Maddiyat, birikim ve evin sorumlulukları...

İdeal erkeği kaynananız kapmış:) herkese lazım böyle koca valla:)
sormayin hemde ne ideal koca
adamin daha kaynanamin istedigi hic biseye yok dedigini şahit olmadım
hayatim hayatim diye geziyo peşinde
kaynanam hep ismiyle hitap eder
gecenlerde teli bozulmus kaynanamin anne sen babama bi kere hayatim de aksama iphone 10 elinde dedim espiriyle
aksam olunca baba annemin telefonu bozulmuş hayatima soyleyimde bana bi telefon alsin diyo dedim
adam inanamadi hayatim dedigine bana saski saskin bakip vallami vallami oylemi dedi diyo

Ay yazık adama ya iki sevgi sözcüğü söyleyiversin bari böyle kocayı bulmuş:) Uykunda bile güzel sözler söyletecek adam kendisi valla çok özendimSizde böyle adamın oğlunu kapmışsın tabi sizde şanslısınız:)

Aynen hahah benim kocam şöyle benim kocam böyle, nispet gibi resmen.
Neden nispet gibi olsun.insanlar konuyu okuduktan sonra yasadiklarini ,hayat tarzlarini anlatmis.Boylelikle diger evlerde durumlar nasil ogreniyoruz .Kucuk bir kamuoyu yoklamasi gibi düşünün.

tamamiyle ortak paylasiyoruz ev islerini,

haftanin 5 gunu ben yemek yapiyorum, 2 gunu o yemek yapiyor. Haftaici cocuklari okuldan o aliyor ve gec geliyorlar.
temizligi birlikte yapiyoruz,
kisisel her seyini herkes kendisi yapiyor, utu gibi mesela.
cocuklari bir gun birimiz diger gun digerimiz yatiriyor, cocuk yatirmayan kisi de gunluk sporunu yapiyor o surede.
Hepsi bittikten sonra da oturup sohbet muhabbet veya tv basinda pinekleme.

Baska turlusu bana uymaz zaten,
size de uymasin.

Ev işi yapmak kadının görevi ise sadece çalışmak da erkeğin görevi. Ev işinde yardımcı olmayacaksa işinizi bırakacağınızı her şeye yetişemeyeceğinizi söyleyin. Benim eşimde uzun süre iş bulamamıştı benim işim için tayin olduğum yerde. O süre içinde tüm işleri eşim yapıyordu ama ne zaman işe başladı Malesef elini eteğini çekti desem yeri ben de aşırı zorlanıyorum. Öğretmenim ve Borçlarımız da olduğu için full ders almıştım ama yetişemedim için ikinci dönem sadece maaş karşılığı çalışacağımı söyledim maaşım da bin TL üzerinde düşüş olacak. Ben de bu durumu yeni söyledim eşime biraz değişim var gibi. Başka türlü idrak edemiyorsalar Malesef maddiyatı da öne sürmek gerekiyor. Sonuçta kese ortaksa ev işleri de kesinlikle ortak olmalı. Ben çalışmıyor olsam eşimin yardım etmesini çocuk yokken çok fazla beklemezdim çünkü şuanda çalışan insanın halini anlıyorum. Çocuk olduğunda da erkeğin çocuk ile oyalanması bile en büyük yardımdır diye düşünüyorum.

Kaynanadan ders alalım işin sırrı neymiş

tum ev isleri bendeydi.sadece sofra kuurp kaldirmaya yardim ederdi.ben calisiyorum 4000 o benim iki katimi aliyordu.

aylik 2000 benden istiyordu veriyordum.

tum ev islerini bem.yapiyordum.

arasira.cocukla ilgilenince bile soyleniyorfu bu benim.isim.degil dige.halbuki o vocuga bakarken ben yan gelip yatmiyor ev isi yapiyordum.

bazi zamanlar yemek tencereleri disarda kaliyordu.sicak oldugu icin dolaba koymazdim.o bendne daha gec yatiyordu o koyar dolaba diye dusunurdum.sabah bakardim tencereler biraktigm yerde.neden boyle yapiyorsun dedigimde bu benik.sorumlulugum degil senin gorevin derdi.

esimin de benim de ikinci evliligimizdi.onuj ilkindne bir cocugu vardi benim y
ok.benimle evlenmeden 2 ay once falan ev almis evi de abisinin ustune yapmis.

simdi ise boşaniyoruz

Bizim evde her konuda iş bölümü var.
Temizliği de birlikte yapıyoruz, ödemeleri de..
Kayınvalidem hep tembihliyordu evlenmeden önce "çalışan hanımla evleniyorsun, ev işlerinde yardımcı olmak zorundasın" diye.
Ben evi süpürme-silme işine hiç karışmam, sofra toplamam, bulaşık makinesi yerleştirmem.. çamaşırlarla ben ilgilenirim, banyo temizliğiyle ve mutfağın temizliğiyle ben ilgilenirim. Kısacası ince işleri ben yaparım, daha sıradan şeyleri eşim yapar.
Kirayı eşim ödüyor, market alışverişlerini kim denk gelirse o ödüyor, kredi kartlarını da ortak ödüyoruz. Birikim yapacak paramız artmıyor maalesef..

hayat müşterek olsa gerek, ne para ne ev işleri hepsini ayrı ayrı birilerinin görevi haline getirmek biraz sorun yaratır sanki
ev işlerinde kadının sorumlulupu ister istemez daha fazla oluyor ama siz çalışıyorsanız ve eşiniz size ev işlerinde destek olmuyorsa sizde dışarıdan yardım alın, eve temizliğe birileri gelsin ? eğer bunu yapmassanız orta vadede öfkeniz daha çok artarsa daha büyük sıkıntı yaşşamanız muhtemel bence

Yaşadıklarınız katlanılacak şeyler değil.Önünde iki yol var:Ev işleri ve çocuk bakmını sen hallediceksin,maaşından da 5 kuruş vermeyeceksin,kendine harcayacaksın.Ya da kira fatura gibi giderlere katılıp eve yardımcı kadın alacaksın.Bu arada eşine yemek yapmayacaksın,çamaşırnı ütüsünü kendisi yapacak beyefendi.Bu tür şeyleri evlenmeden önce konuşmak gerek ve en başta büyük tepkiler vermek gerek.Ben eşimle çarşı ortasında ağlayarak kavga ettim büyük tencereleri yıkmaıyor diye

Evlilikte isleri gorev olarak gormemeli. Yardim ,paylasim olarak gormeli.
Yani ben kucuk cocugum varken isleri yaparken zorlaniyorum.esimde yardim ediyor. Ben calismadigim icin evde isleri yapiyorum. Ama beraberken birbirimize yardimci oluruz.

Calisanlar daha cok birbirine yardimci olmali diye dusunuyorum .

İki kişi de çalışıyor mis gibi, bu konuda kavga etmenin anlamı ne?
Ücretiyle yaptırın bazı işleri.
Benim eşim de temizlik yapmıyor, yapmıyor adam ne yapayım, huzur bozmaktansa para veriyoruz temizlik için her hafta.
Bunun için ev almanız sekteye uğramaz sanmıyorum.
Uğrayacaksa da eşiniz kadar fedakarlık yapın, fazlası size zarar.

Arada işbölümü olsa yani erkek dis isleri kadin ic isleri gibi pay olsa. Erkek ev gecimi market vs diari tum isleri yapsa. Kadinda ev isi cocuk vs tum isleri yapsa bu anlasilir birsey. İkisi de basli basina zor zaten.

Ama simdi millet kolayini bulmus. Para kazanmaya gelince aaa kadin evde yatmasın (snaki ev isleri cocuk bakimi yemek vs tüm gunu alan isler degil, kolay isler sanki ) ..

Ama ev de tertemiz olsun cocuk da iyi yetissin hicbirseyden geri kalmasin vs...

Bu da kadinlarin yukunu cok artirdi. Cogu kadin bu yuzden mutsuz bence. Guya ekonomik özgürlük var vs. Calismak para kazanmak zor oldugu icin cogu calisan kadin evine temizlik icin yardımcı bile alamiyor.

Yuksek maas alanlar belli bir standardi olan kadinlar var elbette. Ama cevremde de gordugum cogu kadin böyle.

Ben uzun yillar canla basla ev gecindirmek icin ugrastim. Maddi olarak da yuk bendeydi. Sonra sadece ev kredisini odemeye calistim. Simdi de kendi masrafım ve çocukların masrafi disinda karışmamaya calisiyorum ama yine de illa karşılıyorsun mecbur.

Esim de yardimci olur guya ama hem beceremez hem de bunu yaptigi icin kendini iyi koca zannediyor. Ban lütuf yaptığıni zannediyor. Ki evlenmeden once konusmustum evislerinde esit sekilde isbolumu istiyorum diye. Uygulamada o kadar olmuyor tabi.

Benc yormayin kendinizi. Duzenli temizlikci cagirin. Ortak giderlerden karşılayın bu parayi da. Ne kadar para gittigini gordukce kendi yapmak ister. Yemek için bile birini tutun gerekirse. En azından bir iki ay yapin ders alsin.

hesaplarimiz ortak..
birlikte yapariz herşeyi.
bütçeyi eşim yapıyor.
işsizdi 1,5 yıldır şu an işe başladi çok şükür.
onun maaşını borçlara yatırıyor
benim maaşım da birikime. gücü yettiği kadar.:)
böle olmasindan memnunum:)
evlilikte senin paran benim param yoktur...
eşim yardim eder Allah ondan razi olsun.:)
bi pazarı var Dinlemek için..
Pazar alışverişini kendi yapar mutfak bütçesi de ona ait:)
Allaha çok şükür.:)

Dediğiniz tavırları başta aldım ama işe yaramadı evi pislik de götürse yapmadı.

Cabuk pes ettin bence. Tekrar adamin dedigini yaptin, ve hatta çoçuk yaptin.

Tekrar greve baslayabilirsin. Cocugun için ev tapusu degil, evdeki huzur önemli. O evde kadinin bir köle degil, hayat arkadasi ile esit oldugunu görmesi lazim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…