Maddi sıkıntılar.. Siz olsanız ne yapardınız?

Anladim ben seni ama yapabilecegin birsey yok karakteristik ozelligi bu var boyle bir tanidigin karisi pazarcilik yapiyor gecinemiyor zor bu zamanda imkansiz tek maas 70 ede gelse ayni olacak

Ama bu sen ben is ariyorum dediginde sabah 7-alsam 9 isede illa gir demesi hakkini vermiyor borcu harci yikma hakkinida vermiyor evlilik ortak madem esin rahatini bozmadan sikismak normal seninde 8-6 is bulman icin is bulma surenin uzamasi normal olmali anlatmaya calistigim buydu

bunaldik cok bidi bidi yapti diye her ise atlama sonu yetisememekten yorgunluktan depresyon olur isine gir sen hazirlan musavirlik sinavlarina belki senden gaz alir diycem cok unudum olmamamakla Allah yardimcin olsun

Öyle oldu zaten, ben ona da artık biz de bir gelecek görmediğimi söylüyorum. Bekle diyo, sabret diyo ne olacak diyorum planın mı var yokta Allah büyüktür, hep böyle gitmez.

Kendisi de bu durumdan memnun değil, masraflar geliri geçiyor. Ama istiyor ki biri ön ayak olsun, öyle bir şey çıkmayınca da morali bozuk, umutsuz, sinirli oluyor.

Bir arkadaşta kendini başkalarıyla kıyasladığımı söylemiş hani eşim rahatlığını bozamadı ya, bende ark. örnek vermiştim. Amacım hayatıyla kendimi kıyaslamak değil. Emek harcamadan olmadığını anlatmaktı.

Allah yardımcım olsun inşallah, beni anladığınız için de teşekkür ediyorum.

Çocuğum olmazsa suçlusu sensin diyen çocuk sahibi olamamayı bit suç olarak gören bir eşiniz var. Az kazanmasını değil bunu sorun ederdim ben olsam

Çocuğum olmazsa suçlusu sensin diyen çocuk sahibi olamamayı bit suç olarak gören bir eşiniz var. Az kazanmasını değil bunu sorun ederdim ben olsam

Yok, öyle değil. Ben çocuk sahibi olmayı ertelediğin için olmama riskine karşılık, hani ileri de olmazsa suçlusu sensin, sebebi sensin demişti. Çünkü bana kalsa ben istemiyordum.

Kusura bakma ama madem maddi durumun yok neden cocuk yapiyosunki? Sizin gibilere cok kiziyorum. Hic uzulmedim durumunuza sadecr bebege uzuldum ailesinin sorumsuzlugunu cekiyor.

Kusura bakma ama madem maddi durumun yok neden cocuk yapiyosunki? Sizin gibilere cok kiziyorum. Hic uzulmedim durumunuza sadecr bebege uzuldum ailesinin sorumsuzlugunu cekiyor.

Alın bir tane daha :)
Tüm sayfaları okumadınız değil mi?

Üzülmeyin, ben bana üzülsünler diye konu açmadım. Çocuk yapmaya mecburduk, ben endometriozis hastasıyım (çikolata kisti) 6 ay ilaçla erteledim. Geçici menapoza girdim. Daha fazla erteleyemezdim. Çünkü çocuğum olmama ihtimali vardı. Doktorum her kontrolde "çocuk yapacaksın" diyordu bana, ona bile borçlarımız var, çalışmam lazım yapamam diyordum. Doğal yollardan olmazsa tüp bebeği nasıl karşılayacaksın peki, tutmama ihtimali de var derdi hiç unutmam.

Yani bilmeden konuşuyorsunuz okumamışsınız sayfaları. 3 sayfa da bir aynı şeyleri yazıyorum. Hadi yazarım yazmakta sorun yokta, yok iyi olmuş, yok size üzülmedim falan, benim gibi sorunu olan insanlar benim kadar riske girmeyi bile göze alamıyorlardır belki, ben anne olamamayı bile göze almıştım. Ahkam kesmeyin bari..

Son düzenleme:
Kusura bakma canım eşin fazlasıyla gevşek birde çocuk var pes...
İş değişikliği için uğraşmamasının sebebi işi muhtemelen rahat ve keyfini bozmak istemiyor bey efendi...
Biliyorki para kazanmak demek emek harcamak demek, kendisini yıpratmıyor işte gamsız...

Çok iyi hatırlıyorum düğün üzeri sırf borçsuz evlenelim diye gece sabaha kadar ek iş olarak taksiye çıkıp 2 saat uykuyla da kendi işine gidiyordu eşim...

Tek maaşlıyız ben çalışmıyorum, ev aldık daha çok yeni araba aldık, tatil, gezme alışveriş ve ekstralarımız derken bu ramazan bayramında izinliydi. Yine gündüz otobüse gece taksiye çıktı toparlamak için ve bayram seyran geçti gitti hiç bir şey anlamadık...

Ne pahasına, her ne olursa olsun bir adam eşini evladını düşünür...
İstese seni bu duruma sokmaz, sen çalışsan o da ayrı bir problem olur iyice salar kendini demedi deme...

Bende eşimin 2.bir iş yapmasını ya da işinde yükselmesini istediğim için yazdım bunca sayfa ama işinden neden çıksın sıkıntıya girsin dendi. İşinden çıkmasın o zaman ek iş yapsın ne yapacağım ki dedi. Sizin eşiniz ne oluyor o zaman gece gündüz çalışıyor değil mi? Neden kendini paralıyor ki ben çok para istiyorsam eğer?

Herkes iyi bir gelecek ister, doğal olarak bende istiyorum kendim için değil çocuğumuz için önce.

İşinden çıkıp sıkıntıya girmesin, bu adamın ehliyeti yokmu? Çevresi yokmu? İlla bir ticari taksi ayarlar geceleri yada en kötüsü paket servis yapan cafe restoranda geceleri çalışabilir...
Alternatif çok yeterki ek iş istesin...

Para göz olmakla hiç alakası yok bu şekilde ne uzar ne kısalır olduğu yerde sayar ama bir ek gelir olursa belki kiradan kurtulur belki çocuğunum geleceğine birikim yapar kavgalarınız biter huzurlu yaşarsınız...

Herşey para demek değil elbette ama az para ile kıt kanaat geçinmek de insanın sinirlerini yıpratır psikolojisini bozar ister istemez...

Ehliyeti var ama aktif araç kullanmadı. Ama istese onu da halleder. Abilerinde araba var ama kullanmaya vermezler.

Benim de derdim zaten lüks yaşayım, yiyip içip gezeyim değil. Sıkıntı çekmeyelim istiyorum, ay sonunu getiremiyoruz, maaş yetmediği için kredi kartı borcu hep yerinde sayıyor. Ne zaman bitecekte rahat bir nefes alacağız diyorum? Ama bu şekilde devam ettiği sürece bitmeyecek hayal kurmaya gerek yok. Kaldı ki çocuğumun geleceği için yatırım düşüncesi epey uzak şu durumda, boş yaşıyoruz gibi geliyor. Kısa günün kârı.

Zaman, yaş geçiyor ve ben iyice daralıyorum. Artık bir yerlerden başlamamız lazım mesela ek iş yapsa çocuğumu biraz daha kendim büyütürüm sabrederim en azından bir 6 ay daha, sonra bende bir işe girer çalışırım.

Bilmiyorum, ilk fırsatta açık açık konuşacağım eşimle, bakalım ne diyecek?

Yanlis anlama sakin ama esinde izin verirse gunluk islere gidebilirmisin bana gelen bi kiz vardi genc ev isleri yaparak ailesine katkida bulunuyordu kiz ev temizligiyle daire aldi.dedim iyi kazanipmsn die gunluk 140 gidio haftada iki kere gitsen mesela ev masraflarini cikarirsin gercekten cok zor ev kirasi benegin bezi ev masrafi Allah size yardimci olsun canim .rabbim bol kazanc versin

Verir tabii neden vermesin para gelecek sonuçta neden yanlış anlayım işten gocunmam. Âmin çok teşekkür ederim bu arada.

Verir tabii neden vermesin para gelecek sonuçta neden yanlış anlayım işten gocunmam. Âmin çok teşekkür ederim bu arada.
Pazarda olabilir aslinda sanirim istanbuldasin cumartesi pazar pazarlarini arastir sor sorustur tezgah kiralarini falan bilmiyorum ama 4 ay ikinizinde ortak yapabilecegi ek is bebegi alir gidersin
Ev yapimi kek poaca dolma vb seyler satan tezgahlar genelde kalabalik oluyor yada tek tip tekstil (bizim pazarda 5tllik tshirtler hep izdihamda,yada baska bise)dukkan degil kapatamayasin baktin zarar cikmazsin pazara olur biter
Iki kisi bebegide rahatlikla idare edersin iz pazarciligida bir arastir sen

ilk kızım 6,5 aylıktı işe döndüğümde
babaannesi bakıyordu içim rahattı

2. kızım da bakıcı bakacağı için 1 yaşına kadar kendim bakabilme şansım vardı öyle de yaptım
yani keşke bakacak kişi vs ayarlasan bişey olmaz Allah ın izniyle smuwila

bu arada İstanbul da yaşıyorsun sanırım
bakıcı fiyatlarından haberin var değil canım...

Benim eltim de bu kafada mesela ben hiç çalısamam çalısıp bize bakmak zorunda kocam der.Bu kafayı da ekstra masraf cıkarın kocanıza diyenlerin kafasını da anlayamıyorum!!!

Bir şekilde hakkınızı isteyin . Oturdukları ev ortak miras sa, size kira yardımı yapmaları lazım ... Yani sizin kiranızın yarısını ödemesi gerekiyor. Eşinizle konuşun abisiyle konuşsun . Çalışma ya gelince cocuk çok küçün en an 1 sene daha bekle sonra kreşe verirsin.

Hepsini okuayacak kadar bos insan degili. Konu acmissib yorum yaptim ben cok kiziyorum para yokken cocuk yapmaya.. sonra millete dert anlatmayin bari insan boyle diyo cunku. Hersey anne olmak degil bu arada bana gereksiz seyler anlatmaniza gerek yok

Hepsini okuayacak kadar bos insan degili. Konu acmissib yorum yaptim ben cok kiziyorum para yokken cocuk yapmaya.. sonra millete dert anlatmayin bari insan boyle diyo cunku. Hersey anne olmak degil bu arada bana gereksiz seyler anlatmaniza gerek yok

Ha, hepsini okuyanlar boş insan yani, ilginç bir yaklaşım tarzı. Size bir şey anlatma gibi bir çabam yok. Ben bu konuyu siz okuyup yorum yapın diye açmadım. O çok dolu ve değerli vaktinizden hiç ayırmasaydınız keşke :)

Evet bence de her şey anne olmak demek değil. O yüzden zaten direndim, erteledim. Benim planım da en az 3 sene çocuk yoktu, anneliğe sıcak bir insan değildim. Böyle bir hastalık çıktı karşıma, keyfimden çocuk yapmadım. Bence fazla kızmayın, kızdığınızı yaşamak zorunda kalmayın sonra benim gibi "çocuk istemiyorum, annelik bana uzak" diyordum. Siz istemeseniz eşiniz ister, ileri de pişman olup olmayacağınızı bilemezsiniz. Yani bu hayatta her şey hesapladığınız gibi gitmeyebiliyor. Hiç birşeyin garantisi yok. Kalın sağlıcakla..

Son düzenleme:

Evet şuan ortak miras, kanunen eşimin hakkı var. Ona yanaşacaklarını zannetmiyorum. Çünkü herkes bizden kötü, hayırlısı bizde iyi niyetimizden kaybediyoruz belki.

Benim eltim de bu kafada mesela ben hiç çalısamam çalısıp bize bakmak zorunda kocam der.Bu kafayı da ekstra masraf cıkarın kocanıza diyenlerin kafasını da anlayamıyorum!!!

Ekstra masraf çıkamaz ki, ödeyecek güç olmadıktan sonra biz genel ihtiyaçları karşılarken dönemiyoruz. Nasıl çıksın ekstralar? Yani olması gereken giderleri karşılayamıyoruz. Ben her şeyi ödüyoruz ama elimizde para kalmıyordan, ya da kalan para az, yetmiyordan bahsetmiyorum.

Eşim işini değiştirirse ya da ek iş yaparsa rahatlarız. Derdim çok para, zenginlik değil. Çünkü her ne kadar piyasada bu kadar dese de onun gibi çalışan bir çok arkadaşı çok iyi maaş alıyorlar.

Onun çalıştığı yerin sistemi farklı, işi 5 kişiye bölüp herkesin her şeyi bilmesi, tek bir kişiye bağlı kalınmaması amaç. Hâl böyle olunca sen işinde çok iyi de olsan, başka çalışanlarda olduğu için az miktarlarda zam oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…