Maddi sıkıntılar ve çocuk problemleri

Sen de kısma yahu,kavga çıkarsa çıksın.Çocuk kısılacak en son şey,ayrıca sizle evlenirken nafakayamı güvenmiş..

Bunu anlıyorum ama cebimizdeki tüm parayı bir yemeğe vermesini anlamıyorum .Olsa sıkıntı yok ve çocuklarımın nafakasını harcıyor .
Benim çocuklarıma o bakmıyor ben çalışıyorum ve ayrıca nafaka gelirim var .O maaşıyla borçlarını ödüyor sadece ,eski borçları (1.5 yıllık evliyiz)
Sizin çocuklarınızın nafakasını yedirtmeyin. Kısa ve öz. Kendi çocuklarınızdan kısmayın. Çocuklarınızın ihtiyacını lauıkıyla giderin krakerle değil eğer buna rapmen para kalırsa o ailenin ortak olabilir.
Ayrıca bu bence her ailede olnası gereken bir şey değil mi? Maddi manevi öncelik her zaman çocuklarda olmaz mı?

İşte bunu yapmadım ama keşke yapsaymışım diyorum ...Kendimi ve çocukları o kadar cok kısıyrum ki çok zoruma gidiyor
Hatanın büyüğü sizde çocuklarınızın rızkını yediriyorsunuz o adam eşiniz bile olsa hakkı değil. Çocuk refah içinde yaşar yine para artar o ayrı mevzu ama şu anda yanlış yapıyorsunuz bence

Onlar uzakta ...her zaman bu cümle ...yakında olmak suçmuş gibi ..sanki ben senin çocuklarının başındayım ve buna razı olmalısınız gibi ..çok acı cidden ...benim çocuklarıma karşı kötü değil ama geri planda tutulmaları çok acı...

Olaya duygusal bakıyorsunuz anne olarak haklısınız da ama inanın mevzu bunlar değil bence. Benim çocuğum bile yokken üvey çocuk (bu tabir için özür dilerim) ne demektir bilemem. Yakında bile olsalar öz çocuğumla bir tutabilir miyim bilemem. Öz ve anne olan sizsiniz. Sizin çocuklarınızın hakkına sahip çıkmanız gerekir eşinizin düşünmemesi çok da garipsenmeyecek bi durum olsa gerek.

Canım bu senin elinde, o kısmıyorsa sen de kısma bırak inceldiği yerden kopsun.

Hayır çünkü imkanımız yok ama onlar için borç alır ya da avans çeker
Hımm anladım canım.
Sanırım bu konuda düşüncelerini paylaşmak yanlış anlaşılmalara sebep olacaktır.
Bütçe ayarlaması konusunda haklı olsan dahi bildiğin gibi çok hassas bir durum.
Yanlış anlaşılmak seni daha çok üzebilir kabullenmeye çalışmalısın.
Ne kadar sıklıkla görüşüyorlar? Uzakta olduklarını söylemişsin yatılı mı geliyorlar?

Canım bu senin elinde, o kısmıyorsa sen de kısma bırak inceldiği yerden kopsun.
Evet bunu yapmamın zamanı geldi ...Ben kıstıkça fırsat buluyor o mahçup olmasın diye ben kendimden oluyorum mesela çocuklarına söz veriyor sizi şuraya götrüüp hafta sonu tatil yapacağız diye ,elinde benim kredi kartım ,onun kartı yok icraları var bankaya ,ben mahçup olmasın diye ay elektirk fatırasını yatırmıyorum ama salaklık işte ..kart limit vermez mahcup olmasın diye ..bunu kendisine de söylediğim zaman haklısın diyor ben senin gibi ince düşünemiyorum diyor ..bak sen mahçup olacaksın verme böyle sözler diyorum ama yok yok yok anlamıyor yine bildiğini yapıyor biz koltukları kemirelim bu hale gelsek umurunda değil ve inanın çocuklarının ondan öyle bir beklentisi de yok .

Ayda bir kaç gün genelde evet haklı özlüyor ama özlem gidermenin tek yolu bu mudur?

Siz de gidin eşinizle,nasıl olsa borca giriyor biraz daha girer.Çocuklar çok bunaldı evde biz de gelelim de..

Bunu anlıyorum ama cebimizdeki tüm parayı bir yemeğe vermesini anlamıyorum .Olsa sıkıntı yok ve çocuklarımın nafakasını harcıyor .
eşiniz belki de vicdan azabı ya da özlemin vermiş olduğu gerginlikten bu kadar harcıyordur ama kendi çocuklarınızın nafakasını harcatmanızı anlayamadım? benim de oğlum var babasından gelen nafakayı tamamen ona harcarım kıyafet oyuncak gezme vs zaten yeme içmesini de ben karşılarım. ben evli değilim ama evlenince de onun hakkını gözetmeyi düşünüyorum. eşinize çocuklarına harcadığı için kızmayın ama siz de kendi çocuğunuzdan kısmayın lütfen. eşinizle uygun şekilde konuşun belki çözebilirsiniz.

Ben kısmazsam kartlar ödenmez icra gelir diye korkuyorum .Bu korku ben de var onda yok ve elimde değil .Ben hep tutumlu oldum ne bileyim hep ilerisini düşündüm .Bunca yılın alışkanlığını nasıl değiştirebilirim bilemiyorum ve icra gelirse olan benim çocuklarıma olacak yine biz çekeceğiz acısını .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…