maddiyat ? ben mi yanlış düşünüyorum ?

Valla bende bır sorun bar o halde,ben buz gibi soğurdum,yarın işten çık,bak o adama senı bakmak yük gelecek,bunalıcak,bu kadar rahat istemesıde ayrı konu,

Madem küçük bir ilçede, ile bile gidip gelmiyor ne gerek varmış arabaya. Boş yere masraf. İşte erkeklerin araba sevdası
Kadın nasıl olsa bi yolunu bulup yetiniyor elinde olanla kimin umrunda, aman kendileri de iki kasıp mutfakta bişeyler pişirmesinler, ellerine falan yapışır mazallah

Araba satılıp evinizin eşyaları alınacaksa, bu ikinizin ortak yatırımı olur o acidan bunu sorun etmemelisin. Ama esya zamanı, sana "hayatim arabayi satmayalim sen kredi cek" derse hos olmaz
Yetmediği zaman birbirinden para istemek sorun olmamali ama bence herkes ayagini yorganina gore uzatsın yani bekar biri kadin/erkek farketmez, yalniz yasiyorsa kendi yemegini de yapiversin bi zahmet; erkek milleti iste ugrasmak istemez deniyorsa o zaman ben de bir kadin olarak "kadin calismak zorunda değil, erkek ona baksin " derim.
Açıkçası ben de bir erkegin kendi ozel harcamalarini yaparken benim gelirimi de hesaba katmasini istemem

Haklısınız. O da dışarıda yeme lüksünden feragat edebilir pekala.
Telefon faturasını ödeyemeyecek hale geliyorsa sizin tutumlu oluşunuzdan medet ummayacak.
Art niyet mi basit bir boşvermişlik mi ona siz karar verebilirsiniz. Ama en iyi ihtimalle bile yaptığı sorumsuzluk.
1250 çok az değil mi geçinmek için? Olur ya, beklenmedik bir masraf çıkabilir. Keşke o kadar borca girmeseydiniz.

sevgiliyken asla böyle istekleri yoktu. nişandan ve evlendikten sonra para mevzusu açıldı hep.. sanırım o artık evlilik yolundayız aramızda maddi anlamda da ayrı gayrı yok olarak düşünüp rahat isteyebiliyor parayı. ama işte ben para isteyen erkeğe sıcak bakamıyorum. yoksa 6 senedir böyle bir durumda değilim.

aslında telefon faturası olayında şöyle bir şey var. telefon+telefon faturası.. hani kampanyalı oluyor ya telefon borcunu da faturayla ödüyorsun o şekilde. yani 30-40 liralık olarak gelmesin aklınıza fatura. daha fazla oluyor.

Bir de ben olsam krediye yardim edemem kendi hesabını kendin yap derdim, araba konusunda hassasim bir arabam olsun cok istiyorum ama bekliyorum; krediye girmeden almak istiyorum bosuna neden faiz odeyeyim ki? Ayrıca o madem küçük bir yerde yaşıyor, araba elzem bir ihtiyac değildir (ben de ayni durumdayim oradan biliyorum )

Limoncu ilkdefa aynı fikirdeyiz
Bazı arkadaşlar onlar artık evli demiş ama araba evlenmeden 1 yıl önce alınmış ayrılsalar bu kızın para uçtu gitti
Düğüne nekadar var bilmiyorum ama eşya yok
Baştan sona yanlış yatırım

Bence doğru söylüyorsun. Araba nikahtan sonra aldıysa zaten yarı yarıya hak sahibi ama nikah öncesindeyse biraz zor. Uçak parası vs isteme cidden mide bulandırıcı buna bir ayar çekmek gerekiyor bence. Ayrılma sebebi midir değildir ama böyle de devam etmemesi lazım.

kesinlikle benim de şikayetim bu. zaten şu sıkıntılarımızı görüp arabayı aldığına pişman oldu ama bir şeye bağlamazsak çar çur ederiz diye düşündü parayı, o yüzden araba işine girdi. ama işte aynı evin içine girmeden para mevzuları konuşulunca hiç hoş olmuyormuş onu gördüm.

Siz belli ki "hayat müşerektir"i içselleştirmiş, yapıcı ve modern bir kadınsınız. Bence olması gerekeni yapıyorsunuz.
Fakat böyle kadınların iyi niyetinin suistimal edildiğine defalarca tanık oldum.
Konduramasanız da bir gün ihtiyacınız varmış gibi kendisinden para isteyerek tutumunu görmenizde fayda olabilir.

Meden çar çur olsun bankaya vadeli hesaba koyar parayı istesede günü gelmeden çekemezdi ( faiz bozulsun banane paramı istiyorum desen bile çoğu banka max %10 unu veriyo
Bağlardınız 6 ay hem kazanır hem harcanmazdı

Tamamen bahane olmuş

araba nasıl bir yatırım olabilir yatırım amaçlı araba alanı ilkkez duyuyorum lüks değil midir araba?
eline bir miktar para geçmişti. birazda kredi çekip araba alayım diye düşündü. yoksa o eline geçen parayı harcadık belki . o açıdan yatırım olarak gördük arabayı.

eline bir miktar para geçmişti. birazda kredi çekip araba alayım diye düşündü. yoksa o eline geçen parayı harcadık belki . o açıdan yatırım olarak gördük arabayı.
krediden hayır gören görmedim hiç hayırlısı...

Arabayi sifir aldiysaniz satarken ediceginiz zarara aciyin derim araba surekli olarak esinizdeyse e onunda bir masrafi var ama siz minubusle gezip kendisine destek oluyorsaniz birde ustune yemegini disarda yiyip sizden tekrar para istiyorsa bende kendimi kullaniliyor hissederdim heralde bir erkegin surekli olarak para istemesi gercekten hos gorunmuyor

Ayni ornege girmez çünkü sen kendi biriktirdigin parayi ailene vermissin ondan isteyip de ailene gondermemissin

Ben de olsam eşim /nisanlim senin dediğini dese "aileme gondermem lazim" dese, " para senin, nasil kullanacagina sen karar verirsin" derdim ama aynı ev icinde olmadığınız icin boyle düşünüyorum

Ben seni anlıyorum zira benim dusuncem de bir erkek benden güçlü olmalı; ben babamdan bile bir sey isteyemem, esimden de zor isterim sanirim o acidan ayni sey erkek için de gecerlidir benim için

Bir de madem eline para geçti ve çar çur etmek istemedi, senin de tutumlu olduğunu biliyor; sana diyebilirdi "hayatım sende dursun ya da sen bir yatırımda bulun" diyebilirdi ya da altın/döviz alabilirdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…