar, kyk borcunuzu bir an önce ödemeye başlayın derim, biz temmuz ayında eşimle yapılandırma yaptık, yapmayanların maaşlarına ve hesaplarına bloke kondu. Borç ödenmeden 1₺ bile çekemiyorlar. Baya sıkıntılı bir durum, ben ödemem sonra öderim diye birşey olmuyor maalesef, devlet alacağını zamanı geldi mi her türlü alıyor. Bir de gittiğiniz yolu ve yorgunluğunuzu çok fazla takmayın derim, bir sürü insan sizin çalıştığınız şartlarda çalışıyor. Benim eşim her gün Kocaeli’den İstanbul’a gidiyor işi için, benim de ilk işim Gebze’de idi. 1 saatten fazla sürüyordu gitmem. Hayat şartları çok zor maalesef, bir işiniz olduğuna sevinin, zira ben aylardır iş arıyorum yok..

Merhabalar, kyk borcunuzu bir an önce ödemeye başlayın derim, biz temmuz ayında eşimle yapılandırma yaptık, yapmayanların maaşlarına ve hesaplarına bloke kondu. Borç ödenmeden 1₺ bile çekemiyorlar. Baya sıkıntılı bir durum, ben ödemem sonra öderim diye birşey olmuyor maalesef, devlet alacağını zamanı geldi mi her türlü alıyor. Bir de gittiğiniz yolu ve yorgunluğunuzu çok fazla takmayın derim, bir sürü insan sizin çalıştığınız şartlarda çalışıyor. Benim eşim her gün Kocaeli’den İstanbul’a gidiyor işi için, benim de ilk işim Gebze’de idi. 1 saatten fazla sürüyordu gitmem. Hayat şartları çok zor maalesef, bir işiniz olduğuna sevinin, zira ben aylardır iş arıyorum yok..
Nedense kendimi hep daha iyi şartlarda çalışanlarla kıyaslıyorum istemsizce
Bunları duyduğumda şükrediyorum hemen
İnşallah en yakın zamanda güzel bi iş bulursunuz
Bu arada yapılandırma falan nasıl oluyo hiçbir bilgim yok ben zaten normalde bu ay ödemeye başlayacaktım öyle yada böyle ama yapılandırma yapmaya kalksam karda mı olurum zarar da mı anlayamadım
Faizler siliniyo falan yazmışlar nette zahmet olmazsa bana izah eder misiniz bu durumu

Nedense kendimi hep daha iyi şartlarda çalışanlarla kıyaslıyorum istemsizce
Bunları duyduğumda şükrediyorum hemen
İnşallah en yakın zamanda güzel bi iş bulursunuz
Bu arada yapılandırma falan nasıl oluyo hiçbir bilgim yok ben zaten normalde bu ay ödemeye başlayacaktım öyle yada böyle ama yapılandırma yapmaya kalksam karda mı olurum zarar da mı anlayamadım
Faizler siliniyo falan yazmışlar nette zahmet olmazsa bana izah eder misiniz bu durumu
İnşallah, teşekkür ederim. Bize yapılandırma için eve kağıt gelmişti, yapılandırma yapmadığımızda ne olacağını öğrenmek için de eşimin arkadaşına sormuştuk avukat kendisi, hesaplara bloke konuyor demişti. Ama sizin süreniz dolmamış sanırım, öyle birşey gelmediğine göre. Kar zarardan ziyade hesaplara bloke konacağından dolayı ödemeye başladık bizde yani. Faiz silinmeleri ise genelde seçim dönemleri oluyor bildiğim kadarıyla, faizlere af geliyor. Daha iyi bilen arkadaşlar varsa yönlendirirler umarım.

Aynen haklısınız ben eskisine kızıyodum onun düştüğü hataya düşmemem lazım
Hoş kredi çekmesem de elimde avcumda ne varsa bende aileme harcıyorum babam olmadığı için her ihtiyaçlarını ben karşılamaya çalışıyorum buda beni yıpratıyor
Açıkçası bende zam mevsuzunu öyle halletmek istiyorum
Konuya da şöyle girsem nasıl olur ?
Biliyosunuz ben şirketten bir miktar para aldım ve bunu sene sonuna kadar ödeyecektim ama ben alırken sizin ağustos itibari ile benm maaşımı 1800 yapacağınızı düşünerek böyle bi plan yaptım her ay 200 değil 400 tl kesinti yaptıracaktım
zam yapmadığınız için olmadı desem
Yalnız şöyle bişeyde var şirkette 3 yıldır çalışan kız var biizim departmana 6-7 ay önce geçti ona bile yeni zam yapmıştı 1.700 tl o kızı önüme sürer diye korkuyorum

Laf ağızdan çıktı bir kere. Patron zam miktarını belirlemiş ve sizin için 1800 lirayı uygun görmüş. Kolay kolay bu lafı yemez. Bencede böyle giriş yapıp konuşabilirsiniz. Orayı tam bilemem. Çünkü çalışma ortamı patron müdür ilişkisi nasıl olur onu bilemem. Siz nasıl uygun görüyorsanız öyle konuşun. Ama 1700 lira derse de bişey demeyin teşekkür edin.
Bide şunu söyleyim. Aldığınız zamı ve maaşınızı ailenize söylemeyin. İhtiyaçları olursa kendi belirlediğiniz miktarda yardım edersiniz. Toplu şekilde değil. Her ay 50 veririm 100 veriri gibi

O nasıl oluyor benim bu konularda hiç bilgim yok netten biraz araştırdım ama anlayamadım pek
Şimdi benim okulum 2 yıl oldu biteli 1 sene 300 tl almıştım diğer sene 330 tl
ama şimdi geri ödememe bakıyorum 21 taksit her ay 330 tl toplamda 6.960 tl ödeyeceğm
Yapılandırma olsa nasıl olur ki
Siz ödemeyin, yapılandırma kağıdı gelir evinize. Vergi dairesinde falan yapılıyor. Bana enistem yaptı internet üzerinden.

Öyle mi ?
Benimde eve haber gidecek diye aklım çıkıyo netten de bayağı araştırdım ertelenmiyor falan diye okuyunca tutustım
İşin kötüsü babam da nede olsa diğer kredi ödemesi bitiyo diye bana ya yeni kredi çek diyecek yada başka bi sorumluluk yükleyecek
Ya yuklemesin daha fazla.Sen eski sevgilindan sikayetciydin bu konuda sen bari yapmaa.Soyle ogrenim kredisi aldigini senin hakkin tabiji.Ustelij kendi ekmegini kazaniyor bir de ailene yardim ediyorsyn.Bukadar ezdirme kendini.Baban ne kadar getiriyor eve.Kus kadar maasin var.Onla da tekrar sorumluluk alma
Yeni ayrilan herkes aci ceker.Okunuda da bunu soyleyim.O adamin da artik evlilige hazirlanmasi lazim.Ailesine nereye gidiyor onu da bilmiyorsin.Bunu anlamiyorsa napabilirsin ki onun icin.Ama sen de kendi hayatina sahip cik

Ya yuklemesin daha fazla.Sen eski sevgilindan sikayetciydin bu konuda sen bari yapmaa.Soyle ogrenim kredisi aldigini senin hakkin tabiji.Ustelij kendi ekmegini kazaniyor bir de ailene yardim ediyorsyn.Bukadar ezdirme kendini.Baban ne kadar getiriyor eve.Kus kadar maasin var.Onla da tekrar sorumluluk alma
Aynen öyle bende aynı şeyi yapmak istemiyorum ama babamlar elime fazla para kaldığını düşünecek kredi bitince sonra bu kadar parayı ne yapıyosun moduna girecekler onlara verirken az gelen para bana kalınca çok gibi görünecek

Babam kredi ödüyo geriye de pek bişey kalmıyor bende eve destek oluyorum babam İstanbul'da çalışıyo yanımızda değil ayda bir eve gelir ben kendimi bildim bileli
Evde bi eksik olsun ben alıyorum oda aylık 200-300 buluyor en az
Annem köyde oturuyor zaten ev hanımı ne iş bulupda çalışsın ki
Ne kredisi?

Back
X