Maddi sıkıntılar.. Siz olsanız ne yapardınız?

İşte aslında biri var akrabam, kendi kanı canı bebeğim. Aslında bakarım diyor ama buraya bırak, haftasonu alırsın diyor yapamam, o çok fazla, sen gel dedim. Kendisi bekar, çekingen utangaç bir tip. Yoksa direkt bakıcı ile anlaşsam sadece bakıcı için çalışmış olurum. Çünkü 2 sene önce birinin bebek bakımı için 1.200 tl istediğini duymuştum. O bahsettiğim kişi bakarsa benimde içim rahat olur, gözüm arkada kalmaz. Çünkü çok seviyor oğlumu, çok ilgileniyor.

İşe girmeyi neden daha önce düşünmediniz?
Çikolata kisti kısmını okudum 6ay vücudu menopoza sokmuşsunuz oarada neden girmediniz? İşe girip hamile kalsanız doğum parasıda alırdınızçocuğunuza evinizde bakarken maaşta

Şimdi evde bi iş yapın desem çocuğum durmuyo diyeceksiniz o kısmı geçiyorum maaşlı bi işe girseniz yapabiliceğiniz işler neler?
Alacağınız maaş hem size hem bakıcıya yetecek mi?
Tanıdık biri baksa da para vericeksiniz ama bakan 100liraya bakmıycak enkötü 600-700 olur tanıdığın bakmasıda
Asgari ücrete çalışsanız yol parası bakıcı ve sizin ekstra ihtiyaçlarınızla elinize kalan 300-400 anca olur
Bu sefer çocuğumdan ayrıyım akşama kadar çalışıyorum elime bişey kalmıyo diye üzülüceksiniz

İşte burda size çözüm olarak sunmuslar ya fazladan masraf cıkarın diye neresi cözüm anlayamadım öte yandan bir çare arayışına girmişsiniz sizi takdir ederim umarım size uygun bir iş bulursunuz ve sıkıntıdan kurtulursunuz.Bu arada bebğiniz kücük ve bakacak kimse olmadığı için en mantıklısı evden yapabileceğiniz işler geliyor aklıma.Sarma sarmak gibi ...

Ben bekarkende, evlendikten sonra da hep çalıştım zaten geçiçi menapoza girdiğimde çalışıyordum yani.

4,5 aylık hamileyken işten çıkardılar. Yoksa doğum iznine ayrılmaktı amacım, kısmet olmadı. Tabii ki de para vericem ama en azından 300-500 lira olur. Bekar zaten kendisi, zaten sürekli oğlumu görmek istiyor, sevmek istiyor. En azından olaya maddi yaklaşmayacağı için çok fazla sarsmaz bizi, bahsettiğim kişi eşimin yeğeni bu arada.

Ah bir dursa, zaten o zaman bu kadar çaresiz de olmazdım. Kek, kurabiye ya da kokulu taş, sabun yapıp instagramda satabilirdim. Ama oğlum inanılmaz huysuz ve çok hareketli bir bebek. Sürekli ilgi istiyor. Yani ben yaparken birinin onunla ilgilenip oyalaması gerekiyor. Ben çoğu zaman akşam yemeği yapamıyorum, temizlik şöyle dursun. Akşam yemeğini hazırlamak için eşimi bekliyorum. Çünkü sürekli çocuğumun yanındayım.

Hamile kalır kalmaz işine nasıl son veriyorlar..Birde muhasebecisin kanuni haklarını bilmiyormusun sen ya;???? Valla pesss... Hamile birini işten çıkarmak kolay iş değil..dava açarak hem tazminat alırdın hemde işe iade davasıyla işine yeniden başlardın..Eşini iş konusunda eleştiryorsun da birazda kendini eleştir seninde niyetin yokmuş anlaşılan olsaydı o işten kimse seni çıkaramazdı..İş hukuku var bu ülkede ve yasalar işçi lehine...Hele hamilelik ile ilgili maddelerin yaptırımı daha yüksek... Bende hamileyim 37.haftaya kadar çalışacağım 3 aylık bebeği bırakıp döneceğim maalesef..Bebeğinizi bırakmak işinize gelmiyor eşinize yükleniyorsunuz gibi geldi bana...

Evet o konuda da haklısınız benim kızım 16 aylık su anda cok hareketli bir an yalnız bırakamıyorum ben de calısan bir anneyim hafta içi aksamları ve haftasonları bende de durum aynı babası bakmazsa tuvalete bile gidemiyorum.

İşe gireli daha 3 ay olmuştu. İşimde çok iyidi bu sefer tamam iyi bir iş buldum demiştim. Bu kadar kısa süreli çalışmaya ne kadar tazminat verileceğini biliyor musun peki? Hamile olduğumy girerken bilmiyordum zaten ben adet görmeden hamile kaldım. Testim negatifti. Doktorda olacaksa bile hemen olmaz deyince, hiç hamile kalabileceğime inanmadım.

Beni kendileri çıkarıyordu okey ama işsizlik maaşına da gün eksiğim kalıyordu eşimle gittik rica ettik, işsizlik maaşı aldım 6 ay. Tazminat işsizlik maaşının ancak çeyreği kadardı çünkü.

Bebeğimi bırakmak işime çok geliyor güvenebileceğim biri olduğu için o da kabul ederse tabii, ben çocuğumu dibimde yetiştirmekten çok ona verebileceğim gelecekle ilgileniyorum çünkü, hatta çikolata kistime rağmen bebek işini ertelememin sebebi buydu. Eşim senin hiç duyguların yok mu? Her şey paramı diyordu. Hem para, hem değil.

Sevgiyle bir yere kadar.. Eğitim sevgiyle verilmiyor, ihtiyaçları sevgiyle ödenmiyor maalesef.

Aynen, yanındayım yüzüme bakıp eaaağ eaaağ ağlıyor. Aslında ağlamıyor. Kucağıma alıyorum yok, karnını doyuruyorum yok. Tam bırakıyorum arkamı dönüp kapıya yöneliyorum gene aynı, çaktırmadan kaçarsam da kapıya dönüp bağırmaya başlıyor olmadığımı farkedince..

C
Ben tazminat konusunda değilim zaten..Ne kadara ne kadar tazminat veriliyor çok iyi biliyorum.Mali müşavirim..İŞ kanuınlarını da çok iyi biliyorum..İşten siz ayrılmayı göze aldığınız için ayrılmışsınız demek istedim..İstemezseniz sizi o işten kimse çıkaramazdı..Siz işsizlik maaşı alma karşılığı kendiniz çıkmış sayılıyorsunuz şu durumda...İsterseniz çalışmaya devam edebilirdiniz benim anlatmak istediğim bu.. Şunu derseniz saygı duyarım bu şekilde şartların olumsuzlaşacağını bilsem çıkmazdım deseniz hak veririm ama bahaneler ardına sığınmayın..

Bunu daha önce sorsaydınız keşke
Hamile çalışanı işten çıkartmak suç
İşe geri alım davası açabilirdiniz

Tamam sıkıntı varda sıkıntı bugün mü var
Keşke çocuk yapmayı ileri tarihe atsaydınız
Şimdi çocukla çok zor bilirim

Evden iş diyorlar evet ancak evden iş olur size ama öyle iş bulmak kolay değil
Herkese her yere söylemelisiniz evden ek iş arıyorum diye

Ne öyle iyice harca görsün falan
Öyle yorumlar gördüm
Hiç doğru bir düşünce değil sıkıntı çekecek olan da yine 3ünüz olursunuz

Hayır direkt çıkarıldım. Hatta rica ettim, çıkmak istemediğimi söyledim. Eşim geldi birlikte konuştuk. Hamile olduğum için çıkaramazsınız dedik ama maalesef çalışma sürem az olduğu için tazminatımı ödeyip çıkarabiliyorlarmış. Anlaşma yoluna gittik biz de, zaten hamile hamile zorla nasıl çalışacaktım ki istenmediğim bir yerde, başka iş bulma süresi de tanıdılar hatta dedim ki ben hamile başka bir işi nasıl bulayım? Ama yok, geri adım atmadılar.

Sıkıntı işten çıkarıldıktan sonra başladı. Bende zaten istemedim hemen çocuk yapmayı, hatta eşim " nasıl birisin sen, her kadının annelik hayali olur. Sana ertelersen çocuğun olmayabilir diyorlar ama hiç önemsemiyorsun " diyordu.

Ben adet görmemiştim 2 ay boyunca, eşimin baba olmak istiyorum baskıları, sağlıklı insanların bile hemen çocuğu olmuyor. Doktorda zaten hemen olmayacağını söyleri baskıları yüzünden of dedim, adette görmüyordum. Hamile kalamam zaten çikolata kistim var, insanlar hiç bir şeyleri yokken aylarca uğraşıyor ( en yakın arkadaşım ) eşimin sırf çenesi kapansın diye bir kaç kez korunmadık ertesi ay hamileydim. Hatta ihtimal vermiyorum ya, evde ip atlıyordum. Kabızlık yüzünden ilaç kullanıyorum. 1,5 aylıktı bebek öğrendiğimde, doktor bebeğin dediğinde ağlamaya başladım emin misiniz? Nasıl olur bende çikolata kisti var, ben 2 aydır adet görmüyorum deyip ağlamaya başladım, mucize bunun adı dedi. Yani bu şekilde anne oldum ben.

Bu kadar uygun ücrete bebeğe bakacak biri varsa hemen bir iş bul, az çok deme sıkıntıları atlatana kadar.

Bu kadar uygun ücrete bebeğe bakacak biri varsa hemen bir iş bul, az çok deme sıkıntıları atlatana kadar.

Evet hemde eşimin yeğeni, çocuğumun kuzeni, işte gelir mi gelmez mi evlerimiz uzak ve ters istikamette çünkü, git gel yapamaz kalması lâzım.

Ya da onların oturduğu yani eşimin eskiden yaşadığı ilçeye taşınmamız lâzım. Taşınmayı bile göze aldım. Tek korkum ev sahibimiz çok iyi, evimizin kira bedeli 15 senelik evlerle aynı. Şuan bir tanıdığım eski eve 1200 tl kira veriyor, hani evin eskiliğini geçtim, ödediğimizden fazla olursa oda bir ekstra.

7 tane teyzem var, 2 tanesi bekâr evlenmediler. Ama hiç biri yardımcı olmazlar. Lohusayken depresyona girdim annem yok, hiç çocuk bakımıyla ilgili tecrübem yok, bebeğim gazlıydı. Günde sadece 4 saat uyuyordu. O halimi gören bir teyzem sadece kaldı yanımda, oda psikolojim bozulduğu için ve sürekli değil.

15 günlükken yalnızdık. Ağlama nöbetleri, bebek ağlayınca panik olma. Yani şimdi hadi onlardan rica edeyim diyeceğim ama biliyorum olmayacağını, sevmek akıllarına gelince gece 12:30 da özledik diye sevmeye geliyorlar. Bir yere gitsem ne zaman geleceksin özledik diye rahat vermiyorlar. Bakabilir misiniz desem ama kimse oralı olmaz.

Aslında bence taşınmak bu yönde de rahatlamamı sağlayacaktır.

Evet büyüdükçe daha da bağlanıyorlar benim kızım calıstığım için beni özlüyor işin acıkcası ben de cok özlüyorum gün içinde bu nedenle daha cok ilgi istiyor ilk zamanlar işleri yetiştiremiyorum diye oturup aglardım simdi umrumda değil kızımla vakit gecirmek daha önemli benim için

Keşke her şeye vakit ayırabilsek bende öyleyim. Hiç bir şey yapamıyorum diye sinirleniyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…