- 6 Ocak 2014
- 1.682
- 1.766
- 333
- Konu Sahibi Papatya Kokulu Hayaller
-
Ayy hangi aileden aldınız bu adamı benim kocam da değişir inşallah bu konudaçalışırken eşim benden 1 saat kadar once geliyordu yemekleri isitip masayi hazirliyordu ben mutfak toplarken camasir varsa asiyordu yoksa makinaya camasir atiyordu vs.
buyuk temizligimizi hafta sonu bir gun birlikte yapiyorduk
simdi cocuk var evdeyim ama aksam gelince kizi alip oynuyor ben aksam yemegimizi yapiyorum
cocugu hep o oyaliyor benim islerim bitene kadar gece uykusuna o yatiriyor hala elinden geldigince bir seyler yapiyor yani
boyle seyler yetistigi aileyle alakali biz evlendigimizde kayin babam ben masa kurarken kalk hanimina yardim et demisti kendiside yapar cunku
benide tembihlemisti sen toz aliyosan bezini ona yikattir demisti ne goruyorlarsa onu uyguluyorlar kisacasi
bu anne baba yanlışığı aman oğlum hiç el sürme otur...Çabuk değil aslında fakat eşimin ailesinde çalışan kadın pek yok özellikle resmi kurumda.Ev hanımı hemen hepsi ve erkekler köyde dışarı işi diye tanımladığı güç gerektiren işleri yapmış kadınlar da ev, çocuk bakımı vs.işleri yapmış ama anlamadığı ve kabul etmediği bir şey onun erkek işi diye öğrendiği işlere benim ihtiyacım yok ve ben evde değilim sürekli.Defalarca anlattım, tartıştık da, grev de yaptım ama o yine de yapmadı.
kaynanaya neymiş ?Ayy hangi aileden aldınız bu adamı benim kocam da değişir inşallah bu konudaAma aile konusuna kesinlikle katılıyorum kaynanam daha nişanlıyken benim oğlum sana bir bardak su getirse gücüme gider istemem demişti Aile apartmanındayız gerisi malum siz düşünün
yok artık...Ayy hangi aileden aldınız bu adamı benim kocam da değişir inşallah bu konudaAma aile konusuna kesinlikle katılıyorum kaynanam daha nişanlıyken benim oğlum sana bir bardak su getirse gücüme gider istemem demişti Aile apartmanındayız gerisi malum siz düşünün
kaynananin ailesi neden kayınpederini istememiş ki?kayinbabam esini çok severek almış tam 13 kez istemeye gitmişler kapidan kovmuşlar bacadan girmiş resmen adam
oyuzden kendisi esine cok yardimci olur cok deger verir
oglunada yigenlerinede ayni baskiyi yapar
siyasi görüşleri farkli olduğu içinkaynananin ailesi neden kayınpederini istememiş ki?
Ayy hangi aileden aldınız bu adamı benim kocam da değişir inşallah bu konudaAma aile konusuna kesinlikle katılıyorum kaynanam daha nişanlıyken benim oğlum sana bir bardak su getirse gücüme gider istemem demişti Aile apartmanındayız gerisi malum siz düşünün
Aile apartmanı kısmına birşey diyemeyeceğim ama benim eşimde bekarken hiçbir yapmazmıs hatta kayınvalidenin zoruna gidiyordu ilk zamanlar eşimin evde iş yapması ama eşim her konuda yardımcı bir eştir sağolsun. Sen orda oraya uğraşırken ben nasıl oturayım der, biraz karakter meselesi bu, kayinvalide öyle dedi diye yardım etmeyecek değil eşiniz.Ayy hangi aileden aldınız bu adamı benim kocam da değişir inşallah bu konudaAma aile konusuna kesinlikle katılıyorum kaynanam daha nişanlıyken benim oğlum sana bir bardak su getirse gücüme gider istemem demişti Aile apartmanındayız gerisi malum siz düşünün
Kendine yapılmayınca gücüne gidiyor sanırımkaynanaya neymiş ?
Mecburiyetyok artık...
kaynana geline yardim etmesin mi istemiş..
bide böle kaynananla aile apartmanda oturmaya nasıl dayaniyorsun?
Başka imkanımız yoktu ayrı binaya kiraya gitmeyeO sekilde konusan kadinin oglu, ve ayni apartmanda kaliyorsa, degismez.
Bu durumda kusura bakmada kendin ettin kendin buldum derim sana.
alla allaKendine yapılmayınca gücüne gidiyor sanırım
Evime kamera koymuş gibiler inanın ondan yapınca da kılıbık deniyorAile apartmanı kısmına birşey diyemeyeceğim ama benim eşimde bekarken hiçbir yapmazmıs hatta kayınvalidenin zoruna gidiyordu ilk zamanlar eşimin evde iş yapması ama eşim her konuda yardımcı bir eştir sağolsun. Sen orda oraya uğraşırken ben nasıl oturayım der, biraz karakter meselesi bu, kayinvalide öyle dedi diye yardım etmeyecek değil eşiniz.
ne kadar ideal ve güzel bir yaşam tarzı. bence gelirleri bilmekte sıkıntı yok ama söylememek bu koşullarda tuhaf değil bence.Ben evden çalışıyorum. Yani bütün gün evdeyim. Ama kanaviçe yapıp satıyorum.
Yorucu bir iş bu. Dünden beridir ölçüyü net alamadığım için gece uyku uyuyamadım.
Ama kazandığım para büyük paralar değil. Kendime harcayabileceğim kadar kazanıyorum.
Eşim de maaş alınca evin bazı yerlerine para bırakır benim için. Elime para vermez. Uzulmemem icin. O parayi da biriktiririm. Kredi kartim var. Harcamalarimi ordan yaparım.
Arabam var. Eşimle ortak aldığımız. Haftaici bende olur. Haftasonu Eşimde.
Evi süpürmek silmek balkon yıkamak ve cam silmek eşimde. Ben bu konuda onu uyarmam.
Banyo mutfak temizliği bende. Yemek yapmak bende. Evin genel düzeni bende. Misafir plani programi bende.
Ama diyelim ki yemek yapmadım. Eşim yemek neden yok demez.
Ya da diyelim ki yerler pis. Bu evi neden süpürmedin demem.
Birbirimize hesap sormayız.
Makine bitmişse eline gelen boşaltır. Çamaşır asmayi ya da bulaşık makinesini bosaltmayi iş sayip da birbirimizi beklemeyiz.
Makineyi bosalt demem gerekmez. Gözleri görüyor ve bosaltıyor.
Namaza giderken çöpü alıp çıkıyor.
Buzdolabini açınca eksik gördüklerini aliyor.
Ben de sevmedigim halde onun sevdigi yemekleri yapıyorum.
Eşim paraya sıkışınca benden ister. Mesela aracın vergisini ödemesine yardımcı oldum.
Acil bi ihtiyac olunca da çıkarıp veririm.
Ne kadar parası var bilmiyorum. O da benimkini bilmez. Ama benim daima daha çok param vardır. Çünkü benim giderim az.
Birbirimizi seviyoruz. O benim yorulmamı üzülmemi istemez.
Onun başı ağrısa benim canım sıkılır.
Bence mesele de bu. Birbirimize çok değer vermemiz.
Size tavsiyem ya eşiniz size yardim edecek. Ya da parasını ödeyip eve yardimci getirecek. Başka yolu yok.
Allah hepimizin evine huzur versin
Maşallah evliliğinize.Haklısını anlayış, değer meselesi; yetiştirme tarzı da önemli .Ben evden çalışıyorum. Yani bütün gün evdeyim. Ama kanaviçe yapıp satıyorum.
Yorucu bir iş bu. Dünden beridir ölçüyü net alamadığım için gece uyku uyuyamadım.
Ama kazandığım para büyük paralar değil. Kendime harcayabileceğim kadar kazanıyorum.
Eşim de maaş alınca evin bazı yerlerine para bırakır benim için. Elime para vermez. Uzulmemem icin. O parayi da biriktiririm. Kredi kartim var. Harcamalarimi ordan yaparım.
Arabam var. Eşimle ortak aldığımız. Haftaici bende olur. Haftasonu Eşimde.
Evi süpürmek silmek balkon yıkamak ve cam silmek eşimde. Ben bu konuda onu uyarmam.
Banyo mutfak temizliği bende. Yemek yapmak bende. Evin genel düzeni bende. Misafir plani programi bende.
Ama diyelim ki yemek yapmadım. Eşim yemek neden yok demez.
Ya da diyelim ki yerler pis. Bu evi neden süpürmedin demem.
Birbirimize hesap sormayız.
Makine bitmişse eline gelen boşaltır. Çamaşır asmayi ya da bulaşık makinesini bosaltmayi iş sayip da birbirimizi beklemeyiz.
Makineyi bosalt demem gerekmez. Gözleri görüyor ve bosaltıyor.
Namaza giderken çöpü alıp çıkıyor.
Buzdolabini açınca eksik gördüklerini aliyor.
Ben de sevmedigim halde onun sevdigi yemekleri yapıyorum.
Eşim paraya sıkışınca benden ister. Mesela aracın vergisini ödemesine yardımcı oldum.
Acil bi ihtiyac olunca da çıkarıp veririm.
Ne kadar parası var bilmiyorum. O da benimkini bilmez. Ama benim daima daha çok param vardır. Çünkü benim giderim az.
Birbirimizi seviyoruz. O benim yorulmamı üzülmemi istemez.
Onun başı ağrısa benim canım sıkılır.
Bence mesele de bu. Birbirimize çok değer vermemiz.
Size tavsiyem ya eşiniz size yardim edecek. Ya da parasını ödeyip eve yardimci getirecek. Başka yolu yok.
Allah hepimizin evine huzur versin
Evin işlerinde neden yardım bekliyorsunuz ki. Ev işi sadece sizin göreviniz değil ki sizinmiş te lütuf edecekmiş gibi gösteriyorsunuz. Yapmalı değil yapmak zorunda başka seçme şansı olmamalı. Eğer yapmıyorsa evin giderlerine tek kuruş vermez ayda 2 kere yardımcı alır gerisini çatır çatır yerdim. Çok net. Katı değil fazla iyi niyetlisin. Paşam oturacak sen onun pisliğini mi temizleyeceksin. Siz kendinize bi saygı duyun ki o da bi silkelenip kendine gelsin.Merhaba hanımlar. Merak ettiğim bir konu var.Çalışan kadınlar eşleriniz ev işlerinde destek oluyor mu size?Destek olmayanlara siz maddi olarak destek oluyor musunuz? Hesaplarınızı, giderlerinizi ve birikimlerinizi nasıl yapıyorsunuz?Benim eşim ev işlerinde destek değil ama evin giderlerini ortak karşılıyoruz.Birikim ise herkes kendi hesabında biriktiriyor.Fakat bir ev alamadık maalesef ortak bir noktada buluşamadığımız için.Araba var sadece o da eşim bekarken almıştı.Ben çok yorulurken onun bana destek olmamasından dolayı öfkeliyim işin açıkçası. Ona da söylüyorum ne zaman evin işleri de masraflar gibi ortak olur birikim de o zaman ortak olur diyorum. Ben bu konu da çok mu katıyım sizce? Bana sadece para konusunda çalıştığım aklına gelip evin diğer sorumlulukları konusunda akşama kadar evdeymişim gibi davranmasını kabullenemiyorum.Yorulduğumu gördüğü halde ev işi kadının görevidir diye elini sıcak sudan soğuk suya sürmüyor.Çocuk, iş ev konusunda tüm yük omzumda. Siz olsanız napardınız?Durumlar siz de nasıl yürüyor nasıl paylaşımlar yapıyorsunuz?Hem fikir, hem iç döküm, hem sohbet olsun.Teşekkür ederim hepinize.
Yardım etmeyen eş kavramını bile daha bırakamadık. ev işi kadının görevi değil ki yardım etsin. Kadın birine yardım mı ediyor hysır. Erkegin ki neden yardım lutuf olsun. o iş onun görevi en az kadın kadar ya yapacak ya yapacak.Bahsettiginiz konular birbirinden cok farkli. Ev isine yardim et yoksa seninle beraber birikim yapmam,para da yok sana demek manasiz. Calismiyor olsaydiniz esiniz de size para vermemeliydi bu mantikla. Yanlis. Siz calisin veya calismayin ev isi ve sorumluluklar ortaktir. Cocuklarinizla da ortaktir hatta. Sizin kendi maasiniz varsa temizlige yardimci birini bulun,cok yoruluyorsaniz dinlenmek sizin de hakkiniz. Yardim etmeyen ese ne deseniz bos,insanin icinden gelmeli maalesef
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?