Anladim ben seni ama yapabilecegin birsey yok karakteristik ozelligi bu var boyle bir tanidigin karisi pazarcilik yapiyor gecinemiyor zor bu zamanda imkansiz tek maas 70 ede gelse ayni olacakYa ben şuan şoktayım, beni anlamışsınız gerçekten. Evet hep bir bahanesi vardı zaten de iyi ki önceden söylemişti " rahatımı bozmam, gerek yok demişti" ama bana gelince çok yorucuymuş, saatleri uzunmuş yapacak bir şey yok "borç var" oluyordu.
Kendimi enayı gibi hissediyordum. Bu evlilikte borç ödemek için ağır yükü taşımak zorunda olan ben mişim gibi.
Beni suçlayanlar demeyim de eşimin bana fazla para getirmesini istediğimi düşünenler öyle bir düşüncem olsaydı, daha önceki çalışmalarıma bakarak şuan hala çalışmak istemezdim. Belki başkası olsa bu insandan bize fayda yok deyip başının çaresine bakar.
Bir de demişsin ya başka işlere lütuf gözüyle bakar, beğenmez diye? Çok eskiden biri iş bulmuştu işte git bir görüş demişti, bizim ki konuşmalarını anlatıyor. Adama resmen beni isteme, işe alma demiş. İşinin rahatlığından bahsetmiş, durmuş.
Bir de çıkarılmaktan korkuyordu hep, o yüzden işi ona biri getirecek çıkarılmama konusunda garanti verecek ki, o iş olsun.
Anladim ben seni ama yapabilecegin birsey yok karakteristik ozelligi bu var boyle bir tanidigin karisi pazarcilik yapiyor gecinemiyor zor bu zamanda imkansiz tek maas 70 ede gelse ayni olacak
Ama bu sen ben is ariyorum dediginde sabah 7-alsam 9 isede illa gir demesi hakkini vermiyor borcu harci yikma hakkinida vermiyor evlilik ortak madem esin rahatini bozmadan sikismak normal seninde 8-6 is bulman icin is bulma surenin uzamasi normal olmali anlatmaya calistigim buydu
bunaldik cok bidi bidi yapti diye her ise atlama sonu yetisememekten yorgunluktan depresyon olur isine gir sen hazirlan musavirlik sinavlarina belki senden gaz alir diycem cok unudum olmamamakla Allah yardimcin olsun
Çocuğum olmazsa suçlusu sensin diyen çocuk sahibi olamamayı bit suç olarak gören bir eşiniz var. Az kazanmasını değil bunu sorun ederdim ben olsamHastalığıma rağmen 6 ay erteledim zaten, bana kalsa gene ertelerdim ama eşim işte, senin yüzünden baba olamayacağım. En çok istediğim şey bir çocuğum olması. Olmazsa suçlusu sensin' ler.. İnsanı etkiliyor illa, peki benim anne olmaya hazır olmayışım ne olacaktı? Gerçi benim ne hissettiğim ne zaman önemli oldu en son? Hatırlamıyorum bile..
Şöyle pasta, kurabiye yapayım dedim, çocuğumla aynı gün doğumlu bir ark var yapıyor, nasıl yapıyorsun dedim cesaret geldi, k.validesi üst katında oturuyormuş. Yoksa yapamam dedi, çocuğa o bakıyor o sürede dedi, ben geri bas tabii. Zaten oğlum sürekli mızmız, yalnız durmuyor, ilgi bekliyor hep. Yani başlamadan bitmiş oldu bu düşünce de.
Ben çalışabilsem biliyorum ki her şey farklı olacak. Oğlumun geleceği için çalışmam şart. Ama biraz daha beklemeli mi? Yoksa vakit kaybetmemeli mi? Aslında benim konuyu açma sebebim buydu. Hayatımızdan bahsettim ki; eşimden, ailesinden örnekler verdim ki, benim ne kadar çalışmak zorunda olduğum görülsün diye.
Çocuğum olmazsa suçlusu sensin diyen çocuk sahibi olamamayı bit suç olarak gören bir eşiniz var. Az kazanmasını değil bunu sorun ederdim ben olsam
Kusura bakma ama madem maddi durumun yok neden cocuk yapiyosunki? Sizin gibilere cok kiziyorum. Hic uzulmedim durumunuza sadecr bebege uzuldum ailesinin sorumsuzlugunu cekiyor.
Kusura bakma canım eşin fazlasıyla gevşek birde çocuk var pes...
İş değişikliği için uğraşmamasının sebebi işi muhtemelen rahat ve keyfini bozmak istemiyor bey efendi...
Biliyorki para kazanmak demek emek harcamak demek, kendisini yıpratmıyor işte gamsız...
Çok iyi hatırlıyorum düğün üzeri sırf borçsuz evlenelim diye gece sabaha kadar ek iş olarak taksiye çıkıp 2 saat uykuyla da kendi işine gidiyordu eşim...
Tek maaşlıyız ben çalışmıyorum, ev aldık daha çok yeni araba aldık, tatil, gezme alışveriş ve ekstralarımız derken bu ramazan bayramında izinliydi. Yine gündüz otobüse gece taksiye çıktı toparlamak için ve bayram seyran geçti gitti hiç bir şey anlamadık...
Ne pahasına, her ne olursa olsun bir adam eşini evladını düşünür...
İstese seni bu duruma sokmaz, sen çalışsan o da ayrı bir problem olur iyice salar kendini demedi deme...
Bende eşimin 2.bir iş yapmasını ya da işinde yükselmesini istediğim için yazdım bunca sayfa ama işinden neden çıksın sıkıntıya girsin dendi. İşinden çıkmasın o zaman ek iş yapsın ne yapacağım ki dedi. Sizin eşiniz ne oluyor o zaman gece gündüz çalışıyor değil mi? Neden kendini paralıyor ki ben çok para istiyorsam eğer?
Herkes iyi bir gelecek ister, doğal olarak bende istiyorum kendim için değil çocuğumuz için önce.
İşinden çıkıp sıkıntıya girmesin, bu adamın ehliyeti yokmu? Çevresi yokmu? İlla bir ticari taksi ayarlar geceleri yada en kötüsü paket servis yapan cafe restoranda geceleri çalışabilir...
Alternatif çok yeterki ek iş istesin...
Para göz olmakla hiç alakası yok bu şekilde ne uzar ne kısalır olduğu yerde sayar ama bir ek gelir olursa belki kiradan kurtulur belki çocuğunum geleceğine birikim yapar kavgalarınız biter huzurlu yaşarsınız...
Herşey para demek değil elbette ama az para ile kıt kanaat geçinmek de insanın sinirlerini yıpratır psikolojisini bozar ister istemez...
Yanlis anlama sakin ama esinde izin verirse gunluk islere gidebilirmisin bana gelen bi kiz vardi genc ev isleri yaparak ailesine katkida bulunuyordu kiz ev temizligiyle daire aldi.dedim iyi kazanipmsn die gunluk 140 gidio haftada iki kere gitsen mesela ev masraflarini cikarirsin gercekten cok zor ev kirasi benegin bezi ev masrafi Allah size yardimci olsun canim .rabbim bol kazanc versinMerhaba arkadaşlar, daha önceki konumda eşimle iletişimsizlik sorunumuz olduğundan bahsetmiştim. Çok şükür şimdi daha iyiyiz ve farkettik ki sıkıntılar maddi kaynaklı. Maddi imkansızlıklarımızın olduğundan da bahsetmiştim zaten.
Eşim 5 - 6 senedir aynı işyerinde çalışıyor. Ve ne uzadı, ne kısaldı. Maaşı yetmiyor. Ve zaten hep düşüktü. Ama o hiç başka iş bulmaya yanaşmadı. Ben artık sebebini zora gelememesine bağlıyorum. Her seferinde aynı bahaneleri öne sürdü çünkü, şimdi içten içe kendisi de pişman ama bir çocuğumuz olduğu için (çalışmıyorum) hiç risk alamıyor ve hatasının bedelini 3 kişi ödüyoruz.
Ailesi destek olması gerekirken hiç umursamıyorlar. (Normalde destek olmak zorunda değiller elbette ama yıllardır oturdukları daireler de eşiminde hakkı var k.validem vefat ettiği için, ortak miras) Ama umurlarında değil. Eltim arar ben bu kadar sıkıntı çekerken yediğine, içtiğine, aldığına kadar anlatır, öylesine hiç aramadı zaten, elti işte :)
Böyle nereye kadar diye düşünmekten ne uyku uyuyabiliyorum, ne de hayattan zevk alabiliyorum artık. Ev kira, borç var, tek maaş. Kafama taka taka bir hal oldum. Elimde değil, ve çocuğumun geleceğini düşünmek zorundayım.
Çalışmayı düşünüyorum ama çocuğum daha 6 aylık ve emiyor. Annem yok (5 sene önce kaybettim) olur mu? nasıl olur bilmiyorum? Ve ya siz benim yerimde olsaydınız ne yapardınız? Destek ve fikirlerinizi paylaşırsanız çok mutlu olurum.
Yanlis anlama sakin ama esinde izin verirse gunluk islere gidebilirmisin bana gelen bi kiz vardi genc ev isleri yaparak ailesine katkida bulunuyordu kiz ev temizligiyle daire aldi.dedim iyi kazanipmsn die gunluk 140 gidio haftada iki kere gitsen mesela ev masraflarini cikarirsin gercekten cok zor ev kirasi benegin bezi ev masrafi Allah size yardimci olsun canim .rabbim bol kazanc versin
Pazarda olabilir aslinda sanirim istanbuldasin cumartesi pazar pazarlarini arastir sor sorustur tezgah kiralarini falan bilmiyorum ama 4 ay ikinizinde ortak yapabilecegi ek is bebegi alir gidersinVerir tabii neden vermesin para gelecek sonuçtaneden yanlış anlayım işten gocunmam. Âmin çok teşekkür ederim bu arada.
ilk kızım 6,5 aylıktı işe döndüğümdeİşte bende bunu düşündüm. Eski çalıştığım yerde k.valide çocuğa bakmaktan cayınca 40 günlük bebeği memleketine halasına gönderen bir kadın vardı. 6 ay sonra izinleri bitip tekrar işleri başına dönenler var. Hayat şartları maalesef yoksa kim istemez çocuğunu bakmayı büyütmeyi ki?
Benim eltim de bu kafada mesela ben hiç çalısamam çalısıp bize bakmak zorunda kocam der.Bu kafayı da ekstra masraf cıkarın kocanıza diyenlerin kafasını da anlayamıyorum!!!Şu "masraf çıkar, şu kadar liralik bilmem ne alda görsün, borca sokta akillansin" gibi tavsiyeler görüyorum ara ara. Bu adam çalışmayan bir adam degil, çalışıyor sadece maaşı az. Gercekten esinize gücünün yettiginden fazla masraf, harcama yükledikten sonra esiniz işin icinden cikmaya calisirken sizin iciniz huzurlu oluyor mu merak ediyorum?
Bu kadar para yetmiyorsa yapmasaydiniz cocuk ve calişsaydiniz keşke konu sahibi. Bence bir arkadaşın dedigi gibi biraz idare edin sonra cocugu krese verin iyle calisin.
Hepsini okuayacak kadar bos insan degili. Konu acmissib yorum yaptim ben cok kiziyorum para yokken cocuk yapmaya.. sonra millete dert anlatmayin bari insan boyle diyo cunku. Hersey anne olmak degil bu arada bana gereksiz seyler anlatmaniza gerek yokAlın bir tane daha :)
Tüm sayfaları okumadınız değil mi?
Üzülmeyin, ben bana üzülsünler diye konu açmadım. Çocuk yapmaya mecburduk, ben endometriozis hastasıyım (çikolata kisti) 6 ay ilaçla erteledim. Geçici menapoza girdim. Daha fazla erteleyemezdim. Çünkü çocuğum olmama ihtimali vardı. Doktorum her kontrolde "çocuk yapacaksın" diyordu bana, ona bile borçlarımız var, çalışmam lazım yapamam diyordum. Doğal yollardan olmazsa tüp bebeği nasıl karşılayacaksın peki, tutmama ihtimali de var derdi hiç unutmam.
Yani bilmeden konuşuyorsunuz okumamışsınız sayfaları. 3 sayfa da bir aynı şeyleri yazıyorum. Hadi yazarım yazmakta sorun yokta, yok iyi olmuş, yok size üzülmedim falan, benim gibi sorunu olan insanlar benim kadar riske girmeyi bile göze alamıyorlardır belki, ben anne olamamayı bile göze almıştım. Ahkam kesmeyin bari..
Hepsini okuayacak kadar bos insan degili. Konu acmissib yorum yaptim ben cok kiziyorum para yokken cocuk yapmaya.. sonra millete dert anlatmayin bari insan boyle diyo cunku. Hersey anne olmak degil bu arada bana gereksiz seyler anlatmaniza gerek yok
Bir şekilde hakkınızı isteyin . Oturdukları ev ortak miras sa, size kira yardımı yapmaları lazım ... Yani sizin kiranızın yarısını ödemesi gerekiyor. Eşinizle konuşun abisiyle konuşsun . Çalışma ya gelince cocuk çok küçün en an 1 sene daha bekle sonra kreşe verirsin.
Benim eltim de bu kafada mesela ben hiç çalısamam çalısıp bize bakmak zorunda kocam der.Bu kafayı da ekstra masraf cıkarın kocanıza diyenlerin kafasını da anlayamıyorum!!!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?