Maddi sıkıntılar.. Siz olsanız ne yapardınız?

Yani, yaşadığım şeyler kolay şeyler değil. Ona tamam, buna tamam hep kendimden ödün verdim. Yani hayatımı büyük ölçüde değiştirdi. Çocuk tamam çok güzel, anne olmak çok güzel. Ama doğru zaman da önemliydi bence, şimdi çocuğum olmasa belki de ileri de hiç olmayacaktı bilemiyorum? Evlat hasreti çeken onca insan varken bu hastalıkla evlat sahibi oldum. Allah herkese nasip etsin. Hani çocuk için mecburduk okey, ama hayatımızı kolaylaştırmamız da şart. Çocuğumuzun geleceğini düşünmek zorundayız.

Hep konuşuyoruz. Eşim sabret, gün doğmadan neler doğar. Hep oturup bekleyeceğiz sanki bekleyince kendi kendine bir şeylerin değişeceğinin bir garantisi var.

ben ne dedim de asabiyete bağladınız şimdi siz? Herkesin kendi fikri özgürlüğü var. Benim düşünceme göre bu böyle size göre değil.

Bitti gitti. İyi forumlar.

ben ne dedim de asabiyete bağladınız şimdi siz? Herkesin kendi fikri özgürlüğü var. Benim düşünceme göre bu böyle size göre değil.

Bitti gitti. İyi forumlar.

Asabiyete baglamadim, eleştirdim. Bu kafayla evlilik gitmez, evlenince anlarsin.

Konu sahibi sen de biraz rahatsın yani. Ben bir an başka bir iş garantisi var sandım ama sen diyorsun ki işinden çıksın yüksek maaşlı iş bulsun. O riske değmez işte! Ohooo... Bir de kıyaslamaya girmişsin onunla bununla...

Bu konu darladı beni iyice. İnşallah tez vakitte maddi sıkıntılarınız biter ne diyim.

Bir işyerinde 10 sene aynı yerde çalışsan daha sonra sen değil seni çıkarsalar bile gireceğin yerde 10 sene ne yaptın sen orada diye sorarlar adama? Kaldı ki eşim rahatlığından vazgeçemedi.

Ben hep zor şartlarda çalıştım. Yapamıyorum dedim, hiç umursamadı beni, kendi rahat diye çıkmak istememişti oysa ki, bunu kendi söylemişti. İş ararken hızlı davranmayalım, kalıcı olsun dedim, 3 gün sonra o başvuruya git buna git. Saatleri uzun, iş yükü fazla zorlar diyorum, evet ağır gelir diyeceğine dene, deneyince de çıkamazsın sürünerekte gittiğini görse yapacak bişey yok der.

Artık sözlerinize dikkat edin, benim evde oturma sürecim hamileliğimde işten çıkarılmamla başladı. Ve ben şuan çalışmayı çok istiyorum ama bir çocuğum var ha deyince olmuyor ben adam gitsin çok para getirsin, ben yan gelip yatayım demiyorum. Bu adam şimdi böyle olmadı, hep böyleydi. Hep armut pişsin ağzıma diye bekledi. O da çok rahatsız bu durumdan, ama neyi bekliyor biliyor musunuz? Altın yumurtlayan tavuk bir gün benim kucağıma da oturur mu diye bekliyor.

Asabiyete baglamadim, eleştirdim. Bu kafayla evlilik gitmez, evlenince anlarsin.

Ben sizden farklı düşünen biri değilim ki. Konuyu okurken adamın elinde hazır başka iş var ama sırf istemediği için çıkmıyor sandım. Keyfiyen yani. Her neyse öyle değilmiş meğer daha yeni anladım olayı.

Kimin iş garantisi var ki? Ben sadece hakettiğini almıyorsa iş arasın dedim. Bulur bulamaz orası ayrı. Yüksek maaş versinler demedim. Şimdi belki maaşınla arada farkı olmaz ama zamanla pozisyonu değişir, maaşı yükselir bilemeyiz demek istedim.

Maasi ne kadar bilmiyorum. Atiyorum 2 lira aliyorsam rahat isimde, 2500 vercekler diye gidip is degistirip daha agir bir yukun altina girmem bende olsam. 10 senesi varsa işinde, birakip tazminatini mi silip atacak?

Anlıyorum da ben en başta başka seçenek var ama adam keyfinden ödün vermek istemiyor sandım ondan cebelleşiyprum sabahtan beri.

Şimdi sen de haklısın ama yazarken eşinden dış kapının mandalının boyası kadar önemsiz bahsediyorsun resmen. Eğri oturup doğru konuşalım. Millet elindeki işe yapışıyor neredeyse sen ise adamın elindeki işi bıraksın diyorsun.

Kıyaslamayı bırak derim ondan bu tarz düşüncelere kapılmışsın gibi geldi bana.

Maasi ne kadar bilmiyorum. Atiyorum 2 lira aliyorsam rahat isimde, 2500 vercekler diye gidip is degistirip daha agir bir yukun altina girmem bende olsam. 10 senesi varsa işinde, birakip tazminatini mi silip atacak?

Askere giderken aldı tazminatını, şuan 3 senelik tazminatı var. Peki siz 500 fazla alacağım diye rahat işinizi bırakmazsanız ya hani, eşinizi daha az maaşa, rahat olmayan bir yerde, zorlandığını gördüğünüz halde çalıştırırmısınız?

Erkek zora gelmek istemiyorsa bayan için düşünün bir de.

Elindeki işini bıraksın demiyorum ki daha bekarken bile herkes söyledi ona, rahatına düşkün kendisi, bir de beni zor şartlarda çalıştırması var. Onun yüzünden düzgün bir iş bulamadım, ilk bulduğuma atladım. Olmaz deyip girmeyince her gün o işi bir deneseydin diye konuştuğu için katlanmaya çalıştım.

Kendisi 200-300 fazlası için it gibi çalıştıracaklar ben burada rahatım, cumtesi yok, mesai yok dedikten sonra bi düşündüm benim saatlerim belli değil, eve geliyorum ölü gibi. O zaman anladım kendi rahatını düşündüğünü. O dış kapının dış mandalı gibi önemsiz bahsetmem bu yüzden aslında.

Sizi zorla calistiriyorsa yanlis, kendiniz calisiyorsaniz sizin bileceginuz is, sizde rahat edeceginiz is bulun yada oturun ve gelenle gecinin. Illa agir yuke girmeyin. 300-500 lira fark icin rahat is birakmazdim.

Sizi zorla calistiriyorsa yanlis, kendiniz calisiyorsaniz sizin bileceginuz is, sizde rahat edeceginiz is bulun yada oturun ve gelenle gecinin. Illa agir yuke girmeyin. 300-500 lira fark icin rahat is birakmazdim.

Ağır olduğunu, yapamadığımı gördüğü halde evet, isteksiz çalıştım. Normalde çalışmayı kendim istiyorum ama şartları baştan belli olduğu halde göz göre göre girmezdim onub ısrarıyla girdim.

Bebeğiniz çok küçük, baktıracakda kimse Yok neden tüm yükü siz üstleniyorsunuz gerekirse eşiniz ek iş yapsın. Ha çocuğunuza ücretsiz iyi bakabilecek biri varsa bırakabilirsiniz. Sütü sağarak bırakabilirsiniz, ve artık ek gıda verirsiniz yavaş yavaş. Ama en büyük iş eşinizde

Guzelim ne diyelim eski konularinada baktim adam boyle yani sen bunu az cok bilerek almissin evleniriz cocuk olur duzelir daha azimli olur diye ummussun ama olmamis
Isini degistirmek istemiyor ,ek is yapmak istemiyor,birsey almak icin pesinatiniz varken kredi cekmek istemiyor aile iliskilerini bozmak istemiyor adam kati suretle risk almak istemiyor yani cok bir atak bekleme beklentiyede girme
Aynen bu sekilde devam eder

Evet sinavada hazirlanmaz hatta kendini hazirla bundan 5yil sonra ondan altlarin ondan uste gecisi maas ve sart artislarini sorun yapip asabiyetini sinirini evede tasiyabilir
Hatta yat kalk dua et isten cikartma falan olmasin yeni ise bile lutufla bakar kolay kolay is begenmez bazilari boyledir

senin ise baslaman lazim simdiden basla aramaya zaten hop denince bulunmuyor bebegim kucuk diye dusunme ozel sektorde cogunluk 6.ayda donuyor hatta cogu hamilelikte rapor sunarak son ana kadar calisiyor

Kendi isteklerinden degil 4ay yasal 2 ayda sirket veriyor ha ustlerle arasi iyi olan torpilli olanlar falan anca 4ay koparip onlarda 8ayda donuyor cocukla dahada zor calismak sartlari cok agir ise esin baski yapmaya basladi diye atlama madem sikisiksiniz madem o sartlari zorlamadan Allah kerim diyor sende Sartlarini zorlamadan Allah kerim de birazda isini duzgun bul
sen iyi bir is bulana kadar sikisin aramayada simdiden basla
Esinide boyle kabul et degistiremezsin

yeteneğiniz varsa biliyorsanız tülbent kenarı vs. çok iyi olabilir o da yoksa sigara sarabilirsiniz on da bilgi ya da el emeği gerekmiyo. ya da işi biraz daha geniş düşünüp ev de ütü yapabilirsiniz internetten araştırın mutlaka bulursunuz. bebeğinizi allah bağışlasın :)

cevap vermişsiniz arkadaşlara şimdi gördüm uyurken yapabilirsiniz belki ya da eşiniz bakar akşamları

Ya ben şuan şoktayım, beni anlamışsınız gerçekten. Evet hep bir bahanesi vardı zaten de iyi ki önceden söylemişti " rahatımı bozmam, gerek yok demişti" ama bana gelince çok yorucuymuş, saatleri uzunmuş yapacak bir şey yok "borç var" oluyordu.

Kendimi enayı gibi hissediyordum. Bu evlilikte borç ödemek için ağır yükü taşımak zorunda olan ben mişim gibi.

Beni suçlayanlar demeyim de eşimin bana fazla para getirmesini istediğimi düşünenler öyle bir düşüncem olsaydı, daha önceki çalışmalarıma bakarak şuan hala çalışmak istemezdim. Belki başkası olsa bu insandan bize fayda yok deyip başının çaresine bakar.

Bir de demişsin ya başka işlere lütuf gözüyle bakar, beğenmez diye? Çok eskiden biri iş bulmuştu işte git bir görüş demişti, bizim ki konuşmalarını anlatıyor. Adama resmen beni isteme, işe alma demiş. İşinin rahatlığından bahsetmiş, durmuş.

Bir de çıkarılmaktan korkuyordu hep, o yüzden işi ona biri getirecek çıkarılmama konusunda garanti verecek ki, o iş olsun.

Bende sizin gibi düşündüğüm için konu açtım bir erkek olarak eşimin artık elini taşın altına koyması gerekiyor diye. Ama taşlanacaktım neredeyse, eşim neden 200-300 tl için rahatını bozsundan tutun ben evde yatıp adama tüm yükü yüklüyormuşum. Çalışmayan biri değilmiş ki, dönemiyoruz napiim? Eskisi gibi bağ bahçe olsa sırtıma bağlayıp çalışayım hadi, işim masa başı özel sektör, annem yok, k.validem yok. Adama tüm yükü yüklesem şuan çalışmak istemezdim sanırım hemde geçmişte olanlara rağmen.

Şimdi 6.ayınu doldurdu çok şükür, en azından akraba olan güvenilir birini bulabilirsem çalışmak hayal değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…