- 4 Ekim 2007
- 8.479
- 2.640
- 723
- Konu Sahibi peteklibal
-
Hayir fesat degilsiniz ama durumu tekrar dusunun :) sonucta artik evlisiniz ve herseyiniz ortak. Sizde para kalmasa ve ondan yardim isteseniz verir miydi? Cevabiniz evetse hic sikinti yok bence :)işte bende farkındayım, kendime kızıyorum ya fesat mıyım diye o yüzden
sanırım beni en iyi anlatan yorum bu oldu :))Paranız kıymetli o yüzden böyle rahatsız oluyorsunuz benimde kıymetlidir hatta cimriyimdir bende rahatsız olurdum
Yani hakkaten yemeğe yetecek parası tek mi kalıyor?
Bence zaten sen veriyorsun diye, kendisi de hiç dikkat etmiyor.
Ben olsam ben de rahatsız olurum.
Bence erkek adam bugünden yarının hesabını yapabilmeli ki, güvenle sırtını ona yaslayabilesin
yani şöyle söyleyeyim bilmiyorum aynı örneğe girer mi ama.. bir ara birazcık birikmişim vardı ailemin de o dönem paraya ihtiyacı oldu onlara verdim bende. kesinlikle lafını etmedi hatta tabi ki vereceksin ailen zor durumda dedi. öyle para hesabı yapan biri değil. tek sorun karşımda güçlü bir erkek görmek istemem.Hayir fesat degilsiniz ama durumu tekrar dusunun :) sonucta artik evlisiniz ve herseyiniz ortak. Sizde para kalmasa ve ondan yardim isteseniz verir miydi? Cevabiniz evetse hic sikinti yok bence :)
evlendikten sonra maaşımı sana getirip vereceğim sen tut hesabımızı diyorMmmm bence çok rahat.siz bitti deyin kenara atin ama gizli. :) yoksa sizden evliyken daha çok ister.ne bileyim erkeğe yapmıştır anıyorum ben.kadi n hesabını biliyor da erkek neden bilmiyor
inanın ki bende rahatsızım bu konuyu kafaya takışımdan. yani kendime yakıştıramıyorum. eşya konusundaki tavsiyeleriniz için de teşekkürler, düşünmek lazım bu durumu.Çok saçma değil mi bu yaptığınız? Şu an araba kredisini ödüyorsunuz, sonra arabanın borcu bitmişken arabayı satacaksınız ki eşya alacaksınız.
Eşimle aramda para mevzusu hiç dönmediği için diğer konuda yardımcı olamıyorum, bildiğim bir his değil anlattığınız çünkü.
Ama arabayı almışken satmayın derim, araba dursun, eşyaların ücreti zaten ödenir.
karşımda her anlamda güçlü bir erkek istemem tek sorun..O zaman sorun ne ki..
Keşke erkek arkadaşım da benim yardım etmeme izin verse.
Hayır hayır, est. Yakıştırmak/yakıştırmamak gibi bir şey yok, o şekilde anladıysanız/anlaşıldıysam kusura bakmayın lütfen.inanın ki bende rahatsızım bu konuyu kafaya takışımdan. yani kendime yakıştıramıyorum. eşya konusundaki tavsiyeleriniz için de teşekkürler, düşünmek lazım bu durumu.
ooo cok alıstırmıssın bu ne böyle arabayı alıcaksa alsın ödesin sen olmasan ne olucaktı demekki alamaıcaktı takıldıgında yardım ederim baska bisey her ay araba taksidi ödemek baska bisey adam bence seni sömürüyo yani ne bicim erkekler türedi pess vallakızlar merhaba..
size bir sıkıntımı danışmak istiyorum. daha doğrusu sıkıntı mı ben mi çok büyütüyorum işin içinden çıkamıyorum.
eşimle (nikah kıydık ama düğün olmadı henüz) ayrı şehirlerdeyiz. 6 senelikte bir geçmişimiz var. nişanlandıktan sonra kredi çekip araba aldı. arabayı alırken benim fikrimi aldı tabi. alayım mı ne dersin diye sordu. benden de izin çıkınca arabayı aldı. taksitler konusunda yardımcı olup olamayacağımı sordu ''olurum'' dedim.
yaklaşık 1,5 senedir araba taksidi ödüyoruz. para göndermek hiç sıkıntı değil ama para konusu artık midemi bulandırıyor.
her maaşı aldığımda zaten arabanın yarı taksidini atıyorum onun hesabına. yarısını da o ödüyor. elimizde 1.250 gibi bir para kalıyor ikimizin de sonradan. ama ay içinde benden tekrardan para istiyor. işte ''telefon borcumu öder misin'' diyor ya da bayram geliyor memleketlere gideceğiz ''benim de bileti alır mısın'' dedi en son 2 gün önce.
aslında benim bayağı tutumlu olduğumun farkında ondan bu kadar rahat para isteme konusunda. yani peteklibal da kesin vardır diye düşünüyor ki her seferinde de gerçekten oluyor. ha o da har vurup harman savurmuyor parasını. tek lüksü her gün dışarda yemek yemesi. işten gidip yemek hazırlamaya hem üşeniyor hem bilirsiniz işte erkek milletini uğraşmak istemiyor yemekle falan. yani gezip tozduğundan, sigarası içkisi olduğundan dolayı değil bu parasının erkenden suyunu çekme olayı.
ama benim artık midem bulanıyor o para istedikçe. yani vermek sorun değil de ben karşımda her anlamda güçlü bir erkek olsun istiyorum. evet tamam kadın erkek eşit diye bas bas bağırıyoruz ama bir erkeğin benim paramdan medet umması rahatsız ediyor beni.
ne düşünüyorsunuz bu konuda kızlar? ben yanlış mı düşünüyorum ? beni sömürüyor mu sizce ? yoksa adamla nişanlıyken evliyken para göndermişsin bir de lafını ediyorsun fesat mısın diyorsunuz ? ama diyorum ya kadından para isteyen erkek... off bilmiyorum..
ne düşünüyorsunuz ?
bu arada niye çeyiz almayıp para gönderiyorsun diye düşünenler olur belki. düğün zamanı arabayı satıp eşyalarımızı alacağız. sen şunu alacaksın ben bunu alacağım diye bir durum olmayacak her şeyimizi ortak alacağız.
Limoncu kızıyorum sana artık ki ben sana destek olan bir insandım.ooo cok alıstırmıssın bu ne böyle arabayı alıcaksa alsın ödesin sen olmasan ne olucaktı demekki alamaıcaktı takıldıgında yardım ederim baska bisey her ay araba taksidi ödemek baska bisey adam bence seni sömürüyo yani ne bicim erkekler türedi pess valla
araba alıcagına evine esya alsın onun taksitlerini ödesin bi tarafı yoksa araba almasın arkadasım bak kız yarı taksidi ödüyo bu devirde kim verir her ay 1000 lira ki onlada bitmiyo yani yazdı kız ucak parası cart parası curt parası erkek dedigin benim bildigim para istemez yani ki aynı evin icindede degilller daha dügün günü bosanan bile var umarım bu arkadasımız pisman olmazLimoncu kızıyorum sana artık ki ben sana destek olan bir insandım.
Evlenmiş bu insanlar, alınan mal ortak. Senin rızan olur muydu mal ortak olacak ama parası sadece senden çıkacak?
Eve tornavida almıyorlar, kaç bin liralık araba alıyorlar, elbette ortak ödenecek.
Ya nikahı yapmışlar zaten düğün olsa ne olmasa ne...araba alıcagına evine esya alsın onun taksitlerini ödesin bi tarafı yoksa araba almasın arkadasım bak kız yarı taksidi ödüyo bu devirde kim verir her ay 1000 lira ki onlada bitmiyo yani yazdı kız ucak parası cart parası curt parası erkek dedigin benim bildigim para istemez yani ki aynı evin icindede degilller daha dügün günü bosanan bile var umarım bu arkadasımız pisman olmaz
herkez görüsünü paylasıyo burda buda benim görüsüm lütfen lacka olmayalım.....Ya nikahı yapmışlar zaten düğün olsa ne olmasa ne...
zaman ayırıp ayrıntılı yazmışsınız sağ olun :) evet aynı evin içinde olsak zaten konusu olmayacak bu olayın diye tahmin ediyorum.Hayır hayır, est. Yakıştırmak/yakıştırmamak gibi bir şey yok, o şekilde anladıysanız/anlaşıldıysam kusura bakmayın lütfen.
Belki şu an aynı ev içinde değilsiniz diye garip geliyordur size, ben kendi evliliğimden yazayım size.
Eşimle kredi kartlarımız ayrı, herkesin maaş kartı kendinde. Kartlar kesildiğinde, ödenecek tutar belli olduğunda borcumuzu biliriz. Genelde ben kendi kredi kartımın bir kısmını ya havale ederim eşime ya da direkt kendim yatırırım.
Kendi kartımdan sırf kendime harcamıyorum, eşime, kendime aldıklarım, köpeğimizin ihtiyaçları, eve aldığım eşya (gıda yok) bu tarz harcamalar. Kalan maaşımı da sadece paramız yetmediyse eşime destek çıkmak için ben teklif ederim; eşimin talebi olmaz.
Belki bizde istemeye gerek kalmıyordur, çünkü birbirimizi yoklarız paran var mı, kalmadıysa söyle şeklinde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?