MalesefSonuna kadar katılıyorum. .hayat standartlarımiz ne kadar düşük..cebımizde paramız kalmıyor hiç. .hayat çok pahalı. .şükür tabi o ayrı mesele..ben büyüksehırdeyim..sabah erken çıkıyorum akşam geliyorum. .hep aynı. .ama mınibüs beklerken bazen görüyorum 18 yaşında altında bmw si olan gençler var..nasıl alıyorlar bu arabaları? Trilyonluk evleri?acayip bir gelir adaletsızligi var ülkemizde..
Memur Bitmıs zaten kime sorsan aynı. .yıllar boyu krediyle ancak bir ev ve araba alınıyor. .ömrümüz borç içinde geçiyor. .
Canim memurlar 2000 tl alıyor evet 1000 tl evkirasi borçlar krediler elde kaldı sifirrttrrrr
Etsem ne olacak ki bebeklerim huzursuz olacak bosanma faciası sonra ahhhh ahhBen olsam sağlam kavga ederdim.
Gerçi çalışmayı sevmeyen adamla evlenmem.
Bu özellikler bekarlıktan belli oluyor.
Doğru düzenli ne geldiğini bilirseniz ona göre davranırsınız.Benim eşimde geçen yıl bir esnaflık mecarasına atıldı, şimdi onun ceremesini çekiyoruz.Ben özel sektörde çalışıyorum çok yüksek değil maaşım , o esnaflık yaptığunda nerdeyse hiç para kazanmadı .Tüm evi ben çekip çevirdim.Şimdi o da düzenli bi işe girdi ama 5 yıllık ödememiz gereken kredi borçları ve bebişimiz olacak bakalım nasıl halledeceğiz.sanki memurlara özellikle piyasadan düşük ücret veriyolar yani. yıllardır memur da memur. özel sektör daha beter .
eşiniz düzenli bi işe girsin. tek çözüm bu şu an için.
Memurun iscinin asgari ucretlinin hali hep zordu bundan sonra da daha zor olacak malesefParayi alıp kokla dağıt yapiyoruz
Ahh cnm Kıyamam ben sana üzme tatlı canını canın sağolsun da allah yardimci olsun kardesim17 yıldır ilk defa bu ay kredi kartım sıfır gelecek,düşünün artık ve daha yeni artıya geçip para biriktiricem inşallah
Doğru düzenli ne geldiğini bilirseniz ona göre davranırsınız.Benim eşimde geçen yıl bir esnaflık mecarasına atıldı, şimdi onun ceremesini çekiyoruz.Ben özel sektörde çalışıyorum çok yüksek değil maaşım , o esnaflık yaptığunda nerdeyse hiç para kazanmadı .Tüm evi ben çekip çevirdim.Şimdi o da düzenli bi işe girdi ama 5 yıllık ödememiz gereken kredi borçları ve bebişimiz olacak bakalım nasıl halledeceğiz.
Es durumundan gelir yakında masraflardan duservalla eşim memur oldu diye sevindik biz de.
2300 tl alıyor. aslında iyi gibi geliyo düşününce de. adam ankarada yaşıyor. misafirhanede kalıyor, onun kirası ve yemek+sigara masrafı minimum 1000 aylık. telefon faturası, 3 haftada bir eve geliyor yol parası, kredi taksiti (1000 tl) derken ucu ucuna işte.
tek maaş olsak ya da ben ücretsiz izne ayrılsam hayatta geçinemeyiz.
Daha da göç alıyor ülkemiz maalesefMemurun iscinin asgari ucretlinin hali hep zordu bundan sonra da daha zor olacak malesef
Cok insan ve gereksiz nufusa bagliyorum ben olayi
Ulkemizde bu kadar luzumsuz nufus olmasa biz de bu duruma dusmezdik
Es durumundan gelir yakında masraflardan duser
Aminnnn nerden kısabilsem patlak veriyorBilmiyorum, şahsen ben ev olayını garantilemeden araba işine girmezdim. Ne kadar ihtiyaç olabilir ki araba, işte araba lazımsa o iş yeri arabayı ayarlamak zorund değil mi, anlamadım?
Biz de araba kredisi ödüyoruz ama kira olsaydı, araba aldırmazdım benimkine. Aylık 1000 lira araba kredisi bizim. Öncesinde motorumuz vardı. Kendini hemen amorti etti zaten, hesaplamıştık, otobüs mü motor mu karlı diye, aylık 100 lira kadar artırıyorduk. Satmadık da... Mevsim güzelden gittiğince motora bineriz, arabayı çekeriz köşeye.
Kuaför masrafım neredeyse sıfırdır benim, kıyafetlerimizi "Bunu kaç farklı şekilde giyerim" diye düşünür de alırız. Mümkün olduğunca evde yeriz, sigara içerdik, bıraktık ikimiz de... Bilmiyorum daha aklıma gelmeyen pek çok ufak şeyden biriktirdik.
Ne kadar ihtiyaçtan da olsa araba girdi mi eve, masraf artar. Benzinden yer, bakımdan yer, vergisi yer, trafik sigortası yer. Kullanmasan da yer araba yani... Önce ev işi olup kiradan kurtuluverseymişsiniz çok güzel olurmuş aslında
Ne diyelim Allah herkese kolaylık versin, herkes için ayrı ayrı zorluğu var hayatın. Öbür dünyada hesabını veremeyeceğimiz paraları harcamayalım da... ^_^
Bi de o kredi kartı işi çok sakat. Bilmiyorum, eşimle kredi kartı kullanmayız biz, ben sevmem zaten, nakit varsa harcarım o kadar. Eşimin vardı, onu da sıfırladık kapattırdık. Elini versen kolunu kapıyor bankalar, hepsi modern tefeci...
Canimm benim rapor al git yanında kal bari bi süre es durumundan tayin işte sonrayokk malesef 5 sene aynı yerde çalışmak zorunda. :)
ben gidebilirsem gidicem.
Yoksa dahada batıcazsanki memurlara özellikle piyasadan düşük ücret veriyolar yani. yıllardır memur da memur. özel sektör daha beter .
eşiniz düzenli bi işe girsin. tek çözüm bu şu an için.
Evet geçen hastaneye gittim normal doğum düşünüyorum, özeller genelde sezeryancı biliyorsunuz.Devlet normal doğuma teşfik ediyor diye son kontrollere gideyim devlete dedim , gitmez olaydım hep suriyeliler sanki onlardan başka doğuran yok.Ve herhangi bir ücret ödemiyorlar.Allahım bilir ama bu imkanlarda nasıl fırsat buluyorlarda çocuk yapıyolar.Kısacası sureliyeliler iyice gözüme battı ve devlete bi daha asla gitmem.Daha da göç alıyor ülkemiz maalesef
Canimm benim rapor al git yanında kal bari bi süre es durumundan tayin işte sonra
Ben Hatayliyim normalde Hatay sanki olmuş bir Halep görsen içler acısı kuma olarak alınan Suriyeliler mi dersin ne ararsanEvet geçen hastaneye gittim normal doğum düşünüyorum, özeller genelde sezeryancı biliyorsunuz.Devlet normal doğuma teşfik ediyor diye son kontrollere gideyim devlete dedim , gitmez olaydım hep suriyeliler sanki onlardan başka doğuran yok.Ve herhangi bir ücret ödemiyorlar.Allahım bilir ama bu imkanlarda nasıl fırsat buluyorlarda çocuk yapıyolar.Kısacası sureliyeliler iyice gözüme battı ve devlete bi daha asla gitmem.
Ya da o gelecek es durumundan yaninaben üniversite personeliyim malesef öyle bi durumum yok
tayin de yok bizde.
ben sadece eğitim görmeye başka şehre gönderilicem 4 seneliğine
ama o da eşimin olduğu şehir olur mu olmaz mı belli değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?