maddiyat ? ben mi yanlış düşünüyorum ?

Bir de madem eline para geçti ve çar çur etmek istemedi, senin de tutumlu olduğunu biliyor; sana diyebilirdi "hayatım sende dursun ya da sen bir yatırımda bulun" diyebilirdi ya da altın/döviz alabilirdi.
bu aralar arabayı satmayı düşünüyor zaten (ikimizde zorlanıyoruz artık taksit öderken çünkü)
satıp sana vereceğim tüm parayı sende dursun sen idare et diyor. ilerde maaşımı sana vereceğim sen idare et diyor.
yani ben belki de yanlış aksettirdim adamı, buradaki bazı yorumları görünce ona karar verdim.
hani nasıl anlatsam para derdine düşmüş biri değil sadece araba borcu bizi zorladığı için mecburiyetten istemek zorunda kalıyor. benim hoşuma gitmeyen erkeğin maddi anlamda benden beklentisi olması. yani kuru ekmek bile yiyor olsa istemesin benden para. ben zorla vermeye çalışayım. ki veririm de. benim için hiç sorun değil böyle şeyler. sonuçta 6 senemizi verdik birbirimize. hayatımızı birleştirdik.

Sizin nikahınız prosedür gereği (tayin vs) erken kıyılmış bir nikah

Yani evlilik bağı oluşmamız sayılır ki böyle bir durumda bu kadar ekonomik ortaklık hiç doğru değil

Bulmuş senün gibi safı kullanacak ömür boyu ohhh paşam keyfini sürüyo.bence aklını başına almalısın senle evleneceği ne malum.ordada aldatırsa o arabayla hiç şaşırmam.bence bi dene bana para lazım de göndersin bakalım.

Hmmm pişman oldunuz konuyu açtığınıza, adam birden masum göründü gözünüze

Ben olsam rahatsız olurum. Bilet almaya parası yok muymuş yani? Bana bilet al diyen erkek gözümde -35679864e iner. Zayıf, ezik erkek beni iter. Dimdik duran adamlardan hoşlanıyorum ben.

Hmmm pişman oldunuz konuyu açtığınıza, adam birden masum göründü gözünüze
adamın masum görünmesinden ziyade bazı yorumlar çok uç yapıldığı için yanlış mı aksettirdim diye düşündüm.

adam bir yerine güvenmiyorsa almasaymış araba, o arabayla seni aldatıyorsa şaşırmam gibi yorumlar görmek.. bilemiyorum evet keşke açmasaydım konuyu dedim.

Ben adam hakkinda para yiyici diye düşünmedim
Ama zayif erkek imajı var, para gibi maddi konular erkekler icin güç simgesidir. O acidan haklisin, güçsüz biri gibi
Bu bi nevi parayı yönetemedigi icin, ezik durus sergiliyor ayrica sorumluluk sahibi degil gibi hissettim ben. Aynı evin icine girince de sen tum sorumlulugu alirken o herseyden siyrilacak

Tabi ki sebepleriniz vardır kendinize göre ama ben nikah yapıp ayrı takılan insanları hiç anlamiyorum.
Normal bir evlilik değil ki bu normal bir evlilikmis gibi durumu değerlendirelim
birlikte yiyip içen karı koca olsaydınız para bolusme normal derdim. Ama bu durum da adam sizi somuruyor gibi geliyor. Telefon faturasını da odeyemiyorsa otursun o evde örgü örsün.

En sevmediğim erkek tipi.araba kredisinin yarısını veriyomuşsun işte ,geriside bırak sana kalsın daha ne istiyor.

Ayni seyi bende dusundum evet araba satilacak ama satilana kadar sefasini adam cefasibi sen cekmis oluyorsun ve bide cok gereksiz araba medir yani ev borcu olsa neyse ayyy bilemedim ama seni yiyor resmen ...

karşımda her anlamda güçlü bir erkek istemem tek sorun..
işte siz şimdi keşke diyorsunuz ya o olay ondan sonra bi gözünüze batmaya başlıyor ki sormayın :) ya da ben yanlış düşünüyorum..
Belki de sürekli sürekli oldugu için rahatsız hissetmişsinizdir doğrudur yani.
Ben de para mevzusu konuşmayı hiç sevmem, sen ben olmasın isterim.
Keşke araba işine girmeseydiniz de ortak hesaba birikim amaçlı ortak para koysaydınız..
Başka bir şeye mi borçlansan acaba para istediğinde bana da kalmıyor desen. Hesabını ona göre yapar belki ama sırf bu yüzden borçlanmak da ne kadar mantıklı bilemedim

ooo hanımlar kolay gelsin lafa gelince kadın erkek eşit diyoruz ama bu gibi konular açıldı mı hemen erkek dediğin'le başlayan tonla klişe kalıp laflar sıralanıveriyor.. yıllarca kadınlar erkeklerden geçinirken sorun yoktu da şimdi evli bir çiftin bütçe paylaşımı sorun mu oldu?
hani evlilikte senin paran benim param olmazdı?
güçlü erkek görmek istemek ne demek konu sahibi? kadın-erkek eşit değil diyorsan o zaman ona göre erkekle nikahlanacaktın.

bu tarz çifte standartlarınız cidden rahatsız edici..

Arabayı satıp eşya almak saçma geldi banada hoş o kadar arabaya alışmış adam arabasız duramaz. Evlilikte yrı gayrı olmaz keşke param olsada eşime bir kuruş harcatmasam

Esit olmasi gerektigine ben de inanıyorum ama mesela ben kira, fatura, taksit ödüyorum; evimin isini yapıyorum, ise gidip geliyorum, insanlara zaman ayiriyorum
Eee ben bunlarin hepsini yaparken, erkege ne gerek var değil mi?
Kiz adamın bindigi arabanin taksitini ödüyor, ustune adama fazladan para veriyor. Erkek adam yemek mi yaparmis deyip disaridan yerken kiz neden kendi yemeğini yapıyor? O da yapsin durum esitlensin

Ben olsam da kesinlikle rahatsiz olurdum.Evlilik oncesi bu tarz sikintilar hep birer sinyal.Misliyle rahatsiz ediyo evlendikten sonra.Hos degil...

Konu sahibi ben sizi anladım.Ancak ben nişanlınızın hergün dışarda yemek yemesine takıldım.
Şimdi en ucuz yerden bile yese en az 10tl ödeyip çıkacak.
Haftada 7gün 70lir ki bu en ucuzu eminim daha pahalıdır yemek masrafı.
Şimdi haftada 70lira 280lira yapar.
Yani ben olsam gerekirse hergün makarna yerim ama kimseden para istemezdim.
Sonuçta siz kredi için anlaşmışsınız faturalar bilet parası için değil
Bu sevgili nişanlı mevzusu da değil hergün dışarda rahatça yemek yiyip de para istemesi beni rahatsız etti.
Yoksa sizi sömürüyor gibi düşünmedim ama biraz düşüncesizlik yapıyor.
En iyisi karşılıklı konuşmak net olmak.

İtici bir durum. Mesela arabayı siz isteyin vermeyin bir süre kullanın, bakalım tepkisi ne olcak. :)

peteklibal öncelikle şunu söylemek istiyorum ki, yorumların çok aklı başında ve çok güzel,doğru şeyler yazıyorsun.. Takdir ettim

Konunla alakalı ise bende aynen senin gibi düşünürdüm.. Olay para vermek istememek değil.. Ayrıca bazı arkadaşlar yazmış ya,hani kadın erkek eşitti diye onunla da alakası yok bence.. Eşitlikse o zaman,parası yetmiyorsa oturacak evde yapacak yemeğini öğrenecek ya da ucuz yollu şeylerle evde yiyecek.. Madem şu an hâlâ aynı evde değilsiniz,o zaman hâlâ şartlarınız,harcamalarınız ve hayatlarınız kendinize özel biyerde..

İşin özü bence doğru düşünüyorsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…