Maddiyat, birikim ve evin sorumlulukları...

Ben yeni isi biraktim esim birseye yardim et dediginde eder yapilacak birsey varsa yapayim derdi ancak ben daha fazla kendim yapardim kizimizla oyun oynar daha cok.ona ragmen birikimimiz birlikte idi evimizi de aldik oduyoruz ben evdeyim bebek geliyor bebekten sonra durumumuz iyi olursa calismandan yana degilim diyor ben birikimlerin ayri olmasina karsiyim.

Cok basit esinizle ilgili ev isi yapmayin.Onun utudu dolabi yemegi daginikligi oylece kalsin.sadece cocuk ve kendi ihtiyaclarinizi giderin eve de temizlik icin yardimci alin.Pardon ama esek miyiz biz.

Evlenmeden önce konuşmuştum o zaman yaparım ederim derdi şimdi verdiği sözü bile hatırlamıyor çok büyük kavgalarda ettim ama pek umrunda değil maalesef.

Çabuk değil aslında fakat eşimin ailesinde çalışan kadın pek yok özellikle resmi kurumda.Ev hanımı hemen hepsi ve erkekler köyde dışarı işi diye tanımladığı güç gerektiren işleri yapmış kadınlar da ev, çocuk bakımı vs.işleri yapmış ama anlamadığı ve kabul etmediği bir şey onun erkek işi diye öğrendiği işlere benim ihtiyacım yok ve ben evde değilim sürekli.Defalarca anlattım, tartıştık da, grev de yaptım ama o yine de yapmadı.

Bir taraftan grev yap, bir taraftan paranin bir kurusunu bile verme. Erkeklik taslayacaksa, tüm maddi yükü o çeksin, bakalim ne kadar erkeklik taslayacak. Ütü yapma, çamasirin sadece kendinin ve çoçugun yap. Yemek sadace sana ve çoçuguna yap. Ve gerekirse haftalarca bunu yap. Temizlikçi tut, her hafta gelsin, sen yorulma.

Ama dedigim gibi hiç bir kurus bile verme ona. Modern köle degilsin, hizmetçisi degilsin. Onun dünyasi sadece ailedenmi ibaret? Genel toplum/dünyadan hiçmi bir haberi yok?

Ne bilim, ben böyle bir adam ile beraber olamazdim, bosanirdim yani. Beni hizmetçi gören biri ile yapamazdim.

İkimiz de özel sektörde yoğun çalışıyoruz.
Kazancımız,birikimimiz,harcamamız,
ev işleri her şeyimiz şeffaf ve ortak.
Bankamatik kartları herkesin kendinde.
Ayrı banka hesaplarımız var ama aramızda senin paran-benim param mevzusu yok.
Kimin hesabında ne kadar para olduğunu ve maaşlarımızı biliriz.

Yıllardır bir derdim var okurum, ilk defa böyle kayınpeder gördüm. Maşallah

Yıllardır bir derdim var okurum, ilk defa böyle kayınpeder gördüm. Maşallah
kayinbabam esini çok severek almış tam 13 kez istemeye gitmişler kapidan kovmuşlar bacadan girmiş resmen adam
oyuzden kendisi esine cok yardimci olur cok deger verir
oglunada yigenlerinede ayni baskiyi yapar

Çok büyük bir haksızlıkla başbaşa kalmışsınız.. çalışan kadınla evlenmeyi tercih edip ev işlerine eline sürmeyen erkek bence evlenilmemesi gereken en önemli erkeklerden.. Ben geçmişte çalışıyordum. Eşim yardım etmiyordu iş bölümümüz vardı Temizlik onun işiydi. Yemekleri beraber yapardık et balık varsa. Yani bir an önce yiyelim gezelim diye birşeyler yapardı yine.. Ben biraz daha ilgiliydim yemek konusunda tabi temizlik hiç yapmayınca.. sadece toz alıyordum. Evin herşeyini de o karşılıyordu. Benim maaşımı biriktirdik. Önce arabayı yükselttik. Sonra evimizi aldık. Şimdi işten ayrıldım kızımız olunca. Hala da evde birşeyler yapar kendisi sağ olsun. Yemekten sonra bulaşıkları o toplar. Dip bucak temizlik olduğunda beraber yapıyoruz bazen. Birde terası o temizler. Bunların haricinde kendi çamaşırını katlayabilir denk gelirse. Çocuk olunca iş hiç bitmiyor. Sürekli çamaşır yıka as topla birde ona vakit ayırman gerekiyor tabi ki.. Ancak ben evlenmeden önce bunları konuştum anlaştık. Eğer yapmayacaksan benimle evlenme boşanırız dedim asla tek başıma yapmayacağımı net bir şekilde belirttim. Hatta yemekten falan anlamam dedim. O çok şaşırdı güzel yemekler görünce siz hiç konuşmadınız mı flirt aşamasında?

Konuştuk yaparım demişti ama şimdi o sözünü unuttu yapmıyor ne güzel maşallah evliliğinize.

Konuştuk yaparım demişti ama şimdi o sözünü unuttu yapmıyor ne güzel maşallah evliliğinize.
Maşallah sağ olun.. bence sizde giderlere ortak olmayın. Birde kadınla anlaşın haftada bir gelsin bundan sonra böyle deyin. Çok ciddiyim asla kabul etmeyin böyle birşeyi. Çalışan kadın ev işlerinden tek sorumlu değildir. Bencillik ya insanda acıma duygusu olur önce. Bu çok büyük bir artı değil bir insanın olması gereken bir durum. Ailesinde Yoksa beynine yerleştirmesi zor ama bence yormayın kendinizi.

Haklısınız sanırım bundan sonra böyle yapacağım en azından ince temizlik için bir yardımcı ayarlayacağım.

Calistigimdada yardim ediyordu birikimimiz ortakti. Isten cikali 3 yil oldu hala ortak her konuda. Temizligede cocuk bakiminada cok sukur destekci. .ama bence bu biraz içten gelecek oyle gormus oyle gidiyor annesinede yapardi halada yapiyor

Esim soyledigi zaman kiziyorum ben soylenerek yapacaksan yapma daha iyi diyorum susuyor sana demedim diyor kime diyecekse sanki ama hakliyim bence soylenmeyi hic kaldiramam sanki bana yardim ediyor evde o da yasiyor onun da isi

Çalıştığım dönemde yardım ediyordu,15 günde bir bayan geliyordu onun ücretini ödüyordu,birikimimiz ortak değildi.ben istersem kendi hesabımda biriktiryordum.
Şimdi çalışmıyorum bulaşık makinası boşaltmak ,sofra kurmak,süpürge işlerine yardım ediyor yine de.kadın da hala geliyor ben onun kadar güzel yapamıyorum evde de olsam.çalıştığım dönem yaptığım birikim hala bende,istemez.

Esim soyledigi zaman kiziyorum ben soylenerek yapacaksan yapma daha iyi diyorum susuyor sana demedim diyor kime diyecekse sanki ama hakliyim bence soylenmeyi hic kaldiramam sanki bana yardim ediyor evde o da yasiyor onun da isi
Ya söylenmek derken niye yapıyorum demiyor, bahane üretiyor
Mesela çöpü at diyorum, neden 1 saat önce söylemedin
Ya da diyorum ki bulaşık makinasıni boşalt, of ben yerlerini bulamıyorum ki
Böyle çocuk gibi söylenir de söylenir :))
Ben de çok sinir oluyorum ama yav he diyip geçiyorum, kavga etsem hiç iş yaptıramam, idare edip gidiyoruz işte
Bazen gerek kalmıyor, tersinden kalkmamış olursa kendi kendine de düşünüp yapabiliyor bazı şeyleri :)

Yani herkesin iyi gunu var ters veya yorgun gunu var esler birbirini anladiktan sonra sorun olmaz, benim de hic birsey yapmadigim sadece onun yaptigi ya da tam tersi gunlerimiz olmustur ama genel olarak bu isleri yardim olarak gormesi beni sinirlendirir misal gecen gun kizm kucagmda uyuyordu birakamadim biraktigim an aglayacak dedim ki mamasini hazirlayip getirsene birakamiyorum ve dedi ki nasil hazirliycam sok oldum inanir misinz ? sonra kizdim ona bebek bakimindaki rolunu de gormus oldum dedim tabi zoruna gitti ogrendi gece mamasini hemen kalkip vermis

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…