maddiyat ? ben mi yanlış düşünüyorum ?

peteklibal

Üye
Kayıtlı Üye
30 Mart 2016
489
331
23
38
kızlar merhaba..
size bir sıkıntımı danışmak istiyorum. daha doğrusu sıkıntı mı ben mi çok büyütüyorum işin içinden çıkamıyorum.
eşimle (nikah kıydık ama düğün olmadı henüz) ayrı şehirlerdeyiz. 6 senelikte bir geçmişimiz var. nişanlandıktan sonra kredi çekip araba aldı. arabayı alırken benim fikrimi aldı tabi. alayım mı ne dersin diye sordu. benden de izin çıkınca arabayı aldı. taksitler konusunda yardımcı olup olamayacağımı sordu ''olurum'' dedim.
yaklaşık 1,5 senedir araba taksidi ödüyoruz. para göndermek hiç sıkıntı değil ama para konusu artık midemi bulandırıyor.
her maaşı aldığımda zaten arabanın yarı taksidini atıyorum onun hesabına. yarısını da o ödüyor. elimizde 1.250 gibi bir para kalıyor ikimizin de sonradan. ama ay içinde benden tekrardan para istiyor. işte ''telefon borcumu öder misin'' diyor ya da bayram geliyor memleketlere gideceğiz ''benim de bileti alır mısın'' dedi en son 2 gün önce.
aslında benim bayağı tutumlu olduğumun farkında ondan bu kadar rahat para isteme konusunda. yani peteklibal da kesin vardır diye düşünüyor ki her seferinde de gerçekten oluyor. ha o da har vurup harman savurmuyor parasını. tek lüksü her gün dışarda yemek yemesi. işten gidip yemek hazırlamaya hem üşeniyor hem bilirsiniz işte erkek milletini uğraşmak istemiyor yemekle falan. yani gezip tozduğundan, sigarası içkisi olduğundan dolayı değil bu parasının erkenden suyunu çekme olayı.
ama benim artık midem bulanıyor o para istedikçe. yani vermek sorun değil de ben karşımda her anlamda güçlü bir erkek olsun istiyorum. evet tamam kadın erkek eşit diye bas bas bağırıyoruz ama bir erkeğin benim paramdan medet umması rahatsız ediyor beni.

ne düşünüyorsunuz bu konuda kızlar? ben yanlış mı düşünüyorum ? beni sömürüyor mu sizce ? yoksa adamla nişanlıyken evliyken para göndermişsin bir de lafını ediyorsun fesat mısın diyorsunuz ? ama diyorum ya kadından para isteyen erkek... off bilmiyorum..
ne düşünüyorsunuz ?

bu arada niye çeyiz almayıp para gönderiyorsun diye düşünenler olur belki. düğün zamanı arabayı satıp eşyalarımızı alacağız. sen şunu alacaksın ben bunu alacağım diye bir durum olmayacak her şeyimizi ortak alacağız.

Ben irrite olurdum o erkekten.

Senin tutumlu olduğunu bilip ona göre rahat davraniyor bence evlenince dışarda yemek yeme olayı biter gibi...

Evlilikte senin param benim param olmaz. Sıkışan diğerinden ister. Kafaya takılacak bir durum değil bence. Ki ortak bir yatırım yapmışsınız sonuçta.

Çok saçma değil mi bu yaptığınız? Şu an araba kredisini ödüyorsunuz, sonra arabanın borcu bitmişken arabayı satacaksınız ki eşya alacaksınız.

Eşimle aramda para mevzusu hiç dönmediği için diğer konuda yardımcı olamıyorum, bildiğim bir his değil anlattığınız çünkü.

Ama arabayı almışken satmayın derim, araba dursun, eşyaların ücreti zaten ödenir.

O araba almış keyfine göre kullanıyor sefa sürüyor hazır yiyip içiyor birde senden para istiyor bence burada çok büyük bir ayıp var kalan parası hazır yeme içmesine yetmiyorsa hazır yiyip içmesin bilet almak fatura ödemek nedir yani gerçekten kullanılıyorsun gereken yardımı yapıyorsun daha fazla seni sömürmesine izin verme.

Sanırım sizin ondan isteme fırsatınız hiç olmadığı ya da onun kadar isteme olayınız olmadığı için böyle düşünüyorsunuz.

Yani hakkaten yemeğe yetecek parası tek mi kalıyor?
Bence zaten sen veriyorsun diye, kendisi de hiç dikkat etmiyor.
Ben olsam ben de rahatsız olurum.
Bence erkek adam bugünden yarının hesabını yapabilmeli ki, güvenle sırtını ona yaslayabilesin

Paranız kıymetli o yüzden böyle rahatsız oluyorsunuz benimde kıymetlidir hatta cimriyimdir bende rahatsız olurdum

Adam yardimci olur musun demis siz de evet demissiniz ve bir ise girismissiniz. Erkegin para istemesi hos degil ama siz bu durumu en bastan kabullenip ortak hesap isine girismissiniz. O yuzden tuhaf gelmedi bana.

hayır hayır gezip tozmadığına eminim. zaten çok küçük bir ilçede yaşıyor. merkeze bile inmez parası yok diye. 1 ayakkabı 2-3 tişörtle yazı geçirdi öyle söyleyeyim size. araba bizim için tamamen yatırım. zaten keyfine göre gezip tozsa en başta ben koyarım tavrımı.

O zaman sorun ne ki..
Keşke erkek arkadaşım da benim yardım etmeme izin verse.

Ben bu durumdan hic hoslanmadim.arabaya biniyorsa borcjnjn hepsini o odesin nikahta olsa daha ayri evlerdesiniz .evlenirken esyalari beraber almak olabilir de arabasi olmasin o zaman nisanlinin.ikiniz de esyalar icin yavas yavas para biriktirin.araba ekstra masraf cikariyor.benzin bedava mi sanki.

Şuan ki aklımla ben olsam ödemezdim
Almasaymış hadi ödedin fatura bilet nedir?
Az yesin diye bi laf var ya tamda eşin için geçerli

Arabayı krediyle alana kadar eşyalar için para biriktirirdiniz olur biterdi fazladan faiz ödüyosunuz mtv sigorta kasko hariç 2 yılda bir koltuk takımı bir tv parası çöpe gitmiş olmuş

Adam yardimci olur musun demis siz de evet demissiniz ve bir ise girismissiniz. Erkegin para istemesi hos degil ama siz bu durumu en bastan kabullenip ortak hesap isine girismissiniz. O yuzden tuhaf gelmedi bana.
işte bende farkındayım, kendime kızıyorum ya fesat mıyım diye o yüzden

Arkadasa katiliyorum. Araba satilmasi olayi cok mantiksiz. Satmayin bence de.
Diger konuda gozunuze batan bir luxu olmadigi icin cok kafaya takmayin derim.

araba nasıl bir yatırım olabilir yatırım amaçlı araba alanı ilkkez duyuyorum lüks değil midir araba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…