Maddiyat, birikim ve evin sorumlulukları...

Ayy hangi aileden aldınız bu adamı benim kocam da değişir inşallah bu konuda Ama aile konusuna kesinlikle katılıyorum kaynanam daha nişanlıyken benim oğlum sana bir bardak su getirse gücüme gider istemem demişti Aile apartmanındayız gerisi malum siz düşünün

bu anne baba yanlışığı aman oğlum hiç el sürme otur...
elleme vır vır...
sonra adam evleniyor karısına yardim etmiyor.
bu aileden...

kaynanaya neymiş ?

yok artık...
kaynana geline yardim etmesin mi istemiş..
bide böle kaynananla aile apartmanda oturmaya nasıl dayaniyorsun?

çalışıyorum
yardim eder demek istemiyorum çünkü bu bir yardim
degil.
yasadıgı evi temizler...
yemek yiyoruz haliyle yemek yapar.
maaşımı alınca kendi faturalarımı öderim.
çocuğun ihtiyaçlarını alırım .
kendime para ayırırım .
eşime para yollarım.
o da evin masraflarını halleder.
kalan parayı da birikim yapabilirsek yaparız yapamazsak o ayki harcamalara kullanırız.

ben önceki çalışma hayatımda herseyi kendim yapıyordum ft kredi kartı vs evin işleri herseyi, dogum cocuk derken ara verdim işe şimdi tekrar döndüm bu sürecte ft kira borc ne varsa esim ödedi tabi bende akıllandım şimdi hiçbirseye karısmıyorum sadece pazar yapıyorum o kadar artı eşimden belli bir para alıyorum birikim yapacağız diye onu ve kendi ayırdığımı atıyorum hesaba ev işine gelince yapabileceği herseyi bekliyorum artık ütü yemek dışında hersey onları da yaparda ben beğenmem diye yanastırmıyorum he ne olduda bu adam sana yardım eder oldu derseniz birincisi cocuk ikincisi daha az yoruldugu bir iş :)

O sekilde konusan kadinin oglu, ve ayni apartmanda kaliyorsa, degismez.
Bu durumda kusura bakmada kendin ettin kendin buldum derim sana.

Aile apartmanı kısmına birşey diyemeyeceğim ama benim eşimde bekarken hiçbir yapmazmıs hatta kayınvalidenin zoruna gidiyordu ilk zamanlar eşimin evde iş yapması ama eşim her konuda yardımcı bir eştir sağolsun. Sen orda oraya uğraşırken ben nasıl oturayım der, biraz karakter meselesi bu, kayinvalide öyle dedi diye yardım etmeyecek değil eşiniz.

yok artık...
kaynana geline yardim etmesin mi istemiş..
bide böle kaynananla aile apartmanda oturmaya nasıl dayaniyorsun?
Mecburiyet Maddi sıkıntılarımız çok var kiraya çıkmaktansa katlanıyorum onlarda biraz biraz etmesini kabul etti ama tam aile apartmanı olduğu için halasının oğlu kılıbık diyor hep

Ben evden çalışıyorum. Yani bütün gün evdeyim. Ama kanaviçe yapıp satıyorum.

Yorucu bir iş bu. Dünden beridir ölçüyü net alamadığım için gece uyku uyuyamadım.

Ama kazandığım para büyük paralar değil. Kendime harcayabileceğim kadar kazanıyorum.

Eşim de maaş alınca evin bazı yerlerine para bırakır benim için. Elime para vermez. Uzulmemem icin. O parayi da biriktiririm. Kredi kartim var. Harcamalarimi ordan yaparım.

Arabam var. Eşimle ortak aldığımız. Haftaici bende olur. Haftasonu Eşimde.

Evi süpürmek silmek balkon yıkamak ve cam silmek eşimde. Ben bu konuda onu uyarmam.

Banyo mutfak temizliği bende. Yemek yapmak bende. Evin genel düzeni bende. Misafir plani programi bende.

Ama diyelim ki yemek yapmadım. Eşim yemek neden yok demez.

Ya da diyelim ki yerler pis. Bu evi neden süpürmedin demem.

Birbirimize hesap sormayız.

Makine bitmişse eline gelen boşaltır. Çamaşır asmayi ya da bulaşık makinesini bosaltmayi iş sayip da birbirimizi beklemeyiz.

Makineyi bosalt demem gerekmez. Gözleri görüyor ve bosaltıyor.

Namaza giderken çöpü alıp çıkıyor.

Buzdolabini açınca eksik gördüklerini aliyor.

Ben de sevmedigim halde onun sevdigi yemekleri yapıyorum.

Eşim paraya sıkışınca benden ister. Mesela aracın vergisini ödemesine yardımcı oldum.

Acil bi ihtiyac olunca da çıkarıp veririm.

Ne kadar parası var bilmiyorum. O da benimkini bilmez. Ama benim daima daha çok param vardır. Çünkü benim giderim az.

Birbirimizi seviyoruz. O benim yorulmamı üzülmemi istemez.

Onun başı ağrısa benim canım sıkılır.

Bence mesele de bu. Birbirimize çok değer vermemiz.

Size tavsiyem ya eşiniz size yardim edecek. Ya da parasını ödeyip eve yardimci getirecek. Başka yolu yok.

Allah hepimizin evine huzur versin

Evime kamera koymuş gibiler inanın ondan yapınca da kılıbık deniyor

ne kadar ideal ve güzel bir yaşam tarzı. bence gelirleri bilmekte sıkıntı yok ama söylememek bu koşullarda tuhaf değil bence.

iki kişi ortak bir hayata adım atınca böyle şeyler de ortak olmalı işte.

Maşallah evliliğinize.Haklısını anlayış, değer meselesi; yetiştirme tarzı da önemli .

Evin işlerinde neden yardım bekliyorsunuz ki. Ev işi sadece sizin göreviniz değil ki sizinmiş te lütuf edecekmiş gibi gösteriyorsunuz. Yapmalı değil yapmak zorunda başka seçme şansı olmamalı. Eğer yapmıyorsa evin giderlerine tek kuruş vermez ayda 2 kere yardımcı alır gerisini çatır çatır yerdim. Çok net. Katı değil fazla iyi niyetlisin. Paşam oturacak sen onun pisliğini mi temizleyeceksin. Siz kendinize bi saygı duyun ki o da bi silkelenip kendine gelsin.

Yardım etmeyen eş kavramını bile daha bırakamadık. ev işi kadının görevi değil ki yardım etsin. Kadın birine yardım mı ediyor hysır. Erkegin ki neden yardım lutuf olsun. o iş onun görevi en az kadın kadar ya yapacak ya yapacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…